- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Maks jest znowu chory, w niedzielę dostał gorączki i kaszlu, wczoraj nie mogłam mu zbić gorączki i przy 39 zamiast iść w dół po ibumie to dalej rosła Całe szczęście babcia do niego przyjechała, więc dzisiaj już jestem w pracy, ale oszaleć można z tymi chorobami
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Właśnie zapisaliśmy się do przedszkola - publicznego - liczę, że ze względu na pracę obojga rodziców dostanie się bez problemów, no ale zobaczymy. Od kwietnia zaczynamy szczepienia - pneumokoki zaszczepimy na pewno, zastanawiam się też nad ospą bo podobno po szczepieniu nawet jak dziecko zachoruje to łagodniej przechodzi no i grypa obowiązkowo.
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
u nas tez kroluje duplo, autka, ksiazki i woda wchodzi sobie na krzeselko przy umywalce, wlacza wode, do tego jakies kubki itd. i przeszczesliwy ostatnio np. fajnie sie bawil - zrobilismy razem kostki lodu, kazda inna - z samej wody, z mleka, woda z ziarenkami maku, sok, woda i sok z cytryny, woda z zatopiona rodzynka, potem jak bylo zamrozone to Yasinek wzial wiekszy pojemnik, do niego wszytskie kostki lodu, umywalka, kran i zabawa ze sliskim lodem (najbardziej sie podobalo wyjadanie rodzynek ). Fajna jest tez zabawa w wannie przed kapiela - my robimy tak, ze ja daje do trzech kubeczkow pianke do golenia, do kazdego kilka kropel innego koloru farby plakatowej i sie bawi tym co najmniej pol godziny - smaruje siebie, wanne, kafelki i wszystko co ma w zasiegu, ale to sie latwo zmywa, wiec nie ma problemu po splukaniu daje mu jeszcze jakies sitko, lejek, wode i kolejne pol godziny zabawy wczesniej hitem bylo gotowanie i sprzedawanie kawy z automatu
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
moniab ja polecam szczepić na ospę. Mój młody mimo epidemi w żłobku nie zachorował.
Dziękuję za odpowiedzi. Teraz wiem że moje dziecko jest standardowym 2.5 latkiem
jak większość dzieci lubi śpiewać i kocha książki. Łącznie ze słownikiem polsko- francuskim
bawi się autkami naśladując scenki z bajek. Chyba z racji innych kanałów z bajkami ma inne ulubione bajki. U nas umi zoomi i psi patrol królują. Też pózniej przez pół dnia śpieszy z pomocą na ratunek. Ciągle to powtarza.
Klocków nie lubi. Jedyne co to namiętnie układa puzzle. I nadal lubi wszelkie hałasujące ciuchcie organki pojazdy
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
U nas króluje straz pożarna pod każdą postacią. Jak Oli wraca ze żłobka, na pytanie co dzisiaj robiłeś, odpowiada: włączyłem syrenę łijo łijo
A z bajek Umi zoomi, Ruby i Max, Myszka Miki, czasem Dora. Zawsze się smieję, jak odpowiada na pytania do telewizora
Ummi super pomysły na zabawę u nas woda też ulubiona. W domu na szczęście sobie sam nie odkręci, ale w żłobku nie raz łazienkę zalał
Czajusiątko Oliwka jak zawsze niezła a co babcia na kontrolę czystości powiedziała?
Monia ja przez choróbska od października nie zdążyłam Oliwiera na ospę zaszczepić, a szczepionka czeka. Bo jak dziecko ma zaświadczenie ze żłobka to bezpłatna jest.
Makrelcia u nas dla odmiany - puzzle całkowicie ignoruje.
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
u nas może nie straż ale dźwig też codziennie w ruchu
czajusiątko a może tak wpadniesz z Oliwka do mnie na sprzątanie ? Wszędzie kurz brak chęci na sprzątanie a nie wspomnę już o pakowaniu. Najlepiej mi na kanapie zbieram siły przed przeprowadzką- tak zawsze tłumaczę mężowi
ciepło się zrobiło a ja nie przygotowana. Nie sprawdziłam czy Jurkowi będą dobre rzeczy na wiosnę i teraz biedak chodzi jeszcze w kozakach i zimowej kurtce. Okazało się wszystko za małe. Trzeba na zakupy jechać dobrze że dzisiaj chłodniej to nie mam wyrzutow sumienia
a nie wspomnę o sobie też przydałoby się co nieco
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Monia26 no to trzymam kciuki żebyście sie dostali. U nas punktacja w przedszkolu jest taka że najwięcej punktów dostają rodzice dzieci niepełnosprawnych, samotni, z bliźniakami, rodziny zastępcze - 64pkt. Jak oboje rodziców pracuje - 32pkt. Ja zyskałam do tych 32 pkt. jeszcze za to że Szymek chodzi do przedszkola + 16pkt. Ale w każdym mieście pewnie inne kryteria. Teraz (08.01.15) złożyłam podanie o przyjęcie Gabi do innego przedszkola niż teraz chodzi. Nerwa mam że nie powiem, bo u nas ogólnie dużo dzieci a mało miejsca w przedszkolach ( a może po prostu przedszkoli za mało). Ale podpytałam się znajomych i 2 znają obsługę i mają mieć mnie na uwadze, żeby pani Dyrektor zasugerować żeby mi mała przyjąć. Normalnie ile sie trzeba nakombinować żeby dziecko poszło do przedszkola.
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
U nas zaczął sie dzisiaj nabór do przedszkola publicznego,ale bardzo lubimy to prywatne, więc mimo, różnicy w cenie zastanawiamy się..... poza tym u nas punkty są za niepełnosprawność, wielodzietność, rodzica samotnego, za lokalizację, a nie ma pytań, o pracę rodziców, więc my punktów raczej mało bedziemy mieli, więc różnie może być
poza tym zmieniłam też lekarza rodzinnego, bo nasza już była lekarka, to była porażka
polecam bloga mojej Madzi. Ja się popłakałam a jak czytałam o karmieniu piersią, to jakbym ja to pisała o sobie i o niej
mlodamamusia.blogspot.com/2015/03/moje-karmienie-milowe.html
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- makrelcia
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jurek 25.08.2012
Życzymy zdrówka.
A co tu tak cicho ? Nikt nie ma czasu na pisanie ?