- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Brukselka no to może i mój synek będzie podobnie ważył

A co te choróbska tak się Was uczepiły? Olka w tym klubiku tak łapie? Dzięki Tobie znalazłam w Gdańsku też coś dla Filipa, ale chyba zaczniemy dopiero po porodzie jeździć, teraz już mi coraz ciężej.
A teledysk znamy i też go lubimy

No faktycznie strach zostawić Olę z takim sprzętem, bo kto wie co zechce naprawić

Nefri no ale Filip tylko śpiewa, nie mówi prawie nic. Mama nadal na mnie nie woła! U nas w dzień spoko z zasypianiem, sam się położy obok mnie, weźmie smoka i się przykrywa, pomyzia mnie trochę i śpi. Ale bez dotykania mnie nie zaśnie, wstaje i leci po mnie jak odejdę. A wieczorem masakra. Chociaż dwa ostatnie dni przed 22 położył się koło mnie i zasnął bez wariacji. Ale pewnie jak Wam o tym napisałam to na tyle będzie z tego

A Tymek jak zwykle wygląda na starszego na fotkach. Ale przystojniaczek Wam rośnie :

Daj potem znać czy u Was się sprawdził ten szumiś, bo cały czas mi chodzi po głowie ten zakup

Gosica oj ostatnio coś wiem o tych naprawach na kiedyś, mąż ostatnio sporo pracuje i ma kilka zaległości w domu. Prezenty gwiazdkowe już pokupione dla dzieciaków

Sama jestem w szoku jak te 8 miesięcy mi zleciało szybko, a tu już tylko 3 tygodnie do terminu

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
W niedzielę byliśmy na sesji brzuszkowo-rodzinnej, ale nie wiem czy coś z tego będzie Filip tak marudził i ryczał, że szok. Nigdy taki nie był, nie wiem co mu się tam stało, w połowie miałam ochotę wyjść!
Poza tym nic nowego. Dzisiaj idę na wizytę, kto wie może to ostatnia przed porodem. A i ma coraz większego stresa przed porodem, z dnia na dzień jest gorzej! Za dużo już chyba wiem jak to wygląda wszystko i jak boli to też boję się bardziej niż za pierwszym razem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 71
Nie przejmuj się tym niegadaniem Filipa. Dużo dzieci tak ma, że gada po swojemu długo a potem nagle się rozgaduje. Mojej siostry córka tak miała,, że do 2 roku życia nie powtarzała żadnych słów, tylko po swojemu gadała jak najęta, a jak zaczęła już gadać, to naprawdę buzia jej się nie zamyka. Teraz już jest duża, bo ma 6 lat, ale ciągle tak gada, że nie sposób ją uciszyć i wymyśla jakieś niestworzone historie

Gosica faktycznie szybko dziadka ta choroba zabrała, ale tak jak piszesz, to dla niego lepiej. Wam pewnie trudniej, bo nie zdąrzyliście się na to przygotować...
A z tym biznesem - naprawdę extra

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Pewnie, że będę na bieżąco dawała znać

Mój mąż też ma lepszą wyobraźnię niż ja, w ogóle w takich plastycznych rzeczach też jest lepszy ode mnie.
A z książek to ostatnio przypadła do gustu Filipowi "Jesień na ulicy czereśniowej"

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja po wizycie. Mały już waży 3500 więc na kruszynę nie mam co liczyć

Jakie dawki wit D podajecie dzieciakom? Ostatnio znalazłam artykuł, że powinna być to większa dawka niż 400 j.m. po ukończonym roku. www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-ap...-spozycia_41147.html
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258

Na pewno Was nie nadrobię, czasami podczytuję ale jakoś wypadłam z obiegu i ciężko wbić spowrotem

Nie mogę uwierzyć że nasze dzieci zaraz będą dwulatkami

Obiecuję poprawę a póki co pozdrawiam ekipę która wytrwała

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mi też ciężko uwierzyć, że Filip niedługo skończy dwa latka, ale ten czas, zleciał, szok!
Czyli w przyszłym roku Zośka ma szansę na rodzeństwo

Napisz co tam więcej u Was słychać

A czemu testy owu? Myślisz, że na pewno potrzebne Wam będą?
Miała któraś z Was taką Żyrafkę zyrafa-sophie.pl/ , zastanawiam się czy warto. Filip uwielbia dotykać naszą skórę, a niby ta żyrafka zrobiona jest z czegoś podobnego. I ta sobie pomyślałam, że u braciszka może by się sprawdziła.
- Brukselka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
Dziś u znajomych widziałam szumisia, fajna rzecz, porządnie wykonany.
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A u nas wszystko okej

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

moofka haha no faktycznie, poprawa niezła

Oj ciąża mija mi bardzo szybko, nie to co pierwsza! Przy Filipie nie mam już tyle czasu na leniuchowanie

Ja też nieregularne cykle miałam i to bardzo ale jakoś dało radę bez tych testów. Ale pewnie różnie z tym bywa. Trzymam kciuki za rodzeństwo dla Zośki

- Nefri
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Szumis do mnie przyjechal. Faktycznie wydaje się fajny. Jeszcze go nie sprawadzalam, bo nie chce, zeby Tymek nim zawladnal

Tymek od kilku dn zasypia o 21 najpóźniej, wczoraj o 20:30, od razu inne zycie Wam powiem

Robotnicy już kładą nam dachówke, w piątek koniec, trzeba będzie zabić okna dechami i do lutego domek stoi i schnie. Bardzo jestem podjarana, bo już można chodzić w środku po wszystkich pomieszczeniach i się zastanawiać, co gdzie będzie stać.
Moofka powodzenia w staraniach. A po ciąży cykle Ci się nie uregulowaly? Ja teraz też pomagałam sobie testami, bo miałam z kolei krotkie cykle po ciąży, nawet 24 dniowe. Przedostatni cykl mi się wydłużyl do 27 dni a w następnym już zaszłam . I w tym co zaszłam , brałam też Castagnus, nie wiem czy to on pomogl, ale na pewno zadzialal na moja psychikę.
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nefri po ciąży w ogóle mi się pozmieniało - wcześniej bolały mnie cycki ze 3 dni przed @ a teraz nic a nic, podbrzusze bolało mnie parę h przed a teraz zaczyna boleć parę h po, w sumie to teraz dostaję @ bez ostrzeżenia od organizmu

- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Brukselka - zdjęcia Twojej Oli są rozbrajające!
nefri - staram się nie szukać diagnozy w necie, bo wiem, że tam można znaleźć wszystko. Zerknęłam dosłownie na jedna czy dwie strony i sobie dałam spokój.
Słodki chłopak z Tymonka! Soczysty uśmiech

U nas od niedawna tez pojawiają się składane zdania. Np. tam nie ma, mama siad, dziadzia nie ma, baba ziacia koko (czyt: babciu daj ziarka dla kurek). Ostatnio robiliśmy ciasto. Oczywiście mi pomagał. Mieszał łyżką jajka z jogurtem i nagle wyciąga rękę w stronę szafki i krzyczy "maka!" Coraz śmieszniej będziemy miały z naszymi dwulatkami!
A takie hormony, co u Ciebie dały znać o sobie ostatnio to chyba u każdej się budzą nawet jak się w ciąży nie jest

Fajnie z domem! Wrzuć zdjęcie

Gosica
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mała82 - koniecznie wrzuć fotki z sesji!!! I podpisuję się pod Nefri - daj znać jak będzie po.

Witaminę D podaję w dawce 400. Jak się skończy to kupie coś w większej dawce.
O żyrafce nie słyszałam.
moofka - i ja pamiętam

U nas ze spaniem bez zmian. Nie ma opcji żebym wyszła póki nie zaśnie. Jedyne co to kładzie się bez płaczu no i sprawdza co chwilę czy jestem. Męczące to strasznie. Byłam przyzwyczajona, że kładłam go około 21 i miałam już spokój. A teraz zasypia przed 22. Wpadłam na pomysł, by kupić mu projektor. Lubi gwiazdki i księżyce. Może zadziała.
Mnie coś rozkłada. Gardło. Katar. Mięśnie zaczynają boleć. Kiepsko...
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2
Mała82 mój mąż to z reguły jest taki że tak powiem opóźniony

Nefri,Mała Wy możecie zwalić na hormony a ja w ciąży nie jestem a i tak mam takie odchyły

Moofka No pewnie że pamiętamy

Jeta zdrówka!
Ale zaniedbałam forum,niedobra ja

Poza tym kiedy nie wstępuje w niego zły chochlik to jest najukochańszym synusiem mamusi

To tyle co u nas. Pozdrawiamy

- mała82
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Później coś naklikam znowu bo muszę się brać teraz za obiad

Miłego dnia