BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 7 miesiąc temu #986068 przez Zazanna
O matko Sabinka ale infekcję złapał na siusiaczku? Czyli jak będę kąpać Bartusia to odsuwać tą skórkę delikatnie, tak? Ona się łatwo odsuwa? Nie będzie go to bolało? Jezuuuuu jak ja się nie znam na dzieciaczkach :(

Kasandra ja bym chciała z jednej strony aby mnie „przymusił”, a z drugiej ja mam takie chwile, że sama doratsam do tego co ma być i jak ktoś mi coś narzuca to jeszcze bardziej się zapieram i wtedy dłużej trwa heh :P Więc może i lepiej :D Ale głaskania po główce to nie mam, oj nie… jak np. beczę, to przez chwilę jak podejdę się przytulić to pogłaszcze, ale jak już za długo ciągnę i marudzę to mnie stawia do pionu :P No chyba, że chcę się po prostu wypłakać, to mu mówię, że będzie długo i się wtulam –ale wtedy nie marudzę, tylko płakam po cichutku :P Ale z beczeniem to dopiero w ciąży, wcześniej nie płakałam :P
Ja nie wiem jak on ze mną wytrzymuje :P
Podejdę do sesji i zobaczymy czy się uda i już :) Jak się nie uda, to będę myśleć, jak się uda to super :) Ale poddawać się nie zamierzam :)

Byłam z małą na spacerze i tak gorąco, że coś strasznego :( Zawsze lubiłam ciepełko, a teraz cała mokra po 3 minutach i zadyszana..

A teraz siadam i robię listę do szpitala. Muszę mieć wszystko opracowane i po wypłacie zaczynam kompletowanie :) Póki co kupiłam tylko nowe kapcie -specjalnie do szpitala :P Bo te po domu boję się, że nie zdążę wyprać jak się zacznie, a zawsze jak gotuję to coś mi spadnie i krępowałabym się chodzić w kapciu np. ze śladem po truskawce heh :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #986075 przez Zazanna
A w ogóle to przytyłam już 14,7 kg ;) Póki co jestem rekordzistką ;) Waga z dziś rano 83,5 ;)

9 lata 7 miesiąc temu #986081 przez melisamienta
Sabina teoretycznie nie , ale ja biorę leki na obniżenie i przy nich nie powinno przekraczać 140/90.

Sylwia chyba ominęłam jakiś wątek, o co chodzi z tym twoim zus-em? Miałaś kontrole?

9 lata 7 miesiąc temu #986086 przez jurada

Załącznik nie został znaleziony

26 tydzień

9 lata 7 miesiąc temu #986087 przez jurada
Zaz dawaj ciacho!!!! :woohoo: :woohoo:
A wagą się nie przejmuj :) schudniemy :P

Kasandra gdzie ty masz takie fajne lumpeksy???

Co do siusiaczków to my od małego tak robiliśmy a teraz synek sam wie ze trzeba i sam sobie ściąga skórkę...

9 lata 7 miesiąc temu #986088 przez Zazanna
Juradka boskie zdjęcie !!! Kto Ci robił ?? Suuuuuperrrr !!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

9 lata 7 miesiąc temu #986090 przez jurada
A dziękuje...
A sama sobie zrobiłam samowyzwalaczem, bo coś czuję, że zanim odwiedzi mnie koleżanka to już urodzę i nikt mi zdjęć nie zrobi na pamiątkę :)
z nudów to różne pomysły przychodzą do głowy :)

9 lata 7 miesiąc temu #986093 przez Zazanna
Ale super, szkoda, że mi takie nie przychodzą do głowy :P

9 lata 7 miesiąc temu #986096 przez Agata28
Hej, hej dziewczyny:-)

Super, że u was wszystko w porządku! Ja wczoraj ogóreczki zakisiłam, za jakieś 3 dni będziemy mogły zacząć wcinać :P mniaaam nie mogę sie doczekać.
Uwielbiam okres czerwcowy: ogóreczki, młoda kapusta, pyszne warzywa(wczoraj ugotowalam zupke jarzynową z kalafiorem, fasolką, ziemniaczkami, marchewką i koperkiem. Dwie miski zjadłam. No i truskawki :woohoo: ale po ostatniej historii z naszego forum już nie są takie smaczne:P każdą przeglądam :lol:

Ja mam teścik na glukozę w przyszłym tygodniu :whistle:
Kasandra śliczne te ubranka!

Jurada jakie zdjęcie :woohoo: sesja nie jest Ci potrzebna. jak sama takie cudo potrafisz pstryknąć :)

9 lata 7 miesiąc temu #986097 przez jurada
Dzieki dziewczyny choc to perfekcji dużo mi brakuje... Zaczęłam robic i obrabiać zdjęcia jak mój synek byl maly to miałam jego za modela, teraz się buntuje i pokazuje jęzora do zdjęć:)

9 lata 7 miesiąc temu #986099 przez jurada
Agata ja to malosolne uwielbiam... Boże ale mi narobiłaś ochoty... Chyba skocze po ogorki

9 lata 7 miesiąc temu #986101 przez Scarlett86
Czesc dziewczyny :) U mnie dzisiaj piekna pogoda lekki wiatrzyk no i to sloneczko :woohoo:
Filmik ze slubu przecudny :blink: Dziewczyny wygladalyscie na swoich slubach zjawiskowo :woohoo:
Co do badania glukozy to ja mialam sie stawic w szpitalu o 8:45. Rozmowa z midwife byla najpierw, pobrala mi krew do 3 fiolek (czy jak to tam sie zwie :) )
Dala mi glukoze do wypicia z czyms wymieszana smakowalo jak gesta pomaranczowa oranzada dostalam tez pol kubka wody do popicia. O godz 11 mialam byc w poczekalni az mnie zawolaja na pobranie krwi, nie musialam tam siedziec. Pojechalismy z mezem i dziecmi na plac zabaw.Czytalam mamy majowe i wiekszosc miala szybkie porody. Mam nadzieje ze nas tez takie czekaja :cheer: Kasandra mam identyczne spioszki te z kaczuszka i 2 jeszcze z innymi zwierzakami. Te spioszki sa fajne bo wywijaja im sie rekawki i nie trzeba tych rekawiczek zakladac. Jestem juz po 3 sniadaniu :blink: ide szykowac obiad. Aaaa zapomnialabym Zazanna ja juz mam chyba 20 na plusie i nawet nie chce sie dokladnie w to zaglebiac ile przytylam bo jak sie dolicze to sie wystrasze ale to juz chyba 20 :blink:
moja waga kurde pokazuje 95 nigdy, nigdy tyle nie mialam to jest straaaaszne :blush:

9 lata 7 miesiąc temu #986102 przez anisia27
Czesc dziewczyny! :)
Pesq, uspokoilas mnie, zobaczymy co mi lekarz powie :silly:

Asiek i nawet kawalek ciasta mi nie przywieziesz?? :woohoo: :woohoo:

Zazanna to sobie wyobrazmy ile stron beda czytac pozniejsze mamusie, jak tyle naskrobalysmy :D

Sylwia 3mam kciuki za pozyttwne zalatwienie sprawy !!!:))

9 lata 7 miesiąc temu #986113 przez sabina
juranda super zdjecie :)

zazanka tak trzeba ....zapytaj pediatry jak masz to robic to Ci pokaze :)

9 lata 7 miesiąc temu #986120 przez Zazanna
Scarlet to my łeb w łeb z wagą lecimy B) Też jeszcze tyle nie miałam nigdy :P Waże tyle co mój trener xD A jest wyższy ode mnie i umięśniony :P

Anisia my jesteśmy ewenementem –nikt tyle nie pisze :P

Sabinka super, że o tym wspomniałaś, bo mi do to w życiu do głowy nie przyszło.. Jak macie jeszcze jakieś takie rady to dawajcie :D

Jem zupke mniam ;)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia