- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Byłam wczoraj u lekarza internisty i mam zapalenie krtani. Jak nie zacznie samo ustepowac do 3 dni to mam recepte na antybiotyk- Duomox. No to czekamy. Katar niby cut mniejszy, ale już 10 dzień mnie trzyma.
Śniło mi się, że zaczęłam rodzić i się bałam, że przed czasem i w ogóle się źle to zapowiadało. Cóż, norma takie sny. A dzisiaj w ogóle mam taki dziwny nastrój- już przemęczona choroba i jeszcze sobie Donnie Darko obejrzałam i jeszcze bardziej zakręcona jestem.
Chyba przez chorobę mi spadł entuzjazm i nie mam siły działać jak do tej pory. Odniechciało mi się sprzątać, kupowac i w ogóle najchętniej bym z powrotem spać poszła... Przyszły 2 paczki- z ochraniaczem i przybornikiem do łóżeczka i majtkami poporodowymi, nakładkami na sutki do karmienia i tantum rosa. W gratisie mi dorzucono połowę opakowania Prenatal- w sam raz się przyda akurat do końca wystarczy I jeszcze jakies 2 awiza w skrzynce były- pewnie śpiworek do spania i naklejki na ścianę Jeszcze parę rzeczy, ale nie mam coś veny dzisiaj.......
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- delfinek83
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥ Laura ♥
- Otrzymane podziękowania: 0
no ja też coś ostatnio weny do niczego nie mam, jakiś dziwny marazm mnie dopadł, pewnie przez tą paskudną pogodę
pozdro
- adiafora
- Wylogowany
- pierwsze słowa
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Adiafora znam to uczucie jeśli chodzi o colę... tylko nie bardzo mogę ją pić (no szklaneczkę ok.. ale raczej nie więcej...) bo wywołuje u mnie efekt przeczyszczenia... Nie mam pojęcia dlaczego... inne napoje gazowane typu sprite czy fanta tego nie powodują
A co do pamiętnika... fajny pomysł tylko, żebyś o nim pamiętała za te 18 lat
Tygrysico współczuję choróbska i mam nadzieję, że szybko się z nim uporasz.
Ja póki co odpukać skutecznie bronię się przed atakiem jakiejś wrednej bakterii lub psychicznego wirusa
A ogólnie jestem już spakowana do szpitala, stwierdziłam, że nie ma co czekać, a jak znam siebie to potem mogę mieć spore problemy z mobilizacją... brakuje mi tylko biustonoszy do karmienia ale już są kupione i czekam na przesyłkę.
Dzisiaj jak nam się nie odwidzi to podjedziemy w końcu do szpitala w którym zamierzam rodzić obejrzeć tamtejszą porodówkę i zorientować się co gdzie jest.
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Piszecie kiedy ta 18 u mnie juz u jednej córki 5 lat mineło w marcu skonczy 6 lat leci ten czas.
- rojku
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Co do Tantum Rosa, to ja słyszałam, że najlepiej do butelki z dziubkiem wlać i sobie polewać jak jest potrzeba odświeżenia.
Ja łóżeczko już złożyłam Nie mogłam się już doczekać A poza tym dziś kończę 35 tydzień, więc tak sobie myślę, że np. za 3 tygodnie to już mała mogłaby wyleźć.
Gagusia mi też już brzuchol przeszkadza. Sama się z siebie śmieję, bo stękam jak staruszka przy każdej zmianie pozycji
Tygrysica wiesz jakie jest powiedzenie? Że dzieci są jak pierdy zniesiesz tylko własne
Upsar słyszałam, że kocie grzbiety są dobre (znaczy ćwiczenia takie ), bo w brzuchu się robi więcej miejsca dla dzidzi i się może wtedy łatwiej obrócić.
Też mi się nic nie chce, tak jak Wam ostatnio i większość czasu poleguję oglądając seriale online.
Jeszcze tak a propos temperatury, to właśnie myślę o zakupie takiego uniwersalnego termometra i do wody i do pomieszczenia, żeby mieć wgląd w te warunki ciepełkowe w mieszkaniu
I jeszcze się Wam pochwalę kącikiem Anielki. Brakuje literek na ścianie, dwóch sówek na gałęzi i karuzelki właśnie też z sówkami Postatnowiłam, że kącik będzie kolorowy Ja zazwyczaj nie pcham dużo kolorów w jedno pomieszczenie, ale dla takiego brzdąca kontrasty są rozwijające
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
Rojku kacik rewelacja swietny styl bardzo mi sie podoba:) kolorki super dobrane
- rojku
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zgarnęłam tylko naczynia do zmywarki, a pasowałoby posprzątać łazienkę i zgarnąć pokój, ale chęci brak, a poza tym jak tylko się po coś schylę, to od razu czuję brzuch.
- lilian355
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja właśnie piorę ochraniacz i przybornik. A taki kupiłam
Zdjęcie z aukcji. jak sie wszystko wypierze i wreszcie skończę aranżować przestrzeń to tez fotke wrzucę. Na ścianie są fioletowe koty (wczoraj cała spocona naklejałam ), a łóżeczko i komoda sa białe. Śpiworek niebieski w jaśniejsze kropy, prześcieradełko białe, kocyki niebiesko-zielone. W ogóle to większość ciuszków i akcesoriów mam niebieskich, zielonych i beżowych. Tak jakoś wyszło. Czekam na część szpitalnych rzeczy- tez juz chcę się pakować. Chcę jeszcze pojechać na zakupy, ale w przyszłym tygodniu- jak będę zupełnie zdrowa.
Dzisiaj już prawie nie mam kataru więc liczę na to, że wreszcie noc normalnie prześpię, bo już mam dosyć tego herlania. Mój też ma dosyć, bo się biedak budzi ciągle.
Jeszcze termometr i nawilżacz- niby cos poczytałam, ale nie wiem co wziąć...
A dzisiaj nawet cos tam zrobiłam- pranie, naczynia, rosół się gotuje i przedłużyłam umowę na tel kom.
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Lilian a kiedy dokładnie wielki dzień? Eh... aż wracają wspomnienia
Wczoraj byliśmy w szpitalu zwiedzić porodówkę. Wszystko fajnie, czyściutko, położne miłe, odpowiadały dokładnie na każde pytanie. Akurat trafiliśmy na zmianę dyżurów i musieliśmy chwilkę poczekać. I jak sobie siedzieliśmy na korytarzu to co chwila mijała nas parka z tymi szklanymi łóżeczko-wózeczkami, a w nich słodkie nowonarodzone pyszczki
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Roku super koncik
No to Tygrysico czekam na efekt koncowy:)
Z tym leniem to mi nic nie mówicie , teraz już jestem do niczego i tak jak myślę co mi jeszcze zostało to załamana jestem.............Ale muszę dać rade
Dwie sterty prasowanie mnie czeka........ no i aż mi głupio bo tu lada moment wejdę w 36tc i nadal się mecze z tym wszystkim A tu w planach jeszcze imprezka dla Ola.Planuje 13 listopada(ma 26.11)No ale nie czekam do tej daty
Ogoolnie jestem zdołowana , bo wczoraj miałam wizytę i kolejna wyznaczyli mi na 30 .11 i wtedy będziemy rozmawiać o cc.Liczyłam , że do 26.11 to już się rozpakuje.Ale przemyślałam sprawę i porozmawiam z ginem , bo w sumie od 14 mam się zjawiać w szpitalu co 5 dni na ktg, wiec w sumie nie wiadomo jak to się potoczy .A on codziennie chyba jest w szpitalu.Wiec go złapie i pogadam , no i waga się załamałam bo kruszynka nie całe 2kg a waga szacowana przy porodzie 2500-3000g.Przecież to tak maleńko.Wiem , ze nie ma co tak przezywać bo jest pewna granica błędu ale jednak
- nanga1989
- Wylogowany
- pierwsze słowa