- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- drynek88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
No ja wlasnie wczoraj jak juz pisalam bylam na wizycie i byla to ostatnia wizyta gina powiedziala ze jesli cos by sie dzialo do 2,5 tygodnia to mam przyjsc ale mysle ze urodze w tym czasie jak mowila ze czop bedzie odchodzil :)i ciagle mam bole na dole wiec napewno bynajmiej mam taka nadzieje.Ale teraz dalej nie wiem zadnego ktg nie potrzebuje jak to jest u was ?czy poprostu chodzicie do poloznej bo ja tylko do giny i na usg chodzilam i juz koniec wizyt teraz tylko czekac.No i golilam sie maszynka z pomoca meza i i tak jestem podrazniona zreszta zawsze tak mam w okresie ciazy nic mi nie sluzy wszytskiego probowalam i tak potem kiepsko wyglada teraz musze pilnowac golenia bo juz moze niedlugo czas do szpitala wiec musze jakos wygladac
A to moj brzusio Dzisiaj 37tydzien
a macie rozstepy na brzusiu stosowalyscie kremy? ja nie mam rozstepow na szczesie i mam nadzieje ze juz nie wyjda codziennie 1 albo 2 razy smarowalam sie Intensywnym kremem na rozstepy Perfecta mama i nie wiem ale chyba mi pomogl, chyba ze poprostu wystarczy intensywnie nawilzac te miejsca narazone.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- NaMAgapas
- Wylogowany
- gaworzenie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
3 tyg temu tj hmm 32 tc
- NaMAgapas
- Wylogowany
- gaworzenie
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Też, tfu tfu rozstępów nie widzę na brzuchu, ale z doświadczenia- bo mam troche po chudnięciu i tyciu- wiem, że dopiero jak człowiek schudnie to widac je w pełnej krasie
Adaś parę tygodni temu był główka w dół i chyba tak został, aczkolwiek czasem go czuję tak jakby na ukos się obrócił. W czwartek mam gina- spytam o pozycje, wagę i rozmiar- już w sumie ciuszki spakowąłam do szpitala, ale jak mi np powie, że mały ma juz 56 cm i waży 3200 to wymienie na większe . Właśnie walcze z reprodukcjami starycjh zdjęć dla mam, bo sobie chce powiesić Do tego zabieram się za obróbkę zdjęc z sesji u znajomych- zobaczymy co wyjdzie.
...a katar dalej mnie zalewa...az mnie czarny humor dopadl, że jak urodze chora to nam przynajmniej może osobną salę dadzą żebym innych nie zarażała...
mimo tego jakiś przypływ energii lekki czuje- nawet sie wyspałam- wysiedziałam w necie do 2 w nocy i jakoś usnęłam później.
36 tydzień
- monja
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja ide do gina w piatek i ma mi powiedziec co z dalszymi wizytami, ale wstepnie mi zapowiedzial, ze bede musiala jezdzic na ktg (nie wiem jak czesto), a do niego przychodzic co 2 tyg, a przed samym terminem co tydzien.
Ja dzisiaj jestem w miare zywa i nawet wzielam sie za porzadki w szafach zeby zrobic miejsce na ubrania malego i wypakowac je w koncu z workow. Wpadlam na chwile zeby zobaczyc co u Was i wracam do pracy
- nanga1989
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Drynek to fajnie , ze u lekarza oki wszytko czyli co szykujesz się na listopad
Nama hehe , też bym nie wiedziała czy się śmiać czy płakać
No w płaszczyk tez się nie mieszczę ale nie jest aż tak źle
no to depilacja dokładnie jak napisałaś wyższa szkoła jazdy, mi to średnio zajmuje od 30 do godziny Z lusterkiem i tysiącem pozycji Teraz mam zamiar krem wypróbować
Tygrysico mówisz , ze tak tez sie dam , muszę sprobowac bo mnie właśnie lubią wysypać ale moja kumpela się kiedyś oto giną spytała i poradził jej po goleniu chlusnąć się woda kolońska faceta no i działa No a miałaś maraton wiec nie dziwie się ci , ze leje eis z nosa .My ostatnio w sobotę tak poszaleliśmy
Polu pociesze ci mój średnio budzi się 6 raz i czeto jest tak , ze nie może ponownie zasnąć .Ale ma to od jakiegoś tygodnia bo tak to spał już całe nocki .Wiec głowie się o co chodzi , nie podoba mi się , bo zgrzyta zębami Ale kupka czysta i sama nie wiem o co chodzi.Moze za dużo w dzień śpi .Zobaczymy dziś jak nocka, no i jeszcze muszę właśnie mu powiesić mokry recznik na grzejniku bo woła wodę w nocy
Delfinku moja małe tez jakoś już od 20 tygodnia główka w dół i tak sobie cały czas siedzi :)Mam nadziej, że twoje maleństwo się w końcu odwróci
Kasia ja tam na obcasach chodze
Ach dziewczyny się fotki posypała brzuszki śliczne
Drynek ja wizytę mam co 5tygodni i teraz też .Wiec kolejna 30.11 ale od 12 co 5 dni na ktg, na jednym ju była wszytko oki a skurcze wow max na 12%
No ja z torba sie zmobilizowałam , spakowana czeka , tylko brakuje w kosmetczce troche rzczy no ale wiadomo szczotki do włosów używam , kremów, kamery ,aparatu , telefonu itd ale tak to wszytko jest .Tylko jeszcze jak już do celowo będziemy jechać do szpitala to dokupie herbatniki i biszkopty
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- monja
- Wylogowany
- gaworzenie
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie nocka może być młody się budził co prawda.W końcu po 12 się z nim położyłam .Wstałam po 4 i poszłam do siebie a on już do rana spał.Przyszedł o6,50 do nas do sypialni Ale jak wczoraj kładłam sie wyluzowana zrelaksowana i nawet nie miałam problemów ze wstawaniem w nocy to teraz jakiś horror , źle się czuje.Wszytko tam na dole mnie boli, skurcze się pokazują od czasu do czasu......eh dusi mnie coś, a najchetniej wskoczyła bym pod letni prysznic tak mi gorąco
- adiafora
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ech nie lubię jesieni i zimy brr taka szaruga za oknem.
A jeszcze jedno zaczynacie pić już herbatki laktacyjne?
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=36991 [/image] [/link]
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Brzuszki sa fajne ale mało z nas dodało zdjcia swoich brzuszków. Im blizej porodu tym bardziej sie stresuje wiem ze to nie jest az takie złe bo to piekna chwila jak rodzisz ale jakos sie stresuje moze dlatego ze to w Angli a nie w polsce ale podobno tu sa mili w szpitalu
- tygrysica
- Wylogowany
- budujemy zdania
Właśnie zakupiłam długa tunikę w kratkę, która będzie robić za koszulę do karmienia w szpitalu. Jakoś mi się nie poobają te wszystkie typowe koszule nocne do karmienia i w dodatku tunika wyszła taniej
Jutro mnóstwo mam do roboty. Możliwe, że zajrzę do galerii- jak się okaże, że w H&M mają Versace- poduszke sobie upatrzyłam i kusi...
Jak nie to spróbuje odebrać prawo jazdy no i o 12.00 mam pierwsze ktg a potem wizyte.
Zabrałam się za obróbkę zdjęć z sesji, ale jeszcze dużo mi zostało. Jak coś będę miec juz do pokazania to wrzuce
Spokojnej nocy wszystkim żuczkom (to od tych prób przekręcania się na leżąco).
- gagusia84
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- polunia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Siedzę na kanapie w salonie z nogami na ławie , laptopem na kolanach , z jednej strony kubek herbaty z drugiej ciastka kruche z cukrem ( od paru dni mam na nie zajawkę ) i się lenię Staram się nie stresować co nie jest wcale takie łatwe ponieważ od rana jest u mnie Mama i uparła się że " trochę ogarnie " mi dom - gdzie u niej trochę znaczy się dla mnie generalnie. Pedantka jakich mało ... . Z racji tego , że ja sprzątać nie mogę ( generalnie to za bardzo nic robić mi nie wolno ) dom ogarnia M ( i nawet całkiem całkiem mu to wychodzi pod moją dyrygenturą - biedny , aż mi Go czasami żal bo wiem że jestem upierdliwa a On ma anielską cierpliwość dla mnie oczywiście tylko w czasie ciąży ) , no ale mojej mamie widocznie nie pasuje jak sprząta zięć więc musi sama. Tylko , że przesadza na maxa ) np. specjalna "szmatka" ( to ma jakąś swoją nazwę ale ja jej nie mogę zapamiętać ) na mega długim teleskopowym wysięgniku i zbieranie kurzu ze ścian i sufitów - tylko koniecznie "raz przy razie " żeby nigdzie nie ominąć , mycie podłogi instrukcja mamowa: Odkurzyć umyć po wyschnięciu kolejna "szmatka" (tym razem na kolanach) aby zebrać pozostałości po myciu czyt. drobinki mikrowłókien ... Dobra koniec bo sama się nakręcam!
Pojechałam dziś zrobić badania ( krew mocz ) i jutro muszę jechać jeszcze raz bo mocz badanie ogólne jeden pojemniczek a mocz na ilość białka w drugim a ja miałam tylko jeden... . I dupa ...
Fajne macie dziewczynki te brzuchole , jeśli się zmobilizuję to zrobię dziś zdjęcie swojego i też pokaże Przy pierwszej ciąży nie miałam wcale rozstępów a teraz wylazło ich całkiem sporo - a smaruję się fisanem i oliwką.No ale nic nie poradzę... .
Przegrałam wczoraj licytację kombinezonu dla małej i było mi bardzo przykro , w ostatniej chwili ktoś podbił i już nie zdążyłam przelicytować! A może to któraś z Was - przyznać się
Się rozpisałam - dobra nie zanudzam Was , uciekam papa