- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
Moja znajoma kilka dni temu rodziła. 20 godzin się męczyła, po czym bez powiadomienia jej nawet zrobili jej CC. Dali jej głupiego jasia chyba i jak się ocknęła to miała synka przy sobie. Była w totalnym szoku. Ale przez ten czas gdzie miała bóle, skurcze, to zero pomocy i jakiegokolwiek wsparcia ze strony personelu szpitala... Masakra jakaś. Dobrze, że ja w innym szpitalu będę rodziła. A jej odradzałam ten szpital, ale się uparła. Na szczęście wszystko się dobrze skończyło.
Właśnie wysłałam męża po lody, bo mi się zachciało
I przypomniało mi się dziś, że staników do karmienia nie mam Zupełnie zapomniałam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Tosia to super, że mężuś się spisał i kwiatka rocznicowego jednak kupił
Elusia gratuluję wygranej, świetna sprawa, jednak ja nie pomogę bo nie słyszałam o takim znieczuleniu.
Edzia strasznie mi przykro z powodu pracy męża Nie ciekawa sprawa w obecnej sytuacji, ale trzymam kciuki żeby szybko znalazł coś nowego.
U nas dziś chłodno, wybraliśmy się na spacer, a raczej spacerek i ledwo doszłam do domu. Matko już się nawet na spacery nie nadaję. szok.
Spokojnej nocki
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
- Kasiaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
Tosia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu:)
Edzia współczuję:/ i trzymam kciuki za szybkie znalezienie czegoś nowego przez męża
Elusia nie pomogę niestety bo nie słyszałam o takim znieczuleniu...
Co do porodu to ja zastanawiam się czy rodzic normalnie czy cc... sama nie wiem... co będzie lepsze:( bo boję się tego bolu:(
- MartiO
- Wylogowany
- rozmowna
- Czasem życie po prostu nas zaskakuje ;o)
dziś byłam u ginki i dopiero teraz odebrałam wyniki z glukozą (późno dostałam skierowanie i późno robiłam... urlopy itp mniejsza o to...) na czczo ok 84... ale po 50 gr glukozy po godz 164... glukoza do zrobienia jeszcze raz tym razem 75... usg i mam się pokazać za 2 tyg... niby jak badała brzuch to Mała nie jest duża... może to być spowodowane tym, że mam sporo tkanki tłuszczowej w sensie cukier po... zobaczymy jak wyniki po 75... ale martwi mnie to bo teraz nie zawsze kiedy mam jak jeść konkretny posiłek tylko coś w biegu... a z miarami itp... masakra byłaby... na razie nic mi nie mówiła o diecie... ech... jak nie urok to... a... od początku ciąży patrząc po wadze jaką mam wpisaną to mam jakieś 2 kg do przodu... ale ogólnie i tak jest tego duuuużo....
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
Wystraszyłam się bo położna chyba z 15 min szukała tętna dopiero jak dzidziuś się obrócił to się uspokoiłam...
U mnie już 10,5kg na +
- ewe88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja mam dziś za sobą ciężką noc. Ta macica... ehh.. w nocy strasznie twardnieje dziś zadzwonię do lekarza dowiedzieć się czy mogę brać magnez.
MartiO no cukier za wysoki faktycznie. Zrób jak najszybciej badania bo przecież o dzidziusia chodzi. W najgorszym wypadku ta dieta... rozumiem Cię bo sama ją stosuje. Wspaniała to ona nie jest ale da się przeżyć. Jak będziesz mieć pytania to z miłą chęcią pomogę. Może to była tylko chwilowa niedyspozycja twojego organizmu. Głowa do góry
Tosia cieszę się razem z tobą. Jak to miło słyszeć, że coś się poprawiło na lepsze Oby tak dalej i życzę Ci tego kochaniutka! Zasługujesz!!!
Paula eh... no przede wszystkim chodzi o obsługę medyczną. Wiedząc, że ktoś Ci tam pomoże ma się zupełnie inne podejście do porodu. Ja niestety będę rodzić w szpitalu cieszącym się opiniami hmm... STRASZNYMI! Od dawna wiadomo, że obsługa jest wredna, lekarze czekają tylko na kasę itp. ale wyjścia nie mam bo pół roku temu z niewiadomych przyczyn zamknęli u nas nowo wyremontowany oddział ginekologii i położnictwa w innym szpitalu. Szpital ten miał znacznie lepszą opinię i każda chciała tam rodzić.
- ewe88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Tośka27
- Wylogowany
- rozmowna
Alutka dziubek spal Pewnie dlatego nie martw sie ja tez tak mam jak za dlugo w brzuchu spi i nie kreci sie to ruszam brzuchem hihi
Marti o widze moze bd miala kolezanke jesli chodzi o cukier nie zycze ci tego bron Boze ale u nas nie robia obciazenia z 50mg tylko 75mg i powinni ci sprawdzic ta krzywa cukrowa jestes w 31 tygodniu to pozno hmmm jesli to cukrzyca a masz glukometr by sobie spr cukier samej bo ja w 24 tyg zalatwilam i juz spr co moge jesc czego nie ja przytylam 4 kg w tym 2 kg schudlam w miesiacu na tej cholernej diecie i teraz kiedy ja zaczelam jesc lepiej to cukry skakac zaczely najgorsze ze jadlam kalafiora zbulka tarta i ok bylo a teraz mi sie podniosl az do145
KAsiu Dziekuje
Paula niestety to uroki ciazy proboiwalas w aptece mleczko jakies polecali heh ale wolalabym ta zgage chyba jak ta zesrna diete i cukrzyce co martwi jak nie wiem zaraz zaczne lzy wylewac bo juz mam dosc a 3 tygodnie jeszcze /najgorsze jak wpieprzy mi insuline na sam koniec :*(
- ewe88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
- Agusiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Alutka a Ty nie miałaś mieć wizyty 4 września jak większość z nas ?
Super że wszystko okej
MArti kurcze przykro mi z powodu tej cukrzycy Dziwne że jeszcze jacyś lekarze dają 50 gram glukozy, z tego co rozmawiałam to daje się od razu 75 bo jest o wiele bardziej wiarygodne i miarodajne.
Tośka kochana to może idź do innego diabetologa bo ja taką pomoc też wyobrażałam sobie, że pomaga ułożyć dietę a nie zostawia pacjentki samej z tym zmartwieniem.
Ja zaś po powrocie muszę iść chyba do dentysty
Boli mnie ząb który teoretycznie jest zrobiony bo miałam go leczonego kanałowo ale boli dziad
U nas słonko, miłego dnia
- P@ul@
- Wylogowany
- rozmowna
Siedzę tak sobie i myślę czego jeszcze nie mamy dla dzidzi i mnie to przeraża. Nidy niewiele zostało, ale te ceny A u nas coraz bardziej puste konto się robi... Masakra
- alutka1011
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Maja i Dawid
- ewe88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja dziś jakaś niespokojna jestem. W ogóle to moja malutka tak na 90% przekręciła się i leży głową do góry. Jak ma czkawkę to czuje ją wyżej. Ale mam dzisiaj schiza. Teraz się martwię czy się obróci, czy nie zapląta w pępowinę i w ogóle czy nie jest za mała skoro udało jej się obrócić? A w domu jak zawsze jestem sama. Mąż wróci po 3 ale pewnie znajdzie się jeszcze jakaś robota i zobaczymy się dopiero wieczorem. To siedzenie samej w domu, dobija mnie na całego. Normalnie ryczeć mi się chce. Pojadę do apteki po magnez może to brak powoduje, że zrobiłam się taka nieznośna i marudna ostatnio.
A Wy kochane jak sobie radzicie z hormonami i złym samopoczuciem?? Z góry mówię, że czekolada odpada bo mam dietę cukrzycową