- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Natala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Dawno nas nie było... Ale chyba nikt specjalnie nie tęsknił

Kristi teraz juz musi się udać! Bądź silna , dla małej :*
A tak w większym skrócie...
Zębów dalej nie mamy , troszkę zaczyna mnie to niepokoić, bo chyba jako jedyne zosatałyśmy bezzębne

Nocki bez większych zmian czyli wstaję po 5 razy, Marysia budzi się z płaczem ale dam jej smoka i po sprawie, szkoda tylko, ze ciężko później zasnąć... Sięgnęłam już nawet po wspomagacze nasenne ale nic nie dają..
Co do cukru, założyłam sobie jeszcze w ciąży , ze będę unikać jak ognia ale niestety nie udaje się, głównie, ze względu na babcię, która daje małej słodkie przekąski...
Do picia podaje herbatkę rumiankową, malinowa, owoce leśne, niestety w składzie tez ma cukier, ale wody to moje dziecię nie lubi.
U nas do chodzenia jeszcze troszkę, nawet za rączki boi się stawiać kroczki, kojec stoi bezużyteczny podobnie jak chodzik, wszystko co ogranicza swobodę Marysia nie lubi, w pracy troszkę więcej luzu, ze zdrowiem różnie, w ciąży już pojawił mi się jakiś zator na nodze, od jakiegoś czasu zaczął pobolewać, powinnam iść z tym do lekarza ale boję się sgtrasznie, bo pewnie czeka mnie zabieg..
Pozdrawiamy

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Asiula315
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

marti1234 jak się przydadzą przepisy to super

Też słyszałam, że to czasem zależy od kubka/butelki z której dzieci piją czy chcą pić czy nie i widać u Was się sprawdziło

I jak po rozmowie o pracę? Udało się?
Nefri niby takie proste a nie wpadłabym sama na to, że można słodzić suszonymi owocami. Na pewno skorzystam z tego pomysłu

Podziwiam, że nie kupujesz białego cukru wcale, my niestety już uzależnieni od niego jesteśmy, ale może chociaż małego uda mi się uchronić
A gdzie kupujesz te biszkopciki Mamuta? W zwykłym spożywczaku?
Udanego wypadu

Natala fajnie, że znalazłaś czas żeby coś skrobnąć? A mała z Tobą w pracy cały czas jest? Jak dajecie radę?
Uciekaj do lekarza nie ma co czekać.
U nas tak dobrze nie ma, że mały zasypia zaraz po podaniu smoka w nocy, trochę więcej musimy się nagimnastykować

No te babcie są dobre z podawaniem słodyczy, chyba pod tym względem dobrze, że nasze są na odległość

- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
I tak oto Szymek dołącza do grona dzieciaczków z ząbkami.Jednak dobrze wyczułam dolną jedynkę.A żeby było fajniej niespodziewanie dołączyła do niej jedynka tyle że górna.
Niestety Szymek nam gorączkuje od wczoraj,poniżej 37,5-38 nie schodzi,lekarstwa niewiele nie pomagają,Nie wiem czy to nie dalszy ciąg zębów,ale czekamy jak się sytuacja będzie rozwijać,czy ni trzeba będzie złozyć wizyty pediatrze.Przez to wszystko noc była koszmarem,co chwilę pobudki,płacz,rzucanie się,dopiero jak podałam na gorączke lekarstwo i mu spadła trochę to jako tako zasnął, w dzień spoko,bawi się,ale jak przyjdzie czas na drzemką to znów gorączka dobija,sen niespokojny,pobudki,najlepiej gdybym z nim spała albo cały czas majdała wózkiem bo spać się chce a jakoś nie może i jest ryk.Oby tylko to nie było nic z chorób,tylko te zęby.Do tego dzś mi się tak zakrztusił syropkiem na gorączkę że z strachu myslałam że umrę,na szczęscie przekręciłam do dołu główką i zwrócił.Maż ma przykazane kupić czopki,ja nie będę przeżywać takich stresów.
Tak więc u nas nie jest kolorowo
Mała82 naszego lekarza to szkoda pytać o takie rzeczy,sama na razie odstawiłam jajo a jak będziemy u naszej pani pediatry tej normalnej to popytam co i jak
Nefri piesek w porządku,niegrzeczny strasznie

Kristi strasznie mi przykro,trzymamy mocno kciuki za pomyślne rozwiązanie problemu z oczkiem.Co za lekarze...
Natala wyczytałam że d 13 miesiąca czy jakoś tak dziecko ma prawo nie mieć ząbków,potem ewentualna kontrola tego,tak że spokojnie macie czas,u nas dopiero teraz wychodzą i to z zaskoczenia
Zmykam do mojego małego pacjenta
Buziaki
- marti1234
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Nefri mała82 rozmowa udana, dostanę parę zleceń na początek, jak się sprawdzę dostanę duży projekt do realizacji

Nefri jak tam w Kościelisku? My też często w podroży, też się śmiejemy, że mały turysta z tego Adaśka. My etap naleśników i kanapek mamy jeszcze przed sobą. Adaś często się krztusi

Natala uciekaj do lekarza nie odwlekaj bo tylko się nacierpisz, a lekarz może Ci pomoże.
My jesteśmy po weselu i poprawinach. Bylismy sami -ADAś został z babcią i ciocią. Było super, ale muszę jeszcze odespać bo na oczy ledwo widzę. ;-P
spokojnej nocy

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Asiula315
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Nefri u nas jest tak samo....moja Lili wogole sie nie lubi do nikogo przytulać wręcz odpycha sie rekami i nogami odemnie....jak ja noszę to tylko ona plecami do mnie...musi być przodem do swiata....nie da rady zeby była noszona buzia do mojej buzi a nie mowię juz jakbym ja chciała położyć tak na rękach zeby ululac...nie mam pojęcia czemu tak jest ale my juz mamy tak dłuższy czas...
Pozatym u nas szykują sie zmiany....mąż zmienia prace....niby na lepsze warunki...ale strach jest....okaże sie z czasem czy to była dobra decyzja. Mam nadzieje ze nie będziemy jej żałować

- marti1234
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Gosica jak tam Szymuś? Lepiej już? Co podajesz na gorączkę? Ja około 3 miesiąca jak po szczepieniu Adaś dostał gorączki to dawałam paracetamol, teraz jak Adaś był przeziębiony to dawałam z kolei nurofen z ibuprofenem no i przynosił on ulgę na dłużej, podawałam co 8 godzin a nie co 4 jak z paracetamolem. Też muszę zaopatrzyć apteczkę w czopki, bo był taki czas że Adaś nie chciał mi nic przełknąć i był problem..
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

u nas odkąd mały stał się bardziej "niezależny", to nie przechodzi takich okresów, że trzeba go nosić na rękach. Oczywiście, jak robię coś w kuchni to przychodzi ciągnie mnie za nogawki, ale potem idzie sobie dalej

poza tym druga górna jedynka mu wychodzi i znowu ma takie rozwalone, wiszące dziąsło, masakra co te dzieci muszą przechodzić...
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Nefri Szymuś też do fanów przytulania nie należy,ale ostatnio i tak więcej się przytula,tak że w tej kwesti nie narzekam.Teraz już ok,pomału wraca apetyt,forma.Wyszły 3 ząbki w 2 dni więc dlatego tak się działo.Teraz się przyzwyczaja do nowego nabytku i takie śmieszne miny robi,bo nie wie co ma w buzi

- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Dzieki dziewczyny za wsparcie:) Jesteście kochane:) Z tym 4 sondowaniem się wypatrzyliśmy do 22.10 bo Martynka przeziębiona teraz... i jeszcze pediatra chce nam dać jakieś kropelki żeby jeszcze tak spróbować bo mówi że nie robi się tyle razy sondowania.. Każdy lekarz mówi co innego już nie wiem komu wierzyć...
My dzisiaj mieliśmy koszmarną noc prawie w ogóle nie spałam... Ledwo żyję... Martynka nie mogła spać chyba przez katar....
Wyszedł nam 3 ząbek ale na dole tak dziwnie trochę...
Natala Jak to nikt nie tęsknił wszystkie tęskniłyśmy:)
Gosica Gratulujemy ząbków:) Aż 3 na raz:)
Nefri Martynka tylko lubi się przutulac tylko jak jest zmęczona:)
Uciekam uspic terrorystke:p
Miłego dnia:)
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

dowiedziałam się dzisiaj, że przyznali nam becikowe

Natala nie pitol że nikt nie tęsknił tylko się częściej odzywaj

Gosica gratuluje ząbków! w końcu

Nefri Zośka jak ją biorę na ręce przodem do siebie to albo się obkręca od razu albo się odpycha jakby chciała po mnie chodzić

Kristi katar to masakra jest

my mamy chyba skok rozwojowy

- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258