- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- pati-m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #161087 przez pati-m
Dziewczynki czy potrzeba do szpitala brać takie nakładki?
allegro.pl/salus-podklady-higieniczne-na...owa-i1717580880.html Bo rozmawiałam właśnie z kolezanką, która rodziła tydzień temu i mówiła, że jak leżała po porodzie, to mąż poszedł do apteki i kupił bo położna zaleciła dla zachowania szczególnej higieny. Wiadomo, że po porodzie człowiek obolały i "na małysza" korzystać z toalety się nie da, więc podobno lepiej je mieć. No i się właśnie zastanawiam, czy to potrzebne, czy to tylko wymysł położnej. Co Wy o tym sądzicie?
Temat został zablokowany.
- bewipo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #161091 przez bewipo
Pyśka ja kupiłam kilka paczek, bo to jednak zawsze większa higiena. Dokładnie takie
www.doz.pl/apteka/p48736-Podkladki_higie...etowe_Toiletka_5_szt
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #161096 przez fanka
No ja dziś znów cały dzień z bratankiem ale już go dostawiłam do domu i mogę wreszcie spokojnie zasiąść do kompa.
Po pierwsze dziewczynki BARDZO DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA, jesteście kochane,pije toast Wasze zdrowie soczkiem pomidorowym i tak właśnie ćwierć wieku mi stuknęło!!
Pati- super, że z Kacprem wszystko ok, rośnie silny chłopak, a odwrócić się spokojnie ma czas. A co do tej Twojej wizyty w sierpniu, to faktycznie, czas leci jak szalony i zaraz będziemy relacje live z porodówki zdawać , jedna po drugiej. Trzeba obstawiać zakłady która będzie pierwsza ale jakoś teraz patrząc na te tabelki wcześniejszych mam to dużo się teraz dzieci rodzi przed terminem, nawet bym powiedziała, że bardzo dużo. Napewno część z nas koniec końców okaże się mami sierpniowymi !
Megi - dziwne, że tak Ci powiedzieli o tej wadze, skoro z dzieckiem wszystko ok, rośnie prawidłowo, a i z Tobą tez napewno dobrze , przecież w ciąży badania robi się regularnie to jakby coś było niepokojącego to by ginekolog zaraz wyłapał więc nie wiem w czym widzi problem ten dietetyk. Nie każdy w ciąży musi finiszować z 20 kg na plusie!
Po pierwsze dziewczynki BARDZO DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA, jesteście kochane,pije toast Wasze zdrowie soczkiem pomidorowym i tak właśnie ćwierć wieku mi stuknęło!!
Pati- super, że z Kacprem wszystko ok, rośnie silny chłopak, a odwrócić się spokojnie ma czas. A co do tej Twojej wizyty w sierpniu, to faktycznie, czas leci jak szalony i zaraz będziemy relacje live z porodówki zdawać , jedna po drugiej. Trzeba obstawiać zakłady która będzie pierwsza ale jakoś teraz patrząc na te tabelki wcześniejszych mam to dużo się teraz dzieci rodzi przed terminem, nawet bym powiedziała, że bardzo dużo. Napewno część z nas koniec końców okaże się mami sierpniowymi !
Megi - dziwne, że tak Ci powiedzieli o tej wadze, skoro z dzieckiem wszystko ok, rośnie prawidłowo, a i z Tobą tez napewno dobrze , przecież w ciąży badania robi się regularnie to jakby coś było niepokojącego to by ginekolog zaraz wyłapał więc nie wiem w czym widzi problem ten dietetyk. Nie każdy w ciąży musi finiszować z 20 kg na plusie!
- mgielka22
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #161126 przez mgielka22
Fanka ja chyba nawet przekrocze ta magiczna 20 dopiero mam 30 tydzien a juz jestem 16 kg do przodu i nie mam pojecia skad a duzo nie jem i ciekawa jestem czy to zrzuce po, bo zaczynam sie zalamywac ta waga...
Agusia podejrzewam ze jak nam poloza dzidzie na brzuchu to zapomnimy o bolu
Monika jesz to na co masz ochote tez mam czasem takie napady zebym tylko jadla i jadla i tak tez robie, wiem ze potem przy karmieniu bedziemy musialy myslec ;/
Megi bedzie dobrze wazne ze z niunia jest wszystko w porzadku
Agusia podejrzewam ze jak nam poloza dzidzie na brzuchu to zapomnimy o bolu
Monika jesz to na co masz ochote tez mam czasem takie napady zebym tylko jadla i jadla i tak tez robie, wiem ze potem przy karmieniu bedziemy musialy myslec ;/
Megi bedzie dobrze wazne ze z niunia jest wszystko w porzadku
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #161132 przez gosia2324
pati-m napisał:
allegro.pl/posciel-do-wozka-2-el-z-aplikacja-i1721088398.html ja kupowalam od tego sprzedawcy. wszystko jest OK!!!!
Pati Gratuluje wizyty, maluch juz nie taki maly Trzymam kcuki zeby sie przekrecil, smeraj go, to moze sie więcej będzie ruszał i uda mu sie przekręcić główką w dol
A ja przez cały dzień nie miałam internetu i szlak mnie trafiał
I oczywiscie wszystkiego naj dla Fanki
Dziewczyny właśnie szukam na allegro jakiejś fajnej pościeli do wózka. Zamawiała może któraś z Was jakąś i może polecić sprawdzonego sprzedawcę i fajny wzór?
allegro.pl/posciel-do-wozka-2-el-z-aplikacja-i1721088398.html ja kupowalam od tego sprzedawcy. wszystko jest OK!!!!
Pati Gratuluje wizyty, maluch juz nie taki maly Trzymam kcuki zeby sie przekrecil, smeraj go, to moze sie więcej będzie ruszał i uda mu sie przekręcić główką w dol
A ja przez cały dzień nie miałam internetu i szlak mnie trafiał
I oczywiscie wszystkiego naj dla Fanki
Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez gosia2324.
- Mała
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
13 lata 5 miesiąc temu #161141 przez Mała
Megi już wysłałam.
Ja najpierw straciłam 3,5kg , a potem przytyłam 7,5kg, także bilans wychodzi 4kg na plusie w porównaniu z wagą z przed ciąży. Mnie się też wydaje, że ten dietetyk przesadza, przecież norma to jest 12-16kg w ciąży, a najwięcej się tyje na sam koniec.
Ja najpierw straciłam 3,5kg , a potem przytyłam 7,5kg, także bilans wychodzi 4kg na plusie w porównaniu z wagą z przed ciąży. Mnie się też wydaje, że ten dietetyk przesadza, przecież norma to jest 12-16kg w ciąży, a najwięcej się tyje na sam koniec.
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #161173 przez Pyśkaaaa
Kasia ja mam toxo robioną 2 razy teraz bede robić 3 raz
ja mam na plusie 6 kg
Pati super że Kacper jest Kacprem i duży chłop już z niego a najwazniejsze że zdrowy
Migielka trzymam kciuki za Twoja utrzejszą wizyte i czekamy na relacje
Megi najważniejsze że zdrowo maluch rośnie:*
ja mam na plusie 6 kg
Pati super że Kacper jest Kacprem i duży chłop już z niego a najwazniejsze że zdrowy
Migielka trzymam kciuki za Twoja utrzejszą wizyte i czekamy na relacje
Megi najważniejsze że zdrowo maluch rośnie:*
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #161176 przez mYSZA
hej!
dzięki za podziwianie naszego regału;)
ja chodzę prywatnie do gina i najdluzej jak dostalam to na 21 dni bo podobno nie można na dłuzej wiec nie wiem jak Wam mogli wypisywac na miesiac... teraz chodze co 2-2.5 tygodnia, wiec wychodza 2 wizyty w miesiacu mniej wiecej...
ja mam takie wrażenie jakbym kij połknęła- Janek ma główke już na dole i kopie mnie tak w żebra, że się zgiąć nie mogę!
ja już mam 12 kg na plusie...
też dociera do mnie, że jestem mamą tj. wiedziałam wcześniej ale teraz wiem, że niedługo bede trzymałą synka w ramionach;)
tym bardziej, że u mnie wg. miesiączki termin jest na 28 sierpnia już, a ten 17 to tak wg. USG i mojej wiedzy dotyczącej płodności mojej. ale sie nie zdziwię, że wyjdzie gdzieś pośrodku;)
dziś kupiłam materiał na pościel do kosza:
- jedną miodową w pszczóki
- drugą taką jakby dżunglę ze sladami łap, słoniem, popugą, lwem i żyrafom;)
dzięki za podziwianie naszego regału;)
ja chodzę prywatnie do gina i najdluzej jak dostalam to na 21 dni bo podobno nie można na dłuzej wiec nie wiem jak Wam mogli wypisywac na miesiac... teraz chodze co 2-2.5 tygodnia, wiec wychodza 2 wizyty w miesiacu mniej wiecej...
ja mam takie wrażenie jakbym kij połknęła- Janek ma główke już na dole i kopie mnie tak w żebra, że się zgiąć nie mogę!
ja już mam 12 kg na plusie...
też dociera do mnie, że jestem mamą tj. wiedziałam wcześniej ale teraz wiem, że niedługo bede trzymałą synka w ramionach;)
tym bardziej, że u mnie wg. miesiączki termin jest na 28 sierpnia już, a ten 17 to tak wg. USG i mojej wiedzy dotyczącej płodności mojej. ale sie nie zdziwię, że wyjdzie gdzieś pośrodku;)
dziś kupiłam materiał na pościel do kosza:
- jedną miodową w pszczóki
- drugą taką jakby dżunglę ze sladami łap, słoniem, popugą, lwem i żyrafom;)
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #161215 przez gosia2324
Listonosz przyniósł mi dzis zestaw szpitalno-porodowy
Szlafroczek i koszula
Wystroiłam sie od razu
to byla taka próba generalna i czakiem niezle to wygladalo,
licze sie tylko z tym ze do konca zostalo ok 8 tyg wiec pewnie jak slon bede sie szwedala po szpitalnych korytarzach
Szlafroczek i koszula
Wystroiłam sie od razu
to byla taka próba generalna i czakiem niezle to wygladalo,
licze sie tylko z tym ze do konca zostalo ok 8 tyg wiec pewnie jak slon bede sie szwedala po szpitalnych korytarzach
- fanka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dawid- małe wielkie szczęście!!!
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #161234 przez fanka
Mgiełka - z tymi kilogramami ciążowymi to jest bardzo różnie bo nie zawsze się one z jedzenia biorą, wiadomo- waga dziecka, łożysko, wody płodowe i te wszystkie płyny ustrojowe w nas też się zwiększają więc czasem ktoś sporo przytyje a z jedzeniem niewiele ma to wspólnego. Ja mam 13 kg na plusie, też sporo. Ale ja tez jestem opuchnięta jak balon więc też to swoje robi bo to woda w organizmie zatrzymana. Moja koleżanka przytyła w ciąży 20 kg, wyglądała bez obrazy jak monstrum bo ona jest strasznie mała i chuda na codzień, taka filigranowa dziewczynka, a tu nagle 20 kg na plusie i to jej przybyło w ciągu 6-7 miesięcy a ostanie 2 już stała waga w miejscu i wiecie co, na 3 dni po porodzie miała już zrzucone 12 kg!!!także zostało jej tylko 8 które zresztą też szybko zgubiła przy karmieniu piersią, ale ja byłam w szoku , że po wyjściu ze szpitala ona już miała 12 kg na minusie. Także głowa do góry, waga to niech teraz będzie nasz najmniejszy problem, najważniejsze jest zdrowie naszych maluchów i nasze. A zbędne kilogramy będziemy gubić na spacerkach z wózkami
- slowiczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #161235 przez slowiczek
Gosia - jak tez sie boje przed wizyta o wage na ost wizycie bylo na plusie 11 kg...mialam przyzwolenie na +2 kg w ciagu miesiaca...mam wizyte za tydzien ale teraz malo jem i rzadko czuje glod,chociaz tyle
mysza - a czemu tak czesto masz wizyty? i nie jest prawda ze zwolnirnie mozna wypisac max na 21 dni
mysza - a czemu tak czesto masz wizyty? i nie jest prawda ze zwolnirnie mozna wypisac max na 21 dni
- gosia2324
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #161243 przez gosia2324
Slowiczku ja ostatnio przez 3 tyg przytylam 0,5 kg
Ale teraz tak kolorowo nie bedzie
Ja mam wizyty co 3 tygodnie,ze wzgledu na to szyjke, ale dla mnie to i tak za dlugo, choc z jednej strony ciesze sie ze moge zobaczyc Jagodke i dowiedziec sie ila wazy, ale jak pomysle sobie ze przed wizyta trzeba sie ogolic to mi sie odechciewa
Ale teraz tak kolorowo nie bedzie
Ja mam wizyty co 3 tygodnie,ze wzgledu na to szyjke, ale dla mnie to i tak za dlugo, choc z jednej strony ciesze sie ze moge zobaczyc Jagodke i dowiedziec sie ila wazy, ale jak pomysle sobie ze przed wizyta trzeba sie ogolic to mi sie odechciewa
- mYSZA
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #161248 przez mYSZA
no bo ja mam problem z tym przepływem krwi w lewej tętnicy i mam we wskazaniach kontrolę min co 3 tygodnie. No i jeszcze ta krótka szyjka, Janek nisko ułożony- nadal jestem w sumie na podtrzymaniu tą luteiną tak jakos mi te wizyty czesto od maja wychodzą...
nie wiem jak z tymi 21 dni- bo lekarz od którego brałam "uzupełnienie" zeby na poczatku tak czesto nie chodzi prywatnie wiedział, że moge miec zwolnienie tylko na 21 dni i od niego brałam zawsze jeszcze na dodatkowe 7 czy 10 i tak mogłam na początku chodzić co miesiąc...
nie wiem jak z tymi 21 dni- bo lekarz od którego brałam "uzupełnienie" zeby na poczatku tak czesto nie chodzi prywatnie wiedział, że moge miec zwolnienie tylko na 21 dni i od niego brałam zawsze jeszcze na dodatkowe 7 czy 10 i tak mogłam na początku chodzić co miesiąc...
Moderatorzy: ilona