- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Aniu miałam odpisać i zapomniałam, że to wina tego co piszą na temat karmienia w gazetkach dla mam, kupiłam ostatnio jakieś dwie polskie i się załamałam, bzdury totalne i tyle, podobne bajki opowiadają w szpitalach i zamiast pomagać a karmieniu naturalnym to dają mieszankę, totalna porażka... ale az czasem szkoda słów na to wszystko...
26joanna u nas też Adiemu położna ściągła klamrę i było super

Siteczko to trzymam kciuki, żeby to było to, tylko tak cichaczem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

baby_55 ciekawe czy Nikoli ściągną , ja nie wiem jaka oni maja wyobraźnie , jestem wściekła na siebie ze wcześniej nie ściągnęłam tej klamry

Powiedzcie mi jeszcze ile dajecie kropli wit. D dla maluszków? 1 krople na dobę jak pisze na ulotce?
- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

przecież widzimy się wirtualnie codziennie, już niedługo rok będzie

gratulacje dla nowych mamuś, niech się dzieciaczki zdrowo chowają

Agnessa, to jest chore, żeby tak traktować ciężarną

26joanna mojemu Oliemu pępek odpadł dopiero dwa dni temu, też miał klamrę do końca.
Położna mówiła, ze przy stosowaniu octaniseptu dłużej odpada kikut.
Daję 1 kroplę wit. D na dobę.
justys mi szwy same odpadły

Wczoraj pojechaliśmy sobie na wypad do Bydgoszczy, synuś sobie smacznie spał w samochodzie. Potem połaziliśmy po sklepach i spał sobie w wózku. W międzyczasie dostał butlę

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
synek zasnął ok 6 30 więc korzystając z okazji wstałam, ogarnęłam siebie, mieszkanko wyprasowałam zaległe ciuszki i teraz delektuję się ciszą popijając owocową herbatkę

w nocy nawet ładnie spał tzn jak zwykle co 3-3,5 godz pobódka:)
dziś w planach wizyta w przychodni, mam nadzieje ze bedzie spał jak bedziemy jechac:)a pępek też mojemu wczoraj odpadł tzn położna go oderwała lekko bo powiedziała ze juz jest zagojony:)i wygląda ślicznie:)
miłego dnia dla wszystkich mamusiek

- czajusiątko
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
No niewiele nas już zostało nierozpakowanych mamusiek...ciekawe czy wszystkie damy radę uwinąć się do końca września?
U mnie dalej to samo... czyli ani widu an słychu a wizyta w czwartek.
A i gratuluje naszym dzidziusiom zgubienia kikucików

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*

A ja dopiero nakarmilam i uspalam Julkę i mam troche czasu dla siebie więc zaraz
ide síe ogarnąć i zjeść cos

patys moja corcia tez ladnie spi w nocy budzi síe tak samo co 3 3,5godzinki

Polozna kazała budzić jeśli sama nie zawoła tak co 3-4 godzinki dopóki ma jeszcze zoltaczke, bo mowila ze dziecko z żółtaczką
moze wpaść w taki letarg i wtedy to juz síe na prawde nie obudzi
Mam nadzieje ze wszystkie síe rozpakujecie do konca września

U mnie zapowiada síe ladna pogoda więc znowu wyjde z malutka na spacerek

Miłego dzionka

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

My od wczoraj wieczorem w domku, mała ładnie cycuszkuje a piersi mam jak "Pamela" czyli wszystko w normie

Skrót mojego porodu. Wstałam rano bo trzeba mojemu tacie dokończyć robienie torta. Poszłam do rodziców ze składnikami, torta zrobiłam wystawiłam do schłodzenia. o 14 zjedliśmy obiadek. Potem zjechali się goście na imprezkę. Mówię mężowi że mam takie kłucie nieregularne co 10 minut ( w sumie powtórzyło się 3 razy). Poszłam poleżeć i czuję że mi coś leci ... idę do kibelka a tu mi czop odszedł. Wołam męża i mówię mu żeby poszedł po samochód i torbę porodową i go do rodziców podstawił pod dom - tak w razie co. Mąż poszedł a ja tu zaczynam mieć skurcze co 4 minuty, poszłam się umyć i w wannie miałam 3 skurcze a byłam max. 6 min. Myślałam ze nie wyjdę z niej. Mąż wrócił to ja mu że się zbieramy ale tak spokojnie. A torcik właśnie szedł na stół

Pierwszy etap porodu 45 minut drugi 20. Mała ma 52cm i 2730g. No i na imię ma Gabriela Pola

Powiem wam ze syna rodziłam cały dzień ale miałam czas na przygotowanie się do porodu a tu był hardcore i normalnie myślałam że takie nasilenie bólu mnie wykończy. Aż miałam mroczki przed oczami. Ale za to po porodzie jak młody bóg. Poza sporym nacięciem, o nic mnie nie bolało i chodziłam, siedziałam, schylałam się - luzik. Teraz ciągną mnie te szwy w pochwie bo głęboko mnie nacięli ale nie tak zebym nie funkcjonowała.
Ale wam zrobiłam skrót ... rzeczywiście malutki

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
MAŁA GRATULACJE DLA CEBIE!!!

Pola dzięki za opis, pocieszający dla mnie, że to tak szybko poszło, ja się bardzo boję, zeby to nie trwało długo, żeby się nie poddać... nie wiem tak na prawdę jaką mam granicę wytzymałości na ból...
Aniu daj znać jak przetestujesz, czy ten laktator medeli jest dobry, też słyszałam, że lepszy elektryczny.
Agnessa mam ndzieję, że już ochłonęłaś i odpoczęłaś po wczorajszych przygodach i że dziś będziesz miała przyjemniejszy dzionek:)
Siteczko też wczoraj wieczorem miałam taki twardy brzuch i mnie pobolewał, oczywiście myślałam, że już urodzę, a tu nic z tego. Boję się rodzić w nocy, w dzień mam 100 razy więcej energii i cieszę się, jak jakiś objaw mi się pojawi, a w nocy, jak mam jakieś objawy, to panikuję, bo nie mam siły i zawsze mnie te ciemności jakos przerażały...
Ale rano budzę się tak wypoczęta, że nie wierzę, że urodzę we wrzesniu wogóle

Ale mam nadzieję, że mnie nie wyślecie do październikóweczek, bo się tu zadmowmowiłam i mi tu dobrze z Wami!

Baby, Siteczko mam nadzieję, że Wasz niecny plan z porodami wypali...

A co do tych pępuszków, to też czytałam na int, że po octanizepcie dłużej się goi, ale to podobno do odkażania innych ranek u dzieci dobre. Trzymam kciuki za nasze MAluszki, żeby się pępuszki ładnie goiły:)
miłego dnia

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- gorla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Tez słyszałam, zę po octenisepcie i innych wysuszających dłuzej odpada kikucik, ze teraz niby najlepsza woda i mydło, a te odkażajace przez 2-3 dni stosować
Dziewczyny myślałyście o oddaniu krwi pępowinowej do banku?? Ja mam zamiar.. dziś chyba zadzwonie do tej przedstawicielki z banku komórek i sie umówimy ... jedynie koszt mnie przeraża, ale przecie życie jest bezcenne. Z tej krwi skorzystać może Oliwka Maja Marecki i ja. Wpłaca sie 600 zł i dostajesz kasetkę na krew , która bierzesz do porodu potem kurier bierze ze szpitala, a potem jeszcze ok. 1700 zł

- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Majka WIELKIE GRATULACJE, bo z tego wszystkiego nie gratulowałam Ci

Patka dzięki za ino ze znieczuleniem, ja sobie myślę, że jak będzie możliwość to też będę wołać o znieczulenie, jeżeli ból będzie silny. Bo jak na razie na KTG mi skurcze niektóre nawet na 80% wychodziły a ja prawie tego nie czułam

Chasiami ale Alicja Ci ładnie śpi, kochana córeczka

Kamyczka No w końcu muszę urodzić

Siteczko Bardzo mi się podobają Twoje obliczenia i kalendarzyk

Patys Powodzenia w przychodni i daj znać jak Mateuszek ładnie rośnie

Joanna Ja do tej pory też byłam zadowolona z Klinicznej, ale wczoraj to było przegięcie, ja rozumiem, że przyjęli dziewczyny, które trafiły z jakimiś patologiami, ale po co mnie trzymali 5 godzin żeby mi o tym powiedzieć

Lui Mam nadzieję, że Lilianka zacznie Ci ładnie spać w nocy

Joanna Trzymam kciuki, żeby już nie było problemu z pępuszkiem Jasia

Andra Ślicznie maluszek przybiera

Karolak To czekamy na wieści po wizycie

Ania No jaki Filipek silny, super

Madzia Jeszcze w zeszłym tygodniu chciałam, żeby mi już podali okcy i żeby tylko urodzić, ale teraz też myślę, że jeżeli z naszymi maluszkami jest wszystko ok to lepiej poczekać aż się samo rozkręci

Gorluś rodzić i tak chce na Klincznej, bo po 1 byłam już na tej pordówce i wiem jak to tam wygląda, po za tym dziecko masz przy sobie i tata może być przy tobie praktycznie cały dzień, a na Zaspie i w Wojewódzkim dziecko oglądasz tylko przez okienko i na porodówce ponoć są pokoje przechodnie. Ale generalnie jeżeli przy kolejnej próbie dostania się na Kliniczną nie będzie miejsca, to pojadę do Wojewódzkiego bo tam mam najbliżej

Iwa No życzę Ci, żebyś do tej środy urodziła, ale rozwarcie na 2 cm o niczym nie świadczą wg mnie

Kasia No masakra z tymi szpitalami

Czajusiątko Mam nadzieję, ze u Ciebie to cisza przed burzą

PolaL Na prawdę ekspresowy poród

A ja dzisiaj w zdecydowanie lepszym nastroju

- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
moja szwagierka teraz jest w ciazy i zdecydowała sie na pobranie krwi pępowinowej bo ma córe chora miałą raka.
a teraz na fb jest akcja mozna oddac krew pępowinową za darmo ale do publicznego banku krwi pępowinowej,
gorla a ta zapłatę mozna na raty rozłożyc bo czytałam, jak bym sie tego doczytała jak bylam w ciazy z sebkiem to tez bym pobrała krew pępowinowa