- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
Chasiami Oli w szpitalu miał dawane takie inhalacje, ale darł się przy tym okropnie
Czajusiątko ja już się pogodziłam, że na weekendy muszę Oliwiera opuszczać
Ptys Oli też m stópki często podkurczone, ale nikt na to uwagi nie zwrócił?
Właśnie, jak babcia się czuje?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
współczuje ci tych zjazdów ale na pewno sie opłaci i bedziesz sie cieszyć niedługo ze dałas rade...
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
U nas jednak nie ma kolejnych ząbków, których się spodziewaliśmy, a to dziwne zachowanie to chyba było odreagowanie intensywnych świąt - taka jest moja teoria, ale ciężko stwierdzić. U nas dalej na wysokich obrotach, we wtorek przyjeżdzają teściowie na kilka dni, muszę wymyślić jakieś menu i upiec jakiś palcek, choć teściowej w tym nie przebiję
PAtys super, że babcia się dobrze czuje i że udało Wam się tak wyjść na dłużej. U mnie to nierealne, bo mała nie pije nadal z butelki, a nawet obiadki musi przepić mleczkiem z piersi. Ostatnio musiałam taksówką pędzić, bo byłąm u spowiedzi i u lekarza i nie zdążyłam na czas.
KAsia nie dziwię Ci się, że jesteś zmęczona, długo masz jeszcze tą szkołę?
Siteczko dzięki za informacje o kursie, niestety się nie wybieram na niego Dajcie znać jak było.
Czajusiątko czekamy na wieści z wieczoru panieńsskiego, ja ostatnio byłam na takiej imprezie pod koniec ciąży, było super, choć wtedy tak szybko się męczyłam.
dobrej nocki:)
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Czajusiątko i jak tam wieczór bez Oliwci?
Madzia Ja ostatnio w każdy weekend mam gości więc znam ten ból wymyślania co ugotować i upiec Ale na pewno wymyślisz coś pysznego Maks też odreagowuje jak mamy intensywne dni więc możliwe, że Natkę właśnie to męczyło
Patys Dobrze, że zauważyłaś to napięcie u Matiego, trzymam kciuki, żeby ćwiczenia pomogły
Kasia Też Ci współczuje tej szkoły, dzielna jesteś
Chasiami Całuski dla Alusi
A mój synek w sobotę pierwszy raz powiedział MAMA Normalnie aż się wzruszyłam i skakałam z radości Mąż mi nie chciał wierzyć ale wczoraj Maks cały wieczór przegadał i co chwile powtarzał mama Cudowne uczucie
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
agnessa Julcia juz od dawna mowi mama do tego dada, baba, nana, gaga, lubi wystawiac język i pluć
A jak síe denerwuje to warczy jak pies a i nauczyla się łapać zabawki palcem wskazującym i kciukiem. Śmiesznie to wygląda lozeczko mamy obniżone bo się podciągała za szczebelki
U nas piękna pogoda, dzisiaj ma byc 8 stopni, a w środę 15
A ja do pracy na 14 ehh...
Miłego dnia
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Wieczór panieński minął bardzo fajnie, najpierw byłyśmy u koleżanki w domu. Tylko drażniło mnie trochę bo spóźniłam się niewiele ponad pół godziny i jak zaszłam to dwie dziewczyny już było mocno wstawione a ich wypowiedzi składały się głównie z słów ku*wa, ch*j, ja pier... itp. Później posiedziałyśmy trochę i pojechałyśmy do klubu potańczyć. Była tam też jedna moja dobra koleżanka, która ma 2-letnigo synka i powiem Wam szczerze, że jak już zajechałyśmy na miejsce i zasiadłyśmy z loży to chyba ze 2 godz siedziałyśmy i gadałyśmy o naszych dzieciaczkach Pokazywałam im w telefonie zdęcia mojej Oliwki, tylko niestety jak byłyśmy w toalecie to upadł mi i wczoraj rano zauważyłam że przy upadku wypadła mi z tel karta pamięci i tym samym straciłam mnóstwo zdjęć i filmików z Oliwią Koło 2 przyjechał po mnie mąż, skoczyliśmy jeszcze na szybkie zakupy to tesco i po 3 byliśmy w domu. Byłam już taka padnięta, a jak tylko weszliśmy do pokoju to Oliwka się obudziła. Biedna chyba chciała się z mamusią i tatusiem przywitać. Usnęła koło 4 i o 7.40 już się obudziła, więc możecie sobie wyobrazić jak ja wczoraj funkcjonowałam Potem o 9 była msza za męża dziadka i mnóstwo gości u babci, która mieszka z nami przez ścianę. Więc poszliśmy też tam a popołudniu pojechaliśmy do moich rodziców. Jak wieczorem położyliśmy spać Oliwkę to zaraz też polegliśmy i po 21 leżeliśmy już w łóżku
Patys fajnie, że Wam też się udał wypad. Dobrze, że Mateuszek był taki dzielny
Agnessa gratuluję Maksiowi. Wyobrażam sobie jak rozpiera Cie duma
Madzia z Twoimi zdolnościami kulinarnymi na pewno wymyślisz coś pysznego
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
Ostatnio jak dawałam jej obiadek i postawiłam na chwile miseczke na stoliku od krzesełka zeby jej buzię wytrzeć, a ta jak ręką machnęła tak wszystko wylądowało na telewizorze, podłodze, stole a nawet na kanapie
Siedzi sama, jak ją stawiam na nóżki to stoi chwilę sama
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
a dzis mieliśmy miłą niespodziankę ...Mati spał od 20 do prawie 23...a spanie 3 godzin pod rząd nie zdarzyło mu sie od 2 miesiecy:)
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
czajusiątko postawa już jest do raczkowana to masz czas pomyślec co usunąć z drogi żeby Ci Oliwka nie zdemolowała wszystkiego
Jusstyś Świetne ma włoski Nam się kształtuje pomału czupryna ale do takie ilości włosów to nam daleka. A chciałabym żeby Jerzol miał takie dłuższe włoski w przyszłości.
Ja bardzo chciałabym żeby raczkował ale tez już twardo na nogach staje. Jakos nie może wyczaiś, że nogo zginają się w kolanach i można je zginać
patys pełen sukces ciesz się, że w dobrą stronę idzie. U nas coraz częśtrze pobódki. Zamiast przesypiać całe noce to budzi się jakieś 5-7 razy. W Większości wystarcza smoczek ale ok 4-5 trzeba już mleczko.
Kurcze u Was też jest taki problem z wiosennymi rzeczmi ? Próbuje małemu kupić czapkę ale jest porażka. Oprócz tego co mają w Smyku ( brzydkiego i za 40zł) to nigdzie nic nie ma. Porazka !! Nie mówiąc już o butach i kurtce dla mnie
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Czajusiątko Oli też tak na czworakach stoi, ale nie załapał, żeby ręce przełożyć. Jak chce gdzieś dojść, to się kładzie i pełznie
Super, że wypad się udał i Oliwka dała radę
Justyś super fryzurka Oliwier to łysolek
Madzia na pewno super ciasto upieczesz
Szkołę kończę w lipcu, teraz muszę nad pracą licencjacką posiedzieć, wtedy sesja, obrona i z głowy. Sama nauka tak mnie nie męczy, tylko dojazdy. Dobrze, że u koleżanki śpię, to milej niż przedtem po hotelach się tułałam.
Agnessa super, ze Maksiu mówi mama
Patys może już częściej zacznie ładnie spać?
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
czajusiątko przepięknie wyglądają dzieciaczki co raczkują, ale podobnie jak Justyś nas chyba to ominie.
Dzisiaj właśnie zauważyłam jak Alusia siedziała w łózeczku, że chwyta się szczebelków z łóżeczka i cwaniara próbuje wstawac, zaraz ją wyciągnełam z łóżeczka, bo boje się ze jak się przewróci w tym łóżeczku i uderzy się o te szczebelki to guza może sobie nabic
Justyś powiedz mi będziesz podcinac włoski małej? Bo własnie się zastanawiam dosyc poważnie nad tym, zaczesuje już włoski na bok, ale to już przestaje powoli dawac efekty, wszystko jej do oczek leci A u nas taki zabobon że włosków nie wolno podcinac bo dziecko nie będzie szybko mówic. I babcie i mamy mi zakazują
Patys może przestawia się powoli na "tryb nocny"?
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Justys fajniutki ten kucyk. Nie mogę się doczekać kiedy Oliwce takiego zwiążę
Chasiami, Justys Oliwię jak się podciąga za rączki do siedzenia to też staje na nóżki, a tą pozycję do raczkowania przyjmuje wtedy jak leży na brzuszku, ale do samego raczkowania to jej jeszcze daleko
Jeśli chodzi o mowę to Oliwia nie mówi jeszcze nic, tylko czasem zdarza się coś w stylu abu albo babu. Za to do perfekcji opanowała takie jakby pierdzenie buzią i ślina wtedy leci na wszystko w promieniu metra najgorzej jest jak przypomni jej się o tej umiejętności w trakcie jedzenia
Dziś wyczytałam, że za 2 tygodnie ma być lato i temperatury powyżej 20 st. i wiecie co ja najzwyczajniej w świecie nie umiem sobie wyobrazić tego, że wynoszę Oliwkę na dwór bez kurtki, szalika i nie opatuloną kocem
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Mój syn też oczywiście robi postępy
Bardzo mnie cieszy, że Filip chyba, unormował sobie godziny snu. Budzi się rano ok. 6, a wieczorem o 20 już nie mamy dziecka i śpi. Trochę mi żal, bo w domu jestem ok. 16.30, ale za to w nocy budzi się ciągle do cyca i w efekcie śpimy razem.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png