- Otrzymane podziękowania: 19
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
gorla ja miałam skurcze takie na dzień przed porodem ale nic nie czułam i nic mnie nie bolało, a na następny dzień wody zaczeły mi się sączyć Wiec już jesteś bliżej niż dalej
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
kasia no właśnie skończył sie 37 tc to juz dzieciaki jako donoszone , trzymaj kciuki trzymaj , bo mam oczy jak 5 zeta z nerwów
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Kasia moja koleżanka założyła działalność miesiąc przed zajściem w ciąże i też miała kontrolę w domu i przyszli, popatrzyli i poszli... mam nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja miałam oczy jak pięciozłotówki jak weszłam dopiero na porodówkę (nic nie bolało mnie) a obok laska rodziła i wrzeszczała jak głupia. To stwierdziłam ze jade z porwrotem do domu, że aż położne się śmiały
Kasia będzie dobrze, w razie czego napisz co mówili, albo sprawdzali? bo sama jestem ciekawa, po co konkretnie przyjdą?
Dziewczynki ten czas tak leci, my za półtorej tygodnia będziemy miec 2 miesiące Alusia już ładnie trzyma główkę jak leży na pleckach lekarze jak ją widzą to mówią że bardzo silna dziewczynka No nie jest to dziwne bo waży już 5,5 kg
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Moja Oliwka dzisiaj w nocy budziła się 2 razy tak co 4 godz, z czego karmienie trwa nawet do 1,5 godziny bo nieraz mała jeszcze ze 3 razy dojada po odbiciu. Także chyba nie jest źle...
Była dzisiaj u nas położna z małą wszystko w porządku, ma ładną skórkę i we wtorek jedziemy na kontrolę do pediatry.
U mnie też pokarmu jest multum a nie piję żadnych herbatek na laktację, tylko w szpitalu wypiłam 3 szklanki.
Powiedzcie mi czy na początku karmienia piłyście soki np. pomarańczowe?? Bo ja póki co to tylko wodę i herbatę i nie wiem czy próbować z tymi sokami...
Siteczko zaraz też wyślę Ci zdjęcie
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
w ogóle to zapomniałam zdać relację z porodu, więc nadrabiam:
w sumie to zaczęło się we wtorek bo jak pamiętacie od 14 miałam skurcze regularne co 5 min ale dość słabe (tak mi się wydawało) więc siedziałam w domu, położyłam się spać i ok 23 obudził mnie b.mocny skurcz, najpierw co 7 min po kilku już co 5 min, zeszłam na dół do salonu i siedziałam sobie ubrana i gotowa (czułam, że to już) i czekałam aż będą częściej, jak doszły do 3 min ok. 2 w nocy to powoli się zebrałam i pojechałam do szpitala (Krzysiek został z Adim) przyjęli mnie na IP, 3cm ale skurcze ponad 100% czasem do 160% dochodziły, czekałam tam na indywidualnej sali az zwolni sie coś na porodówce, tuż po 4 przyszła po mnie położna i wzięła mnie na porodówkę, przebrałam się rozwarcie na 5 cm, trochę połaziłam, posiedziałam, potem gorąca kąpiel i 8cm, zaczęło mnie cisnąć już na parte powoli więc 5:50 przebiła mi pęcherz, o 6 pełne rozwarcie 4 skurcze i młoda była już z nami, trochę popękałam ale spoko wspomagałam się tylko gazem i jakoś poszło, zszyli mnie dostałam śniadanie (tosty z dżemem i herbata), nakarmiłam młodą i koło 8 byłam już na sali na oddziale, ogólnie świetna opieka, położna tylko dla mnie cały czas, wszyscy przemili i kompetentni, jestem mega zadowlona, w Polsce jeszcze duuuuzo brakuje do takiego poziomu opieki a dla porównania ten szpital odbiera dziennie 25-30 porodów
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Moja mała w nocy to budzi sie raz co 3h a potem po 1h potem znów po 3h więc nie ma reguły. Ale za to je tak średnio 10-15 minut i jej starcza(tfu, tfu... żeby nie zapeszyć).
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
moja madra tesciowa mowi ze przynajmniej trojka dzieci , ale ona mi zycia ukladac nie bedzie i nie planuje przez nastepne 10 lat dzieci (a jesli juz to pojade rodzic do Irlandii hehe )
patys jak sie ta alergia pokarmowa ujawnila? w sensie jakiejs wysypki tak?
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
dziś zmieniam chłopakom mleko bo już nie wiem co sie dzieje na Nan są jacyś niespokojni marudni płaczkiwi kolki co prawda ustały bo dopajałam herbatkami i wodą ale nadal męczą sie z kupkami czasami 3 dni nawet. więc teraz mam dylemat czy Bebiko czy Bebilon bo to obydwóch producentem jest Nutricia... a u was jak sie srawdzają te mleka???? wiem Że już był ten temat poruszany ale nie moge znaleźć niestety... ((
a co do nocek to kąpie chłopaków o 20 karmie o 21 i śpią do 00.30 a następnie 6.00 i tak co 5 godzin oczywiście z przerwami na marudzenie i płacz Kajtka
a pochwale się wam postępami domku
już dziś pan od tynków kończy i przez tydzień mężulek znów bedzie wracał po nocy bo po przcy musi jeździć wietrzyć by tą wodę wyeliminować, następnie wchodzi hydraulik al powiem wam coraz bardzoiej mi sie podoba ten domeczek mimo że już wiemy że nie starczy nam ok 50 tyś na wykończenie dołu by porządnie zamieszkać.. a tu zdjęcie
- aganio87
- Wylogowany
- rozmowna
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
szcerze czasami siedze i z bezradności płacze aż wyje bo nie daje rady sama w domu a chłopacy dają czadu, czasami jest tak że nawet nie mam czasu śniadania czy obiadu zjeść bo non stop raz jeden a jak uspokoje to drugi fiksuje i tak jak przed ciążą ważyłam 73kg tak teraz waże 69 przy wzroście 183cm i ta waga napewno jeszcze zejdzie niżej przy nich. dziś odpukać jak na razie śpią od 5.00 zobaczymy jak długo....
przepraszam ale musze czasem sie komuś wyżalić
bo non stop z nimi to już wariuje nawet na spacer nie mam jak wyjść bo sama nie dam rady znieść 2 gondole ( jedna waży 7kg +4kgdziecka) i iść z nimi do piwnicy po stelaż wózka bo przecież ich samych nie zostawie... ((
a jak mówie mężowi że już czasem padam na twarz i prosze by chociaż chwilke z nimi sie zabawił to nie bo on zmęczony po pracy --- a ja nie bo tylko w domu siedze...!!!! i że nie mam narzekać bo sama chciałam zajść w ciąże...
coraz częściej się kłócimy niestety a teście stoją za nim... ((((
nie to że sie nie ciesze że mam dzieci bo ich bardzo kocham i nie wyobrazam sobie zycia bez nich ale potrzebuje czasem TYLKO zrozumienia....
- majka_166
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..
a meza porządnie opierdol , spuść mleka w butle i niech wstaje w nocy w weekend i zobaczy jak fajnie!!!moja tesciowa kazala mi pieluchy prac i tak przkabacila meza ze on do mnie tez ze jestem len itp i zebym prala . to wzielam kilkanascie tak porzadnie zasranych pileuch i powiedzialam najpierw ty wypierz a potem ja . i mu mina zmiekla bo to bylo fuj. i teraz sa jednorazowe u nas !!!!!!!!!!!
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Ja dzisiaj miałam nockę w miarę spokojną, Julka budziła się co 3 godziny na cycusia . Za to nad ranem dała popis... o 3 jak sie obudziła i ją nakarmiłam to ta zadowolona chciała się bawić i tak o 5 dopiero zasnęła, po czym o 6 znowu się obudzila i wymachiwała rączkami i nóżkami, bo chciała się bawić.. usnęła dopiero o 8 i obudziła się o 9 zjadła i śpi, ciekawe jak długo... Ae wybaczam jej w końcu to tylko dziecko
aganio ja i tak Cie podziwiam że jeszcze nie zwariowałaś, ja z jednym dzieckiem czasem nie daję rady, czasami chciałabym po prostu uciec jak mała daje popalić i płacze i nawet noszenie na rekach nie pomaga... I też czasami siedzę i ryczę, bo po prostu nie mam siły... Ale ja znajduję oparcie w mężu, jak wróci z pracy, to zajmuje się mała, a ja w tym czasie korzystam i albo padam na pysk, albo jem na zapas... A tesciowa mnie też dobija czasem, jak swoje mądrości wygłasza, ostatnio jej powiedziałam, że swoje wychowała, to niech się nie wpieprza w moje A dom prześliczny bedziecie mieć