BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #333370 przez chłopek
aganio były jeszcze czerwone :) strasznie mi sie podobały ale stwierdziłąm ze nie miała bym ich do czego ubrac, moja mama żałowała ze tez sobie takich nie kupiła

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #333472 przez mala2809
Ja dziś czuje się znacznie lepiej i wzięłam się za wymianę garderoby, bo już wszystko na mnie za małe:) aż dziwne, ze tylko tyje bo od 6 tg nie było dnia żebym nie musiała miec bliskiego spotkania z kibelkiem, mdłości trzymają mne cały czas, ale co tam wszystko dla naszych małych Skarbów :kiss:
ja dopiero za tydzień wybieram się na większe zakupy ciuszków ciążowych, marze juz o wygodnych spodniach z gumą... :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #333687 przez 26joanna
Czesc :)
mala2809 ja mam już 4 pary ciążowych spodni , ale wszystkie za szerokie :ohmy: i muszę jeszcze jedna parę kupić na teraz bo przed ciążowe-zwykle za ciasne , a ciążowe za szerokie w udach i biodrach :blink: Na wielkie ciążowe zakupy pójdę przed wylotem do Polski :lol:
Ja dzisiaj mam bardzo zły dzień , Lusce i mężowi oznajmiłam od razu żeby mnie nie denerwowali bo wybucham szybko ;) no nie wiem K*rwica mnie dziś jakaś bierze ( przepraszam za słownictwo :blink: ) i nie wiem dlaczego :unsure: :ohmy: I od tego boli mnie podbrzusze no ale nie mogę się uspokoić , nawet oddychanie nie pomaga , ale teraz już i tak lepiej , rano to było straszne :huh:

12 lata 9 miesiąc temu #333754 przez kasia7775
Mnie ciążowe spodnie rozczarowały, dżinsy zjeżdżają mi do kolan, no bo w sumie na czym maja się trzymać? Jedynie dresy są w porządku.

Dzisiaj mam spokojny dzień, za to wczoraj miałam łzy na końcu nosa. :unsure:

12 lata 9 miesiąc temu #333756 przez moniab26
Ja mam w tej chwili jedne ciążowe w miarę dobre reszta za szerokie - kupiłam kilka par na allegro i czekam na przesyłkę i muszę wam powiedzieć, że w porównaniu z cenami sklepowymi wyszło mi to bardzo tanio, np rurki jeansowe w sklepie 59a ja zapłaciłam 19,90

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu #333773 przez 26joanna
moniab26 rzeczywiście tanio :) ja niestety z moim wzrostem i waga nie mogę pozwolić sobie na rurki :(
kasia7775 no mi tez nie maja się na czym trzymać , ale jeansy i sztruksy mam z gumowymi zaszewkami . Kupiłam rozmiar normalny czyli taki jak używałam przed ciąża a tu wiszą :unsure: może ciążowe są większe rozmiary :unsure:
Ja najbardziej ciesze się ze w takim okresie jestem w ciąży , nie trzeba kupywac zimowych kurtek itp. Mam nadzieje ze lato będzie tutaj cieplutkie i ze wiosna powita na dobre bo dzisiaj rano było 5 stopni :unsure:

12 lata 9 miesiąc temu #333782 przez agnesssa
Hej hej kobietki i brzucholki :woohoo:

Ja mam dwie pary spodni ciążowych jeszcze z poprzedniej ciąży (tzn w tedy nie doczekały się noszenia) i są super, normalnie je uwielbiam, jeansy na tyłku się trzymają, a w brzuszek nie uwierają, a drugie to dresiki wygodne :) ale też z allegro sobie zamówiłam kolejne dwie pary i się doczekać nie mogę kiedy dotrą :) edne już dotarły, ale są 3/4 n cieplejsze dni i też są super :) ja moje kupiłam, jedne za 16zł drugie za 10 :) no i plus przesyła,ale ja dużo rzeczy kupiłam wraz z moją mamą więc przesyła się rozmyła :)
Dzisiaj znowu brzusio boli :huh: Leżę drugi dzień, mam nadzieję, że to nic groźnego w przyszłym tygodniu zadzwonię do ginki jak nie minie :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #333804 przez Stokrotka
Cześć :)
Witajcie nowe mamuśki :)
Patys :) oczywiście, że dyr. znów ponowiła prośbę. Jutro idę do niej z wczorajszym USG i pogadam znowu. Może się przekona jak zobaczy jak ciągle choruję. Dziś już lepiej. Wczoraj by łam podłamana, tak mnie męczył katar i kaszel. Jest szansa, że jednak jutro nie wezmę antybiotyku. Ten film jest popularny w akcji "Randka małżeńska". Trafiłam na taką do kina z mężem niedługo po ślubie. Pomogło nam bardzo.
Kamila fajnie, że jesteś :) Dobrze, że u Ciebie dobrze. Martwiłam się czy nie stało się coś złego. Nie wiadomo jeszcze tylko co dzieje się z Majsterką. Dłuuugo jej nie było. Zniknęła w te duże mrozy.
Anulka zdrówka :) Mam nadzieję, że nie będzie Ciebie trzymać tak długo jak mnie, kaszel już dwa tygodnie. Z inhalacjami to uważaj, bo mogą pobudzać kaszel. Tak powiedziała mi internistka. Fajna awatarka :)

12 lata 9 miesiąc temu #334061 przez kasia7775
Joanna moje dżinsy z "golfem" na pierwszy rzut oka super, a w praktyce tylko jak stoję :lol: żadnej gumki nie mają, może jak brzuch urośnie to się naciągną. Ja też się cieszę, ze lato będzie. Legginsy wciągnę, jakaś tuniczka i gotowe :silly:
A pogoda też nas rozpieszcza, dzisiaj już bez kurtki biegałam.

Stokrotka wracaj do zdrowia :kiss:

Agnessa jak tylko możesz to leż, mi też lylko to pomaga. Chociaż o dziwo od poniedziałku ciągle w biegu jestem i nie jest tak źle z bólami.
No i najważniejsze, że czuję jak maleństwo szleje :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #334138 przez aganio87
ja na razie mam jedną pare 2 w 1 bo jak rozwine to są długie materiałowe a jak nogawki podwinę i zapne to mam 3/4 :) a brzuch mi sie nie powiększa wiec tylko w tych jednych narazie chodze... :)

Kamila wkońcu sie odezwałaś już sie niepokoiłśmy ale :) super że w miare dobrze u Ciebie... :)

faktycznie majsterko gdzie jesteś????

[*] 6.11.2011

12 lata 9 miesiąc temu #334194 przez makrelcia
a ja jeszcze nie nabyłam spodni ciążowych :) Póki co zaatakowałam mamy szafę i jej jeansy mi pasują :) A tak w ogóle to dopinam się w stare jeansy. Chyba brzuszek poszedł mi troszkę do góry i pod nim mieszczą sie spodnie. Ale też muszę już pomyśleć o czymś na później :) Dobrze, że zima się skończyła bo się w płaszcz nie dopinam :/

12 lata 9 miesiąc temu #334203 przez Anulka
Ja wczoraj miałam okropny dzień :( . Przeziębienie jednak wzięło górę nade mną i okropny suchy kaszel przez cały dzień a wieczorem już miałam ból pozdzieranego gardła. W nocy musiała wstać aby zrobić coś ciepłego do picia, bo suchy kaszel nie dawał spać :( . Dziś mężusia poprosiłam, aby kupił siemię lniane i miód. Od zrobiłam roztwór z siemienia lnianego z miodem i teraz czuję, że kaszel robi się w końcu mokry, czyli idzie ku lepszemu :). I jeszcze aby biedna podrażnioną kaszlem gardło ukoić zrobiłam wywar z imbiru i piję i czuję dużą poprawę, już mogę przywykać bez bólu. Będę siedziała w domu nawet do następnego tygodnia, tylko aby więcej nie chorować. Chorować jest okropnością, ale chorować w ciąży to po prostu MASAKRA!!!!!

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #334217 przez chasiami
Hey dziewczyny :) Ja bylam wczoraj na pogrzebie znajomej, i nie potrafiłam sie powstrzymac ciągle płakałam, to było straszne.
A spodni ciazowych to mam pod dostatkiem bo aż 5 par :) ale co spodnie to rozmiar wieksze :) ale kupiłam sobie jedne beżowe na allegro takie eleganckie - 50 zl i to juz 6 para jest :) a pozatym mam tez legginsy ciązowe :)

makrelcia no ja tez sie ciesze ze zima sie skocznyczła, bo ja mam bardziej problem z powody biustu ;p nie dopinam sie w biuscie w płaszczykach :P

A jak tam wasze bobaski? ruszają wam sie juz w brzuszku? :) Bo ja czuje coraz bardziej takiego motylka, który chciał by sie tam trzepotac a miejsca coraz mniej :)

12 lata 9 miesiąc temu #334246 przez patys
hej dziewczyny:0 ja na razie mojego maleństwa jeszcze jakoś nie czuje ale to przecież jeszcze czas na to..spodni ciążowych też na razie żadnych nie mam ani bluzek niczego:) ale moja bliźniaczka ma mi przysłać z Anglii jakoś w kwietniu:)idę na spacer na ryneczek osiedlowy kupić coś zdrowego do jedzonka:)

12 lata 9 miesiąc temu #334267 przez chasiami
No zazdroszcze, taka pogoda a ja w domu, piszę moją nieszczesną prace :( jak na obrone pójde to będe w 8 miesiącu (na pewno zdam, nie będą chcieli mnie denerwowac) ale prace musze miec napisaną :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka