BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 2 miesiąc temu - 9 lata 2 miesiąc temu #1007959 przez ElizaZ
Patrizia bardzo dziękuję :) ja już nie czuję że mam brzuszek -piłkę tylko brzuszysko gigant. Może dlatego że puchnę...
Obrączkę jeszcze noszę..ale myślę że już niedługo też zdejmę..Z Jasiem na początku szóstego mi nie wchodziła na palec !!
czapeczki super... literki również !!!!! rewelacja.

Ja mam naszykowane cztery koszule. A to dlatego że z Jasiem leżałam na patologi 5 dni wcześniej, potem po cc trzymali nas 9 dni w sumie nazbierały się dwa tygodnie. Miałam dwie koszule i któregoś dnia wiadomo, coś tam przeciekło dwa razy więc mąż kupił mi w sklepiku to co było i to była masakra bo jak szłam na noworodki przez długi hol to było mi wstyd bo moja Kochana Babcia wyglądała lepiej a po drugie mocno prześwitywała... a jak założyłam szlafrok to byłam zgotowana. Oczywiście mąż , zabierał i prał ale jak pogoda będzie taka sobie to i pranie dłużej schnie.

iwkaa przypomniałaś mi stare czasy .... co nadchodziły Bożego Narodzenia to święta to psuł się telewizor :) rok w rok.
ja jestem za ... pomysł świetny jeśli chodzi o Fejsa... nie wiem czy wolicie założyć konto Listopadówek czy lepiej w prywatnych wiadomościach jeśli któraś nie chce tak oficjalnie... wymienić się namiarami na swoje konta i pozapraszać wzajemnie.. Pewnie każda z nas ma konto na fejsie.
Leżałam z fajna dziewczyną przed porodem.... wymieniłyśmy się informacjami tak w powietrzu ale później wywietrzało z głów... nie mamy kontaktu..
Ale za to z koleżanką ze studiów wymieniłam się informacjami ale też gdzieś nam uciekło ... szukałam jej przez naszą klasę ale niestety zmieniła nazwisko w trakcie.... po 6 latach znalazła nie chyba tez przez NK.... super sprawa.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 2 miesiąc temu #1007964 przez agadzie84
Hej dziewczyny:)

Rany ale miałam dzień zalatany, dopiero teraz usiadłam na tyłku i nadrabiam zaległości :)

Stwierdzam że mój mąż ma przyjaciółki - wariatki.... była u nas ( znaczy u mnie, bo mój wraca w środę) na weekend koleżanka, dziś miała coś do załatwienia u nas, a że miała wolną niedzielę, to spędziłyśmy czas do dziś. No i dziś byłyśmy m.in w takim wielkim centrum handlowym, gdzie m.in jest ikea. no to postanowiłyśmy że zjemy tam od razu obiad - lubię to ich jedzenie. przy okazji dowiedziałam się że Juan powiedział co nam się podoba tam dla dziecka, że tu chcemy kupić ten przewijak itd. poszłam do toalety, umówiłyśmy się przy akcesoriach dziecięcych. przychodzę, jej niema, no to chwilę pokrążyłam pooglądałam sobie to i owo, no ale czas mija ale jej nie ma...no to dzwonię gdzie jest, no i mówi że ma coś do załatwienia na tekstyliach bo jej się przypomniało i potem zapomni i że jak skończy to zadzwoni...no ok, idę sobie powolutku przez te wszystkie pierdółki, wiecie, świeczki, serwetki i takie tam, no i ona wraca. Potem poszłyśmy zjeść, ja jeszcze parę rzeczy kupiłam, poszłyśmy do kasy, idziemy do auta, patrze, jakieś pudła wielkie leżą... a ona do mnie że to jest prezent od niej i jeszcze dwóch koleżanek, że wiedziała że jakby i powiedziała że planują to kupić to bym nie pozwoliła, itd, więc postawiła mnie przed faktem dokonanym... Kurczę no cieszę się bo to mega miły gest ale cholera głupio mi że tyle kasy na nas wydały...

Byłam dziś na szkole rodzenia, były ćwiczenia na piłce, muszę wreszcie nadmuchać swoją, super sprawa!

Patrizia zarębiste te literki! I fajnie że wywiad przeprowadzają przed porodem, jak nie jesteś zaaferowana porodem i się nie zwijasz z bólu... nie wiem dokładnie jak to tutaj jest, ale podejrzewam że skoro muszę wziąć swoją kartę medyczną na której są wszystkie dane, to może też nie pytają...

Iwkaa super pomysł:) Jestem za :) Też się zastanawiałam czy będziemy pisać jak już będziemy miały swoje bąble ;)

Patuśka dobrze że możesz jutro te badania zrobić:) Ja dziś rano byłam na pobraniu krwi.

Jezu padam... ze szkoły rodzenia jakoś się doczłapałam, ale czuję się jak słoń. Teściowa stwierdziła że brzuch mi trochę opadł....faktycznie jakoś tak troszkę inaczej wygląda, mam nadzieję że to nic niepokojącego, ok, chciałabym urodzić przed grudniem ale nie teraz jeszcze...

9 lata 2 miesiąc temu #1007966 przez agadzie84
Elizaz ja też puchnę, mi się to objawia wieczorem, po intensywniejszym dniu, o teraz na przykład...nogi jak baniaczki.

Patrizia, ja na telefonie normalnie sobie wczytuję przez google chrome:) i też czasem z telefonu wysyłam ;)

Jutro robię dzień odpoczynku, kupiłam sobie kilka świeczek z IKEI, takich w zestawie, grubszych i jutro je poozdabiam. Brzuch mnie pobolewa, raz że miałam niemal nieprzespaną noc, bo nie mogłam zasnąć bo coś mi co chwile stukało i wiatr strasznie głośno zawiewał, no i intensywny dzień. zaraz coś zjem, i do łóżka się kładę.

9 lata 2 miesiąc temu #1007968 przez Patrizia
Eliza ja też miałam taka szpitalna kupioną koszule masakra wiem co czułaś :P :P :P w pierwszej ciąży w ogóle nie puchłam teraz tak jakoś nie wiem :P

agadzie84 no super koleżanki :D no i jaki dzień intensywny :) ja nic nie robię w tym tygodniu siedzę i odpoczywam mój na popołudnie siostra też więc nawet jakby się coś zaczęło to kiepsko z transportem więc jestem aktywna do południa później oszczędzam baterie :P

Ja jestem za utworzeniem grupy jakoś nie jestem zbytnio wylewna z postami i zdjęciami tak żeby wszyscy widzieli a tak w grupie tylko my i można wszystko napisać i wstawić zdjęcia :) ktoś kumaty w tym fejsie żeby utworzyć grupę??

Ksawerek(*)

9 lata 2 miesiąc temu #1007969 przez Patuśka
agadzie Super miły prezent :)
Ja jutro z rana lece na te pobranie krwi bo dziś jakoś nie pomyślałam bo dziś bym poszła .. Wy dopiero teraz zaczynacie puchnąć a ja puchne już tyle czasu :P
Do mnie dziś siostra przyjechała odrazu została na noc więc nie będę sama :) mój teraz 3 dni pracuje a później cały tydzień wolne !! :woohoo: Aż nie mogę się doczekać :P

9 lata 2 miesiąc temu #1007971 przez agadzie84
Nooo ja właśnie studzę silniki, czekam aż upiecze mi się kolacja (francuskie ciasto z serem i szynką, a co :p)...

Lubię wprawdzie takie intensywne dni ale mimo wszystko - dają mi się w kość.

obejrzę sobie Harrego Pottera bo akurat puszczają, prysznic i do łóżka.

9 lata 2 miesiąc temu #1007980 przez iwkaa
Ja myslalam Raczej o naszych prywatnych kontach nie o grupie bo czy tu czy tam powoli upadnie a na prywanych nie wiec dajcie znac jak zaonteresowane to na priv pisac linki
Patrizia ja w tek chwili siedze na tel i po powiekszeniu jest ok a kak jakas strona jest mobilna to wi wyskakuje automatycznie i pyta czy chce taka wersje wiec nie wiem jak to jest u Ciebie
Agadzie super sprezent! :)
Ja tez tak mam jak czuje się ok to moge góry przenosic ale jak cos mnie za boli lozka nie opuszczam

9 lata 2 miesiąc temu #1007984 przez Patuśka
iwkaa jestem za jutro podeślę linka do mojego FB bo teraz na telefonie jestem :)

Ja właśnie skończyłam robić takie kuleczki serowe mniam ! coś mi sie chciało tylko sama nie wiedziałam co a mialam jajka , ser biały więc są kuleczki jak pączuszki takie małe plus kakao zjem prysznic i ide spać :)
Mam pytanie czy nie boli was czasami hmm można powiedzieć że skóra na samym dole brzucha ? bo ja mam wrażenie że jest taka cienka i kazde obtarcie itd. mnie boli . Albo to tylko takie uczucie .

9 lata 2 miesiąc temu #1008016 przez iwkaa
Patuska Ja mam takie uczucie ale z boku brzucha po prawej stronie tam najczęściej mały się rozpycha ale czasem czuje w tym miejscu takie napięcie wręcz az ukłucie jak bym miała pęknąć mimo tego że sie smaruje codziennie i skóra nie jest sucha. Na dole brzucha nie choć czasem tez mam takie dziwne uczucie ale tam lepiej niech nie boli ani nie szczypie bo od razu szpital ja już jestem po cięciu wiec muszę na to miejsce uważać bo czasem faktycznie może macica pęknąć ale puk puk na razie nic się nie dzieje!!!! :)
To czekam na chętne na fb i od razu również zapraszam :) :D

9 lata 2 miesiąc temu #1008018 przez Patrizia
Patuśka ja mam takie uczucie nawet wczoraj mojemu mówiłam że zaraz mi skóra pęknie ale tylko w obrębie pępka na dole nic za to Jasiek mam wrazenie mega ciężki wieczorami już mi ciężko wstać z sofy i się tak od razu wyprostować :P :P muszę powoli i wtedy zasuwam do ubikacjii

iwkaa wyślę Ci w wiadomości priv mój link na fb :) czyli dodajemy sie jako znajome tak normalnie tak??

Ja pewnie odezewe sie popołudniu teraz śniadanko obiadzik przyszykować i tak zleci pół dnia :)

Ksawerek(*)

9 lata 2 miesiąc temu #1008021 przez agadzie84
Hej hej

Ja dziś dla odmiany zamierzam robić nic. Znaczy nic forsującego, jedyne co to na zakupy muszę iść, ale to mogę później.
A tak, będę się obijać.
Apropo fb - możemy utworzyć grupę zamkniętą, taką do której tylko my mamy dostęp i tylko my możemy dodawać posty/zdjęcia etc i tylko my widzimy co się tam dodaje :)
Mnie czasem też w brzuchu zakłuje, tak na dole po boku. A zauważyłam też, że przed kolejną fazą rozrastania zaczyna mnie brzuszysko swędzieć, też tak macie?
Rozstępów póki co ani śladu (tfu tfu), jedynie co to potówki.

Patrizia, też czasami mam problemy ze wstaniem z sofy, muszę się rozbujać ;)

Czekam na 16.10 na usg, ciekawa jestem jaki duży jest młody no i czy poród bardziej na listopad czy bardziej na grudzień..

9 lata 2 miesiąc temu #1008027 przez Patuśka
Hej :) :)
Wstałam i nie zjadłam tylko odrazu na pobranie krwi poleciałam :P
Ale wiecie co? przychodnia PIELĘGNIARKI a mi ręce opadły .. miałam na skierowaniu odczyt coombosa ale w przychodni żadna pani pielęgniarka nie miała pojęcia coż to za badanie oczy zrobiłam .. dzwoniły do ginekologa do laboratorium normalnie WSTYD !! ale to po prostu sprawdzenie czy nie ma tego konfliktu myślałam że wybuchne tam siedziałam na tym siedzonku chyba ze 40 minut . Później jak już się dowiedziały co to za badanie to zaczęły sobie opowiadać o aktorach i o ślubie no myślałam że mnie coś trafi ...

Mnie brzuch też okropnie swędzi .. nad pępkiem pod wszędzie :P a rozstępy mam WSZĘDZIE .. na dole brzucha nad pępkiem cały brzuch jedne małe drugie duże.. czerwone no ale trudno :)
Wróciłam zmarzłam okropnie dziś nigdzie nie wychodze biorę się za robotę :)

9 lata 2 miesiąc temu #1008030 przez iwkaa
Patrizia wysłałam Ci zaproszenie :)
Fajnie tak się zobaczyć w całości nie tylko brzuszki :D jak któraś jeszcze chętna to zapraszam do moich znajomych :D
Patuska to bardzo inteligentne te pielęgniarki powinny być wysmiane przez lakarza choć z drugiej strony lekarze czasem specjalnie ośmieszają i używają takich terminów słów nie stostowanych w praktyce :)

9 lata 2 miesiąc temu #1008031 przez Patuśka
iwkaa wysłałam Linka :)
A dajcie spokój wstyd i tyle pielęgniarka która nie wie takich rzeczy .. No ale ważne że pobrały i poszłam stamtąd .
dobra biorę sie za sprzątanie :) później się odezwę :)

9 lata 2 miesiąc temu #1008057 przez agadzie84
też wysłałam :)

Jak się rzekło, mam dzień lenia do sześcianu, nie robię nic. Ale tak serio - czy macie tak, że po intensywnym dniu, nazajutrz, po przespanej nocy, jesteście dalej padnięte? ja tak właśnie mam...zbieram siły na jutro, mąż wraca, trzeba dobry obiad zrobić :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia