- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ja za to próbowałam z 2 tyg. temu przełożyć spacerówkę żeby mała siedziała przodem do jazdy i całą drogę był jeden wielki ryk

Złożyłam dziś w pracy podanie o urlop wychowawczy bo już mi się powoli kończy zaległy urlop - tj. 05.06 załamka tak zleciało. A zapomniałam napisać że Gabi ma dziś skończone 8 miesięcy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Macie jakieś pomysły na dzień dziecka

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Mam mega zgryz

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
a u nas dalej super z zasypianiem teraz rano zasnął w ciągu 10 minutek ze smoczkiem...którego wreszcie polubił na nowo:)tylko trzeba go czasem do niego zachęcić....
a nocki niebo lepsze nie ma 7-8 budzen tylko 1-2:)
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
a my dziś byłyśmy z samego rana na szczepieniu na pneumokoki i wreszcie spokój ze szepieniami na 4 m-ce. Dowiedziałam się, że za mało przybrała na wadze, bo nie 500g tylko 300 od miesiąca, ale ona i tak jest dość spora, więc nie zamierzam się tym bardzo martwić.
Ostatnio u nas ciężkie noce, Natalka budzi się bez powodu i nie może zasnąć i to tak dosyć często, ok. 5-10 razy na noc, nieraz wystarczy ją poprzytulać i śpi dalej, a nieraz musi być pierś.
Pola my też jeździłyśmy w spacerówce odwróćonej przez parę dni i Natalce to bardzo pasowało, bo ona wszystkich wkoło zaczepia, od ptaszków, przez pieski aż po ludzi i dorosłych i dzieci. Ale przestawiłam, bo jej nie widziałam i w sklepie zdejmowała rzeczy z półek i wsadzała paluszki do wózków z zakupami, a co najśmieszniejsze, to zdjęła sobie buta i wrzuciła komuś do wózka;) Dziś lekarka stwierdziła, że to będzie dziewczyna z charakterem i chyba ma rację

Agnessa jak Maksiu da radę bez piersi, to bym pojechała, pewnie też bym tęskniła, ale czasem marzę, żeby się tak wyrwać sama choć na parę godzin i zatęsknić na nowo do mojej Kruszynki.
PAtys świetnie, że już lepiej u Was z zasypianiem, dajesz mi nadzieję, że i u nas tak będzie. Choć NAtalka nadal nie uznaje smoczków i butelki, a zasypia tylko przy piersi, więc pewnie nie prędko to się zmieni.
Ania ale Filip nagle zaczął mniej przybierać czy po prostu tak ma i przybiera od początku wolno, bo to chyba o to chodzi w tych siatkach centylowych, żeby waga jakoś stabilnie rosła, na wszelki wypadek zapytaj lekarza.
dobrego dnia:)
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Czy zabezpieczacie jakoś mieszkanie przed dzeićmi? Natalka zaczęła prędko pełzać i próbuje raczkować. Teraz można kupić fajne nakłądki na meble w Biedronce, takie silikonowe na rogi, wtyczki do kontaktów itp.
I czy Wasze dzieci wymuszają coś? Bo moja córcia od paru dni ma płacz na zawołanie z takimi ogromnymi łzami gdy jej coś zabiorę, np. telefon któy dopadła;) a jak oddam to jest uśmiech;)
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Ja wczoraj przełożyłam spacerówkę tyłem do siebie, bo tak Oliwka więcej widzi i grzeczniej siedzi. Właściwie to sama się sobie dziwię czemu wcześniej nie wpadłam na ten pomysł

Madzia ja mam taką ulotkę, w której jest napisane, że w tym wieku dzieci mogą przybierać właśnie 300 g na miesiąc i wydaje mi się to jak najbardziej prawidłowe.
Agnessa to masz bardzo twardy orzech do zgryzienia. Ja Ci nic nie doradzę bo sama nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu. Na pewno podejmiesz właściwą decyzję

U nas nie ma problemu z laptopem bo stoi zawsze na stole i Oliwka go nie widzi w trakcie zabawy, a nawet jak mam ją na rękach albo jest na kanapie i wyciąga do niego rączki to mówię jej, że nie wolno i zabawiam czymś innym.
Wczoraj wyjechała za granicę moja koleżanka z roczną córeczką. Bardzo mi smutno bo codziennie chodziłyśmy razem na spacerki i dziewczynki się razem bawiły. A tak teraz to nie mamy na wsi innych znajomych i będziemy całe dnie siedziały same

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

Co do wymuszania, to dzieci, są bardzo mądre i próbują..... Mój filip ostatnio niecierpi jak go przewijam, bo leży,a on niecierpi ostatnio leżeć,więc całe przewiajanie się drze, chyba, że zasypia

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
co do komputera, to mój syn uwielbia

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*

a co do dnia dziecka planowaliśmy zakupić Adasiowi huśtawkę-skoczek (montuje się w drzwiach/ futrynie) ale wyczytałam że to tak samo szkodliwe jak chodziki, więc już teraz nie wiem co mu kupić bo zabawek ma że hoho a niczym się nie zabawi

- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9

Andra my mamy tego skoczka, ale raczej używamy go jako huśtawki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
U mnie mała nie wymusza - jeszcze - płaczem, ale za to teraz np. zmiana pieluszki to istny maraton. Żeby ją przebrać muszę się nieźle nagimnastykować bo jej pupa co chwila jest w innym miejscu. Normalnie istne sreberko co się przelewa, zapinam jeden boczek a za chwilę juz jest bez pieluchy zanim zdążę zapiąć drugi.
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-