- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- adiafora
- Wylogowany
- pierwsze słowa
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Katar mi sie tak leje z nosa, że ledwie widzę. A chciaam w sobote do nowootwartej galerii handlowej pojechać. Ponoć same outlety (no i nasze delikatesy ). Trudno- w następnym tygodniu, bo sie boje, że jak taka osłabiona wejde w tłum to wyniose jakąś grypę
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
a chcialam sie jeszcze was zapytac czy dla maluszka do kapieli w szpitalu bierzecie mydelko czy takie kosmetyki ktore zakupiliscie do pielegnacji w domu?
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Co do rzeczy dla malucha to z 70% to mam używane, właśnie wózek , cześć zabawek , podgrzewacz , sterylizator , ciuszki.Łóżeczko, pościel, ręczniki wiadomo tez lepie nowe
No ja mam ambitny plan spakować się na początku tygodnia do szpitala ale się okaże na razie jeszcze mi sporo pierdołek brakuje ale już coraz nie w sumie to chyba jedzonko , wodę i octenisept i chyba wszytko juz mam a i krem na brodawki
A co do przytulania to mi to wsio ryba , jakoś mi tego nie brakuje ale jak juz coś tam mąż chce to czemu nie le rzadko kiedy bo oboje zmęczeni wieczorem padamy jak muchy
- lilian355
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)
Drynek mi się wydaje że w czasie połogu nie robi się żadnych irygacji więc irygator jest zbędny... tantum rosa to raczej zeby się nim podmywać...
Luska ja mam tak samo jeśli chodzi o przytulanko hehe
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
A co do wózków to w moim też przy składaniu spacerówki nie trzeba siedziska odczepiać
I mój mąz tez zmienił samochód, ale nasz nie jest az taki wielki więc zoabczymy czy się zmieści.
lilian- i co Ci lekarz zapisał? Masz przeziębienie czy grypę? A goraczkę masz? ja na szczęście nie... Od rana zasmarkałam 4 opakowania chusteczek
- lilian355
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nareszcie z Nami :) Nasze Słoneczko :)
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wiecie coo powiem wam cos tu w Angli podobno dzieci nie myja po porodzie ani w szpitalu. Moja kuzynka jak rodziła to jej dziecka nie myli.
Mam pytanie do tych co maja łózeczka czy macie juz je złorzone??
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
A łóżeczko to u mnie stoi skrecone od początku ciąży , po prostu po Olensku nie składałam
lilian zdrówka kochana
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja osobiście po powrocie ze szpitala zamierzam kąpać w emolium.
Co do łóżeczka to ja już mam złożone od miesiąca - po pierwsze żeby na razie mieć gdzie trzymać wszystkie pierdoły dla dziecka (szuflada pod łóżeczkiem to zbawienie), a po drugie, żeby wywietrzało z typowego zapachu nowego mebla i nabrało zapachu mieszkania.
- NaMAgapas
- Wylogowany
- gaworzenie
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Łóżeczko skręcone od miesiąca stoi w sypialni- poza wietrzeniem uświadomiło mi jak musimy przestawic łóżko po porodzie- przez miesiąc będzie obrócone tylko o 90 stopni. Mąż będzie miał niewygodnie wstawać, bo mało miesca między "nogami" łóżka a szafą, ale trudno. Potem, jak już się będe lepiej czuć to likwidujemy ramę- zyskamy miejsce i "powietrze", bo mamy małą sypialnię dosyć.
Czytałam o tym, że teraz wiele rzeczy się zmieniło w porównaniu do czasów minionych . M.in.
- nie myje się dzieci, bo ta maź jest zdrowa i tworzy bariere przeciw bakteriom.
- nie pieluszkuje się dzieci bez wyraźnego zalecenia pediatry (jesli stawy tego wymagaja), bo naturalne wierzganie lepiej służy rozwojowi stawów
- nie przegrzewa się- 19-21 stopni w pokoju, a 23 przy kąpieli
...reszty nie pamiętam już
NaMagapas: mnie też często twardnieje brzuch, ale to normalne teraz Nawet odstawiłam NoSpę i zmniejszyłam ciut ilość magnezu, bo co za duzo to niezdrowo
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- KasiaT
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W nocy mały dostał czkawki i mnie obudził
Tygrysica dołącz do listy rzeczy które się zmieniły fakt, iż kiedyś bez względu na to jaki jest stan ciąży bardzo niewskazane było współżycie w ostatnim miesiącu, a teraz jak najbardziej mile widziane
NaMAgapas moim zdaniem ciężko to wyczuć. Czasem na górze kopnie, czasem na boku a czasem na dole (w końcu na usg ostatnim trzymał jedną nogę przy głowie...). Dla mnie najlepszym wyznacznikiem pozycji główki jest czkawka. Kiedyś czkawkę czułam na górze brzucha a teraz bardziej na podbrzuszu i jak leżę to często czuję ją w pachwinie
Co do łóżeczka, jejku to jak się ukurzy to można przetrzeć wilgotną ściereczką, co za problem? Wolę niech teraz stoi i się kurzy niż żeby potem było na gwałt o rety składane. Jejku jak mnie wkurzają te ciążowe zabobony. Jak jeszcze byłam w pracy to dziewczyny mówiły, żebym wózka nie kupowała do narodzin dziecka bo to pecha przynosi... Ta.. tylko, że ja mam pożyczony
Mnie najbardziej rozwala zabobon: Nie patrz na rudego bo dziecko będzie rude... okey ale czy farbowane też się liczy? Jeśli tak to mam zagwarantowanego rudziaczka bo ja się farbuje na ten kolor
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
...
Olać zabobony!
A łóżeczko musi wcześniej postać żeby wywietrzało.
Moja mam wczoraj pojechała do tej nowej galerii i przywiozła 3 pary skarpetek i 2 pary body Ją juz też dopada
Na szczęście ciuszki są na starszego niemowlaka- tak na za rok, bo juz mam wręcz za duzo takich na początki.
Jade zaraz do lekarza na kontrolę. Postoje chyba przed poczekalnią żeby nie pozarażać innych ciężarnych, bo z nosa mi się dalej leje... i z oczu. Katar zatokowy. Tfu, żeby tylko w kaszel się nie zmienil