- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
kurde moje dziecko nie ma zębów nie kula się nie paczkuje. Mam nadzieję ze to lenistwo a nie nic złego
dzięki za rady w sprawie karku !
Oj w niania to nie ma łatwo. Trzeba zaufać? Ja sama opiekowałam się dziećmi po 10 godz dziennie przez 6 lat. I powiem wam ze uwielbiała to. I jakoś było mi obojętne czy za 400 czy 500 zł? Bo ja to kocham wszystkie dzieciaczki
mi zostal jeszcze tydzień i do pracy nie chce
ile u was nianie biorą ?
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Matek ma troche zapchany nosek daje mu marimor codziennie i wyciagam frida jak cos jest ale nadal charczy troche...czy macie jakis sprawdzony lek na to czy trzeba isc do pediatry czy w aptece mi cos dadza??
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Agnesssa jak kiedyś pisałam, ja nie dostałam @ aż do końca karmienia (karmiłam rok i 9 m-cy). Potem równo miesiąc po dostałam. Tak jak sobie policzyłam to przez 30 m-cy nie miałam @ - tyle laby ( 9 m-cy ciąży i 21 m-cy karmienia).
Aniu dużo zdrówka dla Filipka
A ja to małej chyba nie ochrzczę. W piątek siostra mi powiedziała że wizz-air odwołał wszystkie loty do Polski z Cork`a. Tak ze moje czerwcowo-lipcowe chrzciny stoją pod wielkim znakiem
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Jestem przerażona, bo już się cieszyliśmy, że wiosna i będzie można robotę zacząć, a tu lipa. A zapasy gotówki stopniały, w przeciwieństwie do śniegu
Mąż w domu siedzi i się wkurza
Patys mój czasami śpi 3 razy po 15 - 30 minut, a czasami ze 2 godziny.
PolaL do czerwca pewnie się coś zmieni na lepsze \Co do łóżeczk to też myśle, ze najprostsze najlepsze.
Madzia gratuluję ząbka
- Sandra85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mam też znajomą która karmiła piersią i przestała jak mały miał rok i co ? Mały wciąż się budzi bo to już z przyzwyczajenia. Ja już próbowałam kaszki, kleiki i mleko modyfikowane i nic nie pomogło. Hania ma 6 miesięcy i jeszcze karmię piersią i myślę że jeszcze 2 miesiące i będziemy kończyć z piersią bo po wakacjach wracam do pracy i wolę jej odstawić pierś wcześniej niż nagromadzić stresów (brak mamy, brak cycusia)
Jeśli chodzi o katar to stosowaliśmy krople euphorbium. Są drogie bo kosztują ok 30 zł ale są to krople homeopatyczne i można je stosować dłużej niż przy standardowych kroplach 3 dni. No i jeszcze maść majerankowa i zalewałam gorącą wodą olbas oil lub vicks i stawiałam w pokoju i takie inhalacje robiliśmy.
Patys - Hania w dzień śpi 3 razy średnio po 45 minut więc też niewiele
Ja też jeszcze nie dostałam @
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja jestem w stanie max 600 zł dać! Zobaczymy jak to będzie. Wciąż jestem na etapie poszukiwań! Niby jeszcze sporo czasu ale nie jest tak łatwo znaleźć kogoś fajnego.
A jakie pytania zadawałyście tym niania???
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79401,3866894.html
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Patys Ja wracam do pracy po świętach i w nie chciałabym przestać karmić piersią, mam zamiar rano go nakarmić z cycusia a potem zostawić ściągnięte mleczko i jakiś deserek, generalnie mnie nie będzie ok 5h więc mam nadzieję, że się uda nie stracić tak od razu pokarmu
Współczuję nocki Ja na katar robię tak jak Ty ale dodatkowo nebulizatorem sobie pomagamy.
Maks śpi zazwyczaj ok 2 godzin z rana do ok 12 a potem to różnie, czasami 20 minutowe drzemki a czasami potrafi spać kolejne 2-3 godziny. Wczoraj nie spał prawie ogóle a dzisiaj obudził się o 3 na cycka i o 7 i dopiero teraz mi zasnął, zobaczymy na jak długo
Madzia Gratulujemy ząbka A gorączkuje Natalka
Makrelcia Jejku jak ja Cię rozumiem, też nie chce wracać do pracy U nas z nianią było tak, że dałam ogłoszenie i wpisałam że mogę max 600zł dać na pół etatu i byłam ciekawa czy ktoś się odezwie, no i o dziwo telefon się urywał i wszystkim Paniom ta stawa odpowiadała. Szczerze myślałam, że nikogo za te pieniądze nie znajdę
PolaL No 30mc bez @ to tylko pomarzyć można Maks też od kilku dni obraca się już w każdą stronę kręci się na brzuszku dookoła, nie uleży w miejscu, dzisiaj pierwszy raz zauważyłam, jak bardzo się stara podpełzać do zabawki która mu ucieka i tak śmiesznie dupcie podnosił i piszczał, że jeszcze mu się nie udało, zabawnie to wygląda. Ale szczerze w cale mi nie zależy żeby już zaczął się przemieszczać i siadać bo już nic nie zrobię w domu
Kasia mnie też irytuje ten śnieg, normalnie wszystko zasypane i ciągle pada
Hanias ja pyałam o doświadczenie, w jaki sposób zadba o rozwój fizyczny i intelektualny, jak długo chce pracować, czy będzie przytulać malucha, jak dyscyplinuje dziecko, co zrobi gdy dziecko ma atak złości, czy zna podstawy pierwszej pomocy, czy załatwi dokument o niekaralności itp w zasadzie to jest rozmowa więc większość pytań sama się klaruje.
A mnie jakieś chorubsko złapało Boli mnie gardło, mam gorączkę i jestem nie do życia i to akurat jak mąż dzisiaj po urlopie do pracy wrócił i już mi nie pomoże, chociaż powiem Wam że jak mąż był w domu to mniej zrobiłam niż jak sama jestem
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7