- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Co do planów pociążowych to ja zamierzam zejść 2 do 3 rozmiarów. Już raz mi sie udało- przed ślubem, ale wtedy zbyt gwałtownie, bo w 4 miesiące, a do tego na 2 tygodnie przed ślubem, na swoim panieńskim noge skręciłam i gips a potem rehabilitacja nie pozwoliły mi stopniowo ruchu ograniczać tylko z dnia na dzień. Do tego sezon grillowy sie wtedy zaczął i szybko jojo zadziałało. A potem nie bardzo mi się chciałao i przed ciążą, m.in. dzieki piwku, miałam spory brzuszek i lekka nadwagę.
Teraz zamierzam stopniowo schodzic w dół i nie tak drastycznie, bo mi to tylko obrzydziło fitnesy- chodziła 5 razy po 2 godziny w tygodniu na fitness (głównie spinning), vacuwell, platformę, bierznię i do tego dieta i jakies środki odchudzające. Zmiana była totalna i pięknie zaczęła mi się rzeźbic sylwetka. Ale koszt, nie tylko finansowy, ale i psychiczny troche za duży. A jak stopniowo zejde to liczę, że i skóa bardziej elastycznie się zachowa i może brzuch nie będzie wisiał. Tez widziałam fragment Miasta z tymi dziewczynami- koszmar ta skóra.
Luśka- to dobrze, że nie kazali Ci zostać. A wózek też po przyjeździe sprawdzalismy i on naprawde wydaje się sprawny poza tym, że miał wygiete hamulce, co wydało się pierdołą.
A na monitor nie zamierzam wydawać kilkuset złotych, bo to za duzo i tyle. Znajdę używany, ale będę szukac z dłuższymi czasami, bo te po 15sek włączające alarm sa zbyt czułe i sie rodzice za bardzo stresują- tak mi przynajmniej położna mówiła. W oóle mnie to przeraża i nawet nie zamierzam czytac o SIDS, żeby nie panikować.
A w ogóle tez macie wku..a cały czas? Mnie normalnie tak wszystko teraz denerwuje, że najchętniej bym komuś w gębę dała

A z zabanych zdarzeń to przedwczoraj mój zadzwonił do mnie i potem zapomniał się rozłączyc i chwilke posłuchałam jak mnie "obgadywał" do kolegi z pracy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- upsar
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja też biorę pod uwagę zdrowie maluszka i ewentualne powikłania ale staram sie nie schizować bo wierzę że będzie dobrze. Obym tylko trafiła na mądrego doświadczonego lekarza

Tygrysica ja mysle że na początku jak będziemy do malucha wstawały nocami i skakały wokół niego to kilogramy same spadną

- KasiaT
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Upsar wg. położnych prowadzących szkołę rodzenia dużo lekarzy wychodzi z takiego założenia, że jak urodziłaś wcześniej normalnie to następnym razem poradzisz sobie z porodem pośladkowym.
Co do wyglądu po ciąży to mam nadzieję, że zbliży się choć trochę do wyglądu sprzed ciąży. Dla mnie celem jest zmieszczenie się w spodnie sprzed ciązy

A jeśli chodzi o monitor oddechu to ja sobie ten temat daruje właśnie po to, żeby nie wpaść w paranoję.
Wczoraj kupiliśmy nawilżacz powietrza. Nagle tak sucho się zrobiło w mieszkaniu, że aż nos bolał. od razu lepiej się spało... mojemu mężowi

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27

Tygrysico ale miałaś zaparcie, mi nigdy ani diety nie wyszły ani fitnessy nie miałam parcia takiego , figura była niezła wiec po co......No teraz w sumie jedyne co mi dokucza to rozstępy i tłuszcz i rociagnieta skóra na brzuchu .Tu już muszę poświecić więcej czasu i pieniędzy.No kasa się jeszcze znajdzie ale z czasem krucho.Pożyjemy zobaczymy

Upsar idz do innego lekarz najlepiej pracującego w szpitalu w którym będziesz rodziła i z nim pogadaj .W sumie i tak tam zapada ostateczna decyzja

- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
tygrysica no to faktycznie masz problem - jeszcze się teściowa obrazi i co wtedy...W niedzielę maja przyjść teściowie i już się boje, żebym nie była niemiła...

Dziewczyny jakiej firmy macie zamiar kupić monitory oddechu , bo ja myślę o Angelcare z nianią , o taki : aukcjewp.wp.pl/angelcare-ac401-monitor-o...nia-i1936282971.html
I raczej go kupię , trochę drogi ale cóż. Zresztą wymyśliłam sobie , że powiem obu babciom żeby zamiast kupować pierdoły dla Małej ( czyt. ciuszki ) dały mi do ręki po 250 zł i za to sobie kupię , chyba się n ie obrażą , co mówicie???
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Mialam ostatnio za soba fure prania malutkich ubranek, pralam i plukalam w Llovelli, ale jakos mi sie nie podoba ten proszek. Nie ma przyjemnego zapachu. Wlasciwie w ogole jest bez zapachu... Tak powinno byc? Moze dla dziecka jest tak lepiej, co myslicie?
Przeczytalabym tez cos o dzieciakach, ale wlasnie takich malutkich. Ksiazki, ktore gdzies mam sa juz bardziej o tym jak sie bawic z dziecmi czy jak z nimi rozmawiac. Moze mozecie polecic cos o takich maluszkach? Adiafora daj znac jaki ten poradnik. Warto kupic?
O sobie po ciazy wole na razie nie myslec. Ja folgowalam sobie niezle: slodkosci, jedzenie bez umiaru i w sumie przytylam 20 kg. Jakos trzeba to bedzie zrzucic, a najwieksza motywacja beda 2 szafy ubran, w ktore bede musiala sie wcisnac, bo niestety na zmiane garderoby mnie nie stac.
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Mnie też zaczyna korcic, żeby od nowa poukładać rzeczy w komodzie, bo mi się juz cos nie widzi ten układ...i bym znowu kocyki wyprała, bo są rozłozone na łóżeczku żeby sie nie kurzyło- więc się one kurzą

Wysmarowałam maila kolesiowi co mi sprzedał wózek- zobaczymy co odpisze...
A z fajnych rzeczy- właśnie się załapałam na darmowy kurs dekorowania stołu w Ikei i ide 23 listopada

Ja tez weszłam do łazienki nastawić pranie i zobaczyłam wanne- i tak samo nie mogłam się oprzeć i wlazłam na pół godziny

Nie mam juz drzew za oknem- dziwnie, pusto...jakbym sie przeprowadziła...
- NaMAgapas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Słuchajcie udało mi się ten wózek doprowadzić do porządku... jeszcze parę rzeczy zostało do uprania, ale to już pierdołki przy tym, co zrobiłam. No i po moim biadoleniu i prośbach sprzedawca zwrócił nam pieniądze... tylko, że oddał ponad 1/3 wartości wózka

Z innej beczki to byliśmy wczoraj z mużem na mini szkole rodzenia. Troche rzeczy się dowiedziałam nowych

No i jeszcze jednej ciekawej rzeczy się dowiedziałam. Położna stwierdziła, że Świeta to ch..owy czas na pobyt w szpitalu i lepiej jak urodzę przed

Jakoś ten czas pędzi teraz jeszzce szybciej...
- NaMAgapas
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- drynek88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
No i kazalam odebrac mu moj wynik po drodze z badania na paciorkowca oczywiscie jesli zdazy :/
Polunia moja bratowa wlasnie miala tej firmy monitor i byla bardzo zadowolona, napewno warto zakupic ja nianie dostalam od kuzynki a moze monitor tez mi pozycza hmmm ale narazie nic nie mowili wiec zobaczymy
NaMAgapas bardzo dobrze ze udalo sie to tak rozwiazac z wozkiem dobrze ze facet poszedl na ugode moze wkoncu zrozumial ze zle zrobil a pomyslal sobie jak biedna ciezarna musi sie nerwowo zadreczac

Z nudow oczywiscie znowu cos czytam ogladam i znalazlam bardzo fajne filmiki o karmieniu POLECAM

www.edziecko.pl/szkolakarmienia/0,0.html
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- drynek88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Dziecko Jest Nadzieją,ktora Rozkwita wciąż na nowo
- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Ja juz po lekarzu i wszystko ok. Powiedzial mi, ze raczej do stycznia nie dotrzymam malego w brzuchu. Ale w swieta tez nie chcialabym rodzic... Oj nie wiem jak to bedzie. Najwazniejsze ze wyniki i cala reszta sa w porzadku. Chlopak wazy 2400 i wyglada na duzego. To znaczy dlugiego i chudego