- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Natala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mała, tak, pracujemy razem, z dzieciakami więc mała ma co robić, ja też

Nefri z tego co widzę z dziewczy opisów to moja z tych co lubią, tzn wykorzystuje sytuacje i przytulając się ciągnie mnie za włosy i śpiewa po swojemu

Asiula moja odwrotnie, na rękach czy kolanach tylko na chwilkę, mogłabym spokojnie ją zostawić samą w domu i gdyby nie jakiś wypadek ( bo wtedy wie do kogo przyjść żeby przytulia) to nawet by się nie zorientowała

Moofka, obiecuje poprawę

Moje dziecko przesłało dzisiaj ciągiem od 19 30 - 5

Któraś pytała o inhalator, my mamy Microlife, miałam okazję użytkować inny model wcześniej, i z obu jestem zadowolona

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 6

My też mieliśmy etap bez przytulania, ale już długo za nami. Teraz mały lubi się przytulać. A od kilku dni to nawet w nocy się na mnie rzuca jak się obudzi i przytula swój pyszczek do mojego, wdrapuje się na mnie, kładzie pyszczek na moim brzuchu i się tuli. Jak go tata próbuje wtedy zabrać to wrzask an cały blok. Miłe to tylko przez to nie mogę się wyspać

Asiula315 ja też zawsze jak mąż zmienia pracę, a 4 razy tak robi to mam wtedy stresa choć uważam, że dobrze robi

Nefri i jak pojawił się kolejny ząbek?
Kristi kurcze jeszcze przeziębienie małą dopadło, no ale może w tym czasie wyleczycie kropelkami oczko!
moofka no no tego becikowego na pewno sporo. Ile masz do wydania? 1000zł? Normalnie szaleństwo

Natala z dziećmi pracujesz? To mała pewnie zadowolona

U nas nadal nocki nie przespane, tzn poza dzisiejszą, mały przespał od 23 -5 ciągiem, potem trochę powariował, tata go uśpił i spaliśmy do 8.
Kurde trochę małego gazy jakby męczyły, poczekam kilka dni jeszcze i umówię się do lekarza. Mam nadzieję, że to nie wina laktozy znowu!!! w niedzielę zbadaliśmy mu kupsko i wyszły dobre wyniki więc mam nadzieję, że to chwilowe.
A w piątek jedziemy na kolejny weekend do rodzinki do Wlkp

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71

Dzisiaj cały dzień sama jestem, sama będę go kąpać, bo mąż na próbie do 22 i aż mi niedobrze, bo mały ma ewidentnie jakiś kryzys, nie wiem, albo kolejne zęby mu idą albo skok, bo naprawdę dzisiaj jest nieznośny, strasznie marudzi, ciągle śpiący, chociaż spał już dzisiaj ponad dwie godziny w ciągu dnia, to jak się obudził to od razu był niewyspany i marudny, teraz znowu śpi, ale oczywiście, aby to się stało, to musiałam z nim wyjść na spacer, masakra mówię Wam...
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

mała na waciki starczy

Nefri może być i skok i zęby - u nas tak było poprzednio

Kristi fotki joggera dla Ciebie, Zośka nie chciała ładnie pozować

Załącznik nie został znaleziony
Załącznik nie został znaleziony
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Jesteśmy po wizycie i mamy kolejne syropki na przeziębienie na szczęście gorączki nie ma. Mamy już 4 ząbka i 5 się wykluwa pomału więc to chyba powody ostatnich nie przespanych nocy;/
Jutro mamy wymaz z oczka bo pediatra twierdzi że to cos nie tak żeby tyle razy coś robić i żeby skutku nie było że może jakieś bakterie tam po prostu są.. Oby tak było żeby tylko kropelki po tym dać i żeby był spokój ... narazie sondowanie przelozylismy z powodu choroby ale chyba przloze jeszcze na pozniejsza date dam tym razem jej sie wykazac ona jest super lekarką.
moofka No to poszalejesz cały tysiak dla Zosi:) a co do wóżka to chciałam coś co zanmuje mniej miejsca w aucie na wyjazd itp. właśnie mi się podoba ten z pompowanymi kołami ttrzeba będzie trochę dołożyć jak już będziemy zmieniać chociaż ten Twój też mi się bardzo podoba nie wiem jeszcze sie nie zdecydowałąm:) Widać że Zosieńce wygodnie w wózku:)
mała82 Daj trochę tych przespanych godzinek:) trzymamy kciukiz a wyniki:)
Nefri U nas też ostatnio jakaś masakra marudzenie to codzienność...;/
Dziewczymy czym smarujecie dziąsełka? My od dzisiaj z polecenia zaczynamy dentinox zobaczymy jak się sprawdzi...
Buziole idę trochę odpocząć a tu fotka z dzisiajszego spacerku z kuzynką

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja w niedzielę 4 raz kąpałam małego bo mąż wyszedł z kolegami z pracy na piwko. W piątek będę się mogła wykazać kolejny raz, mąż jedzie na kawalerski kolegi a nas zawozi do babci i dziadka.
A kogo masz do pomoce na co dzień? Ja też sama cały dzień, mąż ostatnio sporo pracy ma, wyjść z niej nie może, wraca na kąpiel i usypianie małego prawie. No łatwo nie jest samemu, ale cała rodzinka ponad 300km od nas, ale już juro jedziemy ich odwiedzić

moofka też byśmy chętnie sobie razem posiedzieli dłużej, no ale niestety ktoś musi jeszcze jakiś czas porobić na te pieluchy

Wózek super

Kristi o jejku czyli może się okazać, że żadne sondowanie nie było konieczne? Mam nadzieję, że w końcu trafiliście na lekarza z powołania i skończą się Wasze oczkowe problemy!!!
My od początku smarujemy Dentinoxem i podajemy czopki Viburcol (homeopatyczne), też z polecenia

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

my Zośce od pierwszego zęba smarujemy dziąsła dentinoxem. dzisiaj w nocy mieliśmy płaczliwe pobudki, ibum poszło w ruch i później Zośka spała już do rana. zaglądałam w paszczę lwa i wydaje mi się że idzie dolna prawa dwójka, wyjaśni się za kilka dni

Nefri wiadomo było że dasz sobie radę

mała o tym viburcolu słyszałam ale nigdy nie używałam. chociaż w sumie jak Zośka jest marudna to i tak jest to do zniesienia

a wczoraj zapomniałam się pochwalić, że Zośka zaliczyła swój pierwszy standup w łóżeczku podciągając się za szczebelki

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A u nas chyba dzisiaj wyszła prawa górna dwójka, mamy już całe 7 zęboli

- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mąż tacierzyński wykorzystał właśnie na Chorwację - ja co prawda też nie pracuję od listopada 2012, ale byłam wtedy na zwolnieniu lekarskim, więc teoretycznie zatrudniona cały czas jestem, bo na tym zwolnieniu byłam aż do zajścia w ciąże i potem przez całą ciążę, a teraz macierzyński, no ale u mnie była kiepska sytuacja w firmie, dlatego sobie pozwoliłam na taką leserkę

Kristi my też czasem używamy dentinoxu, ale jakoś przy tych górnych zębach średnio pomaga, a czopka viburcol zaaplikowałam małemu przedostatniej nocy i było jeszcze gorzej, wtedy właśnie pierwszy raz w jego życiu zasnął dopiero o 23 i dziwnym trafem zawsze jak stosujemy te czopki to dają efekt odwrotny niż zamierzony. Dzisiejsza noc była spokojniejsza, zasnął o 21:30, spał do 4:30 ale przebudził się tylko na cycka i spał do 7, teraz znowu śpi na balkonie

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas młody odkąd nauczył się stawać przy meblach to tylko to robi a jak chce usiąść to tak śmiesznie leci na pupę, dobrze, że ma tę pieluchę, to ma miękkie lądowanie

- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Wpadam na chwilę, nie mogę Was doczytać czasu brak na wszystko ostatnio, Lilkę trzeba bardzo pilnować aby sobie czegoś nie zrobiła bo jest wszędzie. Widziałam że poruszałyście temat samodzielniego wychowywania dziecka, wiem jak jest i to wcale proste nie jest.
Moofka fajny wózek też go oglądałam ale się nie zdecydowałam w końcu.
Kristi ale Wy przechodzicie z lekarzami, to jest brak słów na takie postępowanie.
- monisia100100
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

monisia nie takie maleństwo

rozmawiałam dzisiaj z moim przełożonym, od jutra wykorzystuje zaległe urlopy i mój pierwszy dzień w pracy wypada na 9tego stycznia. to przerażające