- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Czasem sie zastanawiam jak to by bylo gdybym juz miala jedno dziecko, zupelnie inny byl ten czas, dlatego postanowilam go jak najlepiej wykorzystac wlasnie DLA SIEBIE

Czy Wy tez od 36 tyg. co tydzien musicie chodzic na ktg? czy to standard? Dobrego wieczoru mamuski!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27

- adiafora
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Wczoraj byłam u lekarza wszystko ok, dziewucha duża 2,5 kg he he ciekawe ile będzie ważyć na koniec.
Co do szpitalnej torby to już spakowana i czeka w kącie . Po niedzieli zaczynam używać epi-no. Moja koleżanka 2 tyg temu urodziła pierwsze dziecko ekspresowo bez jednego szewka, też ćwiczyła z balonikiem.
A dziś kupiłam jeszcze dużą piłkę do ćwiczeń:)Zrobiłam pyszną tartę na obiad i duuużo innych rzeczy. Jakoś praca mi idzie:)
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Monja- Ty mi nic nie mów o chęciach faceta, bo mój odmówił już w 2-3 miesiącu i czuję się jak dziewica z odzysku

Ja dzisiaj byłam u gina, ale zapomniałam spytać ile Adaś waży

A Adaś dzisiaj to mnie chyba zamęczy wygibasami- albo się udusze albo pożygam

No i wreszcie kupiłam nawilżacz. Normalnie już myślałam, że nie dam rady. Za dużo parametrów, za duzo opinii i w ogóle skomplikowany wybór. W końcu odpuściłam i stwierdziłam, że mam gdzieś funkcje wszystkie i chcę żeby miał jonizator, był mały, cichy i nie za drogi. Olałam filtry, bo trzeba je wymieniać i nie można z nimi używać olejków zapachowych. Olałam hydrometr bo 50zł dawać więcej za czujnik, który i tak będzie działał dopiero jak włączę nawilżacz - bez sensu. Już wolę kupić osobno i nawilżacz z szafy wyciagać jak potrzebny będzie. Wybrałam taki na 2,5l - allegro.pl/nawilzacz-ultradzwiekowy-h4h-...hit-i1908455556.html . Śmiesznie wygląda, kupiłam w carefourze niedaleko domu. Jedyna wada- chyba się sam nie wyłącza jak się woda skończy- nie wiem- gówniana instrukcja. Za to wlałam 20 kropel olejku "english rose" i jest bosko! Mam problem z głowy a kaktus będzie pasował do dziecięcego pokoiku. Sprawdziłam- mgła jest "sucha" w sensie- nie ma żadnych mokrych plam, zacieków, osiadania wody na meblach. Włączyłam go jakieś 3 godziny temu, nie słyszę go (komputer jest chyba z 5 razy głośniejszy), ładnie pachnie w domu i lepiej sie oddycha. Mąż mój chory (sie ode mnie zaraził) i też mniej cherla

I zajrzałam do ciucholandu- kamizelka swetrowa, rajtki i body GAP i sukienka monsoon dla córeczki koleżanki- tak cudna, że musiałam

A co myślicie o laktatorach- kupowac przed czy nie- często się nie przydają. Ja spytam we wtorek w szpitalu. Na Allegro sa takie ręczne z pompką gumową (coś jak gruszka do nosa) i gdzieś ktoś chwalił- taniutkie- coś 8 zł. Można też trafić "tani" elektryczny.
- asia26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
no Adiafora częściej na zakupy musisz biegać

Eh nie dołujcie mnie , ze u was juz torby popakowane itd........Nie koniecznie muszę się wsiąść.
Tygrysico ja nie ma nawilżacza jakoś mi się zbędny wydaje , nas najlepiej działała zmoczona pieluszka tetrowa na grzejniku

A co laktatora to na listopadowkach Vestusia zakupila , bo jej znowu ktoś polecił , ale ja ogólnie mam uraz do laktatorów

- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Ja niestety (lub moze na szczescie) nie musze kupowac zadnych ubranek, bo dostalam cala komode takich malutkich po kuzynce i jej dwoch synkach. Zreszta takie starsze tez mam, tylko na razie czekaja w piwnicy. Kuzynka w sierpniu wyjechala z rodzina na stale do Londynu, wiec bylo jej nawet wygodnie oddac mi te wszystkie rzeczy.
Tez sie szykuje powoli na ktg. Mi lekarz powiedzial, ze moge chodzic do szpitala, ale ze musze sie nastawiac na czekanie, bo jedno badanie trwa 30-40 minut, a kolejki sa duze. Wiec wczoraj podzwonilam prywatnie i u mnie w Krakowie mozna zrobic ktg za 30-40 zl umawiajac sie na godzine, wiec chyba sprobuje prywatnie. Spitale mnie lekko przerazaja, nigdy nie lezalam w szpitalu i porod to bedzie moj pierwszy raz.
Idziemy sie zaraz z Erykiem dotlenic i skorzystac z cieplej jesieni. W sumie wygodnie teraz, nie trzeba go ubierac, opatulac, martwic sie czy mu zimno. Zapakowany w brzuchu ma komfort

- drynek88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo

To milego dnia kochane zycze dzisiaj pogoda na spacerek pozdrawiam
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Wkurza mnie, że tak ciężko znaleźć takiego pracodawcę jak ja mam, żeby się potem nie martwić o powrót (choć czasem i tak się boję, że jak sobie moje dziewczyny poradzą beze mnie to potem szefostwo moje stwierdzi, że jestem zbędna). A szefowa moja kochana to przekonana, że ja wrócę na wiosnę i jeszcze zrealizuję projekt Kosze Wielkanocne

A wczoraj dostałam od kuzynki nosidełko i gwiazdke pozytywke, którą samam jej córeczce kiedys kupiłam

A z innej beczki- urządzacie baby shower? Mnie zaczyna trochę korcić, ale tak mi chodzi po głowie żeby może zrobić wieczór ciężarówek, bo mam 4 koleżanki obecnie w ciąży

- NaMAgapas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Niedawno byłam na wizycie i wyszło wszystko ok. Malutka ułożona jest główką w dół

Samopoczucie dobre, ale wczoraj tak mi w głowie się zakręciło, że oparłam się na ścianie... nie wiem co to było. Chyba reakcja na kucnięcie, bo coś mi spadło na podłogę i się schyliłam żeby podnieść. To mi uświadomiło, że żarty się skończyły...

Wy kupujecie nawilżacze a ja muszę przynieść ze schowka osuszacz czy jak to się nazywa. Taki co wodę ściąga, bo mamy wilgoć w domu. A to wredne dziadostwo jest tu na wyspach powszechne i niczym nie idzie tego wytępić... Teraz ochlodziło się na dworzu i wyszło szydło z worka

Wczoraj wygraliśmy wózek na aukcji

No i chyba komplet już mamy. Teraz tylko uporządkować to wszystko

Słuchajcie najfajniejsze jest to, że mieszkam na małej, turystycznej wysepce i tutaj z reguły pierwszego dziecka się nie rodzi. Chyba że przyciśnie... różnie bywa.

- NaMAgapas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

A mi - jak slepeij kurze ziarno - znowu trafilo sie cos dla dzicka. Ubranka i stojak pod wanienke. Jak tak dalej pojdzie znajomi i rodzina mnie we wszystko zaopatrza.
NaMagapas- podroz helikopterem przed porodem. No to masz niezle atrakcje. Stresujesz sie?? Tygrysica - ja chce rodzic na Kopernika. Nie potrafie racjonalnie uzasadnic swojej decyzji, czytalam straszne opinie o tym szpitalu i wszystkie moje kolezanki rodza na Ujastku (zadowolone bardzo), ale ja jakos od poczatku bylam nastawiona na Kopernika. Mam stamtad lekarza, chodzilam na szkole rodzenia, troche juz to miejsce oswoilam i choc wiem, ze warunki koszmarne, to jednak wiem tez, ze lekarze sa tam najlepsi, bo dwie moje znajome dzieki nim zyja i maja zdrowe dzieci, choc porody mialy bardzo grozne. Jakos mnie intuicja tam kieruje. Slyszalam dobre opinie tez o Zeromskim, moze jeszze zmienie zdanie, ale na razie sklaniam sie ku Kopernikowi.
- gagusia84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- andziaaxdd
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- ♥ 25.10.2010 ♥ *Adasiek *