BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

10 lata 5 miesiąc temu #931936 przez chasiami
Hej znów leze w szpitalu. Szyjka sie skrocila i brzuch mam twardy. Dostalam kroplowki i tabletki ale mam wrazenie nie pomaga. Leze od wczoraj czyli wesele brata mnie dobilo mimo to ze sie oszczedzalam. Trzymajcie kciuki pozdrawiam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #932092 przez Ania14.09
chasiami bardzo mi przykro, trzymaj się i nic nie rób już do końca ciąży, obyś donosiła, pomodlę się ;)

kasia powrotu do zdrowia, a Oliwer, to wiekli chłop z takim wdziękiem................ja już nie mogę się doczekać kiedy mój zacznie mówić, poza składaniem zgłosek i sylab

agnessa powrotu do zdrowia Maksia, tak mają żłobki, najczęściej swoje trzeba wychorować

siteczko gratulację działki, no i czekamy na albumik z 2 latek, Czy można już wysyłać fotki do ciebie?

U nas na razie bez chorowania paździenik chyba lepszy, obym nie zapeszyła ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

10 lata 5 miesiąc temu #932111 przez siteczko
Kasia dzięki :) jasne jeśli chcecie wysyłajcie fotki, ale tak jak pisałam kiedyś, zabiorę się za to w listopadzie, ale wiadomo fotki nie zginą :) ciekawe ile tym razem się uzbiera :) przypominam mail
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Chasiami Trzymaj się! Odpoczywaj! jeszcze kilka tygodni musi dzidzia wytrzymać :)

10 lata 5 miesiąc temu #932300 przez czajusiątko
Chasiami trzymajcie się zdrowo. podreperują Cię trochę w szpitalu i jeszcze będziesz śmigała do 40 tyg, zobaczysz :)

Kasia no właśnie zanim mi napisałaś to też zaczęłam stosować kurację dwoma rodzajami kropli do nosa, do tego wit. c i dzisiaj już dużo dużo lepiej :)

Siteczko powodzenia z tą działką i domem. Super, że spełniacie marzenia :)

Agnessa i jak Maksiu??

Sandra nawet jak masz marudzić to odzywaj się do nas, zawsze jakoś spróbujemy podnieść Cię na duchu :kiss:

Trufla śliczna ta Twoja panna, ale ja to bym jej dała ze 3-4 lata B)

Polal a gdzie na te chrzciny się wybieracie????

Uhhh mama Emilki pisała mi,że mała dostała gorączkę i jest mega marudna, więc chyba muszę tak zakombinować, żeby Oliwka jutro została w domu... tylko z kim?? hmmm oj tata nie będzie zadowolony :dry: a w weekend idziemy znowu na wesele ...

10 lata 5 miesiąc temu #932915 przez kasia7775
Chasiami jak u ciebie? uspokoiło się? Musisz bardziej na siebie uważać i dbać :*

Czajusiątko jak po weselu? Wybawiliście się?

U nas chorób ciąg dalszy. Rotawirus nas opuścił, środę i czwartek Oliwier czuł się dobrze, więc w piątek dałam go do żłobka. Po południu już był osowiały i marudny, przed 19 poszedł spać. Po 21 obudził się z płaczem, że go boli i całą noc się wybudzał. Mówił, że go zęby bolą. Sprawdziłam zęby, fakt, piątki się wyrzynają. Dałam mu czopka i jakby lepiej było. W sobotę gorączkował, ale po czopku ok było. Poszłam na spotkanie z podstawówki, a Oliwiera córka pilnowała. Po 12 dzwoniła,że płacze i spać nie chce. Wróciłam do domu, dałam mu czopek i spał do 6. Do południa czuł się dobrze, moja mama się śmiała, ze hałasu tyle narobił, jakby dziesięcioro dzieci było. Non stop nadawał :) Potem zebrałam się do domu i zasnął w aucie. Po chwili się obudził z takim płaczem i kaszlem, ze się wystraszyłam. Zawróciłam i podjechałam na IP. No i angina :( dostał antybiotyk> Całe szczęście, ze poszła do lekarza, bo jutro pewnie tylko gorzej by było... I też musiałabym do rodzinnej lecieć. A w szpitalu super się udało, bo nikogo nie było i od razu nas przyjęli :)

10 lata 5 miesiąc temu #932946 przez chasiami
No jest lepiej ostatni incydent ze skurczami mialam z piatku na sobote. Mam nadzieje ze dzisiaj mnie wypuszcza. Dam znacjak bede w domu. Pozdrawiam :)

10 lata 5 miesiąc temu #933004 przez PolaL
Chasiami no to już mi kamień spadł z serca :) nóżki do góry i odpoczywaj :P

Siteczko jak tylko się ogarnę to zaraz wysyłam zdjęcia :)

Że niby pisałam ze październik jest ok ?.... No to znów mam katar :evil: w sumie nie katar a zapchane wydaje mi się zatoki. Zapisałam sie dziś na bilans dwulatka Najbliższy termin dla zdrowych dzieci 23.10 wiec zapisałam sie na chore na 15.10. A skąd ja mam wiedzieć zcy za dwa tygodnie moja Gabi będzie zdrowa ?! Ale przemyślałam sprawę i zadzwoniłam kiedy przyjmuje laryngolog bo mam już tych zatok powyżej uszu. I idziemy dziś , a że potrzebuję skierowania więc idziemy dziś też do lekarza i może oblecę ten bilans od razu :D

Co do chrzcin to mój brat (tak samo jak i moja siostra) mieszka w Irlandii wiec tam się wybieramy. Przy okazji sprawdziłam ważność naszych paszportów, no i ja z mężem jakoś polecimy a Szymkowi się przeterminował ( myślałam ze dla dzieci mają dłuższe terminy a on miał tylko na rok), Gabi nie posiadała wcale. Wiec maluchy lecą na dowód :whistle:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

10 lata 5 miesiąc temu #933013 przez Ania14.09
kasia ja też wolę jeździć na IP, bo w przychodni czekasz w długiej kolejce, tzn. ja tak akurat miałam, że młody rozchorował się weekend, bo normalnie, to by nie przyjeli. Ale masz ganiania ;)
chasiami cieszę się, że już lepiej.

A ja się ostatnio chwaliłam, że Filip je, a tu d......a, poza mlekiem , serkami,-słodkimi, je tylko ziemniaki, no nie chce ani mięsa ani surówek, już zaczęłam, mu ładnie na talerzyku układać, ale efekt taki, że zjada same ziemniaki, mięsą nawet spróbować nie chce

czajusiątko jak tam udało ci się zostawić Oliwkę w domu?

10 lata 5 miesiąc temu #933016 przez Ania14.09
polal ale dowody chyba musisz zrobić dzieciom? Nam zrobili paszport na 5 lat, bo tak robią za jakieś mniejsze pieniądze,ale już nie pamiętam

10 lata 5 miesiąc temu #933033 przez PolaL
Aniu ja robiłam Szymkowi paszport w 2011r. i wtedy takim małym dzieciom paszporty robili na rok. Może teraz coś się zmieniło. A dowody to ja dla nich mam :lol: wiesz czasami jak wracam ze Sz-na to wolę pojechać przez Niemcy do nas - lepsza droga i szybciej w domu :)

10 lata 5 miesiąc temu #933044 przez kasia7775
Oliwier dzisiaj już lepiej, nockę przespał prawie całą. A od rana suchy chleb wcina i w lodówce węszy :)

Ania ja też się 'cieszyłam', że rozłożył się w weekend. Byłam u mamy i szpital na miejscu jest. Z domu do najbliższego mam 20 km, a do rodzinnej jeżdżę 40 km :P zasem wolę iść prywatnie do takiej starej lekarki na miejscu niż pół dnia na jeżdżeniu spędzić :)
Może Filip ma tylko taki przejściowy okres z jedzeniem? Ja kupiłam Oliwierowi vibovit bobo, bo się boję, żeby anemii nie miał przez to niejedzenie. No ale musiałam przestać dawać przez anginę :(

Pola ja się też w końcu zebrałam i zrobiłam Oliwierowi dowód, do tej pory nie był potrzebny, ale nigdy nie wiadomo kiedy się przyda :P

10 lata 5 miesiąc temu #933267 przez chasiami
Dzisiaj mnie wypuścili o 12 wyszłam :) a potem spałam 3 godziny :)
Okazało sie ze nie jest tak źle :) bo szyjka skróciła sie tylko 10 % :)
Dzięki za wsparcie dziewczynki.
Alicja sie na mnie obraziła i nie mogłam jej nawet dotknąc. Bardzo przykro mi było, ale teraz już jest troszke lepiej :)

10 lata 5 miesiąc temu #933302 przez PolaL
Chasiami przed Alą teraz trudny okres. Na pewno już nie raz z nią rozmawialiście o nowym członku waszej rodziny. Ale jakby nie patrzeć ona nadal jest mała i chce mieć 100% waszej uwagi a tu mama wykręca taki numer i nie ma jej w domu :) Do tego tylko odpoczywa zamiast się z nią bawić :P Na pewno zaraz będzie dobrze i znów będziecie się przytulały :) Ala musi trochę się pogodzić z nową sytuacją :) będzie dobrze.

A my po wizycie u laryngologa, Gabi miała pobrany wymaz z noska i zobaczymy czy coś jej tam wyhodują czy nie. Niby nosek drożny ale Pani doktor widzi że gęsty katarek jej zalega u ujścia noska. Zobaczymy. W następny poniedziałek mam iść z wynikami do kontroli.
Za to Szymek wczoraj na nauce pływania poślizgnął się i udażył głową (nie wiem o co) guz centralnie na środku czoła. Niby Pani przyłożyła mu od razu lód ale jak wróciłam od lekarza to od razu leciałam po lód i potem maścią Siniak wysmarowałam. Rano wyglądało to o niebo lepiej. Może nawet śliwki nie będzie ale tam gdzie zdarł skórkę to ma czerwone kółko na czole. Do tego dziś w przedszkolu mają apel i mój syn występuje z wierszykiem ;)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #933340 przez Sandra85
Witam :) Troszke sie pozbieralam przez te kilka dni,wizyta u fryzjera i weekend u szwagierki tez pomogly :P Chasiami 10% to chyba nie az tak bardzo???Odpoczywaj ile mozesz :kiss: Dobrze,ze juz w domku jestes,Ala tez pewnie bardzo sie stresuje ta sytuacja,cierpliwosci :kiss: Pewnie dzisiaj juz bedzie tylko lepiej :) Pola ja tez mam brata z zona i synkiem w Irlandii i jestem jedyna osoba w rodzinie,ktora jeszcze tam nie byla :unsure: Wybieram sie jak sojka za morze :blush: Ale zawsze jak mam leciec to wole do Pl,bo tak to wszystkich zobacze,a oni tez wtedy przylatuja,a jak bym poleciala do Irlandii to wtedy tylko bym sie z nimi widziala.Moze kiedys...A wiesz taka ciekawostka odnosnie paszportow 5 lat temu wlasnie bratowa ta z Irlandii robila paszport synkowi i ja sobie.Zawiozla zdjecia i pani w okienku jej powiedziala,ze jak by mial maly na zdjeciu buzie zamknieta to by mial na 5lat paszport,a jak ma otwarta to tylko na rok.Wiec poszlismy do fotografa tam przy biurze paszportowym,20 minut trwalo zanim 10 miesiecznemu bobasowi udalo sie zrobic fotke z buzka zamknieta :P No,ale dostal na 5 lat B) Ja nie mam pojecia o co w tym wszystkim chodzi?Oby Gabi szyko ten katar przeszedl,a podejrzewaja jakies bakterie? Biedny Szymus :kiss: Ale i tak dobrze ze na guzie sie skonczylo,bo upadki na tych kafelkach moga byc straszne :S Kasia jak tam Oli? Lepiej sie czuje?Zdrowka dla NIego :kiss: Ania nie przejmuj sie tym jedzeniem,za kilka dni mu sie odmieni i znowu bedzie ladnie jadl :) Bruno w jeden dzien cos lubi,na drugi mowi,ze nie lubi i pluje :angry: Nigdy nie wiem czy zje to co mu dam...Czasem kilka dni z rzedu zjada wszystko z apetytem,a potem przez kilka dni jest marudzenie,tego nie tamtego nie....Czajusiatko jak tam po weselu?Wybawiliscie sie?

10 lata 5 miesiąc temu #933342 przez Sandra85
A tu moj synus z kuzynem w parku,nie wychodzil by z placow zabaw przez caly weekend :cheer:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A tu ja z moim M i synkiem :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka