BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

11 lata 11 miesiąc temu #624561 przez Dorciaition
MAdzia jutro ide do kosmetyczki na wypalenie. Oby pomogło, bo cała noga mnie boli, tzn najbardziej to zgłębienie koło kostki. Chyba jakiś nerw został poruszony

Oj, nie czepiasz się. Ja nie cierpie takich sytuacji. Teraz pewnie sie zastanawiasz czy jechac czy nie skoro nie dał znac. Ale moze jeszcze sie odezwie. Jak nie to moze napisz za kilka dni czy otrzymał Twojego smsa.

U nas dzis cudowna pogoda. Ponad 3 godziny bylysmy na dworzu, bez wózka. Myslalam, ze Lenia padnie w domu, ale nie, w ogóle nie ma ochoty spać.

Alanek[*] :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #624615 przez polunia
Hej Dziewuszki

Madziaska no mało fajna sytuacja teraz :dry: Ale tak jak Dorcia mówi , napisz za kilka dni i wtedy zobaczysz. Jakby się nie odezwał to ja bym olała sprawę i nie pojechała bo i po co :dry: A otrzymujesz raporty o doręczeniu sms-a ?
No to i tak jestes wielka skoro zdązyłas wyjsc na spacer i poprasować jeszcze , ja dzis mega nieogarnięta jestem :huh:

Dorcia tozyczę w takim razie żeby wypalanie pomogło! Ja tam nie wiem co to za ból bo nirgdy nie miałam ale D walczy z odciskiem juz od długiego czasu i non stop sie odnawia i boli go jak cholera.

Madziorskie no to dupa , trza sie starac dalej :blink:

U nas pogoda tez fajna , co prawda u mnie wieje jak cholera ale i tak jest ciepło. W koncu wiosna. Kacper siedzi od półtorej godziny na dworze w piasku , do południa nie miałam czasu z nimi wyjsć i Pola nie była na spacerku. Poczekam az wstanie , zje obiad i wyjdziemy , mam nadzieje , że jeszcze bedzie ładnie.
Wczoraj było mega ładnie , cały dzien bylismy u babci. Dzieciaki sie wyszalały , poszlismy jeszcze na plac zabaw , Poli nie szło z niego wyciagnąc , darła sie jak opętana :huh:

Chciałam wrzucic jakies fotki ale niestety wszystko u D w telefonie wiec dupa a wieczorem pewnie zapomnę. Lecę , milego dzionka , papa :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #624939 przez vestusia
hallo :-) :-)

ja pisze z telefonu bo niedawno wrocilysmy z Zuzia do domu.

Madziorka a myslalam ze bede gratulowac fasolki no ale trzymam kciuki aby wszystko poszlo po waszej mysli i w odpowiednim dla Was czasie.

Madziaska moim zdaniem nie czepiasz sie i osobiscie tez oczekiwalabym odpowiedzi,jakiejkolwiek, chocby krotkie "ok". taka cisza tylko irytuje i podkurza.

Dorcia ten odcisk to Ci zapewne dokucza. trzymam kciuki zeby to wypalaniebpomoglo. ake w dziwnym miejscu go masz, gdzies przy kostce? myslalam ze albo na palcu albo na piecie.

polunia wiosna przyszla to i dzieci radosne.

Ja dzis po pracy poszlam z Zuzia na dwor i wrocilysmy jakies 40min temu. Zuzia zjadla,wykapalismy ja i zasnela w sekund piec.

Na dworze super w koncu wiosna. w ogole dziwne bo jeszcze 2 tyg temu byl snieg i Zuzia ubrana byla w zimowe ubrania a dzis tylko bodziak,bluza i opaska na glowie bo cieplo jak cholera. no i z Tymonem szalala. Oni chyba naprawde sie kochaja bo jedno wola drugie hehehe :-) postaram sie weisc na kompa i powklejac Wam jakies fotki. ale to innym razem.
Uciekam i zycze milego wieczoru.

11 lata 11 miesiąc temu #625220 przez madziaska
Dzień dobry :)

Mamusie z wiosny korzystają, pewnie dlatego takie puchy :) Ja szybko posprzatam i lecę na spacer,żeby przed praca trochę z Hania pobyć. Jeszcze 11 tyg i wakacje! Nie mogę się doczekać :)

Jeśli chodzi o kuzyna,to sms dostał,bo przyszedł mi raport. Pewnie i tak powie,że nic nie dostał. Jak wysłaliśmy zapr na ślub,za jakiś czas dzwoniła do nich moja siostra,zapytała czy przyjadą,a kuzyn na to,że mld dostali zapr. Wszyscy dostali tylko nie oni,dziwne. Wysłałam drugie, mimo to żadnego odzewu nie było. Chyba dam sobie spokój i wyśle prezent poczta. Nie mam zamiaru jechać tam i czuć się źle. Moim zdaniem powinien coś napisać,chociażby dlatego,że mamy do nich 300km , a Komunia jest o 9 rano. Zapr nas z Hania,więc mogliby zaproponować,żebyśmy przyjechali dzień wcześniej. Ach, szkoda gadać.

Miłego i ciepłego dnia babki :)

11 lata 11 miesiąc temu #625301 przez polunia
Helołłł , u nas kuźwa deszcz zaczyna padać , no ch** by to strzelił!!!! Trudno , moze później sie wypogodzi :dry:

Madziaska szczerze , to ja bym spasowała z ta Komunią. Kurcze , skoro to jest 9 rano to o której musielibyście wyjechać :dry: I w ogóle logiczne , ze czlowiek w dalsza podróz nie ubierze sie w yjsciowe ciuchy i chciałby sie mioze ciut odswiezyc przed uroczystoscia. No o ile Wy jeszcze mozecie jechac juz ubrani imprezowo to Hanke chyba musiałabys w samochodzie przebierac. Nie ja bym zdecydowanie odpusciła , a nie wiesz tez jaka atmosfera bedzie na przyjeciu... A jesli chcesz wysłac prezent pocztą to ja bym wysłąął za potwierdzeniem odbioru żeby czasami nie było , ze nic nie dostali :dry: Chociaz i tak wysyłanie jakis kosztownosci poczta to sliski temat :dry:

Vestusia no to wychodzi na to , że bedziesz o zieciu wszystko wiedziała , doslownie :side: Cikawe co za kilkanaście lat powie na to , ze tesciowa widziała jak mu matka pieluche zmieniała :woohoo:
A jak u teściów było? Odpoczęłaś trochę?

W ogóle to chciałam powiedziec , że Kacper ostatnimi czasy sie bardzo kochany zrobił , chyba wyrósł z buntu dwulatka :blink: I nawet zaczał sam z siebie wołać jesć. Widać , ze troszkę przytył , zeber mu juz tak policzyc nie idzie i brzuszek mu wyskoczył.Za to Pola wlazła w okres niejedzenia i diaboł z niej okropny. No zadziora jakich mało. W sobotę byli znajomi i aniolka udawała , dziewczyny pytały co ja od niej chce , przeciez taka grzeczna a po godzinie jak zaczęła pokazywac swoje rogi to sie zdziwiły. Z chłopakami na trampolinie szalała , połozyłam ja spac po 21 a o 22 zabierałam z łóżeczka do salonu bo tak wyła. Akurat przyjechala pizza wiec moja córka jakby w zyciu nie jadła tak sie na nia rzuciła , wymietoliła kawałek pizzy (bo do zjedzenia to duzo brakowałao :blink: ) i usypiała D na kolanach wiec zaniósł ja do łózeczka , zasząłm do nej po 3 minutach z butelka z piciem to juz spała. No a teraz lece bo panna wlasnie wstała i domaga sie mojego przyjscia, ładnego miłego dzionka zyczę , papa :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #625503 przez madziaska
Polunia, chyba odpuszcze. Z tym prezentem, to chodzilo mi racej, ze porostu wysle, nejlepiej jakims przekazem pocztowym kaske.
Super, ze Kacperek grzeczniutki, za to siostra nadrabia ;)

Vesta, gdzie te zdj????
To ja cos wkleje z dzisiaj. U nas zimno :(
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #626191 przez luska
hej dziewczyny nie zaszalałyście z postami :P

Vesta Zuzanka jak zwykle przesłodka!!!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Docia Olo już pije meliske , ale od kiedy u nas piękna pogoda i jest na dworze minimum 3 h , to jest coraz lepiej

Docia Aureska też jest wstydzioch niesamowity.Żeby się rozkręcić w towarzystwie potrzebuje z dwóch godzin.Tylko , że teraz jak byłam u mamy to własnym oczom nie wierzyłam , bo w parku na spacerze spotkałam laskę z 2 latka(Aureska się w ogóle nie wstydziła) i do nas dołączyła kobita z pieskiem i Aureśka z nią poszła , złapała za rękę i sobie poszła!!!

hehe Docia foty cudowne!!!Lenia jest niemożliwa!!!!

Pola super , że Kacper się dostał .Ciesz się kobieto!!!!U nas meksyk ,ale to za chwilę

Pola rozmiar 22,5 oki .Troszkę luzu ma ale daje rade w nich latać

A po co z Kacprem idziesz do ortopedy

Madziorskie no co ty !!!Testuj się kochana!!!!!Doczytałam , że nie oj szkoda :silly:

A moje już trampolinę odpaliły na całego , wariują!!!

Super , ze impreza udana!!!!

Madzia no kurcze mógł coś odpisać.Ale ja tu popieram Docie, ze napisz za kilka dni czy twoja wiadomość do niego dotarła

Łoooo matko wypalanie , aż mam ciary :S Ale powodzenia!!!

Madzia ja tez bym ta komunie odpuściła!!!!Tyle kilometrów na 9 rano z mała , nie raczej bym się nie odważyła!!!

Madzia Hania śliczna i jak skupiona przy malowaniu.Moja wodę piła i kartki jadła

no ale popisałyście ,że czytać nie ma co B) B)

To teraz co u nas:

U rodziców sie namęczyłam , bo w moje młodsze dziecko wchodzi tam demon!!!!No jest nie do opanowania.Z jednej reki coś jej zabierałam i tłumaczyłam , ze nie wolna , a drugą już coś drugiego brała!!!Ale i tak było fajnie , bo na spacerki 3 razy dziennie lataliśmy ;bo pogoda piękna.W pobliżu osiedla są dwa parki i kupę dzieci.Co chwila jakieś nowe znajomości i miałam z kim pogadać.Wieczorami spędy z sąsiadkami.W sobotę skończyło się drinkiem na korytarzu, co akurat było błędem.Marza mnie wyciulała i zostałam z moim starym i jeszcze jedną sąsiadką , czyli towarzycho całkiem nie dla mnie.Dobrze , że sie Olo rozpłakała i mogłam się zmyć do domu.

Pogoda u nas piękna .Olo jak idzie o 9 tak z przerwa na jedzenie jest do 17 mała idzie koło15 i tak do 18 wariują na trampolinie , albo samochodem jeżdżą.

No i co jeszcze....Ach widziałam filmik Hani jak układa puzzle!!!Super!!!!My tez taki mam z autami ,oczywiście po Olku i nawet ostatnio wcisnęłam małej , bo Olo przecież w jej wieku na pamięć już to znała .Ale Aurelkę mało tym zainteresowana , raczej rozwalić i polecieć dalej.
Ale za to z gadanie coraz lepiej hehe.Az znowu muszę ja nagrać .Mówi już ładnie dzieci , dżeki ,kula , pada(pada deszcz), kto to , kulde-kurde, gupi-głupi,buty , sisi(ale nie woła na nocnik leje pod siebie aż miło)pan , pani i nie pamiętam co jeszcze ;) ;)

Lece cio do jutra!!!

11 lata 11 miesiąc temu #626774 przez luska
No nie co za cisze !!Dziewczyny poprawcie się!!!

Ja chatę już ogarnęłam, podłogi pomyłam, pranie zrobiłam powieśiłam , obiad zrobiony , na dworze z ogrami byłam , taras posprzątałam, nakarmiłam ich, teraz jedno śpi drugie wyleguje się na dywanie i mam czas dla was.A wy co??

11 lata 11 miesiąc temu #627033 przez Dorciaition
Luśka ja jestem, ale moje dziecko ostatnio strajkuje ze spaniem, no i oczywiście korzystamy z wiosny.

Wpadnę wieczorem :kiss:

Alanek[*] :(

11 lata 11 miesiąc temu #627351 przez vestusia
Witajcie wieczorową porą :)

Padam na cyce, bo codziennie po pracy latam z Zuzią na dwór, bo jest tak piękna pogoda. Aż żal siedzieć w domu i się kisić, więc korzystamy ze słoneczka.

Lusia Ty pracusiu, jak masz tyle siły, to zapraszam na sprzątanie do mnie.

Aureśka może i tych puzzli nie chce układać, za to coraz więcej mówi i to pewnie cieszy bardziej. Ślicznie nowych słówek się nauczyła, no kochana jest. Ale pokazuje też swój charakterek, a co będzie grzeczna, przynajmniej da sobie radę w życiu :)

U nas z nowych słówek to jest to kółko (ale chyba o tym pisałam), auto, ciocia, Asia, dzieci a reszty nie pamiętam.

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

U nas, uwaga, wyszła w końcu druga dolna dwójka!!! No i ostatnia czwórka też wyszła, stąd ta gorączka kilka dni temu. Ależ jestem szczęśliwa! Już ostatnio myślałam,że mi się wydaje, że tam się dwójka pcha, ale jednak dobrze widziałam, dziś już widziałam szpic dwójki, więc w końcu nie będzie trójzębu dolnego, jak to mawiała nasza koleżanka Ania :)

Ja padam na cycory. Piotrek leży i zdycha od 3 dni, rzekomo bardzo chory, a wiecie jak facet chory, to już chyba miejscówkę na cmentarzu powinnam zamawiać. No zła jestem jak osa, bo w niczym nie pomoże, leży, no kompletnie nic. A mnie trafia, bo tyle rzeczy do zrobienia, w tym miał zdjąć talerz (satelitę) z balkonu, bo robią nowe balkony (barierki). Informacja była już 8 marca jak rozpoczęły się prace. Wiadomo, że zanim doszli do naszego balkonu to troszkę trwało, ale już dwa dni temu byli obok nas i mówiłam, prosiłam, aby go zdjął, to oczywiście nie miał czasu i przecież tak się źle czuł. A dziś co? Postawili rusztowanie na talerzu, nie wiem czy go nie uszkodzili, w każdym razie telewizor nie działa, więc mogę iść od razu spać. No zła jestem jak cholera, czy ja się czepiam, czy jak? :(
No, to se pomarudziłam hehehe :D

Uciekam nynkać Kochane, bo nie mam siły i oczy mi się same zamykają. Od dwóch dni jestem na diecie i tak się dziś zeźliłam, że wstąpiłam z koleżanką na kebaba hahaha :D To chyba przez to, że w domu nie było żadnego obiadu hehehe :D

Dobra, uciekam. Dobranoc :D

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #627457 przez madziaska
Hejjj Kochane :)

U nas tez w koncu ciepelko :laugh: Podobno weekend ma byc brzydki, to sie nacieszylam ;)

Vesta, no biedny BOB ;) Ojjj, te chlopy ;)

Luska, pszczolko nasza :) Powiem WAM, ze ja tez ciagle sprzatam, co drugi dzien odkurzam, myje podlogi, lazienke itp itd. Dwa razy w tyg wielkie pranie i dwa razy w tyg tez prasuje. Mam juz swoje schematy i walnieta pod tym katem jestem ;)
Aurelka jest niesamowita z tym mowieniem :)
No i trzymam kciuki za OLA przedszkole :)

A z reszta bandy co sie dzieje???

My w sobote rozkladamy na trawnik (oczywiscie jak nie bedzie padalo ;) ) wszystkie akcesoria do zabawy ;)

11 lata 11 miesiąc temu #627553 przez Suari
108 postów nadrobione :laugh:

Dorcia- bardzo ładnie ci z grzywką :)

Już dawno tu nie zaglądałam i tyle fotek dziaciaków mnie ominęło, kurcze ale one rosną !!!

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #627556 przez Suari
To też dorzucę co nieco :)

Były już przygotowania do sezonu letniego ;) ale niestety basen już został przegryziony :laugh:

a tu z kuzynem starszym o 3 dni :)

11 lata 11 miesiąc temu #627627 przez madziaska
Dzien dobry :)

Sauri, no nie moge z Ciebie :laugh: 108 postow nadrobionych i jeden komentarz "Dorcia, ladnie Cie w grzywce". Hhehehehe :):):):)
Igorek tez juz duzy chlopczyk. Widze, ze szparka miedzy zabkami nadal jest ;) U nas jak pojawily sie kolejne zabki, jest juz prawie niewidoczna ;)

Dzisiaj szykuje sie piekny dzien. Ide pod prysznic i na spacer :):):)

Milego dnia babenki :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #627635 przez Suari
Madzia- ostatnio to chyba mam jakieś przesilenie wiosenne ;) a poważnie to jak wracam z pracy i Igor idzie wieczorem spać to często usypiam przy nim, kupe roboty mam i nawet już nie mam siły siadać do kompa, dzisiaj mam wolne, więc mogę posiedzieć.
Czytam was z doskoku, ale na odpisywanie często nie starcza mi siły :( przy Igorze nie da się raczej pisać, bo on zaraz pcha się na kolana i grzebie w komputerze,często też jezdzimy na naszą działkę ogarnąć co nieco.
Mogę obiecać poprawę :)

A co do szparki IGora ;) to dalej jest, u nas na razie 9 zębów, idą kolejne, więc może się zejdzie :) a jak nie to taki już jego urok :)

JA dzisiaj w domu, Igor w żłóbku, ale zaplanowałam wielkie sprzątania i zaraz muszę się wziąć,dokańczam tylko kawę i lecęęęęę :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka