- Otrzymane podziękowania: 42
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja znów wpadłam w szał zakupów na Allegro. Udało mi się wyłapać kilka fajnych rzeczy dla Julianka :
Przede wszystkim zestaw ubranek :
allegro.pl/show_item.php?item=2645648069
oraz na pojedynczych licytacjach
Skórzane zimowe traperki - 10 PLN
Kurteczkę ocieplaną jesienno-zimową - 25 PLN
Półbuciki plus pasujące do nich spodenki ocieplane - 24 PLN
Troje spodenek ( 2 szt. sztruksy i 1 para pumpy ) - 10 PLN
Dwa zestawy ubranek po 9.90 PLN
Zestaw czapeczka i rękawiczki = 9.90 PLN
Teraz jestem spokojna, że mam w co ubrać swojego synusia. W KOŃCU!!!
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Madzia początki są cięzkie, ja wczoraj i przedwczoraj miałam doła ale mąż mnie po swojemu doprowadził do "używalności" i juz jest dobrze
na bóle brzuszka polecam zawijanie ciasno w taki jakby kokonik, naprawdę pomaga
dzisiejszy pierwszy dzień z dwójką bez małża minął wyjątkowo dobrze, zobaczymy co bedzie dalej nie chwalę żeby nie zapeszyć
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Anulka nieźle zakupy poczynilas
Czajusiatko ja na Twoim miejscu poszłabym jeszcze do innego lekarza bo odstąpienie od piersi ma miejsce tylko jak jest ropien, a to się od razu kwalifikuje do zabiegu w szpitalu skoro cię nie skierował zakładam ze go nie masz. Mnie również na początku bolało jak Maks ciągnął z tego cycka z zapaleniem ale przystawialam i dzisiaj już nie widzę nawet zaczerwienienia. Lekarzem nie jestem ale wydaje mi się ze to nie jest dobry pomysł z odstawieniem. A nawet jezeli masz brac antybiotyk to są odpowiednie dla karmiacych
Mój mąż jest chory i dostał zakaz od lekarza do zbliżania się do dziecka Mam tylko nadzieję ze nas nie zarazi
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Wczoraj miał wieczorem tak okrutną kolkę, że chciałam już jechać na pogotowie. Nic nie pomagało. Ja zjadłam pół puszki tuńczyka w oleju i ciastko z bitą śmietaną- to z nowości i nie wiem czy mogło mu to zaszkodzić?
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Moja corcia dzis kończy miesiac w co nie moge uwierzyć bo caly czas mam wrażenie jakbym wczoraj rodziła
Dzis w nocy byla bardzo grzeczna obudzila síe o 24 pozniejm 4 rano i o 7
czajusiatko współczuję na pewno musi bardzo boleć, mnie bolalo jak mała nie chciala z poczatku z jednej piersi jesc
przez 2dni a co dopiero to mam nadzieje ze antybiotyk pomoże
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
nadrobiłam wszystkie posty i u was widzę te same problemy z facetami co u mnie, wczoraj już nie wytrzymałam i wylałam z siebie wszystko co mnie boli a on do mnie : jak ci tak ciężko to oddaj małego do domu dziecka. Aż mną zatrzęsło, myślałam, że go uduszę albo jeszcze gorzej potraktuję.
Anulka nie chcę cię martwić ale jeszcze będąc w ciąży kupiłam od tego sprzedawcy dwa zestawy ubrań i bardzo szybko je odesłałam - na zdięciach wyglądały faktycznie tak jak w opisie - prawie idealnie a w paczce przyszły sprane, porozciągane i zapuszczone rzeczy. Ale może przygoda ze mną nauczyła coś tą alegrowiczkę i już nie wciska ludziom bubli.
Jeśli chodzi o karmienie to odkąd Oskar skończył 3 tygodnie po prostu pokarm mi zanikł - moja mleczarnia przestała produkować mleko i nic nie pomagało - razem z moją położną robiłyśmy cuda i nic - jak się samo pojawiło tak też samo zanikło i malutki jest na mm, początkowo Bebilon ale miał po nim wzdęcia i bóle brzuszka i teraz dajemy Bebiko i wszystko jest w porządku.
- patys
- Wylogowany
- rozmowna
z pokarmem nie mam żadnych problemów na szczęśćie, nie bolą mnie sutki ani nic więc chociaż tyle...we czwartek przychodzi położna to powie mi może co dalej z tą moją dietą na alergię pokarmową maluszka...chyba mu trochę schodzą te krostki czerwone...
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Jussstyś sto lat dla maleńkiej już nie takiej małej
Czajusiątko antybiotyk to jedna rzecz a odstawianie od piersi to druga, nie powinno się tego robić, jakiś dziwny ten Twój lekarz
Ania jeśli to kupne ciastko to stawiam na nie... zwłaszcza bitą śmietanę
Agnessa zdrówka dla męża i oby Was nie zaraził
mnie się wczoraj zaczął lekki zastój robić i popołudniu i wieczorem miałam prawą pierś obolałą, młodą przystawiałam, aż do rana w pozycji spod pachy, żeby tam mi dokładnie wyssała mleczko, bolało nieźle ale już jest prawie idealnie, więc się udało zapobiec problemom
idę nastawić pranie i coś o obiedzie pomyśleć, a potem trza sie z Adim pobawić, jakieś rysowanko itp
wczoraj miał zajawkę bo wyszliśmy do ogródka i rysowaliśmy kreda po chodniku w nocy padało więc wszystko zmyło i na dzisiaj mamy miejsce do zabawy gotowe jeśli tylko wyschnie to trochę i nie będzie padało a póki co muszą nam wystarczyc kredki i papier
- angel20232
- Wylogowany
- gaworzenie
- z Filipkiem :)
mieliśmy małe problemy ze zrobieniem kupki, Filip męczył się tydzień, a ja zachodziłam w głowe jak mu pomóc (były kropelki od lekarza, masaże brzuszka, picie rumianku i mierzenie temp. w pupce... ale wczoraj Filip mi się wnerwił, wyciągnął z cycków co tam tylko było no i się udało no i dzisiaj już też jesteśmy po kupce, teraz śpi spokojnie )
w zeszłym tyg. odpadła nam pępowinka (dość długo się z nią nosiliśmy, ale się udało )
byliśmy u lekarza, ten zobaczył 3 krosteczki na nodze i kazał go moczyć w krochmalu... ja się oczywiście nie dałam, bo poza tym Filip ma ładną skórkę i nie robiłam mu tych kąpieli - położna też stwierdziła że nie ma takiej potrzeby. poza tym też byliśmy u ortopedy prywatnie (skierowanie nam lekarz obiecał jak mały dostanie pesel - glupota jakiej swiat nie widział :/) i mamy się gimnastykować z Filipem, bo na szczęście problem nie jest duży z bioderkami i wszystko powinno być dobrze.
co do pomocy mężczyzn (wspólników czy mężów) to z jednej strony czasem się przydają, trochę odciążają nas, można chwilke odpocząć, czy chociaż zrobić siku choć z drugiej strony potrafią dopiec do żywego... mój w nocy wcale nie wstawał do małego, a tak strasznie zmeczony chodził za dnia, że szok... niestety musiał wczoraj wrócić do niemiec do pracy i zostałam sama (co prawda jest jeszcze teść, ale nie chce go za bardzo wykorzystywać i staram się radzić sobie sama, bo w końcu zamieszkamy sami i co? musze sie usamodzielnić ) jakoś dajemy radę
miłego dzionka życzę
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Baby dzięki za słowa otuchy, dziś jest (nie zapeszając) troche lepiej, byliśmy u lekarza pediatry na pierwszej wizycie, mała rośnie jak na drożdżach, waży już 4100! A na te jej bóle i płaczki, okazało się, że zbyt duóz sobie pozwalam jeść, tzn. mam nie jeść chleba razowego, jabłek, ani nawet komptou, bo powodują gazy u małej, no i teraz podaję jej osobno wit. d i k, a nie jak wczesniej razem, bo często po niej zaczynały się "afery". Wogóle okazało się, że wit. D w kropelkach na receptę kosztuje 4 zł, a nie 20zł (w kaspułkach).
Kończę, bo mała placze....