BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #428174 przez baby_55
Mgdalenam śliczna Basieńka :) najważniejsze, że cyckowanie idzie po Twojej myśli, powoli się to ustabilizuje i karmienia będą bardziej efektywne i rzadsze :) dobrze, że tak szybko doszłas do siebie :)

Sandra super, że już pozbyliście się kikuta :) wodniaczki sie szybciutko wchłaniają, wiec nie masz sie co martwić :)
co do diety to tutaj też nie zalecają, zresztą wiem po Adim, ze nie ma co przesadzać :) jak pojawią się jakiekolwiek problemy to wtedy mozna powoli eliminować różne produkty ale jeśli nie to nie ma co szaleć, lepiej być szczęśliwą mamą bez restrykcyjnej diety :) to bardziej służy maluszkowi :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #428205 przez Jussstyś
Juleczka (miala byc zuzia ale w tym dniu urodzily sie dwie) urodzila sie o 17:45 3400g 54cm :-):-)
Bolalo jak cholera ale corcia rekompensuje wszystko :-) maz odcinal pepowine i plakal :-)
Malutka wlasnie doi cycka :P MA CIEMne dlugie wloski i jest przesliczna :-) 10pkt w skali apgar :-) ja popekalam
W srodku ale pozszywali :-) jak wroce ze szpitala to opisze szczegoly :-)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #428206 przez gorla
Magdalena ale Basieńska słodziutko spi :)

joanna gratulacje, żebyś szybko doszła do siebie :kiss:

justyś gratki wielkie, w szoku jestem , ze ty na necie jeszcze nami pisałaś, jak ja miałam skurcze to nawet mi sie gadać przez telrfon nie chciało

Ja wczoraj miałam tak jak Justyś :ohmy: :ohmy: :ohmy: bóe z krzyża przez 3 godz. co 5 min , potem przeszło na szczęście, dziś sie mi brzuch spina i ledwo łażę.
Cieszę sie ze ten weekend sie skończył, goście byli poszły, 5 sztuk przedszkolalaków :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: kongo było hałas nieziemski, ale ogaręłam masakre i już odpoczywam :side: :side: padam na pyszczek uffff juz po..

najlepiej mąż do mnie " Po co robiłaś takie urodziny, wiedziałaś ze bedzie szok , dlatego ci mówiłem " ble ble, jak to po co!!! Dla Oliwii to zrobiłam, przygotowanie dla dzieci nie zajmuje dużo siły, nie tzreba pichcić za dużo, jedynie ogarnięcie ich w zabawie... gorsze było w sobote dla rodzinki... na całe szczęście mama większość żarełka sama zrobiłą i wcześniej przywiozła :kiss: chwała jej za to... ogólnie nie zaprosiłam nikogo, kto pamiętał ten przyszedł ,zresztą rano miałam te skurcze.. oczywiście teściowa i szwagiereczka nie przylazły... teściowa wcisnęła Oliwii prezent na schodach przy swoich drzwiach zanim ja dotarłam z zakupami do schodów :S stara wiedzma, nawet jej nie widziałam i jej nie zaprosiłam , obraziła się mam ją gdzies :blush: :blush:

12 lata 7 miesiąc temu #428208 przez mala2809
Joanna ogromne GRATULACJE!!! :kiss:
[/color][/size]

A niby nic się nie działo :silly: a tu prosze synek już z Tobą :)
Dla Ciebie również Jussstyś!!!:kiss:
ale Cie wymęczyła córcia (Juleczka też ślicznie - mam senttyment do tego imienia :kiss: )

Ja już wczoraj myślałam że na IP wyląduje. Mąż wyszedł do pracy a ja miałam ponad 2 godz skurcze strasznie bolesne i też od krzyża, ale w końcu jak juz miałam dzwonić po transport to zaczęły troche słabnąć i w końcu przeszły :(

Może jutro mały wyjdzie (na urodzinki swojego tatusia :silly: )

12 lata 7 miesiąc temu #428213 przez agnesssa
Jussstyś WIELKIE GRATULACJE Już masz poród za sobą i córeczkę w ramionach :woohoo: Julka piękne imię :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Czekamy na zdjęcie malutkiej :kiss:

Magdalena Piękna Basieńka :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Gorla Dobrze, że masz już urodziny Oliwki za sobą :lol: Smoczycą się nie przejmuj :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #428229 przez majka_166
Jej Justyś ale mi stracha narobilaś tymi swoimi bólami , ja jednak dziewczyny rezygnuje nie bede rodzic wcale ;)
dziś 80-lecie dziadka- byla taka pokazna imprezka i wszyscy to sie madrzyli "Boże Rafałku daruj sobie ten poród to takie przeżycie", "Boże dzieciaczku Ty zemdlejesz " itp itd i tak mnie wkurw.. wszyscy bo mnie to kur.. nic nie bedzie bolec no nie??? Boże ja nie wiem na jakim ja świecie żyje , ale Ci ludzie to jakieś półmózgi są jak Boga kocham . Ciśnienie to chyba miałam z 200/180 !!

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #428260 przez kasia7775
Joanna gratulacje wielkie :kiss:

Justys dzielna jesteś, tak nam relacje zdawać na bieżąco :silly: również gratulacje :kiss: :kiss:

Majka współczuję, faktycznie pół-mózgi :silly: ciebie to pewnie tam nie będzie :P

Magdalena Piękna córeczka :kiss: :kiss: :kiss:

Agnessa wiem, ze czekanie meczy, ale to już kwestia dni :silly:

Madzia chyba odważnej córce będzie łatwiej żyć. Też czytałam ten artykuł :lol:

A to mój Oliwier

Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #428261 przez baby_55
Jussstyś ogromne gratulacje dla Ciebie i Julci :) jak wrócisz do domku czekamy na pełną relację i foteczki :)

Gorla dobrze, że imprezka za Tobą :) a czarownice na Łysą Górę :silly:

Mala w końcu u Ciebie też sie ruszy :) no i u mnie i u reszty dziewczyn :)

miłego wieczoru :) ja właśnie siedzę na piłce i oglądam Master Chef :) no i oczywiście zrobiłam się głodna :silly: :lol:

Kasia ślicznosci z Oliwierka :) słodki chłopaczek :blush: :kiss: :blush: :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #428268 przez 26joanna
Justyś Gratuluje!
Baby u mnie wszystko szybko sie dzialo więc nie zdążyłam napisać żebyś rozruszala Nikolke :) Szpital fajny , sala przed i porodowa osobne a po porodzie 4-osobowe :) reszte napisze jutro jak będę w domu bo jednak wolałam zostać na noc mimo iż mogłam isc do domu .
Wody odeszły mi o 4.30 o 5.30 miałam skurcze regularne co 8 minut. W szpitalu byliśmy ok 6 rano i o 8.23 urodzil sie Jaś, parlam 23 minuty!!!!!!!!! Nie jestem pozszywana , nie nacinali mnie , trochę peklam ale jest dobrze. A podobało mi się najbardziej ( oprócz synka) że na porodowce bylam ja , mąż i położna , żadnych praktykantow i innych platajacych się ludzi .

12 lata 7 miesiąc temu #428282 przez MADZIA7
Justyśś cieszę się, że już jesteś po i tak nie cierpisz, OGROMNE GRATULACJE DLA CIEBIE I JULECZKI!!!:)))

Kasia7775 śliczny Twój Oliwierek:) Wygląda na zdjęciu jakby już ze 2 m-ce miał, duży przystojniak:)

MagdalenaM Basia urocza i słodka!!!:)

Majka, Gorla ale imprezujecie:) Chasiami jak się udały chrzciny Maleńkiej?:)

U mnie nic się nie dzieje, dzis też byłam bardzo aktywna (żeby mnie casem jakiś dół nie złapał ;) ), pół dnia przesiedziałam w kuchni, zrobiłam 2-daniowy obiadek i sałatkę jarzynową, taką jak w dzieciństwie na święta, też taką jadłyście? poczułam się jakby BN się zbliżało:) I jeszcze chciałam chlebek bananowy lub gruszkowy upiec, ale już późno, to może w tygodniu.
Baby też oglądam Master Chefa, ale mnie tak nie kręci jak "Kuchenne Rewolucje", które uwielbiam:) i jeszcze "Ugotowanych" lubię z takich kulinarnych.

Mała i Siteczko to rozumiem, że jutro Wasze chłopaki wyskakują z brzuchów, jeden na imieniny Mamusi, a drugi na urdzoiny Tatusia:) No ładnie by się spisali:)

dobrej nocki :kiss: (kto chce, to spokojnej, a kto woli, to z porodami :)

12 lata 7 miesiąc temu #428309 przez baby_55
Magda ja bym wolała jednak taką niespokojną :silly:
dawno nie jadłam takiej dobrej sałatki :) a przepis na chlebek bananowy poproszę bo chętnie bym taki upiekła :)

Joanna fajnie, że tak szybko i bezproblemowo :) no i super, że jesteś zadowolona ze szpitala i opieki :) mam nadzieję, że ja będę równie zadowolona :) no i że szybko wyląduję w szpitalu ;)

teraz leci na tvp1 "nigdy w życiu" bardzo lubię ten film :) mimo, ze widziałam go już setki razy to zawsze chętnie go oglądam :woohoo:

12 lata 7 miesiąc temu #428374 przez czajusiątko
Jussstys, Joanna serdecznie Wam gratuluje! :* Też jestem pod wrażeniem wytrwałości Jussstyś w relacjonowaniu nam porodu :laugh:
Chyba na ogół te nasze porody idą w parach... to które dwie następne?? Albo ciekawe, która będzie w parze ze mną? :)

12 lata 7 miesiąc temu #428391 przez PolaL
Jusstyś, Joanna gratulacje !!!!!!

Coraz bliżej terminu porodu w sumie 5 dni :lol: ale wczoraj miałam taki ciężki dzień że myślałam że to już to. No ale nadal jesteśmy razem i dziś jest już ok. Nic mnie nie boli, totalny lajcik :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 7 miesiąc temu #428415 przez majka_166
U mnie sie na porod nie zapowiada :) zostalo mi jeszcze rowno 10 dni , jutro 9.. itp :) jej jestem podekscytowana i wogole to mam zamiar urodzic malą w 5 minut tyle mam w sobie powera;)

Jak to czajusiątko , czekaj na mnie , ja czekam na Ciebie- rodzimy razem!!!:)
Wczoraj oczywsiście pół urodzin dziadka to temat czemu jeszcze nie ma imienia ble ble .. czasem mam ochote na bezludna wyspe uciec . Wiecie chyba z 17 kg juz mi poszlo . Wazylam 48 a waze z 65 %)

Jaki duzy juz Oliwier jest!!!:)

12 lata 7 miesiąc temu #428460 przez czajusiątko
Majka ok ja będę czekała albo w razie czego to Ty czekaj na mnie. Jakoś przetrwamy te 10 dni :) a imieniem się nie przejmuj... Moja mama jak rodziła brata to najpierw miała go nazwać Kubuś, ale potem zmieniliśmy na Mikołaj, ale jak tylko po urodzeniu spojrzała na niego to wiedziała, że to jednak musi być Kubuś. Może u Ciebie też tak będzie, że jak tylko spojrzysz na małą to przyjdzie Ci do głowy odpowiednie imię dla niej :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka