- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- trufla
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja zmieniłam córce fotelik jak miała 7 miesięcy bo niestety w nosidełku wczasie jazdy się wyginała i chciała z niego wyjść. My mam właśnie maxi cosi priori i jesteśmy zniego zadowoleni zresztą córka też jest zadowolona.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Otrzymane podziękowania: 0
- blekitna_wrozka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Justysss czajusiątko dziewczyny śliczne Oliwka super stoi sama i jakie ma kolczyki a Julka super loczki
majka ja też daję cycusia i wcale się tym nie przejmuję Filip uwielbia i ściągam w pracy, choć czasami nie mam kiedy tego zrobić,ale staram się
Nad fotelikiem jeszcze sie nie zastanawiałam,może po chrzcinach, bo już kasy na razie nie mamy, a Filip jeszcze się mieści, choć próbuje wyłazić, jak jeżdzę sama, to go przypinam z przodu i daję zabawki
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
My w sobotę wróciliśmy z wakacji Pogodę mieliśmy suuuuperrrr!!! Hania zjadła mnóstwo piasku, zaczepiała wszystkich w koło i uwielbia czworakować na trawie! Czas nam tak szybko minął że szkoda było wyjeżdżać.
Ponieważ w wakacje spaliśmy wszyscy w jednym pokoju, to moja mała córcia szybko przyzwyczaiła się że rodzice zawsze są obok jak się zasypia i teraz jak wróciliśmy do domu to nie mogę jej położyć do łóżeczka i wyjść bo płacze(a właściwie wydziera się) w niebogłosy!!!Teraz na nowo muszę wszystko ponaprawiać. Ale od 2 dni jest już lepiej.
A z osiągnięć Hani to przede wszystkim to że w wakacje przespała całą noc bez pobudki (pierwszy raz)!!! Szkoda,że był to jednorazowy wybryk, ale i tak się cieszyłam jak głupia...heheh No i sama zaczęła wstawać w łóżeczku i jak podejdzie do ławy
Czajusiątko - Oliwka ślicznota mała My też mamy kolczyki
Justyś - Julcia ma tak długie włoski Szok śliczna jest
Aniu - cieszę się że szef się opamiętał i wyjedziecie do Kołobrzegu!
A co do fotelika to my wybraliśmy romer king plus - drogi, ale wyszliśmyy z założenia - jak stać nas na wakacje i inne bzdury to na bezpieczeństwie Hani nie będziemy oszczędzać
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do karmienia to u nas nadal cycuś jest na wszelkie bolączki. I na zasypianie
Fotelik zamierzałam zmienić już w zeszłym tygodniu - mam po Szymku caratero - ale mąż nie znalazł czasu. W nosidełkowym mała ma za długie nogi bo już siedzi na zgiętych.
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
Hanias super, że wakacje się udały. Dobrze, że w tym tygodniu nie byliście, bo pogoda koszmarna
Justyś Julka to już prawdziwa panienka
Czajusiątko Oliwka super
Błękitna wrózka gratulacje
Co do fotelika to też rozważałam Romer King Plus, potem Recaro Evolva 123 plus(nie pasuje niestety do mojego auta), ale po długich rozważaniach wybrałam Recaro Young Sport, cenowo to samo, ale ten jest większy, do 36 kg. Oliwier w nosidełku spokojnie się mieścił (nogi mogą wystawać), ale lada chwila przekroczyłby dopuszczalną wagę 13 kg w zeszłym tygodniu ważył 12 770 g.
Fotelik dzisiaj przyszedł, jutro będę montować do auta, jak odbiorę z naprawy, bo klima siadła
Ania to teraz pewnie odliczasz do urlopu Moi rodzice jadą w lipcu do Kołobrzegu do sanatorium na 3 tygodnie też bym tak chciała
- PolaL
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Robię już odliczanie raz do przylotu mojej siostruni jutro o 22. Dwa jak zobaczycie na suwaczku zbliża mi się wielkimi kroczkami rocznica. Robimy już w tą sobotę bo następny termin mamy zajęty chrzcinami
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- blekitna_wrozka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ania14.09
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
kasia oczywiscie trzymamy kciuki
polal to ten "rezerwowy"chrzestny się nie obraził?
Co do urlopu, to z jednej strony nie mogę sie doczekać,ale z drugiej, to w pierwszym tygodniu mąż idzie na wycięcie kamieni w woreczku, bo męczy się już kilka lat i w koncu mu chcą to zrobić, bo ja mam dość tego i on pewnie też, co jakiś czas ma straszne bóle brzucha, lądujemy na IP i kończy się, to kroplówką i do domu i tak od kilku lat. W końcu postanowili wyciąć tem woreczek. Niby teraz, to zabieg,ale zawsze.....tez "zabieg" ma w poniedziałek, 22 lipca, w niedzielę 28 mamy chrzciny, a w poniedziałek 29 wyjeżdzamy na urlop. Więc wydaje mi się, że do urlopu mam jeszcze bardzo daleko.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Dziewczyny śliczne mamy
Jussstyś Julka jakie ma piękne loczki
Kasia Oczywiście że trzymamy kciukasy
My fotelik wymienilismy już jakieś 2 miesiace temu, bo Maks nie nawidził jazdy samochodem w nosidełku, teraz już nie krzyczy i jest zadowolony, my też kupilismy romera king plu, i jestem zadowolona
Muszę wracać do pracy bo tonę
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
Blekitna wrozkagratulacje. też bym chciała mieć to już za sobą...
allegro.pl/fotelik-sun-baby-0-25kg-przod...unk-i3336297271.html my mamy taki fotelik i wozimy w nim Oliwkę już chyba ze 3 miesiące
- hanias
- Wylogowany
- pierwsze słowa
czajusiatko - mi też właśnie wszyscy mówili że im wcześniej tym lepiej z tymi kolczykami. I rzeczywiście Hania nie zwraca w ogóle na nie uwagi. Co do samego przebijania - to podobnie jak u ciebie, był płacz, ale spowodowany trzymaniem główki. A u ciebie kiedy obrona?
kasia - będziemy trzymać z Hanusią kciuki
aniu - no to dietka mężusia czeka Oby się wszystko ładnie udało, a swoją drogą to długo się męczy z tym woreczkiem
My już po mału myślimy o roczku. Same wydatki mamy teraz. Masakra!!!!
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
u nas ostatnio jakieś kiepskie dni, nie mam pojęcia z czego to wynika, bo chyba nie z zębów, skoro już mamy 8! Natalka robi trochę rzadsze kupy, śpi niespokojnie, budzi się częściej niż zwykle i raz wymiotowała, ale to było po jedzeniu gdy trochę szalała. Gorączki nie ma, więc nie byłyśmy u lekarza, ale jak dalej to potrwa to się z ni przejdę, zwłaszcza, że ja teraz jestem zaziębiona i boję się, żeby jej nie zarazić.
Czajusiątko super Oliwka wygląda w kolczykach, my jeszcze trochę poczekamy, może jak będzie miała kilka lat i sama będzie miała taką potrzebę
Hanias fajnie że wakacje się udały!
Majka ja też nadal karmię piersią i to regularnie, Natalka z nic nie chce zrezygnować, a ja z jednej strony bym chciała, bo już jest spora, a z drugiej nie potrafię ją inaczej uspać i uwielbim gdy się do mnie tuli przy piersi. Dlatego Aniu bardzo mi się podobało Twoje zdjęcie:)
Pola Ty jak zawsze w biegu:) Zamieszane to z tymi chrzestnymi, ale zzakapowałam:) Wszystkiego dobrego na rocznicę
Błękitna gratuluję obrony!
My też rozglądamy się za "dorosłym" fotelikiem, ale jeszcze nie mam nic na oku, czy to prawda, że nie wszystkie pasują do wszystkich samochodów?
- czajusiątko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 9
madzia u nas też ostatnio ciężkie dni, ale to raczej ząbki bo dziąsełka na górze są opuchnięte, no i do tego ten okropny katar i pojawił się kaszel byłyśmy dziś znowu u lekarza ( tym razem u naszej pediatry bo w poniedziałek trafiłyśmy na ogólna lekarkę i była strasznie jeb***** ta baba, przepraszam za wyrażenie, ale inaczej się nie da opisać jej zachowania). A co do fotelików to może tak być bo np. nasz teoretycznie jest do wszystkich aut, ale np podejrzewam, że w mniejszych samochodach byłby problem, żeby go zamontować, bo jest bardzo duży.
Wiecie co ostatnio przekładałam rzeczy w szafie i znalazłam moje ogrodniczki ciążowe. Normalnie aż mi łezka w oku stanęła jak sobie przypomniałam, kiedy w nich chodziłam. Potem pokazywałam je Oliwce i tłumaczyłam, że ona też kiedyś w nich chodziła