- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Dziś trochę późno do Was zaglądam, bo miałam pracowity dzionek, takie tam porządki domowe, obiadek i na koniec pieczenie drożdżówek cynamonowych ze śliwkami. Teraz w moim domu cudnie pachnie, ale coś zepsułam, bo mało wyrosły, a tu zaraz znajomi się pojawią...
Aganio jescze raz gratuluję, chyba konto założę na fb, żeby zobaczyć Twoich chłopaków! odpoczywaj i wracaj do pełni sił!
Patys ja mam buteleczkę Aventu, sprawdzone przez chrześniaka, ale najpierw nie chciał z takiej pić i siostra kupowała taką specjalną ze smoczkiem o kształcie kobiecej brodawki firmy Medela, ale one dość drogie są, więc na razie nie kupuję.
Wiem, że ten temat już był, ale jeszcze nie wybrałam, czy znacie jakąś dobrą firmę z wózkami w granicach ok. 1000zł? Byłam już zdecydowana na mikado aston, a jeszcze otako myślę i juą sama nie wiem...
Chasiami, podobno nie czuć jak sie szyjka skraca. Też mam obsesję na tym punkcie;)
miłego popołudnia
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Ja kupiłam na razie tylko dwie butelki, obie z tommmee tippee jedna 250ml antykolkowa a druga 150ml taka żeby podać herbatkę albo co Jak będzie mało to dokupię, i pewnie będę musiała dokupić z aventu bo dostałam laktator z aventu od kuzynki.
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Napisz więcej o porodzie, o co chodziło z tym krwotokiem. Czy uda Ci się karmić piersią. Karmienie bliźniaków to wyzwanie, a tu jeszcze dzieciaczki w szpitalu i ten krwotok
Ja po obchodzie szpitala i jestem pod wrażeniem, bo to inna epoka niż jak rodziłam Magdę. Jednoosobowe sale do rodzenia, wanna, bardzo zachęcają do znieczulenia, bo szpital jest objęty programem "rodzić po ludzku", więc nic się za to nie płaci. Niby nie szkodzi maluszkowi, a obniża się ciśnienie, co w moim przypadku, wskazane, i przy znieczuleniu cały czas jest się podłączoną do ktg, więc nie można już chodzić. Już naprawdę głupia jestem co wolę.
Mój chłop był blady jak trup. Inni faceci się chwalili, jak to już odbierali porody żonom itd. My mamy inne ustalenia, bo i dowolność jest, kiedy może być przy mnie,a kiedy wychodzić. Więc mój po staroświecku będzie na korytarzu, prawie cały czas, chyba, że z nienacka weźmie mnie rodzenie jak będzie w pracy
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Tego, że szyjka się skraca nie czuć (moja już jest gładka), mogą sygnalizować skurcze brzucha lub ciągnięcie w dole brzucha. Ale to chyba indywidualna kwestia. Tylko lekarz może ją ocenić
wczoraj córka się zapytała, co będzie jak mi wody odejdą i nikogo nie będzie w domu. No to ja jej na to, że wsiądę w auto i sama pojadę. Żebyście widziały, jakie oczy zrobiła
odwiedziłam wczoraj sąsiadkę, która urodziła synka 1 sierpnia. Śliczny maluszek, taki idealny Ja już też chcę
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Milego wieczoru
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
Wczoraj u nas była znajoma z roczną córcią i mój mąż zaraz się małą 'zaopiekował', jak poszli to mój A. padł jak dziecko ;P Tak mu Karolcia dała popalić hihi Jeszcze tak ruchliwego i ciekawskiego dziecka nie wiedziałam
Mi też każdy gada że mam nisko brzuszek
Od wczoraj strasznie brzuszek mi się stawia i Mały kopie okropnie W piątek mam wizytę więc zobaczymy jak tam Adaś się ma
kasia7775 jak się czujesz??? wow to na niezłą okazję się załapałaś kochana Ja jeszcze poczekam z kupnem laktatora
Uciekam robić śniadanko
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
kurczezaczęłam sie martwić, bo młoda czuję już bradzo niziutko, brzuch cały czas mam nisko, czasem jak się wierci to siedzieć nie mogę bo tak mi naciska na szyjke...
no nic nie marudzę Wam, w pon mam wizytę w szpitalu to zobaczymy
co do laktatora, to ja miałam przy Adim kupiony przed porodem na allegro używany avent (dałam chyba 25zł z wysyłką), wyparzyłam dokładnie i w szpitalu już używałam, całe szczęście, że miałam ) a potem kupiłam sobie na spokojnie medelę mini electrik i bardzo polecam, jest świetna
a co do skracania szyjki, to niektórzy czują stawianie brzucha, niektórzy delikatne skurcze a u niektórych nic nie czuć... więc różnie to bywa
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
dnia 31 lipca godzina 23.30 odeszły mi wody ( chlusnęło jak z wiadra) na szczęscie 2 dni szybciej spakowałam torbe a najlepsze jest to ze mąż spał i nie mogłam go dobudzić musiałam krzknąć by sie obudził a on jak wariat nie wiedział co sie dzieje biegał z pokoju do pokoju miał podać mi szmate a podał miske( z tego najbardziej sie śmiejemy) i pojechaliśmy do szpitala jak wysiadłam z samochodu przed izbą przyjęć to drugi raz mi chlusnęły wody i od razu na badania i przyjęcie do szpitala zanim badania wszystkie były zrobione to było ok 1.30 jak poszłam na sale przedporodową a o 2.00 dostałam regularnych skurczy to dzwoniłam po pielęgniarkę a ona że niemożliwe i 2 raz włączyła KTG i faktycznie sie przekonała więc znów konsultacje z lekarzem i dali mi jakąś kroplówkę na wstrzymanie po której nabawiłam się nadciśnienia faktycznie bóle ustały ale ciśnienie miałam 200/100. po obchodzie 10.00 przysedł mój gin i powiedział że do końca tygodnia urodzimy a ja że super ale po 11.00 znów dostałam skurcze to dali mi jakieś tabletki i kolejną kroplówkę ale na marne bo było coraz gorzej to mój gin że trzeba zbadać i sie okazało rozwarcie 3 cm i że o 13 bedzie mnie kroić miałam znieczulenie ogólne ze wzgledu na ciśnienie, I tak 01.08.2012 r o godzi 13.30 już byłam mamą pęłną gębą i po porodzie na sali pooperacyjnej mąż już był ze mną i mi pokazywał zdjęcia dzieci to sie rozryczałam że takie śliczniusie... :*** i wieczorem dostałam krwotoku niby normalne jak ciąża mnoga --ale nie aż tak-- morfologia mi spadła do 4 ( gdzie norma min 12) prawie im odjechałam wic od razu krew dostałam i później było czekanie aż ciało podejmnie próbe naprawy morfologii.
A co do dzieci to leżą na Intensywnej Terapii Noworodków i jeszcze ok 2 tygodni bo muszą nabrać masy i same ssać cyca...
Jeżdże codzień do moich szkrabów i już dostawiam do cycka i jak im sie uda to ciągną a tak to odciągam co 3 godziny mleko w nocy laktatorem i mąż dostarcza jak jedzie do pracy przed 5.00:)
więc pewnie zajrzę tu na dłużej jak już dzieci będą bo za raz szykuje sie do szpitala a jak wracamy ok 18 to już nie mam sił wchodzić na kompa...
Pamiętacie jak pisałam że mam nogi jak sumo tak spuchnięte??? to lekarz powiedział że jeszcze może być tak przez 2-3 miesiące po porodzie.... i faktycznie mam balony na nogach
To chyba wszystko w pigułce-- przepraszam że sie tak rozpisałam i że nie mam tak dużo czasu dla was :*
Buziaki dla każdej z osobna :****
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
a tak poza tym, to nie wszystkie mamy się meldują, a ja już straciłam rachubę. Więc lada dzień mogą być kolejne relacje za aganio
Mi też parę osób mówi, że opadł mi brzuch, a z ciśnieniem nie radzę sobie. Lekarz kazał mi jeszcze jedną tabletkę więcej i leżeć, a jak nie przejdzie, o jechać do szpitala. Chyba z tych nerwów mam też większy cukier i naprawdę coraz bardziej widzę, że zobaczę Filipa jeszcze w sierpniu
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- andra88
- Wylogowany
- rozmowna
- Adasiek :*
To daj znać nam w pn po wizycie
aganio87 hej kochana Fajnie że znalazłaś chwilkę dla nas, byłyśmy ciekawe co u Was słychać no i jak to się zaczęło Ucałuj chłopaków od nas ! Tobie również ślemy buziaki
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Ania Qrcze masakra jest z tym Twoim ciśnieniem I tyle tabsów łykać, mam nadzieję, że chociaż kolejny tydzień Filipek zaczeka
Baby po to jesteśmy żeby sobie marudzić Ale lepiej żeby Nicola jeszcze trochę poczekała, więc może odpoczywaj więcej Chociaż wiem, że to nie łatwe z maluszkiem w domku
Andra takie roczne dzieciaczki to jest moc energii A mi wszyscy mówią, że mam brzuszek wysoko, a małego czuję przy samych pachwinach
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Andra oczywiście, że dam znać
teraz pod koniec to juz tak nerwowo bedzie i każda będzie miała nisko brzuch, jakies inne objawy, do tego rodzina będzie pytać to jeszcze nie urodziłaś, a juz brzuch tak nisko... itp więc będzie ciężko ale damy radę i ładnie dotrwamy w dwupaku do terminu, przynajmniej w znaczącej większości
moja młoda ma poczekać co najmniej do końca miesiaca aż tatuś wróci z Polski innej opcji nie ma, jak sie będzie pchała z aszybko to zaciskam nogi i siedzę w domu aż do powrotu męża hahhahahhaha
Ania faktycznie kilka dziewczyn się nie odzywa...
bidulka z Ciebie z tym ciśnieniem oby Fiipek wytrzymał jak najdłużej