BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #166827 przez bewipo
Cześć dziewczyny.
Ale się dzisiaj rozpisałyscie.
ewelinka ja niedługo kończę 28 lat i mieszkam pod poznaniem. Ja chcę tylko męża na porodówce, ale nie wiem do końca czy już się zdecydował ;) Ja sobie nie wyobrażam, żeby mama miala ze mną być, albo ktokolwiek inny poza mężem. To twój wybór i jak nie chcesz to mama nie ma prawa się obrazić. Musisz czuć sie komfortowo, a nie stresować, że mama stoi obok, albo zacznie ci jakieś uwagi robić.
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #166833 przez monika1984lodz
zrobilam sobie makijaz i odrazu mi sie lepiej zrobilo hehhe teraz czekam na moja Ilonke i lece na zakupy :) moze uda mi sie cos kupic na wesele...

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #166839 przez gosia2324
Ewelina dziweczyna maja racje !
Mama juz raz byla z Toba przy porodzie, jak Cie rodziła i wystarczy :)
Teraz niech ogryza paznokcie za drzwiami :silly:

Marta a gdzie Ty sie popdziewasz !!!! Przywołuje Cie :silly: :side:
13 lata 4 miesiąc temu #166843 przez pati-m
Oj dziewczynki źle dziś ze mną. Właśnie przed chwilą dwa razy wymiotowałam :( Nawet nosem! Boli mnie krtań, bo przecież jest teraz podrażniona, przełyk piecze... Ech... płakać mi sie chce :(
13 lata 4 miesiąc temu #166845 przez gosia2324
Pati biedna :kiss:
Zaparz sobie miete i zrób mała głodówkę,
moze to organizm juz Ci sie oczyszcza.
?
13 lata 4 miesiąc temu #166849 przez katy25
czesc dziewczynki,
poczytuje Was codzinnie ale z zaganiania nie mam kiedy napisac...

widze że dopadły Was smutki, może to przez tą fatalna pogode??
Ja od tygodnia kiepsko śpie a dziś Ines budziła mnie od 8.30 a i tak zwlekłam się po 10... Brzuszek mi przeszkadza coraz bardziej i nie moge przez to spać i jeszcze nie mam męża w nocy obok to już wogóle... :(:( ale jeszcze tydzień i przeprowadzka!!!!

WITAM NOWE DZIEWCZYNKI

jedna z Was jest z Lipska koło Radomia - mam tam rodzinę od strony mamy ale nie wiem gdzie dokładnie... pamiętam, że jako dziecko zdarzało mi sie tam bywać;)

My z Ineska byłysmy wczoraj w kolorado a w sobote mamy impreze urodzinową w tym samym miejscu. Porobię jakieś fotki to Wam wstawię:)

Ja dziś zabieram sie za prace już wszytskim zapowiedziałam, że dziś nie ruszam sie z domu:)
Miłego dnia dziewczynki
13 lata 4 miesiąc temu #166851 przez pati-m
Gosiu - po mięcie u mnie jest jeszcze gorzej, bo mam od razu odruch wymiotny. Od dzieciństwa tak mam. Mam właśnie zamiar zrobić sobie ścisła dietę dzisiaj.
13 lata 4 miesiąc temu #166854 przez katy25
pati może Ci coś zaszkodziło???
może weź smecte jeżeli boli Cie brzuch, wymiotujesz albo masz rozwolnienie??
13 lata 4 miesiąc temu #166862 przez pati-m
Właśnie nic dziś takiego nie jadłam. Od rana byłam na pobraniu krwi, więc oczywiście na czczo. Potem wróciłam to zjadłam kanapkę z żółtym serem i popiłam herbatą. I do tej pory nic więcej, bo tradycyjnie miałam zgagę. Brzuch mnie nie boli, nie mam biegunki, nawet najmniejszych mdłości, więc nie rozumiem skąd te wymioty. Cały czas mnie przełyk pali i w pewnym momencie poczułam, że mi ten kwas podchodzi do gardła, no i pobiegłam do toalety. Nie wiem czemu tak się dzieje... :(
13 lata 4 miesiąc temu #166875 przez mgielka22
Pati moze po prostu zaparz sobie gorzkiej herbaty to Ci sie lepiej zrobi. Moze dzidzi cos nie zasmakowalo i Cie tak ucisnela ze wszystko Ci sie cofnelo tez tak mialam...

Sluchajcie doczytalam sie ze miedzy 10 a 12 tc wg usg i dlugosc CRL jest w 90% prawdopodobny termin urodzenia malucha, mam zdjecie ale nie mam napisanego tam terminu, da sie to jakos obliczyc??? szukalam i nic nei znalazlam na wujku googlu...
13 lata 4 miesiąc temu #166881 przez bewipo
Pati biedna, przytulam. Może maleństwo pokopało cię w żołądek?
13 lata 4 miesiąc temu #166883 przez mYSZA
monika mój to zupełnie odwrotnie. Na początku do gabinetu wpuszczałam go tylko na usg i na końcową rozmową, ale ona się buntował ze chce wiedzieć wszystko no to od połowy ciaży wchodzi już na całość, ale ma się zawsze odwracać przy badaniu- pilnuje też tego zawsze moja Gin. Na to się też wkurza, bo mówi że traktuje go "tak jakby on tego tam już nie widział";P
ja na początku sie zastanawiałam czy chcę z nim rodzić, ale Ona bardzo chciał. Ale co do mam- często kobitki też wybierają jako towarzyszki włąśnie mamy, sioistry lub przyjaciółki które już rodziły bo bardziej potrafią zrozumieć, a mąż to podobno przedewszystkim żałuje...

biedna Pati jesteś- naprawdę Ci współczuję...

a ja muszę się poskarżyć Wam na ZUS- bo kolejny dzień czekam do 12 a listonosza ani widu ani słychu! a ja na wypłątę czekam już od połowy czerwca! a jakbym była samotną matką? to z czego bym sie utrzymała?

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #166886 przez pati-m
Mały owszem kopie, ale bardzo wysoko - tuż poniżej piersi. Nie wiem czy się odwrócił. Ostatnio na wizycie był ułożony miednicowo, ale teraz to nie wiem, bo nie umiem tego określić.
Siedzę z wysoko ułożonymi poduchami pod plecami i zieję jak smok :angry:
13 lata 4 miesiąc temu #166898 przez Pyśkaaaa
Pati tulę :*
ja swojego wpuszczam na USG :) i potem wychodzi i oboje jestesmy zadowoleni :D
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #166902 przez Agusia83
To ja sie zdrzemnelam na 2h a Wy tyle naskrobalyscie stron? :silly:

Ewelinka, piekny masz brzuszek i niezla laseczka Ciebie :lol:

Pati, bidulko, lez teraz wysoko i napij sie czegos, moze faktycznie ta gorzka herbata pomoze, lub daj malutka lyzeczke cukru, tak do smaku...A wczoraj czegos na noc nie zjadlas? Moze siadlo na zoladku i dopiero teraz sie odezwalo?

MOnia, moja mama mowi, ze jak kobieta w ciazy ma ciagle zgage to oznacza, ze dzidzia bedzie miala duzo wloskow na glowie :silly: wiem, ze taki przesad, ale sama sie zastanawiam czy to sprawdzi sie u mnie :lol:

Ja tez bede rodzic z mezem, jezeli on by nie mogl (a bedzie :silly: ) to chyba wolalabym przyjaciolke niz mame...

Ja w poniedzialek skonczylam 28 lat, za miesiac bedziemy miec 1 rocznice slubu i to nasza pierwsza dzidzia :lol:

Pati, mnie mala tez kopie wysoko, pod prawym zebrem, bo chyba tam lokuje swoje giczalki :silly: i czasem po lewej stronie, tak po boku, a usg dowiodlo, ze juz obrocona glowka w dol..

Mysza, swietny szantaż, dobrze to rozegralas :woohoo: Ty czekasz na pieniazki od zusu a ja ze skarbowki na rozliczenie piciorowe, do tej pory jeszcze nie mam...

Mgielka, a w ktorym dokladnie tyg i dniu bylas na usg miedzy 10-13t6dc? Termin porodu powinnas miec napisany albo na karteczce albo na zdjeciu, na ktorym masz wpisane wszyustkie parametry maluszka...
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia