- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
ale mnie brzusio swedzi kurka ;//
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Majka nie martw się, włosy szybko odrosną, a jak przyjdzie córeczka na świat i w spzitalu, to będzie Ci łatwiej myć włosy i suszyć, a potem szybciutko odrosną, ja też się trochę więcej "ciachnęłam" u fryzjera, ale zrobiłam to celowo:)
Kasieńka83 śliczna jest Twoja Łucja!
Baby ale ciekawe te naklejki, szkoda, że w Polsce takich nie znalazłam, ja mam motylki i kwiatuszki dla Natalki, a o tych Twoich to można dziecku całe historie opowiadać
Pamiętam, jak miałam w dzieciństwie taką ceratę do jedzenia z różnymi postaciami i rodzice musieli mi stale opowiadać, co to postaci robią, bo tak to lubiałam:) Nie wspominając, że byłam niejadkiem i był to jedyny sposób, żbym coś zjadła:)
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Śliczne te wasze dzieciaczki
Ja tez juz chcę urodzić
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
fajnie ze odnalazlam te forum . tak balam sie tego porodu a teraz jakos inaczej do tego podchodze , jest mi latwiej !!
dzieki mamuśki!!!
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Chasiami przepiekne zdjęcie Alicji
Ja sama miałam robioną lewatywę przy pierwszym porodzie i na 100% się zdecyduję i teraz. Dla lepszego komfortu psychicznego. Nie chciałabym przeć i myśleć czy mi coś tam nie wyjdzie
Ja własnie odpoczywam po zrywaniu tapet w mieszkaniu u mamy. Taki relaksik przed porodem
Jutro mam wizytę u lekarza i zobaczymy co u małej. No te retycznie dziś mam jeszcze 12 dni do porodu.
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
No właśnie nie ma to jak w domu Dzisiaj na pierwszym spacerku byliśmy, bo pogoda super.
A wczoraj chyba tali dzień nerwowy był, bo my się też kłóciliśmy - a przecież w domu dopiero wieczorem byłam. Dostałam od siostry grzejnik elektryczny do powieszenia nad przewijak, wróciłam wczoraj a on dalej sobie na stole leży. Pytam się czemu - odpowiedział, ze zapomniał. I ze jutro pracownik mi go zawiesi. Zakręcił się i zniknął mi z oczu. Okazało sie ze tak się cieszy z naszego powrotu, ze musiał z moim tata piwo wypić na ogrodzie. A ja dalej sama z dzieckiem siedziałam. Jak się wkurzyłam moment miał wiertarkę w reku i wieszał grzejnik Tyle, że tak go zawiesił, ze jak pociągnęłam za sznurek od włączania to się grzejnik ruszał i było ryzyko, ze spadnie wtedy sie całkiem wściekłam Jak można nie mieć wyobraźni? Poprawił i jest ok. Ale sie za to dowiedzialam, ze odkąd urodziłam to się tylko czepiam
Niech sobie sam urodzi, nie spi po nocach i siedzi sam w pokoju 6mk z dzieckiem przez tydzień
Majka włosy odrosną nawet nie wiesz kiedy przy dziecku czas szybciej leci.
Ja juz tez mam odrosty, ale trudno utrafić kiedy mały spał będzie
Co do spiworkw - tez uzywam, bo dziecko sie nie rozkopie w nocy
Kasieńka83 śliczna jest Twoja Łucja! Do schrupania
Chasiami Alicja piękna
Ja tez pisze z małym na rekach
siteczko gratuluje rocznicy wszystkiego najlepszego
- 26joanna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja wróciłam od położnej , powiedziałam jej o mojej opuchliźnie , nogi i ręce normalnie w tych tygodniach ze puchną ale ja spuchłam tez na twarzy i muszę teraz iść w środę na kontrole bo teraz ciśnienie miałam w porządku i mocz tez. Tylko mnie nastraszyła , ze jak dojdą mroczki przed oczami to mam odrazu jechać na Emergency
Poza tym u mnie cisza , śpię dobrze , padam po 22 , wstaje co prawda co i rusz na siku ale później zasypiam szybko Skurczy brak , nic nie boli , coś tam kluje ale jak zwykle wiec nastawiam sie na poród w terminie albo i po tylko nie wiem w czym będę chodzić do lekarza
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Joanna ja teraz też coraz częsciej wstaję na sikum dziś w nocy to chyba rekordowo z 5-6 razy...
Kasia ale akcję zrobiłaś z grzejnikiem! Tak trzymać
Pola ale masz sposoby na relaks Daj znać co i jak po wizycie.
Justyśś ja też już chcę mieć NAtalkę przy sobie, tylko się porodu boję
Majka właśnie po to tu wszystki jesteśmy, żeby się wspierać
dobrej nocki:)
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Joanna dobrze, że się dopytałaś położnej, z tym to jednak trzeba uważać, a tak jesteś pod kontrolą w razie czego
Polal niezły relaksik
Majka odrosną nawet nie będziesz wiedziała kiedy... mnie już tak strasznie odrosły, że szok, powinnam pójść do fryzjera ale nie mam zupełnie kiedy w poza tym nie wysiedzę za chiny na fotelu bo mi niewygodnie będzie... przy Adim byłam w sobotę u fryzjera a w środę urodziłam i czułam się świetnie, wygodnie mi się siedziało a teraz nie dam rady tak usiedzieć
ja dzisiaj też miałam wizytę w szpitalu
u młodej wszystko ok, jest nadal niewielka więc nie powinnam się za bardzo namęczyć
ułożona główką, niziutko w kanale, macica obniżyła się już jak do porodu, więc powinno się niedługo zacząć, w razie czego następna wizyta za 2 tyg ale wg lekarza nie dotrwam...
zobaczymy
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Majka no my też mamy termin na 27 Ja koło 21 tc dowiedziałam się , że będziemy mieli córeczkę, a wcześniej moja intuicja mówiła mi, że to synuś- Bartuś. Zresztą my sobie zawsze marzyliśmy, że będziemy mieli pierwszego chłopczyka. Moja mama i siostra jak tylko się dowiedziały się o ciąży to mówiły, że będzie dziewczynka, a ja się wtedy bardzo denerwowałam bo byłam pewna, że to chłopiec. Jak widać moja matczyna intuicja mnie zawiodła Mimo wszystko bardzo się cieszymy z naszej Oliwki i już sobie wpoiłam do głowy, że najbliższe lata spędzimy w "różowym świecie"
Dziewczyny miałam dzisiaj okropną noc! Wczoraj wieczorem wybraliśmy się z mężem na pizzę i zjadłam dwa kawałki, co zazwyczaj zjadam 4 i byłam tak strasznie najedzona, że nie mogłam się ruszyć. Całą noc śniła mi się ta pizza i że muszę cały czas gotować dużo jedzenia, zaczęła mnie palić zgaga, co trochę chodziłam siku i nie mogłam się ułożyć, a jeszcze nad ranem złapało mnie takie ostre kłucie z boku brzucha. Normalnie powiedziałam, że nigdy więcej nie objem się tak na noc A jeszcze co się przekręciłam na łóżku to mój mąż chciał ze mną jechać na porodówkę, bo myślał, że to już
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
czajusiątko ja tez tak miałam ostatnio, że za dużo zjadłam na wieczór, a w nocy czułam sie jak jakiś wieloryb, bo nie mogłam się przekręcić, tak mi ciężko było i te kłucia z boku też czasami mam, tzn. to taki ból jakby malutka mi gdzieś uciskała i tak boli, że nawet nie mogę tam dotknąć . Mi od początku mama mówiła, że będzie synuś, nawet lekarz to potwierdził, ale poszłam do innego lekarza na USG 3D i mówi: tam nic nie dynda jeszcze mi pokazał nawet, mam na płycie nagrane wszystko a mąż był w siódmym niebie, bo teraz mówi, że to będzie córusia tatusia, jak na razie się sprawdza, bo jego słucha a mnie nie chce
Ja o dziwo miałam spokojną nockę, budziłam się tylko 3 razy na siku i szybko zasypiałam
Na dodatek za chilę przyjedzie kurier z pościelą dla małej, bo właśnie zadzwonił . Jestem w szoku, bo normalnie od paru dni czuję się świetnie i nic mnie nie boli (no czasami plecy, ale to norma) ale ogólnie, lepiej się czuję niż tydzień czy dwa temu
Miłego dzionka
- mala2809
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Apeluje do naszych maluszków: możecie juz wychodzić za kilka dni polowa września
Może coś na nich podziała
Ja w nocy spałam całkiem dobrze, ale od 6 rano kochani robotnicy zaczęli już ocieplać blok na osiedlu i do teraz hałas taki, że masakra (własnych myśli nie słyszę ) a najlepsze jest to, że o 11 już wszyscy kończą pracę...
Czajusiątko moja intuicja też okazała sie przekorna, ja byłam pewna, że nosze córcie ale lekarz i caaaaaaała rodzina skutecznie mi wbijali do głowy, że na pewno chłopak i rzeczywiscie mieli rację
Jussstyś ja też od 2 dni mam energii tyle, że aż mnie to przeraża nie musze spać w ciągu dnia i nawet wstaje po 8, oby to były oznaki porodu zrób potem zdjęcia poscieli i pochwal sie nam
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
tak sobie ostatnio myslalam o tych 9 miesiacach ciazy i tak sobie wymyslilam ze to jednek ciezki kawalek chleba
mialam chyba wszystkie objawy : wymioty, zaparcia i wzdecia, skurcze nog, żylaki, rozstepy zgaga itp i na drugie dziecko zdecyduje sie za 10 lat
(choc pewnie tylko tak mowie ;p )
wkurza mnie ta tesciowa moja..
maz przywiozl Niuni domek chicco z placu zabaw, który teraz robi . Bardzo sie ucieszylam jest przeslodki , fakt troche brudny . A wiecie co tesciowa na to ??ze jej sie nie podoba i moze bude dla psa z tego zrobic ?? myslam ze jej cos zrobie..