- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja już prawie spakowana- czekam na resztę zamówionych rzeczy. Jeszcze muszę kupić rożek/ otulaczek, bo kazali do szpitala i miękki przewijak i śpiworek ciepły do snu, bo mam tylko taki lekki i ponoć za lekki może się okazać w zimie.
A do tego sie obudzxiłam jakaś niewyraźna taka i sie boję, że znowu mnie co bierze- a dopiero co 2 tygodnie zdychałam...nie mam siły chorować i się boję, żeby to nie zaszkodziło Adasiowi...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Nie wiem dlaczego, ale mam w tej ciazy jakas intuicje, ktora mi podpowiada co mam robic, jak sie zachowac, kiedy jest zagrozenie, a kiedy moge spac spokojnie. Krwawilam tak jakbym miala okres (intensywnie), ale jakos czulam, ze to ten durny polip. Tak wiec wszystko gra, kazali mi lezec, jesc magnez i obserwowac, a jak krwawienie bedzie sie wzmagalo mam jechac do szpitala. Ale na szczescie juz mi raczej ustaje.
Tak czy inaczej mam motywacje do spakowania torby, do czego sie jeszcze nie zabralam.
KasiaT no to bedziemy trzymac kciuki! Moze bedziesz pierwsza!
Wczoraj znajomi przywiezli nam, a raczej Erykowi, wozek, wiec dzis przez chwile staralam sie zrozumiec jego dzialanie i pozdejmowalam wszystkie okrycia, zeby je uprac. Bardzo duzo rzeczy dostalismy zupelnie bezinteresowanie od blizszych i dalszych znajomych. Zupelnie sie nie spodziewalam, ze ludzie tak chetnie beda sie dzielic, to mile. Dobrego wieczoru!
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- NaMAgapas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
polunia, witamy na forum. super, ze jest nas coraz wiecej. razem razniej

hmm tak czytam i czytam i widze, ze niedlugo mamuski zaczna sie rozpakowywawac

moja kolezanka urodzila 3 tyg temu i 3 tyg juz nie spi hehe pocieszyla......
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- gagusia84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Polunia witamy na forum.
Ja dzis wstawajac z córka do szkoły stwierdziłam ze chciała bym juz swieta bo sie wyspie ale przypomniałam sobie ze jednak sie nie wyspie hehe.Jak narazie wstaje tylko raz w nocy zeby dac córe na nocnik bo jak jej nie dam to sie posiusia niewiem jak długo tak bede robic az sama zacznie wstawac w nocy. Teraz czekam na paczke od przyjaciółki z ciuszkami oraz z projektorem. Dzis u nas pogoda do spania a ja musze wyjsc na miasto

Ja sie juz nie moge doczekac az zaczniemy tu wszystkie pisac o naszych porodach i o dzieciach

- gagusia84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Moze dodamy nasze brzuszki jak wygladaja teraz przed porodem? Ja dodam jak moj M przyjdzie z pracy i mi zrobi zdjecie.
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
gagusia84 ja mojemu synkowi smoczek dawałam już w szpitalu i nikt mi nie mówił , że nie można. A butelką dokarmiałam już od drugiego dnia pobytu w domu. I chyba nic mu tam jakoś nie przeszkadzało i nie podrażniało. Ale każde maleństwo jest inne

gagusia84 a kiedy Twoja córcia zaczęła siusiać do nocnika , bo mój Szczurek ma 20 mieś i za nic nie chce się na nim załatwiać , siedzi czasami i godzinę i nic... , a jak wstanie i założę mu pampersa to zaraz robi siusiu. I bądź tu mądrym

- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Ja się chyba załamię- znowu mnie coś bierze- już mam większy katar i lekko spuchniete gardło. Jak się coś rozwinie to juz chyba mnie będą musieli położyć w szpitalu, bo nie zniosę kaszlu...
- gagusia84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

tygrysica biedna ty znowu katar cie łapie i kaszel ja kichac nie umiem a co dopiero kaszlec wspołczuje
- drynek88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
Gagusia nie wiem ja bede dawac smoczek czasami jest to jedyna metoda na smutasne i brzeczace dzidziulki
Polunia witamy w naszym gronie:)
Tygrysico wspolczuje ci tak sie meczysz kochana kuruj sie poki jeszcze czas zeby pozniej zadne bakterie sie nie wkradly
Ja mam dobry dzien dzisiaj wieczorkiem mykamy na goscinke do kuzynki ktora ostatnio rodzila w tym szpitalu co ja wiec napewno jeszcze ja podpytam o cos a tak to bylam na spacerku zimne powietrze dobrze na mnie wplynelo i dzidziulkowi tez przysluzylo chyba bo brzusio nic nie bolal ani nie napinal sie. A tak ogolnie zaczyna cos mnie w pachwinach pobolewac ciagle tylko zwracam uwage na to czy cos sie dzieje podejrzanego juz nie moge doczekac sie malenstwa:)
A maz odebral wczoraj wozek wkoncu zdecydowalismy sie na GRANDERA tutka smieszna nazwa a nie na Xlandera Oto on:
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Kasia myslałam ,ze miała usg i lekarz określił wagę

gaus fajnie , ze byłas na tkim kursie , zawsze cos i twoje obawy sa rozwiane:)
Tygrysico to zdrówka życzę oby na serio cie nie wzięło:)
Monja super , ze krwawienie nie było niczym groznym:)I nie ma sie czym denerwowac.No i się ciesz kobietko , ze masz wokoło siebie tyle życzliwych ludzi , bo nie wszyscy tak maja , co prawda ja nie narzekam też

he Polunia fajnie , ze do nas dołączyłaś .Widze , że my i pierwsze dzieci mam w podobnym wielku no i termin na teraz ja mam na 8.12 tez skierowanie do cc ale moj doktorek kazał mi przyjść na wizytę 30.11 i dopiero będziemy termin ustalać.Oszalała mam zamiar wcześniej go dopaść

Plu nie przejmuj się moj ma 24miesiace i z nocnikiem się nie lubi.......dałam luz bo wszyscy mówią , ze zrażę go tym sadzaniem co chwila w końcu sam zacznie woląc , tyle , ze mu tłumaczymy i jak widzę , ze idzie grubsza sprawa to go sadzam

A co do smoczka to ja nie chciałam dać małemu , ale na mnie to wręcz położne wymusiły

Drynek super furka , ale chyba bardzo lubisz fiolet

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
- drynek88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
a no moj suwaczek jest opozniony w rozwoju hehe mam juz 36tydzien i 3dzien :o)
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Postanowiłam olać katar i idę w odwiedziny do kumpeli na chwilkę, a jutro mamy gości. Nie wiem czy zniosę tyle ludzi- wczoraj tez mieliśmy odwiedziny...Już mnie trochę męczą takie "imprezy", a przed ciążą to ciągle bym chodziła. Ale w sumie co innego iść i się chociażby napić a siedzieć i patrzeć jak inni piją... I jeszcze jutro moja rodzina postanowiła zrobic grilla z ogniskiem w ciągu dnia za miastem.
A te nasze bóle pod brzuchem to wyczytałam, że to skurcze obniżania miednicy i opadania brzucha i łączą się z częstym sikaniem.