- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

U mnie najgorsze ostatnio są wieczory przed snem. Mała sie wierci i jest to już bolesne, szczególnie jak leżę. Ostatnio myślałam że chyba mi wyjdzie razem z czopem i wodami na raz

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- majka_166
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
- Otrzymane podziękowania: 0

w czwartek mam usg i musze jechac sama samochodem , co prawda dzis tez bylam sama ale juz mam stresa prowadzic.
PS. Ile zalatwiania jest z tym becikowym i rodzinnym ojej

siteczko-tez robie pranie i dziennie chyba ze 100 km

kupilam na roztepy cepan i PERFEKTA MAMA oprocz tego mam tego gerbera i pharmaceris. Ale ta PERFECTA MAMA juz mi nie podpasowal.
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Melduję się nadal 2w1:) Nie odzywałam się, bo mąż dzisiaj cały dzionek na urlopie i trochę mnie rozpieszcza od rana:) Byliśmy na dłuuuugasnym spacerku i nie tylko;) Chyba chce, zebym urodziła przed tą konferencją, bo się boi, że nie zdąży dojechać, gdybym rodziła w trakcie;)
Siteczko dobrze, żu już lepiej u Ciebie z nastrojem, to faktycznie wkurzające, jak tak ktoś stale pyta, u mnie afera jest jak nie odbiorę telefonu, już prawie cała rodzina pod szpital się zbiera;) Ale nie martw się, może uda Ci się natrafić na Twoją lekarkę dzięki temu, że Tymon zwleka, a zawsze to raźniej:) Dzięki za info z labiryntami:)
Patys, Joanna śliczne te Wasze chłopaki!

Majka ale nakupiłaś znowu tych kosmetyków, chyba dla każdej z nas po jednym:)
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

Mnie też mąż teraz wyciąga na spacerek, a mi się tak strasznie nie chce, zresztą to i tak nic nie daje tylko mnie później nogi bolą :|
W ogóle nadal jestem jakaś nie do życia... nie wiem co z sobą zrobić...
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Siteczko ja mam wszystko poprane, już nawet nie mam co nastawić, choć może wypiorę pluszaki... dawno nie były prane

Madzia dobrze, że się meldujesz

Angel to powizycie melduj nam co słychać

a ja dzisiaj tak z niczego złapałam doła, jestem zła, płakać mi się chce i mam dość wszystkiego, na dodatek napisałą do mnie chrzestna męża na FB zapytać czy już po... więc napisałam, że nie i skoro mała wczoraj nie wyszła to ja nie rodzę (dodałam śmieszną minkę i napisałam hehehhe) na co ona odpisała że mała sama wie kiedy ma wyjść i już, i żebym czekała cierpliwie, więc się wkurzyłam i skończyłam rozmowę

po jasną cholerę mi doopę zawraca jak i tak wie, ze mała wyjdzie kiedy będzie chciała

więc jak już zapowiedziałam ja nie rodzę i koniec i mam w nosie czy to się komuś podoba czy nie

- karolak25
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- nareszcie z nami!

wlasnie wrocilam ze szpitala ze spotkania z polozna, maluszek ustawiony i gotowy do wyjscia ale objawow BRAK :)ani skurczy, ani czop nie odchodzi, chyba mu tam dobrze...okazalo sie ze wczoraj minal mi termin, za tydzien kolejna wizyta chyba ze wczesniej Kacperek bedzie chcial wyjsc, ale wydaje mi sie cze czeka na babcie bo przylatuje w sobote... ogolnie czuje sie dobrze poza bolem plecow, no i wczoraj miala cisnienie UWAGA 83/55 masakra....przelezalam prawie caly dzien o nogi mnie nie chcialy niesc
milego wieczorku
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Baby bardzo podoba mi się blog, na którym piszesz! Uważam, że jesteś na właściwym miejscu, bo masz dużą wiedzę na ten temat i nie raz już nam dobrze doradzałaś na forum:) Tym razem ja przesyłam Ci pozytywną energię (korzystaj, bo nie tak często mi się zdarza!

- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Patys, Joannakochane te wasze dzieciaczki
Babyciekawa jestem jak wytłumaczysz małej jak ona będzie już chciała wyjść, że Ty jej rodzić nie będziesz

Maladobrze, że z Twoim tatą już lepiej. Mam nadzieję, że faktycznie te ostatnie wydarzenia coś zmienią w jego zachowaniu. Najważniejsze, że ma w Was wsparcie. Życzę Wam dużo cierpliwości :*
- angel20232
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- z Filipkiem :)

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Czajusiątko fajnie, że wózeczek już niedługo odbierzecie

mąż bedzie jej tłumaczył tam dołem, że ma wracać do brzucha

Madzia dzięki

dzięki za pozytywne fluidy

Karolak strasznie niskie ciśnienie

wyszorowałam dzisiaj wanienkę Nikoli na błysk, wysprzątałam idealnie w sypialni, naszykowałam wszystko co tylko mogę potrzebować, mam zrobione włosy, bo wczoraj kręciłam sobie loczki

- majka_166
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wczoraj wróciliśmy z Juliankiem do domu. Byliśmy w szpitalu ponieważ miałam zielone wody z powodu wywoływania u mnie porodu przez oksytocynę. Wywoływanie było w środę 12 wrzesnia, ale nie urodziła tego dnia, tylko dwa dni poźniej, a Juliankowi to sztuczne wywoływanie dodało wielkiego stresu i dlatego oddał smółkę do wód. Gdybym wiedziała, ze to paskudstwo tak działa na dzieci nigdy bym się na to nie zgodziłam. No i gdy się urodził wykryto u niego bakterię wysokie CRP. Podano mu antybiotyk trzy razy i jest już wszystko OK. Dobrze, ze maluszek nie zachłysnął się twymi zielonymi wodami, bo by mogło to spowodować zapalenie płuc lub pęcherza lub innych narządów, a tak miał tylko wysoki wskaźnik CRP i nic poza. No i jeszcze odrazu zwalczyliśmy fizjologiczną żółtaczkę niemowlęcia, poleżał , poopalał się przez dobę pod lampami i już bilirubinka w normie, to lepiej niż pójść do domku i potem znowu wracać do szpitala.
Julainek jest słodziutki, ale też ma charakterek i to jaaaaaaaaaaaki !!!!!

No to na tyle jak narazie, bo muszę lecieć do Julianka. Ja nie wiem czy dam radę nadrobić zaległości w czytaniu was.
GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWO ROZPAKOWANYM MAMUŚKOM.
Teraz już będę na bieżąco

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Majka ja teraz już nie będę miała USG bo idę na NFZ więc ograniczy się tylko do badania ginekologicznego. A co do porodu to ja Twoim miejscu zostałabym już przy tej klinice skoro przez 9 miesięcy się na to przygotowywałaś...
- iwa234
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- :):):):)

Jestem tu nowa ale chętnie wezme udzial w dyskusji.
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

w wolnej chwili wrzuć foteczki synusia

Majka decyzja należy do Ciebie, ja wybrałabym od początku szpital, nie wiem czy ta klinika jest prywatna czy nie, ale dla mnie istotne jest, żeby tam gdzie urodze był odpowiednio wyposażony oddział noworodkowy, tak żeby zapewnić dziecku bezpieczeństwo