- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Brukselka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Trzymaj się!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
Właśnie siedzę w laboratorium na powtórkę glukozy, coraz gorzej mi wchodzi ta.mieszanka
A jutro wizyta
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 71
Jak Wasze dzieciaki śpią po zmianie czasu? Tymek wstaje od kilku dni o 6:30 wcześniej też szału nie było, bo coś mu się odwidziało i tak jak kiedyś spał chociaż do 8, tak przed zmianą już jakiś czas wstawał o 7 ale 6:30 to już troche przegięcie. I to jak w zegarku, 6:30 pakuje się nam na łóżko i zapala światło. A jeszcze do niedawna zasypiał najwcześniej o 22, ale zdarzało się nawet o 23 i zawsze z wielką histerią, musieliśmy go razem usypiać. Od kilku dni zasypia o 21 ale leżę z nim co najmniej 40 minut.
a to ja o mój brzuch
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ooooo ja też muszę nadrobić brzuszkowe fotki. Ale Twój brzuchol jest zgrany
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Usprawiedliwienia brak
Trochę praca, trochę lenistwo...
Odniosę się do najświeższych postów, bo te sprzed dwóch tygodni to już historia Wybaczcie
Nefri - co do zmiany czasu - Julek zwykle spał prawie do 8, teraz budzi się około 7, pomimo że spać go kładę o 21 na nowy czas (na stary 22). Normalnie chodził o 21. Drzemka w ciągu dnia bez zmian.
Ty i Twój brzuch - cudni! Ja coraz częściej myślę o swojej ciąży, chociaż jeszcze tyyyle czasu do niej, ale od nowego roku rozpoczynam przygotowania. Kwas foliowy, nowy lekarz i inne takie.
mała82 - na kiedy masz termin? Nie pamiętam...
U nas była przygoda z kaszlem. Miał przez około 4-5 dni. Najpierw 1 dzień suchy potem mokry. Byliśmy kontrolnie na osłuchaniu. Wszystko było ok. Siedział grzecznie jak nigdy! Zawsze koncert a tu nawet nie drgnął. Oglądałam z nim książkę o wizycie u lekarza no i później miał dokładnie tak samo jak w książce badane. Jak wróciliśmy do domu to się strasznie jarał i pokazywał wszystkim co mu pani dr sprawdzała. Poza tym pojawiła mu się gulka na szyi. Myślałam, że to węzeł. Pediatra dokładnie nie określiła, ale dała skierowanie na krew. W przyszłym tyg się z nim wybieram, bo ten tydzień zawalony na maksa.
Poza tym gada coraz więcej. I najgorsze co mu się odmieniło - strasznie mamowy się zrobił, głównie przed spaniem. W ndz wieczorem mnie nie było, babcia go kładła i mówiła, że masakra. Płacz za mamą. Wczoraj M go kładł i to samo. Musiałam siedzieć przy nim jak kasze wcinał. Usypianie na drzemkę w ciągu dnia - tylko mama. Nie mam pojęcia co mu się dzieje. Do tej pory nie było problemów z tym. Z tego co czytałam lęki przed rozstaniem pojawiają się wcześniej. Zresztą - te lęki są tylko przed spaniem. W ciągu dnia nie ma problemów z zostawianiem go z babcia czy tatą.
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas tez mały ma ciśnienie na mnie ale raczej nie aż takie jak u was. Jak zostawal teaz z moją mamą to był.luz.
Pow izycie wszystko dobrze. Mały.ma.już 2680 g, ciekawe do.ilu dobije jeszcze przez.ten miesiąc. Wyniki dobre poza za niskim żelazem.
- marti1234
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mała u nas zasypianie w ciągu dnia idzie szybko i bezproblemowo, ale wieczorem beznajdzieja. Nie wiem, może on za długo śpi w dzień, bo czesto 3 godziny śpi. Myślałam, żeby mu ograniczyć to spanie, może by dłużej spał w nocy, ale z drugiej strony, dobrze mi jak tak mogę sobie w dzień odpocząć.
- marti1234
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No ciekawe jak Adaś zniesie powrót do żłobka.
Kurcze fajnie się czyta Wasze posty o tym ile Wasze dzieciaki gadają,u nas nic!
Filip w 33 tyg ważył 2524 a wczoraj mieliśmy 34 tydz 1 dzień więc może braciszek będzie ciut mniejszy od Filipa. Filip urodził się z wagą 4285g więc na kruszynkę i tak pewnie nie mam co liczyć tym razem. Z badań usg zawsze wychodziło, że Filip będzie większy. Tylko jeden specjalista od USG w szpitalu mi go odchudził do 3600 przed porodem, ale inni mieli rację. A ten specjalista to podobno miał być taki super, ordynator szpitala go bardzo chwalił i mówił nam, że mamy szczęście, że nasz szpital akurat odwiedza taki specjalista i mamy szansę, żeby nam dobrze maluchy zbadał
Nefri Flip może w dzień nie spać lub spać bardzo krótko a i tak wieczorem mamy to samo. Z ogólnego badania krwi wyszło, że mam niedobór żelaza. A waga małego w tym tygodniu ciąży jest normalna podobno, mieści się jakoś w środku norm. Z pomiarów wczorajszych termin wychodzi na 4 grudnia, więc tylko 4 dni przyspieszenia
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nefri
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mała82
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Filip kompletnie nie kuma, że zostanie starszym bratem, książki kompletnie go nie interesują, jak my mu mówimy to chyba w ogóle to do niego nie dociera. Ogólnie bardzo lubi dzieci, ale nie wiem jak to będzie jak będzie musiał się podzielić mamą z braciszkiem. JA coraz cześciej też myślę o tym jak to będzie podczas mojego pobytu w szpitalu, mam tylko nadzieję, że przed porodem nie będę musiała się klaść na patologię! bo tego to nie zniosę! Przedtem mogłam leżeć bo Filip a nie było więc mi bez różnicy było, chociaż dwa tygodnie przed porodem w szpitalu dłużyły mi się strasznie!
Mama moja wyjechała w czwartek, wraca 24 listopada i będzie do naszego wyjścia ze szpitala. A ja czuję, że mi coraz ciężej z tym brzucholem, więc pewnie jej pomoc na końcówce mi się przyda.
- marti1234
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Piszę z telefonu więc wybaczcie literówki miłego weekendu!
Nefri jeszcze pytanie gdzie nocowaliscie podczas weekendu w Wiśle? My mamy bardzo blisko i jak się wyleczymy do przyszłego weekendu może się przejdziemy jak będzie ładna pogoda. Jeśli macie coś wartego polecenia to daj znać w wolnej chwili. Dziękuję :-*