- Otrzymane podziękowania: 29
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129001 przez Mała
Ja też dziękuję w imieniu Kamila. Poszli w plener na imprezkę z okazji ich święta
Mój brzuch po porodzie niestety nie wrócił ani do formy, ani do gabarytów z przed ciąży. A na drugi dzień po porodzie taki pomarszczony flaczek, dziwnie to wyglądało.
Teraz w brzuchu 99 cm.
U nas zimny wiatr, na termometrze 26, a idzie normalnie zmarznąć.
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty u gina.
Wszystkiego naj dla dzieciaczków.
Mój brzuch po porodzie niestety nie wrócił ani do formy, ani do gabarytów z przed ciąży. A na drugi dzień po porodzie taki pomarszczony flaczek, dziwnie to wyglądało.
Teraz w brzuchu 99 cm.
U nas zimny wiatr, na termometrze 26, a idzie normalnie zmarznąć.
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty u gina.
Wszystkiego naj dla dzieciaczków.
Temat został zablokowany.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
13 lata 6 miesiąc temu #129002 przez Agusia83
Katy, Ineska cudna, bardzo ladna dziewczynka, ma interesujaca urode..troszke z mamusi, troszke z tatusia
Gosia, mialas cudny bus....a po porodzie wygladalas olsniewajaco...nielza laseczka z Ciebie...synek tez fajny (mam nadzieje, ze dobrze rozpoznalam, ze to synek? )
Gosia, mialas cudny bus....a po porodzie wygladalas olsniewajaco...nielza laseczka z Ciebie...synek tez fajny (mam nadzieje, ze dobrze rozpoznalam, ze to synek? )
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #129003 przez pati-m
Gosia - dałaś nam nadzieję Troszkę pracy włożymy w ta naszą figurkę, opieka nad maluszkiem nam w tym pomoże i za 10 m-cy też wkleimy swoje sexi fotki Grunt to pozytywne myślenie A na razie rośnijcie zdrowo brzuszki, a w nich ich cudni lokatorzy
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez pati-m.
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129008 przez katy25
dziekuje dziewczynki:)
Te loki to ciężko jej rozczesać, ale na szczęście nigdy nie marudzi albo prawie nigdy tylko mowi zeby po woli bo jej wlosy wyrywam
gosia bardzo ładnie wyglądałaś w ciąży a po ciąży super aż ja poszukam jakiś fotek...
tyle że ja w ciąży fatalnie wygladam i w jednej i w drugiej a z pierwszej mam doslownie kilka zdjec:)
Te loki to ciężko jej rozczesać, ale na szczęście nigdy nie marudzi albo prawie nigdy tylko mowi zeby po woli bo jej wlosy wyrywam
gosia bardzo ładnie wyglądałaś w ciąży a po ciąży super aż ja poszukam jakiś fotek...
tyle że ja w ciąży fatalnie wygladam i w jednej i w drugiej a z pierwszej mam doslownie kilka zdjec:)
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129012 przez Agusia83
Dziewczynki, a ja mam dobry wynik z glukozy...cosik znalazlam na necie....chce Wam przedstawic...przyda sie dla kobitek, ktore beda robic ten test obciazenia glukoza
Test przesiewowy doustnego obciążenia 50 g glukozy wykonuje się w 24 - 28 tygodniu ciąży. Nie wymaga bycia na czczo. Po wypiciu glukozy należy odczekać godzinę, należy w tym czasie siedzieć, nie wolno nawet spacerować po korytarzu (ponieważ powoduje to spalanie glukozy i fałszowanie wyniku!!). Krew pobiera się po godzinie - wyniki:
glukoza poniżej 140 mg% (poniżej 7,8 mmol/l)- wynik prawidłowy
glukoza na poziomie 141 - 199 mg% (7,81 - 11,0 mmol/l)- wynik nieprawidłowy, wymaga dalszej diagnostyki (wykonuje się test obciążeniem 75 g glukozy)
glukoza powyżej 200 mg% (powyżej 11,1 mmol/l) - rozpoznanie cukrzycy ciążowej - skierowanie do diabetologa
Test diagnostyczny doustnym obciążeniem 75 g glukozy wykonuje się w 32 tygodniu ciąży (po 4 tygodniach od testu przesiewowego) na czczo ( po 8 - 14 godzinnej przerwie w posiłkach). Na 3 dni przed wykonaniem dieta nie powinna być ograniczana, można jeść wszystko (przy ograniczaniu diety wynik będzie nieważny).
Przebieg testu:
pobranie krwi na czczo
należy wypić 300 ml płynu zawierającego 75 g glukozy w ciągu 5 minut
pobranie krwi po 1 i po 2 godzinach od wypicia roztworu
Cukrzycę ciężarnych stwierdza się, gdy w teście diagnostycznym:
glikemia na czczo wyniesie powyżej 100 mg% (5,6 mmol/l)
glikemia po 1 godzinie od obciążenia wyniesie powyżej 180 mg% (10,02 mmol/l)
glikemia po 2 godzinach od obciążenia wyniesie powyżej 140 mg% (7,8 mmol/l)
Wartości poniżej wskazanych oznaczają, iż nie stwierdza się cukrzycy ciążowe
Test przesiewowy doustnego obciążenia 50 g glukozy wykonuje się w 24 - 28 tygodniu ciąży. Nie wymaga bycia na czczo. Po wypiciu glukozy należy odczekać godzinę, należy w tym czasie siedzieć, nie wolno nawet spacerować po korytarzu (ponieważ powoduje to spalanie glukozy i fałszowanie wyniku!!). Krew pobiera się po godzinie - wyniki:
glukoza poniżej 140 mg% (poniżej 7,8 mmol/l)- wynik prawidłowy
glukoza na poziomie 141 - 199 mg% (7,81 - 11,0 mmol/l)- wynik nieprawidłowy, wymaga dalszej diagnostyki (wykonuje się test obciążeniem 75 g glukozy)
glukoza powyżej 200 mg% (powyżej 11,1 mmol/l) - rozpoznanie cukrzycy ciążowej - skierowanie do diabetologa
Test diagnostyczny doustnym obciążeniem 75 g glukozy wykonuje się w 32 tygodniu ciąży (po 4 tygodniach od testu przesiewowego) na czczo ( po 8 - 14 godzinnej przerwie w posiłkach). Na 3 dni przed wykonaniem dieta nie powinna być ograniczana, można jeść wszystko (przy ograniczaniu diety wynik będzie nieważny).
Przebieg testu:
pobranie krwi na czczo
należy wypić 300 ml płynu zawierającego 75 g glukozy w ciągu 5 minut
pobranie krwi po 1 i po 2 godzinach od wypicia roztworu
Cukrzycę ciężarnych stwierdza się, gdy w teście diagnostycznym:
glikemia na czczo wyniesie powyżej 100 mg% (5,6 mmol/l)
glikemia po 1 godzinie od obciążenia wyniesie powyżej 180 mg% (10,02 mmol/l)
glikemia po 2 godzinach od obciążenia wyniesie powyżej 140 mg% (7,8 mmol/l)
Wartości poniżej wskazanych oznaczają, iż nie stwierdza się cukrzycy ciążowe
- monika1984lodz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Matka wariatka :P
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129015 przez monika1984lodz
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Katy piekna ta Twoja corcia do schrupania normalnie
Gosia jaka laska z Ciebie
Pyska Pati bedziemy trzymac kciuki i czekamy na zdjecia
U mnie tez goraco ale juz grzmi wiec pewnie niedlugo bedzie czym oddychac jupi
Gosia jaka laska z Ciebie
Pyska Pati bedziemy trzymac kciuki i czekamy na zdjecia
U mnie tez goraco ale juz grzmi wiec pewnie niedlugo bedzie czym oddychac jupi
www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl
[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
- Paletka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129017 przez Paletka
Katy i Gosia sliczne Maluchy wasze:*:* jakie slodkie....
Gratuluje kolejnych okienek....i sliczne ciuszki macie dla swych pociech...
U mnie goraco....i niechce sie NIC....
co dzis robicie na Obiadek??
a wlasnie Dziewczyny nie boicie sie ze nie bedziecie mialy pokarmu w piersiach?--ostatnio sie nad tym zastanawiam
Gratuluje kolejnych okienek....i sliczne ciuszki macie dla swych pociech...
U mnie goraco....i niechce sie NIC....
co dzis robicie na Obiadek??
a wlasnie Dziewczyny nie boicie sie ze nie bedziecie mialy pokarmu w piersiach?--ostatnio sie nad tym zastanawiam
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129022 przez pati-m
Paletka - ja też się nad tym zastanawiam. Bardzo bym chciała karmić, ale nie wiem czy chęci wystarczą A może są jakieś sposoby, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo karmienia piersią? Któraś z Was pisała, że już jej pierwsza siara leci, a u mnie póki co nic... Nie wiem czy to dobrze czy źle
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129027 przez mYSZA
Jejku Inska piękna! naprawdę, niesamowita!
co do pokarmu- pokarm jest w głowie kobiety;) jeżeli będziesz chciała karmić to będziesz miała- no chyba, że podświadomie nie będziesz chciał to go nie będzie;/
2 miesiace macica kurczy się?? o maaaassaaaakrrraaa! muszę spytać mamy ile u niej się kurczyła...
ja dziś pod rana odbieram telefonu z życzeniami z okazji Dnia Dziecka dla nas i dla Janka. Ale i tak mój mąż był pierwszy;)))) i wróci dziś wcześniej z pracy żeby więcej z nami pobyć
ja kurcze nadal nie dostałam skieroania na tą glukozę, a moja lekarka mówi, że ona o tym pamieta i dam mi w stosownym czasie- a następna u niej wizyta dopiero 15 czerwca!
3mam kciuki za wszystkie odwiedzajace dziś lekarzy i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO WAM I WASZYM MALUSZKOM;)
co do pokarmu- pokarm jest w głowie kobiety;) jeżeli będziesz chciała karmić to będziesz miała- no chyba, że podświadomie nie będziesz chciał to go nie będzie;/
2 miesiace macica kurczy się?? o maaaassaaaakrrraaa! muszę spytać mamy ile u niej się kurczyła...
ja dziś pod rana odbieram telefonu z życzeniami z okazji Dnia Dziecka dla nas i dla Janka. Ale i tak mój mąż był pierwszy;)))) i wróci dziś wcześniej z pracy żeby więcej z nami pobyć
ja kurcze nadal nie dostałam skieroania na tą glukozę, a moja lekarka mówi, że ona o tym pamieta i dam mi w stosownym czasie- a następna u niej wizyta dopiero 15 czerwca!
3mam kciuki za wszystkie odwiedzajace dziś lekarzy i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO WAM I WASZYM MALUSZKOM;)
- Paletka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- A...jest juz z Nami:)
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129029 przez Paletka
pati-m napisał:
nie wiem wlasnie nic o tych sposobach...a BARDZO bym chciala karmic piersia...
ehhhh
ide na spacer i do sklepu...
buzka;*
Paletka - ja też się nad tym zastanawiam. Bardzo bym chciała karmić, ale nie wiem czy chęci wystarczą A może są jakieś sposoby, żeby zwiększyć prawdopodobieństwo karmienia piersią? Któraś z Was pisała, że już jej pierwsza siara leci, a u mnie póki co nic... Nie wiem czy to dobrze czy źle
nie wiem wlasnie nic o tych sposobach...a BARDZO bym chciala karmic piersia...
ehhhh
ide na spacer i do sklepu...
buzka;*
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129030 przez Pyśkaaaa
nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałam że bawarka (herbata z mlekiem błe ) w jakiś sposób pomaga
Katy też miałam takie loki(chodz może troche mniej się kręciły) jak byłam mała i pamietam że nienawidziłam jak mnie mama czesała...
Gosia cudowne foty tak tak dajesz nam nadzieje
Katy też miałam takie loki(chodz może troche mniej się kręciły) jak byłam mała i pamietam że nienawidziłam jak mnie mama czesała...
Gosia cudowne foty tak tak dajesz nam nadzieje
- katy25
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu #129031 przez katy25
kurcze ja nie mam żadnych fotek z pierwszej ciąży ale może i lepiej bo byłam jak to Mysza ostatnio powiedziała - jak czołg:)
ale znalazłam inne fotki, np jeszcze jak mialam ciemne wlosy wrrrr
Tu bylismy drugi raz z Ines w Maroko, miala jakos 1,5 roku
i Tunezja 2008
a to sprzed roku, znad Bałtyku, wyskoczyliśmy na weekend wtedy strasznie sie spaliłam i wróciłam prosto do lekarza miałam poparzoną buzię i dekold... he he
i ostatnie wspólne też w ciemnych włosach fuuuuuu
ale znalazłam inne fotki, np jeszcze jak mialam ciemne wlosy wrrrr
Tu bylismy drugi raz z Ines w Maroko, miala jakos 1,5 roku
i Tunezja 2008
a to sprzed roku, znad Bałtyku, wyskoczyliśmy na weekend wtedy strasznie sie spaliłam i wróciłam prosto do lekarza miałam poparzoną buzię i dekold... he he
i ostatnie wspólne też w ciemnych włosach fuuuuuu
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #129033 przez slowiczek
katy, Ines jest śliczna, ale już Ci to kiedyś mówiłam no i figura NIENAGANNA
gosia, świetnie wyglądałaś po ciąży, gratuluje
Paletka, co prawda nie mam doświadczenia jesli chodzi o pokarm ale słyszałam, że to leży wyłącznie w psychice kobiety, także myślę że chęci wystarczą a co do siary to chyba to nie jest wyznacznik tego czy będą problemy z pokarmem czy też nie..
jejku czerwiec już się zaczął, u mnie zleci momentalnie bo dużo będzie się dziać, teraz sesja do połowy czerwca, wyjazd mojego do Stanów, zaczynamy szkołę rodzenia, mam też w międzyczasie trochę badań do zrobienia, zakupów dla Natalki a pod koniec czerwca przeprowadzka
gosia, świetnie wyglądałaś po ciąży, gratuluje
Paletka, co prawda nie mam doświadczenia jesli chodzi o pokarm ale słyszałam, że to leży wyłącznie w psychice kobiety, także myślę że chęci wystarczą a co do siary to chyba to nie jest wyznacznik tego czy będą problemy z pokarmem czy też nie..
jejku czerwiec już się zaczął, u mnie zleci momentalnie bo dużo będzie się dziać, teraz sesja do połowy czerwca, wyjazd mojego do Stanów, zaczynamy szkołę rodzenia, mam też w międzyczasie trochę badań do zrobienia, zakupów dla Natalki a pod koniec czerwca przeprowadzka
Ostatnio zmieniany: 13 lata 6 miesiąc temu przez slowiczek.
- basia89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
Moderatorzy: ilona