BezpiecznaCiaza112023

listopad 2015

9 lata 6 miesiąc temu #1008195 przez Patuśka
2:55 a ja siedzę zamiast spać .. ale nie dlatego że nie mogę :( tylko zostałam u mnie siostra jeszcze dziś ale to nie dla mnie już chyba nie umiem z kims spać oprócz mojego . Zamiast się cieszyć że nie jestem sama to doprowadza mnie wszystko do szału ! :( Wierci się , rzuca tak że nie patrzy na to ze mam brzuch co sie ruszy to ja oczy jak 5 zł żebym nie dostała od niej w brzuch , kołdrę zabiera wiec wzięłam koc ale koc też już sobie wzięła a najbardziej co mnie doprowadza do szału to ZGRZYTANIE ZĘBAMI !!!! co chwilę do niej mówię przekręć sie żeby chociaż na chwile przestała .. w ogóle że ja zęby nie bolą :huh: no po prostu masakra :(:( chce już żeby był ranek pójdę do lekarza bo mam na 8:30 wróce i prześpie chyba cały dzień bo ledwo widzę na oczy .

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #1008202 przez Patuśka
W końcu po napisaniu wzięłam poduszkę i drugą kołdrę i poszłam do drugiego pokoju i pospałam jeszcze te 4 godz :P nie wiem czemu ja tego odrazu nie zrobiłąm .. Naszykowałam sie i wędruję do lekarza zaraz .. Rano złapały mnie te skurcze no po prostu masakra czasami jak zaciśnie to trzymam i trzyma .. No ale siła wyższa się przyzwyczajać :) Dam znać po wizycie :)

9 lata 6 miesiąc temu #1008230 przez agadzie84
Też się przebudziłam jakoś koło 4, do 7 się przewracałam, potem na te 2,5 godziny zasnęłam. A teraz do roboty bo mąż za jakieś 2-3 godziny wraca (wreszcie!).

Patrizia powodzenia dziś w szpitalu, napisz potem jak było!

Patuśka jak u lekarza?

9 lata 6 miesiąc temu #1008231 przez iwkaa
patuska hehe ale sie uśmiałam z twoich nocnych przygód :D :D Ja tez nie umiem z kimś spać tylko z mężem nawet z Majką jak spie ale to tylko wtedy jak jest chora to całą noc się wkurzam że się wierci rozkrywa nawet przytula!! :p wiem to okropne ale nie mogę i już!!! moje łózko jest tylko dla mnie i dla męża! :D
Dajcie kobietki znać jak po wizytach szpitalno lekarskich ;)
A ja dzisisj piorę cały dzień i o mało pralki nie popsułam tak ją naładowałam niby nie dużo ale jednak kody się po włączały i pranie stoi zamiast się parać ale już ją rozgryzłam i teraz musze na 2 razy to prać a potem prasowanie małego mnie czeka i obiad....
Wiecie co to imię które jako tako jest wybrane KAROL przestaje chyba mi się już podobać! Kurde a mój mąż dalej nie wiem jakie chce! Maja dzisiaj rano wymyśliła Jacuś hehe ale odpada bo mam brata Jacka :) A mi zaczyna się podobać Maciuś..... chyba za dużo się naoglądałam tych filmów "Moje 600g szczęścia" jak na razie każdy odcinek oglądnęłam :D

9 lata 6 miesiąc temu #1008248 przez Patuśka
Ja tak w skrocie . I wybaczcie bledy jak cos ale na telefonie pisze. Poszlam rano do lekarza a tam cisnienie 153 odrazu skierowanie do szpitala dostalam po czym wyszlam od lekarza weszlam do toalety a tak plama krwi to natychmiast kazal jechac do szpitala bez zadnych rzeczy itd. Przyjechalam i narazie czekam zrobili mi KTG i kazali czekac . Dam znac pozniej co i jak .

9 lata 6 miesiąc temu #1008252 przez agadzie84
Jezu, Patuśka, trzymaj się tam mała, wszystko będzie dobrze!!!

9 lata 6 miesiąc temu #1008259 przez Patrizia
patuska trzymaj się dzielnie może lekarz Ci tam pogmerał i dlatego troszke plamiłaś dawaj znać od razu jak będziesz wiedzieć co i jak :)

Ja zameldowana w szpitalu tak w połowie :P tzn przyjechaliśmy na miejsce położna mówi że jej się poród zaraz zaczyna żebyśmy poszli sami powypełniać papiery to mówimy trudno może się uda ale babki były super nie mieliśmy problemu z językiem większość z resztą wyczytały z karty ciąży ale jak zerknęła to mówi że już mam jedno dziecko i musiałam powiedzieć ze urodziłam ale nie mam :( no i oczy całe mokre myślałam że nie dam rady powstrzymać emocji ale udało się Pani mówi że zrobimy USG :) ucieszyłam się maluszek super się rozwija i wcale nie jest taki duży bo na dzień dzisiejszy to ma wagę między 2700g-3000g więc moja ginka ma chyba jakiś przedwojenny sprzęt no mniejsza z tym skończyliśmy badanie i miałam iść wypisać reszte z położną plan porodu i zrobić KTG położna kazała czekać pół godziny bo ma ten poród więc czekamy wyszła pózniej do nas i mówi że musimy inny termin ustalić że dopiero 10 października ma dyżur i wtedy obgadamy resztę ważne że maja już mnie w komputerze :P

Teraz wstawiam pranko i chyba się zdrzemnę wstałam po 7 jak dla mnie to wcześnie :P

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #1008262 przez agadzie84
Patrizia, a to i tak dobrze że chociaż coś, a emocje...ja bym chyba nie potrafiła powstrzymać płaczu...

Mąż wrócił, obiad smakował, z prezentu zadowolony ( nie zabijcie mnie śmiechem ;)... kupiłam mu taki garnek, w sumie brytfankę z IKEI...jemu się to marzyło już od x czasu, oglądał na wszystkie strony, wyczytywał opinie itd... ale zawsze coś wyskakiwało, jakiś inny ważniejszy wydatek, no i jak w tam w poniedziałek byłam to stwierdziłam że mu wezmę, a jak coś to wymieni na coś innego albo oddamy i sam coś sobie wybierze. Ale na szczęście bardzo mu się spodobał).

Jeszcze tylko bułki cynamonowe do pieca wstawię.

9 lata 6 miesiąc temu #1008267 przez iwkaa
Fajnie że twój mąż potrafi gotować co ja niestety o swoim tego nie mogę powiedzieć choć czasem jakiegoś dobrego kotleta zrobi czy pyszną jajecznicę :)
Ciekawe co tam u Patuski chyba nas wszystkich zaskoczyła ta wiadomością i oby wszystko dobrze się skończyło choć tak jak Patrizia napisałaś może po badaniu to krwawienie nie koniecznie musi to oznaczać poród no ale nic czekamy na więści dobre wieści!!!! :)

9 lata 6 miesiąc temu #1008268 przez Patrizia
agadzie84 no szczerze prezent zaskakujący :P i przyznam się że się uśmiechnęłam jak przeczytałam ale jak tylko lubi to tylko super, mój potrafi ugotować obiad ale jakoś go nie ciągnie do kuchni :P

iwkaa trzymam kciuki żeby tam u Patuśki wszystko było oki juz 3 godziny jak się nie odzywa z drugiej strony nawet jakby Fabian chciał wyjść to już dzieciaczki są na to gotowe ale życze jej jeszcze paru tygodni z brzuchem :)

Ale jestem dentka niby spać mi się chce ale jestem też głodna dużo dzisiaj na nogach i ciągle mnie ciągnie tam na dole czuje taki napór chciałam włosy sobie zafarbować ale jak na razie zjem i odpoczywam jak siły wrócą to wtedy może się wezmę no spakuje torbę do szpitala juz ostatnio miałma to zrobić ale tylko przegląd zrobiłam czy wszystko jest a torba poszła do prania :P

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #1008270 przez agadzie84
Iwkaa gotować jak gotować, ale uwielbia wszelkie gadżety :) kuchenne też:p no i robi rewelacyjną pizze, muszę go namówić żeby mi zrobił na dniach :)

Oj tak, trzymam kciuki żeby wszystko było ok z Patuśką i małym, ale na pewno będzie :)

9 lata 6 miesiąc temu #1008280 przez Patuśka
To ja w sumie zrobili mi KTG zbadali i plamienie przez badanie to fakt ale powiedzieli że mój lekarz jest nie odpowiedzialny bo skoro miałam takie ciśnienie od Lipca to już dawno powinien się tym zająć a nie dziś . Wszpitalu wyczekałam się ponad 4 godziny z czego przyszła babeczka i pyta czy chce zostac czy wole iśc do domu to mówie że skoro nie trzeba to wole w domu siedzieć to dała mi kartke do podpisania i pojechałam do domu z tych nerw przestałam myśleć po czym w domu okazało się ze niby Ona kazała mi zostać w szpitalu a ja sie wypisałam na własne żądanie no po prostu chyba mnie dziś coś strzeli z nerw itd. pakuje torbę i jutro rano jadę i niech mnie kładą bo przecież jedno mówią drugie robią a wyszło tak ze ona mnie powinna zostawić i niby chciała a ja sie kategorycznie nie zgodziłam .. :( zwiększyła mi z jednej tabletki na 3 dziennie tego na nadciśnienie i co prawda wróciłam do domu wzięłam i spadło mi ona mówiła że jak spadnie to nie musze przyjeżdżać ale z drugiej strony kur...a powinnam zostać no jaja jak człowiek pierwszy raz w takiej sytuacji i jest nie poinformowany to robią w balona tak ze szok :( wykąpie się ogarnę wszystko torbę dopakuje i jadę jutro z rana bo to miesiąc leżenia przede mną .. ale siostra mówi że lepiej jechać nawet jak ciśnienie spada więc pojadę . I teraz tak mnie boli dół brzucha p tych badaniach że wstać dobrze nie mogę przekrecić się.. z tych nerw ciągle mam wrażenie że maly sie mało rusza . Oczywiście rusza sie ale już z tego wszystkiego wszystko jest dla mnie nie tak .. :( :(

9 lata 6 miesiąc temu #1008287 przez Patrizia
Patuśka nie daj się zbyć co za dużo miała pacjentek na głowie że Cie tak olała a raczej nie powiedziała jak być powinno !!!!!!! to jest fakt z którym ja też się spotkałam w pierwszej ciąży oni to wykrzystuja tą nieświadomość ja na Twoim miejscu też bym pojechała niech chociaż przez parę dni zerkną jak to ciśnienie i w ogóle będziesz pod obserwacją u nas to już końcówka więc trzeba bardzo uważać
Nie denerwuj się maluszek też zestresowany pewnie jutro na spokojnie pojedziesz i powiesz jak było i muszą Cie przyjąć teraz tak jak piszesz na spokojnie spakuj sobie to co potrzebujesz Nie martw się bedzie dobrze przynajmniej codziennie będziesz mieć badania i będziesz spokjniejsza :)

Ksawerek(*)

9 lata 6 miesiąc temu #1008289 przez iwkaa
Patuska dokładnie tak jak patrizia napisała jedź i bedziesz spokojniejsza co prawda pewnie w szpitalu tak samo dostaniesz taka sama dawkę tych leków ale może kilka dni poleżysz i wyjdziesz jak nic nie będzie się działo nie koniecznie do końca bo w domu możesz sama brać te leki ale badania po robią 2 x dziennie KTG powinnaś mieć no i relax cały dzień i całą noc :D:D:D (bynajmniej mi tak się wydaje ale mogę się mylić)
Dobrze że tak to się wszystko skończyło choć miała cichą nadzieje że juz może jesteś po wszystkim :) i będziesz się nam tu chwalić swoim maleństwem ale jeszcze niech ze 2 tyg sobie posiedzi w brzuszku :)

9 lata 6 miesiąc temu #1008292 przez Patuśka
iwkaa też myślałam że dziś już będzie rozwiązanie ale niech posiedzi chociaż tydzień to wcześniakiem nie będzie :) mierze ciśnienie szaleje dzwoniłam do szpitala i dziś jadę . Spakowałam się wykąpałam i na 20 mam jechać powiedzieli że odrazu mnie zostawią więc jadę wolę tam poleżeć i być spokojniejsza już się nie dam zbyć !! głupia byłam że odrazu nie zostałam no ale skąd mogłam wiedzieć.. jak już mnie przyjmąitd. odezwę się bo będę pewnie na telefonie :) Powiem wam że tan dzień dzisiejszy mnie wykończy :( cała w nerwach jestem staram się nie denerwować ale to siła wyższa .. najważniejsze że mały się rusza czyli u niego wszystko w porządku a to najważniejsze :)

Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia