- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
MAMUSIE GRUDZIEŃ 2011 !!
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
drynek88 śliczny ten fioletowy wózeczek , ja mam szary z różowym środkiem , a właśnie ostatnio zobaczyłam tan sam model co mój w pięknym fiolecie. I nie mogę odżałować , że już nabyłam...
tygrysica , ja przed ciążą byłam mega aktywna towarzysko a teraz to w ogóle nie mam ochoty na jakiekolwiek imprezy spotkania kawki... , pomijając fakt że od niedawna jestem uziemiona w domu.
Nie wiem czy też tak macie (nawiązując do postu tygrysicy o piciu w trakcie imprezy ) , ale za mną czasami tak " chodzi " żeby napić się wina albo szampana że szok. Nie żebym przed ciążą była alkoholiczką

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27

Polu to cie zaskoczę ostatnia @ tez miałam 1,03 ale mi lekarz wyliczył termin według tego na 8,12

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Polu to cie zaskoczę ostatnia @ tez miałam 1,03 ale mi lekarz wyliczył termin według tego na 8,12Wiec ten pierwszy różowy suwaczek wylicza mi dobrze(sprawdzałam na tym kółeczku co maja lekarze) , a ten drugi to nie wiem czemu się tak przestawił
Suwaczek suwaczkiem , ale dlaczego lekarze inaczej wyliczyli datę porodu , rozumiem jeśli z USG wychodzi inaczej no bo tutaj to mogą być rozbieżności. Ale jeśli @ w tym samym dniu to nie kumam...

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No a my bez synka

- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mój M stwierdził , że może oddamy małego na parę dni na wakacje do babci , ale ja jakoś nie mogę się do tego pomysłu przekonać. Podejrzewam , że byłabym równie zestresowana co Ty.

A włos musiał się konkretnie zaplątać skoro paluszek spuchł - ale zobaczysz zaraz pójdzie spać i mama sobie poradzi. Nic się nie martw

- monja
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
moglabym sie umowic na konkretny termin i wiecej czulabym sie moze troche pewniej, Ale oczywiscie to operacja i po poczytaniu troche na jej temat jednak ciesze sie, ze nie mam wskazan na cc. Chociaz jak wiadomo nigdy nie wiadomo jak sie akcja rozwinie juz w trakcie.
drynek - wow jaka bryka

Ja tez dolaczam do bolacych i klujacych brzuchow. Dobrze wiedziec, ze to nic strasznego. Pierwszy dzien lezenia nie udal mi sie zupelnie, to znaczy do poludnia bylo ok, mialam co czytac w lozku, ale potem juz zaczelo mnie nosic, wyczyscilam wozek, a potem przyjechali znajomi (oczywiscie przywiezc nam kolejna fure ubranek). Ja juz nie mam gdzie skladowac tych rzeczy, ale niezrecznie mi odmawiac skoro ktos z dobrego serca chce sie podzielic

a dzis mialam dzien czytania na forach o tym, jak sie zaczyna porod. No i sie przerazilam, kiedy przeczytalam, ze u jednej dziewczyny zaczal sie krwawieniem i bolem brzucha jak przy okresie. No a ja tak mialam we srode. Dobrze, ze wtedy o tym nie wiedzialam, bo chyba rzeczywiscie bym spanikowala. No i sa rozne teorie odnosnie tego czy jak odejda wody trzeba od razu jechac do szpitala. Jedni mowia, ze tak, inni, ze warto poczekac az skurcze perzyspiesza zeby tez w szpitalu za dlugo nie czekac na rozwarcie. Oczywiscie zapytam o to mojego lekarza, ale jestem ciekawa co Wy myslicie?
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Monja czasem lepiej tej wiedzy nie mieć bo człowiek właśnie panikuje.A jeżeli chodzi o cc a naturalny to każdy ma swoje plusy i minusy , tylko zależy komu bardziej pasują plusy ,a komu przeszkadzają minusy

Eh z mam wymieniła chyba jeszcze trzy fony i małemu już to zdjęła .Okazało się , że to nie był wcale mój włos

- gagusia84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
No ja to za pierwszym razem nie wiedziałam jaki jest poród i sie nie bałam a teraz wiem i sie boje.
- tygrysica
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

gagusia- nie ładnie tak straszyć. Wiem, że to po prostu szczerość, ale niektóre z nas pierwszy raz i się właśnie nie boją

Ja dzisiaj sie obłowiłam na allegro- udało mi się wylicytowac 2 otulaczki z rożkeim za 5,50 plus wysyłka (lub osobisty, bo to to samo miasto)

A tak w ogóle to właśnie wróciłam z wielkiego spędu rodzinnego za miastem i powiem Wam- to nie dla mnie- nikt mnie nie rozumiał i na wszystkich warczałam. I polepszyło mi się dopiero jak weszłam na nasze forum

Zobaczymy co będzie wieczorem, bo znajomi przychodzą...
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tygrysica już się zaopatrujesz w letnie ciuszki czy po prostu się trafiła i nie mogłaś się oprzeć? Ja z synkiem miałam taki szał zakupowy że połowy ciuszków nawet nie założył więc teraz sama siebie stopuję bo wiem że mija się z celem zbyt duża ilość rzeczy. Chociaż te wszystkie fioleciki i róże mnie rozbrajają...

luska jak Ty to fajnie nazywasz - rozpakowanie

monja z tą cesarką to też wcale nic fajnego , nie dość że nie miałam przy sobie małego ( cięcie 17.23 , 3 min mały położony na klatce piersiowej i dostałam Go dopiero o 9 rano!!! ) to jeszcze przeryczałam prawie całą noc na sali pooperacyjnej ( gdzie M mógł do mnie wejść bezpośrednio po porodzie na 5 min !!! ) z żalu że nie widzę małego , dlatego , że znieczulenie nie chciało puścić ( poród 17.23 , nogi w całości poczułam ok 4 nad ranem ) , że usta pękały z suchoty a zasrana pielęgniarka obok chrapała i nawet mi ust nie zwilżyła przez całą noc. Poza tym , że nie bolało jak przy porodzie sn to dla mnie nie było żadnych plusów , ale z drugiej strony nie każdy ma takie odczucia po cc.
- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- gagusia84
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
polunia ja mino ze rodziłam normalnie tez tak miałam po porodzie dali mi dziecko na klatke piersiowa potem na chwile do karmienia i zabrali na cała noc a mąz mógł wejsc na chwile do mnie a gdy mnie przeniesli juz na sale to wcale nie mógł wejsc bo juz nie było wizyt. Ciesze sie ze tu jest inaczej tu mąz i moje dziecko moze byc ze mna po porodzie a inni maja dane godziny wyznaczone.Mam nadzieje ze jak urodze to bedzie wszystko oki i mnie szybko do domu wypuszcza.
A jeszcze chciałam powiedziec ze to jest piekny moment jak sie dziecko juz urodzi i ci połorza na klatke piersiowa az płakac sie chce ze szczescia

- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
to fajnie jeśli M może być cały czas z Tobą , zawsze to duże wsparcie , a i można spokojnie się przespać czy wxiąć kapiel