BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #175896 przez gosia2324
kasia79 napisał:

gosia2324 napisał:

kasia79 napisał:

Gosiu to paczka wychodzi 30,60 ,- coś mało mi się wydaje. na pewno, bo jak tak to ubieram się i jadę.

kasia nie pamietam , ale chyba 34,90zl

to i tak nie wiele, tylko że ja nigdy nie używałam haggisów, dobre są?

dobre TYLKO 1 i 2 kibo sa takie miekke, potem od 3 juz nie polecam!!!!!

Kasia Kup moze te z rossmana bebydrem, one tez sa fajne i dobra cena.
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #175897 przez kasia79
Agusia83 napisał:

Kasia, a w ktorym tygodniu bylas jak wyladowalas w szpitalu i czy cale 2 tyg w nim spedzilas, czy wypuscili Cie do domu?

Byłam w 39 tygodniu, poleżałam tydzień a że nie chcieli mnie wypuścić to wyszłam na własne żądanie i po tygodniu wróciłam bo gin mnie skierował, byłam 5 dni po terminie, i w ten sam dzień urodziłam.
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #175898 przez Emme
a ja używam huggiesów i wg mnie są super. za to pampersy były najgorsze z tych, które wypróbowałam

a co do tego, że 3 są do d. to tak było, teraz są miękkie
13 lata 4 miesiąc temu #175899 przez Agusia83
Dzieki za odpowiedz :laugh: to chyba nie powinnam sie martwic...
13 lata 4 miesiąc temu #175900 przez kasia79
gosia2324 napisał:

kasia79 napisał:

gosia2324 napisał:

kasia79 napisał:

Gosiu to paczka wychodzi 30,60 ,- coś mało mi się wydaje. na pewno, bo jak tak to ubieram się i jadę.

kasia nie pamietam , ale chyba 34,90zl

to i tak nie wiele, tylko że ja nigdy nie używałam haggisów, dobre są?

dobre TYLKO 1 i 2 kibo sa takie miekke, potem od 3 juz nie polecam!!!!!

Kasia Kup moze te z rossmana bebydrem, one tez sa fajne i dobra cena.

oj do rossmana mam daleko :(
13 lata 4 miesiąc temu #175904 przez gosia2324
Jest już chyba 13sty sierpniowy maluch :)
Ciekawe ile z nas o sierpień zahaczy ?
13 lata 4 miesiąc temu #175905 przez Emme
a co do cen to huggiesy najtańsze są w biedronce, ok 37zł kosztyje paczka a w intermarche np były po 44zł. dobre też są dady, a są jeszcze tańsze
13 lata 4 miesiąc temu #175907 przez mYSZA
gosia2324 napisał:

A ja juz wróciłam od dentysty( leczę póki darmo w ciąży ) :)
I robię obiadek :)

Mysza, ale taki polar na tylku to nie bedzie dziecku goraco ?

Nie- polar to materiał oddychający. Został wynaleziony na potrzeby astronautów ale przyjął się też do codziennego użytkowania. Jeżeli wiesz co masz pod niego lub na niego ubrać to nie ma szans zebyś się spociła, było Ci za ciepło bądź za gorąco. Przed połowę studiów pracowałam w sklepie turystycznym;)

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #175908 przez bewipo
basia ja mam 2 paczki pampers premim care 1, jedna paczka to tak zaledwie na tydzień wystarczy, bo przy noworodku to się zmienia 10-12 pieluch dziennie.
Agusia jak się martwisz to może lepiej przedzwoń do ginki.
13 lata 4 miesiąc temu #175916 przez basia89
to przy następnych zakupach chyba kupię już paczkę tych w rozmiarze 2. najwyżej jak mały się urodzi mniejszy (w co wątpie :P ) to dokupi się jeszcze te jedynki :) teraz to problemem nie będzie :)

a wiecie co jest najlepsze że mama tego mojego jak się urodziła to miała ponad 5kg a jej brat tak samo :ohmy: hehe :laugh: :laugh: ciekawe jak to nasze maleństwo duże urośnie :)
moze się dowiem przy następnej wizycie ile waży :) bo jak narazie to go bardzo czuje już w brzuszku, tzn nawet każdy jego najmniejszy ruch :) a podoba mi się to :) uwielbiam jak mały się rusza :) i to jest nasza przewaga nad facetami :P oni nigdy tak jak my ruchów nie poczują :)
13 lata 4 miesiąc temu #175930 przez mYSZA
ja mojemu próbowałam zobrazować jak to jest. Nie wiem jak mi wyszło bo potem śmiał się z 10 minut, ale mówię, że to tak jakby sobie przepił jedną łapką do brzucha taką wielką ropuchę i musiał spać tak, żeby jej nie zgnieść, chodzić tak żeby nie spadła i czuć każdy jej ruch...

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #175935 przez Pyśkaaaa
ja huggisów nie chce ktoś mi mowił że są takie ooo ale mam w plananch kupic jedną 1 do szpitala a resztę też 2 a w razie czego się dokupi... mam jeszcze trochę czasu :) w wielorazowe nie wejdę ekologia ekologią a poza tym uważam że przy wielorazowych wodę i proszek i prąd też się marnuję... ale to rzecz gustu :)

my dzisiaj na 18 idziemy do SR :lol:

a wszystkie już macie torby spakowane? bo ja coś się ociągam...
13 lata 4 miesiąc temu #175936 przez slowiczek
ile mam tyle opinii na temat kremów, pieluszek itd - normalka :P
13 lata 4 miesiąc temu #175952 przez mgielka22
Czesc Dziewczyny ;) a ja z rana pojechalam do lekarza bo mi sie te napinanie brzucha i skurcze nie podobaly i wolalam sie upewnic... Wiec lekarz mi powiedzial ze napinanie i bolesne skurcze moge miec do 10 razy na dobe, szyjke mam zamknieta jeszcze ale rzeczywiscie wczesnie brzuszek mi opadl... mam brac nospe 3x dziennie i za tydzien przyjsc i zobaczyc czy minie czy nie...

Moja Bratowa tez dzis byla pierwszy raz u gin bo znow jest w ciazy i jest dobrze i ma brac dufastol (progesteron)czy jakos tak na podtrzymanie ciazy, tez sie pytala o mnie i jej lekarka powiedziala ze za 4 tyg moge sie rozpakowac :ohmy:

Pati swietnei ze Twoj maluch juz taki duzy :D

Co do pampersow to ja kupilam jedne dady a drugie huggisy te w najmniejszym rozmiarze a potem to bede kupowac albo dady albo baby dream w rossmanie.
Moja mala w 30tc miala 42cm wiec teraz ma o wiele wiecej :P

Musze jeszcze kupic spiwor do wozka ale sie zastanawiam jaki... Jutro jade na week na zjazd rodzinny wiec wroce dopiero w niedziele ;)
13 lata 4 miesiąc temu #175961 przez gosia2324
Pyśkaaaa napisał:

a wszystkie już macie torby spakowane? bo ja coś się ociągam...[/quote]

Ja spakowałam sie na początku tygodnia :)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia