BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 6 miesiąc temu #1007632 przez iwkaa
Moniqa cudeńko malutkie :* Super masz chłopaków!! Dzieci na pewno tez to przeżyły ale teraz już wszyscy szczęśliwi w domu super niech wam się układa a bracia niech troszczą się o siostrę.
Moja malutka tez juz się nie może doczekać brata i wierze w to że bedzie równie pomocna jak i rozsądna jak Twoi chłopcy.
Ucałuj ta kruszynkę :D
I wstawiaj zdjęcia Emilki będziemy widzieć jak rośnie i zmienia się z dnia na dzień:D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #1007635 przez agadzie84
Moniqua, Boziu, jaka kruszynka! Ale śliczności :) :)
Noo mama próbowała z wanną jak u mnie była, 2 tyg temu, potem jakoś się nie mogłam zebrać do sprzątania i dopiero teraz....uważam uważam z chemią :)
Fajnych masz synków, na pewno będą się malutką opiekować :)

Agnes87 chłopak czy dziewczyna? Mi wyliczają raz na listopad, raz na grudzień, a i tak wyjdzie jak będzie chciał :)

Iwkaa lepiej się czujesz?

9 lata 6 miesiąc temu #1007640 przez MoNiQa89

A to dumni bracia :):):)
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #1007641 przez iwkaa
Agadzie Dzieki :) lepiej (chyba) nawet po prasowałam ubranka dla małego jakos mi to energii dodało Tym razem te ból brzucha jest z przerwami a nie ciągieem jak bywało to wcześniej ale teraz już wiem że nie mam na co czekać z tym praniem bo ze mną różnie jest raz lepiej raz gorzej a jak bym tak poszła do szpitala to nie wiadomo czy by mnie wypuścili do domu przed terminem dlatego musze po woli wziąć się za to wszystko Ale puki co bez paniki :D

9 lata 6 miesiąc temu #1007642 przez MoNiQa89

A tu w pierwszym jej pieknym rozku spi smacznie
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu #1007643 przez agadzie84
Iwkaa dobrze że lepiej :) Ale się nie przemęczaj, lepiej być w domu niż w szpitalu :p

Moniqua ślicznie! Od razu widać że ta trójka to rodzeństwo :))

9 lata 6 miesiąc temu #1007644 przez MoNiQa89
Iwka super ze u ciebie lepiej :):)

9 lata 6 miesiąc temu #1007645 przez Patrizia
agnes87 u mnie też termin koło moich urodzin więc nie wiadomo ale coś mi się nie wydaję żebym wytrzymałam do 40tyg :P :P no właśnie napisz chlopak ? dziewczynka?

agadzie84 no wlaśnie detergenty jeszcze takie do łazienki dostaniesz po łapach zastaw to !!!!!!

MoNiQa no cudeńko Emilka aż sie buzia uśmiecha jak się patrzy na takiego maluszka dzielnego :) a na ostatnim zdjęciu jaka uśmiechnięta :) :kiss: bracia super postawa oby im się nie znudziło po tygodniu :P :P :P bo wiadomo jak to z chłopami bywa :P :P hehe żartuje super Monia że już tylko mega szczesliwe dni przed Wami :)

A przyszedł chyba czas na mnie jakoś po zakupach coś nieciekawie się zaczynam czuć uszy pieką zimny nos w gardlę jakos tak inaczej trzeba chyba przygotowac mleczko z czosnkiem i miodem, aaa i wiecie co rece mi spuchły nie dam rady ściągnąć obrączki :/ już mi się chyba zaczyna zbierać woda. A i pochwale sie kupiłam sobie iphona 5 ale już mnie głowa boli o tych wszystkich ustawień boziu ja sie zatrzymałam na noki 3210 :P :P :P

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #1007646 przez agadzie84
Patrizia spooko, już wszystko wymyte :p Ja w sumie obrączki nie noszę, ręce zaczęły mi puchnąć dość szybko, zdjęłam jak tylko się zaczęło puchnięcie...no i też nie lubię mieć czegoś na palcach - uraz z dzieciństwa mam chyba. A do telefonu przywykniesz:)

Moniqua cudna malutka :)

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1007654 przez ElizaZ
Moniqua cudna malutka :) :) :) z doświadczenia wydaje mi się że zdjęcie nie oddaje jaka to naprawdę maleńka kruszynka... nam się tak wydaje ,ale pewnie jest jeszcze mniejsza niz my sądzimy.... mój Jaś bardzo szybko nabrał wagi, teraz nie wygląda na wcześniaka... jest szczuplutki ale i tak nie widać i nie zachowuje się jak wcześniak :)

a ja dzisiaj pojechałam na cd. potyczki okularowej bo okazało się że jednak spadają itd. zareklamowałam dwa tygodnie temu i udało się.. uznali reklamację i dzisiaj Pani dobrała nam inne oprawki...mam nadzieję że tym razem będzie ok....
idę teraz walczyć z szarlotką.... jutro urodziny Jasia, dokładnie 6 lat temu to było.. tortu nie piekłam ale zamówiłam... :) :) :)

Patrizia oby nie ale jeśli też złapiesz coś, to mleko, czosnek i cuda domowe jak najbardziej... natomiast ja złapałam katar też i mi lekarz zaleciła krople Nasivin chociaż na noc żeby nie męczyć i siebie i dziecka i pospać... bo dwie nocne były okropne.
a co do palców to jak z rana popijesz solidnie wody i posmarujesz mydłem to obrączka zejdzie... lepiej to zrobić bo podczas porodu jak będziesz miała spuchnięte a nie uda się zdjąć to każą przeciąć.

9 lata 6 miesiąc temu #1007673 przez Patuśka
MoNiQa no prześliczna ta Twoja kruszynka aż miło popatrzeć ! :) A chłopcy prawdziwi starsi bracia :) :)

iwkaa nie przemęczaj sie ! :)

Patrizia Mi wszystko zaczęło puchnąć bardzo szybko wszystko musiałam ściągnąć jakoś w 5 mies . Ale tak jak ElizaZ mówi podobno jak na porodówce nie będzie można ściagnąć to przecinają a szkoda obrączki .

Kurde powiem wam że ledwo żyje .. znowu przesadziłam ale jutro dzień odpoczynku . Głośno było muzyka itd. mały jak zaczął fikać tak fika do tej pory :) Każdy podchodził i pytał "mogę dotknąć" tak go podotykali że jak sie rozbrykał to później każdy moge dotknąć jak kopie i tak w kółko :P Każdy mówi że brzuch mam nisko i lada moment się rozsypie .. robili zakładny jedni dali 3 tyg a drudzy 2 ciekawe ciekawe czy ktoś będzie miał racje bo w sumei zostało mi równe 5 :P

9 lata 6 miesiąc temu #1007674 przez agadzie84
Faktycznie Patuska, może i być tak że zaraz bedzie bo gdzieś tam wyczytalam że dziecko już w sumie od 36 TC jest gotowe;)
Mnie też wszyscy wczoraj po brzuchu macali,;) ale już się przyzwyczailam :p

U mnie jest teraz taka moja i męża znajoma, dostał mały od niej pierwszą butelkę i smoczek;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 6 miesiąc temu #1007685 przez Patuśka
Mi ogólnie strasznie przez ostatni tydzien brzuch się opuścił tak to normalnie widziałam pępek a teraz jedynie jak spojrzę w lusterko bo inaczej jest tak nisko ze go nie moge zobaczyć . I widzę jak siadam że nie mogę nawet usiąść ze złączonymi nogami tylko jak facet :P nogi w rozkroku a po srodku brzuch bo inaczej leży mi na nogach :laugh:
No ale zobaczymy Fabcio sam wybierze swój dzień wielkiego wyjścia :P

Czy Wy Kobitki wiece jak ja sie męcze w nocy :( znaczy zasnęłam odrazu jak się położyłam ale jak chciałam wstać na siku to myślałam że popłacze się tak mnie boli miednica że szok :( No ale wstałam juz i nawet sie wyspałam mimo bólu .

9 lata 6 miesiąc temu #1007702 przez Patrizia
Eliza WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA JASIA UŚMIECHU OD UCHA DO UCHA :) :)

Patuśka mnie ten ból miednicy i pleców pare razy dopadł w nocy ale nie jest źle, moja koleżanka ostatnio też mi powiedziała że mam nisko brzuch ale będę zaciskać jeszcze przez chwilę nogi żeby nie wyszedł bo w szpitalu w którym chcę rodzić i jest moja położna można rodzić jak sie jest w 36tyg bo wtedy już dzieciaczki nie są trakowane jak wcześniaki więc jeszcze troszeczkę :) my mamy termin w miare tak samo :P ciekawe jak nasze chłopaki czy się zgrają :P

agadzie84 no to możesz sie cieszyć że tak ładnie się rozkręca
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ja to mam tak różnie z macaniem brzucha najbliżsi ok ale tak jak ktoś znajomy to nie za bardzo

Ja już po śniadanku uzależniłam się chyba od tych płatków z mlekiem i miodem :P rosołek już wstawiony słonko świeci chociaż zimno 14st brrr Ja już chyba od tygodnia pakuje torbę :P więc dzisiaj cała niedziele mam żeby jednak ją spakować :P

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #1007704 przez Patuśka
a u nas podobno dzieci urodzone w 38 tyg. dopiero nie są uznawane za wcześniaka a przed 38 chociaż każdy mówi inaczej :p
No ciekawe .. :p
Teraz jeszcze się położyłam to śniło mi się że wracam z nim do domu :P tylko że ubrałam go w różowe ubranka :laugh:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia