BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #348225 przez andra88
a z ciuszków mam dopiero 2 body, 3 kaftaniki, skarpetki i 3 czapeczki- jak narazie moja mama to kupiła bo nie umie się pierwszego wnuka doczekać :) ja ja jeszcze nic nie kupiłam. Jak narazie rozglądam się po sklepach co i ile kosztuje, bo wiadomo lepiej jak się na jakaś okazje trafi :) Ciuszków jest mnóstwo, wszystkie przesłodkie i piękne- wiec na zakupy pójdę z narzeczonym bo zapanuje nad moim szaleństwem zakupowym dla małego :D Bo ja bym mogła cały sklep wykupić heheh

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #348256 przez Jussstyś
Ja z ciuszków jeszcze nic nie mam, myślę, że tak w siódmym miesiącu dopiero zacznę kupować:)

12 lata 8 miesiąc temu #348331 przez moniab26
Dziewczyny, tych najmniejszych ubranek w rozmiarze 50-56 nie ma sensu dużo kupować, maluszek bardzo szybko z nich wyrośnie i niektórych nawet nie zdąży się założyć, lepiej inwestować w różne rozmiary, żeby któregoś ranka nie być w szoku, że nie mamy co załozyć naszemu bobaskowi bo z wszystkiego wyrósł - taką przygodę właśnie miała moja bratowa

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 8 miesiąc temu #348341 przez makrelcia
moniab26 no ja się właśnie tego obawiam, że mi zabraknie ciuszków :
( Mam juz jakieś schizy , że nie będę miała dziecka w co ubrać :( Trzeba dobrze przemyśleć te zakupy :)

12 lata 8 miesiąc temu #348366 przez Anulka
Ja ciuszków już mam bardzo dużo, w różnych rozmiarach. Ciotka mojego P. ma ciucholand, rzeczy z Anglii i jak ma dostawię to wybiera rzeczy dziecięce i potem przynosi. Wybiera tylko takie w bardzo dobrym stanie, więc muszę je tylko wrzucić do pralki i wyprać. Kilka nowych rzeczy też pewnie kupię, ale pewnie dużo też dostaniemy gdy maluszek urodzi się, gdy będą przychodzili w odwiedzimy.
Co do rzeczy dla maluszka to ja przejrzę jako podpowiedź listy w internecie i skompletuję.
Np.
www.ofeminin.pl/ciaza/wyprawka-dla-noworodka-lista-f84410.html

falvitmama.pl/Falvit-mama/Coraz-wiekszy-...-dla-noworodka-lista

www.ubrankadlaniemowlat.com.pl/

12 lata 8 miesiąc temu #348369 przez agnesssa
Makrelcia ja też mam takie schizy, na samą myśl, o tym, że źle nakupuje rozmiarowo mnie ściska w żołądku :silly:

Monia Ja to chyba w ogóle nie będę kupować ciuszków w tym rozmiarze, bo jak mi się synuś urodzi 62cm to będą wyrzucone pieniążki w błoto, ja sobie myślę, że jak juz przed samym porodem ginka mi powie, że moje dzieciątko nie jest wielkoludem to kupię dopiero w 9 m-cu kilka body i śpioszków w tym rozmiarze.

O jjjaaaaa cię znowu mi nie dobrze.... oszaleje :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 8 miesiąc temu #348372 przez chłopek
czesc dziewczyny ze mna juz troche lepiej wczoraj caly dzien wymiotowałam :(

12 lata 8 miesiąc temu #348389 przez 26joanna
Cześć :)
chłopek współczuje , a co tak cie wzięło na wymioty tak późno ?
Ja ubranka będę mieć już w czerwcu od siostry i koleżanki ( od siostry na dziewczynkę a od koleżanki na chłopca :silly: wiec wezmę te które mi się przydadzą.
Na temat rozmiaru ubranek to powiem wam ze mi wszyscy mówili żebym nie kupowała małych i nie kupiłam , dobrze ze koleżanka dala mi małe bo córcia mimo mojego wielkiego brzucha urodziła się mala (?) 49 cm .
Dziewczyny doradźcie jak mogę wyleczyć bolące gardło ? No boli mnie a nie chce żeby mnie wzięło na poważnie :(

12 lata 8 miesiąc temu #348391 przez chłopek
joanna grypa żoładkowa

12 lata 8 miesiąc temu #348405 przez siteczko
26joanna mnie bolało gardło w święta i pomogło mi picie mikstury ;)
kubek bardzo ciepłego mleka + łyżka miodu + wyciśnięty ząbek czosnku :) powinno pomóc :)

co do ubranek, mam na razie małą kolekcję, ale raczej kupując teraz mam zamiar takie dla 3-6M [62cm i w górę] dopiero w 9 miesiącu jak będę wiedziała jaki duży synuś to wtedy kupie ewentualnie coś mniejszego... żeby się nie okazało, że totalnie nie potrzebnie mam takie malutkie ubranka.. jak ja się urodziłam miałam 61 cm :P tak więc jak się wda w mamusie to te ubranka 52-56 będą zbędne :)

12 lata 8 miesiąc temu #348418 przez agnesssa
Chłopek współczuję, ale mam nadzieję, ze już wszystko dobrze :kiss: :kiss: Jak Ci się nasz ranking imion podobał :unsure:

Siteczko widzę że masz takie samo podejście jak ja :woohoo: A ja też miałam 62cm jak się urodziłam :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #348448 przez mala2809
agnesssa, siteczko z Was na prawdę były duże dziewczyny po urodzeniu :) :silly: ja miałam 53 cm a mąż 56 cm, więc myślę, że moja dzidzia też zmieści sie w tym przedziale :) ja kupiłam sobie chyba 6 ciuszków dla takiego malutkiego dziecka.

Dziewczyny was też trzymają jeszcze wymioty, czy jestem wyjatkiem...? :(

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #348450 przez siteczko
agnesssapo prostu uważam że to jest dobre myślenie :) na tym etapie ciąży nie wiadomo jak bardzo maluszki urosną, a szkoda by jakieś ciuszki były nie użyte jak w zamian można było mieć po prostu większego rozmiaru :)

Już nie mogę się doczekać, bo mąż obiecał że w weekend pojedziemy i kupimy jakieś ciuszki :) zakup chociaż jednego pajacyka sprawi mi radość :)

mala2809nie wymioty na szczęście nie, nie miałam ich wcześniej i teraz też nie męczą.. ale zarówno wczoraj popołudniu jak i dziś rano zrobiło mi się dziwnie słabo i zaczęła głowa pobolewać :/ nie wiem z jakiego powodu.. ale na szczęście przeszło...

12 lata 8 miesiąc temu #348452 przez Anulka
Mala ja ostatni raz wymiotowałam w 14 tygodniu. Biedulko, i nic Ci nie pomaga?? Mi pomagała herbata z imbirem.

12 lata 8 miesiąc temu #348470 przez agnesssa
Mała mnie wymioty trzymały chyba do 17 tygodnia, teraz już nie wymiotuję, ale mam mdłości. I niestety nic mi nie pomagało na to, tak samo teraz jak jest mi nie dobrze to muszę to jakoś przeżyć :huh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka