- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopadówki 2013
Listopadówki 2013
- cortezia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- "Dziecko to uwidoczniona miłość. "
Po pierwsze chciałam na forum pogratulować każdej z was osobno maluszka:)
Jest was już tyle, że nie będę pisać waszych ników, ale z całego serduszka wszystkim wam gratuluje. Na FB jak się tyko dowiadywałam od razu aż się uśmiechałam do laptopa:) Wzruszają mnie te wasze cudne maluszki iiii po prostu KAŻDY JEST TOTALNIE ALE TO TOTALNIE inny:) cudowne.
A jak patrze na Zosie Justyny to nie mogę uwierzyć że czas tak szybko leci:)
Co się stało z Brunetką, jak ona się czuje ma ktoś jakieś wieści, bardzo mnie ta informacja zmartwiła.
Zdążyłam troszkę was poczytać

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- itusia69
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Jestem nowa chodź rozwiązanie u mnie 17 listopada

Chciałam się przywitać z wami i mam nadzieje że przyjmiecie mnie do grona listopadówek :*
- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- itusia69
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- kaśkus
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Możesz dane wysłać na forum albo jeśli wolisz w prywatnej wiadomości do Majeczki. Chodzi o Twoje imię, wiek, miejsce zamieszkania, inf. która ciąża, przybliżoną data porodu, płeć, imię/imiona dzieciaczka.
- JustynaNL
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- itusia69
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

korzystając z tego, że już tu jestem chciałam się zapytać czy moje "objawy" są dobre i czy też coś takiego miałyście

Jestem aktualnie w 40 tygodniu ciąży, od dwóch tygodni obniżył mi się bardzo brzuszek, boli mnie kręgosłup i dół brzucha tak jak na okres, ciężko mi się poruszać ponieważ moja kość łonowa strasznie boli, miewam jeszcze zgagę, mdłości i bezsenność. Mała rusza się dość często i bardzo wyraźnie, chodź już coraz mniej niż w poprzednich tygodniach. A od kilku dni bardzo ale to bardzo cieknie mi siara z piersi, przy przyciśnięci lecą kropelki

- suzi001
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
sliczne macie maluszki ja mam nadzieje ze wkoncu tez ujrze swoja krolewne ktorej sie nke spieszy :-P buziaki :-*
nat pytanie do ciebie po jakim czasie od oksytocyny cie ruszylo ??
- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- MONIŚ 26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- [url=http://www.zapytajpolozna.pl] [img]http://www
Pani_P to sa piekne chwile
oj Zuzia juz pewnie tez powoli sie nie moze doczekac
Monis26 jak nie myja? zostaje w tej mazi i w tym wszystkim? u nas myli i po porodzie i zawsze rano
Monika 3maj sie dzielnie, nie masz czym sie martwic, jak maz sobie tak swietnie daje rade... zdrowka dla Was
słuchaj no tak jest. nie myja ,w tej mazi jest możesz sama go chusteczkami wytrzec .podobno to naturalne. dlatego nie trzeba brac ubranek szpital wszystko zapewnia
- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- MONIŚ 26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
hej kochane tak bardzo chciałabym Was nadrobić zżera mnie ciekawośc co u Was haha wczoraj próbowałam czytac wszystkie posty ale stanęłam na str 276 chyba haha my powoli się ogarniamy, dziękuje za wszystkie gratulacje
synek jest słodki nie mogłabym sobie wymarzyć cudowniejszej istoty. Jest grzeczniutki w sumie to tylko je i spi aaa i robi do pieluchy tak często że nie nadążam go zmieniać haha na początku po porodzie nie miałam za dużo mleka więc z racji tego że byłam słaba po porodzie zdecydowaliśmy się dokarmiać butelką na zmianę z piersią więc ja miałam okazję odpocząć i dzidziuś nie był głodny. Teraz mam pokarm i karmimy się piersią prakycznie cały czas tylko w nocy daje butelkę z mieszanką żeby mały sobie pojadł i ładnie spał. Od dwóch dni zasypia ok 22-23 budzi się ok 3 na mleko potem 6.40 i dzisiaj pospaliśmy jeszcze do 8.40 po karmieniu także nocki są ok. Jak tak zostanie to będzie super. Jeśli chodzi o sam poród to wszystko zajęło ok 2-3 godz. Ok 8.40 przebili mi wody potem ok 9 pozwolili wstać i kazali chodzić jak najwięcej żeby skurcze się zaczęły. Od razu miałam skurcze co 5 min a za jakieś 20 min co 3 min. Położna sprawdziła rozw i już było 5 cm i powiedziała że akcja idzie bardzo szybko nie zdąrzą z epiduralem. Po sprawdzeniu rozw skurcze miałam już co chwile mój mąz nie zdąrzył już jechać po ciuszki dziecka tzn w drodze na parking już zadzwoniłam ze z 2 cm mam już 5 cm to wszystko w jakies 20 min się działo i jak już się wrocil z parkingu miałam 8 cm zebrał się personel i zaczęłam rodzić
najgorszy ból był przy skurczach partych jak już miałam te 8 cm. Sam poród był bolesny ale ta godz zleciała lekarz pomógł mi odkurzaczem i synek był już z nami. Popękałam i szycie trwało tyle co poród ale miałam synka na rękach więc to już nie miało znaczenia co ze mną robią haha. Teraz dochodzę do siebie. Jestem dość obołała ale mam nadzieję że wszystko się ładnie zagoi. Cięzko mi się było ruszac na początku wstawać itp. więc teraz rozumiem co dziewczyny muszą przeżywać po cesarce.
To tak w skrócie co się działo u mnie. Dajcie znac czy u Was wszytsko ok. W szpitalu trochę Was podczytywałam i wiem że Brunetka upadła ze schodów. Daj znac kochana czy wszytsko ok. Zaniepokoiło mnie to strasznie. Muszę już zmykac do synka. Jak znajdę chwilkę to przeczytam resztę postów. Pewnie sporo mnie ominęło.
aaa i przesyłam zdjęcia mojego synkapozdrawiamy
![]()
jaki piękny . już widać że laski będago wyrywały
- MONIŚ 26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
juz wszystko napisałam
dziękuję za podpowiedź
korzystając z tego, że już tu jestem chciałam się zapytać czy moje "objawy" są dobre i czy też coś takiego miałyście
Jestem aktualnie w 40 tygodniu ciąży, od dwóch tygodni obniżył mi się bardzo brzuszek, boli mnie kręgosłup i dół brzucha tak jak na okres, ciężko mi się poruszać ponieważ moja kość łonowa strasznie boli, miewam jeszcze zgagę, mdłości i bezsenność. Mała rusza się dość często i bardzo wyraźnie, chodź już coraz mniej niż w poprzednich tygodniach. A od kilku dni bardzo ale to bardzo cieknie mi siara z piersi, przy przyciśnięci lecą kropelkiCzy wy też doświadczyłyście takich "dolegliwości" przed samym rozwiązaniem ??
![]()
hej ja tez tu Nowa jestem

mi sie=ara leci również . ale co najgorsze ze sutki strasznie bolą , aż takie rozpalone są.
mnie biodra bolą i od długiego leżania czyli głownie po nocy stopy i kości noh=g całych . stopy mi po nocy puchną . ale mało chodze sikać 1 w nocy jak nigdy jakoś tak mi się ułożył mały. kopie bardzo brzuszek obniżony od tyg a od soboty jeszcze bardziej.
szyjka krótka miękka ale podobno na 4 spusty zatkana, tak było 2 tyg temu jak byłam n aKTG , jutro mam wizyte u Dr wreszcie. to dowiem się reszty
- MONIŚ 26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
itusia69 - dane zamieściłam już w tabelce
o dzięki . lepiej wiesz jak ja hahhaha 24 dobrze napisałaś ja Ci poźniej wysłąłam 26 ale to 24 ha

- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-