BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!

13 lata 1 miesiąc temu #230470 przez luska
A ja mega nie wyspana , wczoraj położyłam się o 24 młody dwa razy się budził.W tym raz nad ranem nie mógł zasnąć , kręcił się , wiercił.W kocu zażyczył sobie mleko (4,55) no i usnął ale standardowa po 6 wstał B) Na ale co zrobić :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #230559 przez KasiaT
Hej dziewczyny!
Dziś w nocy złapał mnie skurcz łydki... nieeeeeprzyjemnie :pinch: dobrze, że po krótkim spacerku po mieszkaniu przeszło....

Monja witam na forum. Podziwiam, że dopiero poszłaś na l4 :)

Tygrysica fajny kącik :)

Też mam wymalowaną ścianę nad łóżeczkiem. Cały dzień z pędzlem, boląca ręka ale się opłacało bo jak dla mnie to fajnie wyszło. Tylko mój mąż zrobił wielkie gały jak wrócił w poniedziałek z wyjazdu służbowego, bo wyjeżdżał rano - ściana żółta, wraca wieczorem - w malunki :silly:
Zresztą zamieszczam fotkę - sorry za jakość ale robiona telem. Łóżeczko słabiej widać bo przykryte jest folią a nie chciałam jej ściągać. No i jeszcze tablica korkowa będzie przewieszana w inne miejsce ale to w przyszłym tygodniu.

Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #230561 przez KasiaT
Ach i miałam wrzucić fotkę bryki mojego małego jak już będzie w całości. Wprawdzie kolor nie jest szczytem marzeń ale jako, że pożyczony to nie narzekam :blink:

Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #230591 przez adiafora
gagusia mamy ten sam termin:) Widzę przygotowania w pełni , zainspirowałyście mnie już gotowymi kącikami ja jeszcze jestem w Malinach jak o to chodzi. Torba dla mnie spakowana , rzeczy dla dziecka też. Wszystko kupione, ale kącik jeszcze nie zorganizowany i jakąś komodę muszę dla córy kupić.Ja po dłuższym zastoju zaczęłam się ruszać wczoraj byłam na gimnastyce dla kobiet w ciąży, było dość aktywnie. Dziś widzenie u lekarza i planuje dotrzeć na basen , a jutro na jogę:) po drodze kawy z koleżankami do zaliczenia:) Ech zrobiłam ostatnio znowu zakupy ech , portfel mega znowu ucierpiał też tak macie?
Weszłam na wagę 12 kg więcej myślałam , że strzele, ale to dlatego , że ostatnio bardzo mało się ruszałam:( i efekt natychmiastowy.

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]

13 lata 1 miesiąc temu #230595 przez gagusia84
Śliczny kącik ja tez mam tablice korkowa nad łózeczkiem i musze przewiesic. Wózka jeszcze niemam ale dostane od kolezanki ale jeszcze patrze w komisie bo tu maja ładne wózki :). W weekend mam małą imprezke i ostatnia przed porodem chyba. :) A co do nocki to moja sie obudziła o 5 w nocy i chciała jesc hehe ostatnio cos mi lunatykuje bo rano nie pameta nic. Mój mąz ma w poniedziałek, wtorek i srode wolne wiec idziemy po nowa wykładzine i farbe bo musze troche odnowic kolory w pokoju.

13 lata 1 miesiąc temu #230741 przez tygrysica
Witam nowa choc zaawansowana już przyszłą mamuśkę. Ja też myślałam, że do listopada z L4 poczekam, ale natura nie pozwoliła... życie.
Wczoraj się wymęczyłam totalnie- na sesji byłam u znajomych. Teraz czekam na wglądówki. Zaoferowałam, że w wybranych samam wstepny retusz zrobię. Czekam na razie na wyniki.
Już chyba do końca się całkeim nie wyleczę- katar został, taki ciut większy niż przed chorobą, bo jak większość mam katar prawie od początku ciąży. Teraz się mój mąż zaraził i cherla w nocy- aż się obróciłam nogami do góry i się wystraszył jak się obudził widząc moją nogę bo w półśnie pomyślał, że mam taką długą rękę :lol:
Cos nie moge znaleźć nawilżacza. Te, które wybrałam najpierw, bo miały dobre opinie sa za duże. Mam małą sypialnie- 9 m kw i nie potrzebuję nawilżacza na 5 l, a poza tym nie bardzo mi się zmieści gdziekolwiek. Macie jakieś rozwiązanie? Kamionki odpadają- wiszą 2 i nic nie dają.
No i poluja nadal na karuzele i leżaczek lub huśtawkę (dalej nie wiem co lepsze). I dzisiaj zamierzam zamówić resztę rzeczy do szpitala.
Jutro lekarz, a we wtorek się wybieram oglądać porodówkę. Ponoć niektóre szpitale mają specjalne wymogi co do rzeczy, które trzeba wziąść na poród więc sie dowiem co i jak.
KasiaT- bardzo fajny kącik :) Mnie by się malować nie chciało- mam naklejki. Myślę czy tez takiej folii nie położyć żeby się nie kurzyło, ale w sumie pościel kocykiem przykryta i podłoga wymyta a kurze starte... I od ciotki dostałam kwiatka w doniczce na ceramicznym slupie w żagłówki- kolorystycznie super.

13 lata 1 miesiąc temu #230782 przez monja
wow, ale fajnie, ze macie powera do takich robot. Ja kupilam lozeczko, ale od tygodnia nie jestem w stanie go rozpakowac, bo albo jest cos innego do zrobienia, albo mnie len ogarnia. Troche sie tez boje, ze im wiecej bedzie tych "rzeczy", tym blizej bedzie porodu, a ja mam jakis stres przedporodowy. Wydaje mi sie, ze to jest ponad moje sily, ze nie dam rady tego zrobic. Chyba za duzo o tym mysle, zamiast tak jak Wy, zabrac sie do dzialania :)

Adiafora - zazdroszcze Ci energii, ja nie mam ochoty na zadna aktywnosc ani na spotkania z ludzmi. Ale moze to dlatego, ze do tej pory zylam ekstremalnie (po 14 godzin dziennie pracy) i z kolei nie mialam jak sie skupic na sobie. Moze mam teraz taki okres kwarantanny i tyle :)

Tygrysica - jak znajdziesz jakis fajny nawilzacz daj znac koniecznie, tez musze nabyc.

a maly wlasnie ma czkawke i caly brzuch mi skacze. od 1,5 miesiaca jest juz ulozony glowa w dol, czasem sie zastanawiam jak on tak wytrzymuje caly czas z glowa do dolu :))

13 lata 1 miesiąc temu #230797 przez KasiaT
Tygrysica zbierałam się z tymi rysunkami 1,5 miesiąca aż w końcu stwierdziłam, że zrobię to chociaż zajmę sobie czas kiedy cały dzień siedziałam sama :silly:

Ja polecam odwiedzić porodówki. Mi na dzień dobry powiedziała, że poleca zabrać butelkę z wodą z dziubkiem dla sportowców bo nie raz zdarza się, że kobitki nimi rzucają :blink:

A wczoraj w nocy obudziłam się z bólem gardła... nie wiem skąd się wziął... wyssałam jeden neo-angin i przeszło. Dobrze, że nie rozwinęło się bardziej.

13 lata 1 miesiąc temu #231183 przez tygrysica
dołączam do mamuś z mdłościami na koniec ciąży. Co chwile mi się niedobrze robi. Nie wymiotuje, ale mi podchodzi wszystko. Się Adaś wwierca w żołądek i płuca. I zgaga mnie dopada...

13 lata 1 miesiąc temu #231272 przez gagusia84
zgage to ja mam juz od 2 miesiecy a teraz cosraz gorzej. A mdłosci tez miałam juz tak sie zle czułam ze myslałam ze zemdleje i na wymioty mnie zbierało. Brzuch juz mi przeszkadza chciała bym juz urodzic i mniec spokoj.

13 lata 1 miesiąc temu #231317 przez tygrysica
gagusia: tez mi czasem przeleci przez głowę, że juz fajnie jakby było za miesiąc i że już bym chciała urodzić, ale ... co potem- przeciez wcale nie odpoczniemy- to teraz "mamy odpoczywać" :dry:
A takie drobne marzenia: położyć, a najlepiej rzucic się na łóżko- na brzuch. Zjeść coś żeby się nie wracało, wypić kieliszek czerwonego wina przegryzając serkiem pleśniowym, zbiec po schodach, wyjść na 2 piętro bez zadyszki, zasznurowac spokojnie buty ...

13 lata 1 miesiąc temu #231459 przez gagusia84
No wiesz fajnie by było jak bym jeszcze mogła odpoczac ale ja ciagle jestem w ruchu rano ide zaprowadzic córke do szkoły potem drobne zakupy po południu po córke potem z nia sie pobawic zrobic obiad i wykapac dziecko i połozyc spac. Odpoczywam dopiero po 22:00. A szczerze jak pomysle ze bedzie drogie to bede miała jeszcze gorzej. :/

13 lata 1 miesiąc temu #231544 przez KasiaT
Widzę, że nie tylko ja mam dość stanu błogosławionego :silly:
Oj mi też strasznie tęskno do leżenia na brzuszku, wiązania bez problemu butów i innych które zostały wyżej wymienione już nie wspominając o tym, że gdyby nie lusterko to zapomniałabym jak wygląda moja dolna część :dry:
A ja dziś cały dzień sama.... małżonek w Ostródzie...eh... całe szczęście, że jeszcze tylko w poniedziałek ma wyjazd do Katowic i koniec ze szlajaniem się po Pl. Mimo wszystko wolałabym, żeby nie był ode mnie 200-300 km jak zacznę rodzić a na tym etapie to już wszystko może się zdarzyć.

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #231620 przez luska
KLasia cudny ten koncik :kiss: Kurka tylko ja tak w tyle , ale spoko syndrom wicia gniazda mi sie załączył ,wiec mysle , ze do konca przyszłego tygodnia sie obrobie :P

No a co do recznego malowania to moj synek ma cały pokuj w malunkach , wszytko reczna robota , prezent od dziadka dla wnusia, do tego tam gdzie motyw trawki to sa kwiatki , kłody robaszki namalowane no i astronauta ale nie chce mi sie swiezych zdjęć robić ;)
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #231621 przez luska
A dla mnie to z tym stanem błogosławionym to meczacy jest tylko ten niepokuj czy wszystko skończy się dobrze :( Eh a tak to spoko daje rade , mam gorsze i lepsze dni ale tez wole aktywnie spędzać czas.Takich możliwości jak Adiafora nie mam ale przy synku tez się nie nudzę ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka