BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 1 miesiąc temu #457351 przez Malina86
Tysiąc buziakow dla Polci i Izuli!

Bede jutro wieczorem :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #457352 przez Dorciaition
Pola a po jakim czasie robi sie Tobie już odrost na paznokciu?

Alanek[*] :(

12 lata 1 miesiąc temu #457366 przez polunia
madziorskie dobra z Ciebie Dziewucha , ze siostrze pomagasz :blink:

Dorcia ale Lenia poszalała , skąd w tych naszych dzieciaczkach tyle energii to ja nie weim , nie , juz wiem , to sa te wampiry energetyczne czy jak tam one się zwą :blink: :woohoo:

Łoo , prezenty swiateczne :cheer: Boziu ja nawet jeszcze przez moment o nich nie pomyslałam ;) W sumie to ja robie tylko dzieciom , w sumie jest ich 6 i 2 moje do tego :blink: Staram sie wszystkim równo kupować , a i tak schodzi na to kupe kasy. Średnio 100 na jednego z reguly , w tym roku pewnie okroje jeszcze bo kryzys przyszedł :dry: Dla rodzicow i rodzeństwa(razem z zonami czy mezami - a co się bede rozdrabniać :silly: ) jakąs pierdole , z reguły sa to jakies swiąteczne wydania czekoladek , jakies ferrero czy mon cheri , musi im starczyć :silly:

Chociaz już wczoraj D powiedziałam co chce w ramach prezentu gwiazdkowego(bo ja lubie bardzo praktyczne - ostatnio nauszniki emu , przdostatnio buty emu , przedprzdostatnio dolce gusto , wczesniej chyba jakis portfel :lol: ). No a tym razem buciki kolejne , o takie cudo. D patrzył na mnie jak na losia ale juz chyba przywykl do mojego specyficznego gustu :silly: www.crocs.pl/crocs-berryessa-tall-suede-...d=060&cgid=women-new
Powiedzcie , ze zajebiste :lol:

Wyczaiłam je przy okazji kupna butów dla Kacpra jemu kupilam takie , mam nadzieje , ze sie sprawdzą , podobno maja byc do -20 stopni :dry: www.crocs.pl/crocs-kids-crocband-gust-bo...6&cgid=boys-footwear

Dorcia prezentacja piekna , normalnie prawie mi lezki polecialy , kurde to chyba zly objaw :dry: :dry: :dry:

O , to ja Ci podesle zdjecia a Ty mi zrobisz prezentacje bo ja nie kumata w tym temacie :lol:

Czyli jednak kurteczka w kropeczki , bardzo ladna :) Spódniczka mega!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

madziorskie powodzenia zyczę! Trzymam kciuki zeby Ci sie udalo wytrwac na Dukanie :)

Co do obiadków dla dzieciaczków to ja Ci nie pomoge bo u nas słoiczki ida , no chyba , że mam cos takiego na obiad co i Pola przeżuje to jej daję i nic jej nie jest , a przyprawiam normalnie(z tym , że ja wogóle mało przypraw uzywam).

Ja tez bym się bała czy tego dzyndzla od naciagania nie odgryzie , ale widac , że zabawę ma przednią :)

Wysyłam i dziergam dalej , pewnie z 5 postów mi wyjdzie :woohoo: Miłego czytania :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #457370 przez madziorskie
Polunia szczerze mówiąc to mi się te papucie nie podobają... no ale o gustach się nie dyskutuje! nawet nie wiedziałam że taka firma istnieje, i że z takich materiałów buciory robią!

A siorze pomagam, bo jakoś tak zawsze mi się z dzieckiem kojarzy.. 8 lat młodsza jest i zawsze taka mała mi się wydaje (chociaz jest wyższa ode mnie)... no i na dodatek robi za niańkę gdy musimy wyjść... :laugh: :laugh: :laugh:

A my stwierdziliśmy, że w ramach prezntu światecznego kupimy sobie ekspres do kawy.. licze na jakies promocje... oo taki: www.ekspresyjura.pl/produkty.php?menu=1&subm=10&model=4

rok temu kupilismy sobie aparat foto.. coby można było dziecię fotografować ;)

23/24 listopad mam szkolenie w Nowogrodzie koło Łomży... szkoda, że tak daleko, bo jak zasypie to nie wiem czy dojadę tam, a chce jechac aytem bo nie mam zbytnio połączenia ciapongami... zabiorę kumpelę "po drodze" więc w dwójkę pojedziemy.. oby pogoda była przednia.. może być zimno byle drogi nie było oblodzone i zasypane sniegiem...

12 lata 1 miesiąc temu #457372 przez kima

12 lata 1 miesiąc temu #457373 przez madziorskie
Kima dobre, chociaz ja mam tak ogromne, że niech nawet drogi do nich nie szuka tylko od razu wy... :laugh: :laugh: :laugh:

a powiedzcie mi tak w skrócie co na oniad w I fazie mozna jeść?

12 lata 1 miesiąc temu #457376 przez kima
Madziorka np. udko z kuraka upieczone, albo uduszone na patelni bez tłuszczu a w musztardzie i curry, bądź sałatkę z tuńczyka z serkiem wiejskim, musztardą, jogurtem 0% albo np. jajka z ogórami :) Możliwości wiele, ale i tak będziesz chodziła głodna mimo, że zjesz te rzeczy - jak to na diecie :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #457380 przez polunia
Jeszcze raz dziekujemy za buziaki ciotce Malinie :kiss:

Dorcia odrost pojawia mi sie juz po jakims tygodniu , jak miałam taki naturalny kolor to nie było tego nawet za bardzo widac i nawet 3 tyg z nimi chodziłam ale teraz mam te czerwone i juz mam "francuski od tylu" :dry: Kosmetyczka mi mówila , że mam sobie przemalować paznokcie zwykłym czerwonym lakierem ale w domu mam tylko jakis stary co sie juz gumowaty zrobił a co jestem w Las Vegas to zapomne kupic :dry:

Kima jaja to by były jakby bliźniaki wyszly :lol: Boziu , nawet nie chce mysleć , tfu tfu :cheer:

emka prezentacja cudna , kurde , fajny ten Twój M , ze takie rzeczy dla corci robi , mojemu by pewnie nawet to przez myśl nie przeszło :(

madziorskie czekam za zdjęciami mebelków :) Ja juz D zapowiedziałm , że po nowym roku jade po meble do małej pokoju , tam sa ale takie "dorosłe" a ja chce właśnie takie dla "małej księżniczki" :blink:

madziorskie podobno na Gwarnej nad Sfinxem(pisze się przez X czy KS :dry: ) jest jakis wielki lumpeks , kiedys w esce reklamowali. Tyle razy mialam się tam wybrac i jakos dojechac nie mogę :dry:

Aaa, i kupiłam w końcu Poli ten nieszczęsny kombinezon.
Kurteczka sklep.coccodrillo.pl/product/15549/Odziez/KURTKA/KURTKA.html
Spodnie sklep.coccodrillo.pl/product/15524/Odzie...E_TKANE/SPODNIE.html

Oczywiscie dla siebie nic nie kupiłam :(

madziorskie faktycznie malo fajnie z ta kuzynka w Stanach ale trzeba byc dobrej mysli :)

Ooo , Kima cos podejrzany ten Twoj apetyt , ostatnio w ciązy taki miałas powiadasz :blink:
Okaże się , że jak zaczna zachodzic to wszystkie naraz :woohoo:

Kubuś obłędny , te jego oczy :kiss:

emka widze , ze i Ty sobie jesienny nastroj zakupami poprawilas :side:

Luska powiem jedno , Twoje dzieci sprawdzaja Twoja wytrzymałośc :cheer: Toz to srodek nocy! Ale przynajmniej Ł mial okazje sie wykazać :blink: Widzisz jakiego masz fajnego Męża :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

madziaska no w koncu sie odezwałaś :kiss:
Torcik bardzo ładny! No patrz a ja myslałam , że z takim napisem bedzie :woohoo:

Jak tam zakupy? Pochwal się :blink:

Vestusia ogromne gratulacje dla Zuzanki :kiss: Widzisz , w koncu Cie zaszczycila samodzielnymi kroczkami :blink: My nadal na czterech , no ewentualnie wchodzimy na krzesełko czy zmywarke i chodzimy przy wszystkim co sie da ale puścic sie boi :blink: Ale dobrze , niech za wczesnie się nie puszcza bo to nieładnie w tak młodym wieku zaczynać :silly:

Dobra , wysylam bo zaraz mi zje i dostane oczopląsu albo
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
żolądka :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #457389 przez polunia
Kima fajna okazje z ta kurteczka zlapałaś.
No tylko wlasnie z tymi rozmiarami nie zawsze si,etrafi :dry: Ja chciałam Poli kupic jakis uzywany kombinezon na allegro bo niektore sa w naprawdę idealnym stanie ale własnie problem z rozmiarem. Niby wymiary podane ale dopóki nie przymierzysz to nie wiesz :dry: Niedawno kupiłam Poli kurteczke zimowa na allegro i wszystko super. Stan naprawdę idealny , mieciutka cieplutka tylko taka ździebko na wcisk :dry:

madziorskie Izolda cudna! Ona taka malusia drobniusia , a wtej czapie kucharza to mega uroczo wygląda!

Mi ta piosenka się mega podoba. Stara jak swiat ale zajebista.
Mi sie jeszcze podoba piosenka DeSu , przed swiętami wszędzie jej pełno az do znudzenia ale tez ponadczasowa jak dla mnie

:)

Łeb mi pada , więcej nie dam rady przeczytać.
Może to i lepiej bo mi administrator jeszcze konto zablokuje za zbyt duza ilosc postów :silly:

Aaa , miałm jeszcze napisać. Jechalismy dzisiaj do teściow i w sumie kółko zrobilismy spore bo jeszce cos po drodze jechaliśmy załatwić i Pola mi zaczęła na środku takiej wielkiej krzyżówki ze światłamui wymiotować. Bidula zaczęła sie krztusić. Nie wiem jak to zrobilam ale tak szybko ja wypięlam i wzięlam do przodu (bez wysiadania z samochodu - origami na porzednim siedzeniu z siebie zrobilam :blink: ), że do teraz nie weim jak to zrobiłam. Biedna sie cała zarzygala , swój fotelik , mnie i jeszcze moje siedzenie :dry: D zjechal na pobocze ale nie bylo opcji wyjsć z samochodu bo zdązyla się cala spocic przy tym , poza tym była bez kurtki i czapki a na dworze piździawa. Jak juz było po akcji wypiła pól butelki herbaty i jechala ze mna na przednim siedzeniu , taka boczna droga pojechalismy do teściow , ale z tyłu nie bylo opcji bo zarzygane wszystko i ciasno jak cholera miedzy dwoma wielkimi fotlikami. Bidula moja , poszło sniadanie i obiad :dry: Pewnie ja zemdlilo , słońce swiecilo jak oszalałe(niby maja te osłonki i ciemne szyby są ale i tak grzalo jak smok) , mielismny trzy ronda jedno po drugim i efekt byl jaki był :dry:

Uciekam spać! Buziaki :kiss: :kiss: :kiss:

ZGAGA MNIE MECZY CAŁY CZAS , ZARAZ JA SIĘ
:angry: :cheer:

12 lata 1 miesiąc temu #457428 przez luska
hej laseczki ja tak na chwilkę.Aureska wymiotowała nam cała noc , bidula jest tak wymęczona, że patrzeć na nią nie moge :( :( I pewnie Olka złapie do wieczora , a najpóźniej jutro :(

12 lata 1 miesiąc temu #457432 przez polunia
Ojej , a co to Aureśce sie stało? Pewnie jakiś cholerny wirus. Bidula :kiss: Oby szybko przezszło! A Olo może nie złapie :dry: Naszpikuj go probiotykiem i może go ominie :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #457603 przez Batmanik
hejka
ja tylko na chwile
mala wczoraj zaczela chodzic:)) chodza juz jakies listopadowe brzdace??
rzucila mi sie w oczy wiadomosc anakol o bidonie
super sprawa mala juz pije z niego kilka miesiecy- nauczyla sie od igora- on nie mial od kogo dlatego nauczyl sie jak skonczyl rok
u mnie sie troch epozmoenialo ale znajde chwilke to napisze

trzymajcie sie cieplutko papap

12 lata 1 miesiąc temu #457783 przez polunia
O ja , ale tu dziś pustki :cheer:

U nas dzis pogoda do dupy , zanosio sie na ładny dzień , slonko swieciło ale nachodzi coraz wieksza mgła i dupa ze spaceru.
Ja mam humor do dupy przez te moje Andrzejki , normalnie mam aż 18 osób! Poczekam do końca tygodnia ale pewnie nie mam na co juz liczyć :( Normalnie w szoku jestem , nigdy jeszcze nie mialam problemu z zebraniem kompletu gosci a tu taki zonk!

Pola ma dzis ewidencyjny dzień jeża! Teraz śpi , może jak wstanie bedzie miłała lepszy humor.

Aaa , obudziłam sie rano bez zgagi! :side:

Aurelcia jak Luska?

12 lata 1 miesiąc temu #457802 przez Dorciaition
Witajcie.

Sorrki, że nic nie pisze, ale moje dziecko dziś ma rozwala. Nie dość, że nic nie zjadła jeszcze, a jest godina 13:45 to chciałabym być cały czas na rękach.
Gotuje jej teraz sam makaron, bo lubi sobie sama go podjadać. No mam nadzieję, że chociaż coś skubnie.

Wpadne wieczorem jak zaśnie.

:kiss:

Alanek[*] :(

12 lata 1 miesiąc temu #457809 przez polunia
Dorcia współczuję przejść z jedzeniem Lenki. Mało fajne jak dziecko nie chce jeść :( A samego mleka tez nie chce pic?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka