BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!

13 lata 1 miesiąc temu #229013 przez tygrysica
luska: :lol: W sumie to raczej księżniczką to mój Adaś nie będzie, co najwyżej rycerzem :silly: A widziałam śliczne karuzele fisher price z różowymi motylkami :) Ja poluje na rainforest, tylko nie wiem czy wole tą z liśćmi czy taka z projektorem. Projektor niby fajna rzecz, ale nie znalazłam nigdzie filmiku z taka, żeby usłyszeć jakie ma melodyjki. Ta z liśćmi ma takie, że może jej po tygodniu nie wywalę przez okno. Nie przepadam za tymi wszystkimi melodyjkami i tyle :lol:
A wczoraj zjechały wszystkie 3 paczuszki- i telefonik nowiutki śliczniutki. Pierwszy raz mam smartfona i sie musze przyzwyczaić ;). I różne akcesoria (nożyczki, aspirator do noska, podkład do łóżeczka, podkłady na łóżko dla mnie itp). I wreszcie puff na przedpokój- jest piękny i wygląda super ;)
Wczoraj trochę przesadziłam z robotami wszelakimi i tak mnie kręgoslup bolał, że usnąć nie mogłam... Ale wyprasowałam wszystkie ciuszki, kocyki, prześcieradła (3 godziny prasowania). Skończyłm też kącik Adasiowy, ale zdjęcie zrobie jak mój skończy sprzatać :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #229054 przez asia26
Czekam z niecierpliwością na foto efektu koncowego :)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #229062 przez tygrysica
Kącik Adasiowy. Jk będę w szpitalu to R. obróci łóżko o 90 stopni i będzie więcej miejsca przy łóżeczku. Do tego łóżeczko zamieni miejscami z komodą, żeby nie było tak od razu przy oknie.
Na razie białe prześcieradło przykryte kocykiem żeby się nie kurzyło.
A przeciwległa ściana jest zielona. Całe mieszkanie mamy beżowo-zielono-fioletowe.
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #229065 przez asia26
oj cudny :* wogole przygotowania na pojawienie sie tak wyjatkowego goscia sa wspaniale nieprawdaz :*

13 lata 1 miesiąc temu #229070 przez luska
Tygrysico mi się podobają te karuzele ale mamy mate rainforest , wiec góra maty jest identyczna jak karuzela.Mi się podoba tini love mała księżniczka, a ten różowej z motylkami fisher price nie wiedziała nigdzie.Musze wejść zaraz na allegro.A kącik cudny :laugh:

I po pierwszej turze jestesm .U moich rodzicow , nogi i tyłek mnie bola i dostałam skurczy od tego chodzenia.Ale już jest oki ;) No jeszcze tylko tu do nas na cmentarz aloe on jest malutki i w dodatku mam jeden grób rodzinny :) Wiec już tyle sie nie schodzę.A uciekam teraz na ciacho :P

13 lata 1 miesiąc temu #229075 przez tygrysica
Asia- i owszem, ale czasem trącą mi jakąś chorobą psychiczną :silly: przynajmniej te w moim wykonaniu.
Luśka: wrzucam link do pierwszej z brzegu jaką znalazłam na allegro- o taką mi chodzi, że fajna :) allegro.pl/fisher-price-karuzela-rozowa-...tor-i1899715689.html

13 lata 1 miesiąc temu #229203 przez luska
Tygrysico dzieki:)No zobaczymy na która się zdecyduje, a raczej która pierwszą wylicytuje :P

13 lata 1 miesiąc temu #229816 przez drynek88
Czesc kochaniutkie ja po cmentarzu i mszy czulam sie dobrze bardzo mimo tego ze stalam nic sie nie dzialo i bardzo sie cieszylam bo jak juz tylko brzusio by sie napinal to bym uciekala ale wytrwalam bo przeciez musialam byc u ojca na grobie, nie moglo mnie tam zabraknac...a dzisiaj troche pochodzilam male zakupy z mama i juz mam dosc juz sie nie nadaje na chodzenie bo brzusio za mocno na tym cierpi
Wkoncu zabralam sie za pakowanie torby i mam wrazenie ze sie nie zmieszcze ach bo mam taka mala torbe i chyba mezus po wieksza bedzie musial mykac.Ja tam w zadne zabobony juz nie wierze przestalam sie czym kolwiek przejmowac bo za duzo tego gdybym miala na wszystko zwracac uwage to bym musiala w domciu siedziec najlepiej.
Tygrysica rewelacyjny kacic ja jeszcze troszke sie uporam i tez fotki wrzuce
A co do karuzelki na lozeczko i lezaczka to nie kupuje bo wszyscy na mnie krzycza ze mam zostawic jeszcze pomysly na kupno prezentow dla innych m.in chrzestnych hehe no to nie kupuje zostawie to dla nich:)

Kobietki a ktora pierwsza ma termin? ja 9 grudnia ale niby moze byc cos wczesniej moj maz ma urodziny 26 listopada a ja 28 to nasza kruszynka moze 27go wyjdzie hehe cala rodzinka strzelcow bedzie

..Natalia..

13 lata 1 miesiąc temu #230107 przez monja
Witam cieplo, probuje sie dostac na to forum i cos mi nie wychodzi, ale tak to jest jak sie czlowiek dopiero teraz zaczyna taka technologia interesowac :) termin 31 grudnia, ciekawa jestem w ktora strone sie przesunie!

13 lata 1 miesiąc temu #230141 przez nanga1989
monja -ja też mam termin na 31grudnia :D ale mi sie cos niezgadza przy obliczeniach i cos mi mowi ze nasza Mała wcześniej się pojawi tak w polowie miesiaca;-) mama tez mi tak kracze ze na swieta juz bedzie my razem.Zreszta zobaczymy ,żeby tylko wszystko było w porządku.

13 lata 1 miesiąc temu #230153 przez monja
niezly termin, wszyscy maja duze oczy jak sobie uswiadamiaja, ze to sylwester :) ale mi sie tez wydaje, ze Maly wyskoczy wczesniej. My bedziemy mieli chłopca - Eryka.

13 lata 1 miesiąc temu #230246 przez gagusia84
Ja mam termin na 24 grudzien a moja mama mówi ze z 5 dni wczesniej urodze fajnie by było bo bym na swieta była juz w domu. Ja narazie nie ubieram łózeczka bo to bedzie lezec i sie brudzic wiec ubiore tak 2 lub 3 tygodnie przed porodem i dodam zdjecia :). Karuzele kupie po porodzie bo niewiem jaka mam wybrana dla dziewczynki inna i dla chłopca inna. Mam problem ze zasnieciem bo przydało by sie zasypiac na brzuchu a tu nie mozna :) Ale jakos mecze sie z 10 lub 20 minut i zasypiam.

13 lata 1 miesiąc temu #230298 przez luska
hejka , mi wyliczyli termin na 8 grudnia, chyba każdej sie wydaje , ze sie wczesniej rozpakuje .No i lekarz obiecał rozwiązać ciąże w 39tc , tylko ciekawe jak to zrobi jak mam wizytę 30.11 na której ustalimy szczegóły a to ostatni dzień 39tygodnia.Ja mam zamiar się spakować przed 10 i tak samo ubrać łóżeczko ale nie wiem czy mi wyjdzie, bo len totalny mnie dopadł :dry:
Dzis wysprzątałam samochód w środku , młodego foteli zdemontowałam i się wszystko już wyprała razem z rzeczami od fotelika dla szkraba, trzeba z ciepła korzystać puki można , bo jak przyjdą mrozy to nie wiem kiedy znowu zrobimy tam porządek ,a już wszytko było tak zasyfione że szok :ohmy: No i przy okazji od wózka poprałam i mate ale zapomniałam o leżaczku , skleroza nie boli :blink: No i ogólnie to i tak jeszcze kupa prania mi została :dry:

13 lata 1 miesiąc temu #230432 przez monja
Jako nowa forumowiczka musialam nadrobic zaleglosci i czytalam forum przez caly wieczor :) no i jestem pod wrażeniem. Prawie wszystko macie juz przygotowane i przemyślane. Ciesze sie, ze sie tu znalazlam, bo moze mnie to zmotywuje do dzialania. Ja jestem na L4 dopiero od tygodnia i na razie ciesze sie blogimi chwilami lenistwa. Wczesniej moje zycie to byla glownie praca. A teraz trzebe zmienic priorytety, zwlaszcza, ze juz niewiele czasu zostalo.

13 lata 1 miesiąc temu #230469 przez luska
Monja dopiero na l4 to twarda jesteś:)No to kochana musisz się brać i nadrabiać:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka