BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #489136 przez andzia_zg
Właśnie wyszłam na chwile z łóżka i robie zupkę.
Czuje sie już lepiej, brzuch bardziej miękki,a Wojtuś jak zwykle szaleje.
Dziwne, bo w sumie wczoraj zaczął mi twardnieć brzuch jak się wystraszyłam telefonu, bo była mega cisza w mieszkaniu i nagle przyszedł sms i az podskoczyłam jak zaczął wibrować na stole. I wtedy właśnie spiął mi sie tak dziwnie brzuch :S A wieczorem to juz wiecie co było... :S
Zaraz wracam do łóżka.Tylko zjem obiad.A gdyby znów wieczorem zaczął mi twardnieć brzuch to się nie zastanawiam tylko jadę na IP.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #489161 przez Satine0
Michasia tak, wysocy :) ja mam 175 cm a mąż 185 cm :silly:

12 lata 2 tygodni temu #489192 przez Pliszka
Witam znad obiadku :) Ugotowałam zupkę pomidorową z lanymi kluseczkami i właśnie wcinam z dużą ilości marchewki i natki pietruszki żeby Olek rósł zdrowo :lol: Mniam mniam :)

Andzia, współczuję wczorajszych perypetii :( Mam nadzieję, że to się już nie powtórzy.

DOMI, boski ten kocyk, nie mogę się napatrzeć!

Satine, super, że wszystko z Wami w porządku i że Marysia tak pięknie rośnie :)

Michasia, rzeczywiście niefortunnie się to ułożyło, ale mam nadzieję, ze mimo wszystko z wizyty będziesz zadowolona i że pani doktor zrobi Ci usg.

bananamama, ja uwielbiam pierniczki i nawet mam super foremki z ikei, ale nigdy nie robiłam. Podziel się swoim przepisem jeśli możesz :)

Ja w ramach zużywania moich strategicznych zapasów marchewki ;) zrobię dziś takie babeczki:
www.kwestiasmaku.com/desery/muffiny_cupc...hewkowe/przepis.html
Tylko bez lukru bo nie lubię.

Miłego popołudnia! :)

12 lata 2 tygodni temu #489198 przez bananamana
To w takim razie podaje przepis

Składniki:

1/4 szklanki miodu
5 łyżek miękkiego masła
1/2 szklanki brązowego cukru (lepiej zastąpić cukrem pudrem)
1 jajko
2 i 1/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka sody
3 łyżeczki przyprawy do piernika (dałam więcej)
opcjonalnie: 1 łyżeczka kakao (jeśli lubicie, gdy pierniczki mają ciemniejszy kolor)

Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować, delikatnie podsypując mąką (podsypałam sporo, by się ciasto nie kleiło), na grubość około 3 mm, wycinać pierniczki.
Układać na blaszce wyłożonej papierem i piec około 10 minut w temperaturze 180ºC. Uważać, by nie piec za długo, bo będą miały posmak goryczy. Po upieczeniu wystudzić i ozdobić.
Po upieczeniu są mięciutkie, później twardnieją, by znów zrobić się miękkie chłonąc wilgoć z powietrza. Przechowywać w szczelnym pojemniku (długo się przechowują ok 2tyg :)).

Smacznego :)

12 lata 2 tygodni temu #489207 przez Pliszka
Dziękuję, wypróbuję :kiss:

12 lata 2 tygodni temu #489216 przez Pliszka
o, widzę, że Sylwia zalogowana :) Kochana, co u Ciebie????

12 lata 2 tygodni temu #489221 przez sylwia1986
czesc tu maz Sylwii.pisze na jej prosbe.monka lezy w szpitalu na obserwacji.jutro bedzie mkiala badanie szyjki i albo wroci do domu,albo bedzie miala zakladany pesar,ale z Bartusiem wszystko ok.jak cos bede wiedzial wiecej postaram sie napisac.

12 lata 2 tygodni temu #489234 przez Pliszka
Dziękujemy za nowinki i mocno trzymamy kciuki!!!!!!!! :kiss:

12 lata 2 tygodni temu #489254 przez dominia
Dziękujemy za informacje, dobrze, że pojechaliście wczoraj do szpitala i z Bartusiem wszystko jest ok :) czekamy na Sylwie tutaj z samymi dobrymi wieściami :)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #489256 przez DOMI
Dzięki za wiadomości. Cieplutko myślimy o mamie i Bartusiu. Powodzenia.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #489260 przez gabilee
Hej mamusie :)

super wiesci z waszych wizyt:)ciesze sie bardzo :)

mezu sylwi przekaz jej ze trzymamy za nia kviuki i niech szybko wraca do domku najwazniejsze ze z malym wszystko wporzadku :)

domi kocyk sliczny :)

andzia dobrze ze juz lepiej ale nie zwlekaj jak bd znowu cie bolalo :)

moj maly coa slabiutko sie rusza nie wien czy dlatego ze chodze albo jezdze autem teraz dopiero sie troszke rusza jak z wami posze :)

Nie wiem co mialam komu jeszcze napisac :/

michasia masz naprawde przygody z lekarzami :( a ja myslalan ze ja duzo razy zmienialam gina :p
ale moze uda sie zrovic dokladne usg trzymam kciuki :)

xpati milego dnia w szkole :)

princess mialam wracac jutro ale jednak bie bede jechala juz pociagiem... wroce w pt z Marcinem :) i pojedziemy w pon razem na wizyte o ile jakis wyjazd znowu nie wyskoczy ze bedzie musial n jechac na gwalt :/ ale do mojego gina mozna z dnia na dzien aie umowic wiec nie powinno byc problemu

12 lata 2 tygodni temu #489263 przez chomiczka
Najważniejsze że z dzidziusiem wszystko w porządku. Trzymamy kciuki Sylwia.

Martyna i Michasia trzymam kciuki za dobre wieści z wizyt
:)

Satine rośnie Ci mała miss :)

Ja już jestem po wizycie, wszystko w porządku, maluszkowi ładnie bije serduszko. Tylko jest jeden problem, jest póki co ułożony pośladkowo. Mam nadzieje że jeszcze się odwróci :( jeżeli nie to wtedy chyba tylko cesarka czy jak to wygląda??
W internecie znalazłam info że w 29 tc dziecko ma 90% szans na przeżycie, a lekarz mi dziś powiedział że gdyby się teraz urodził to przy polskich warunkach ma bardzo malutkie szanse ;/ ale mój bobasek przecież wytrzyma do lutego!!
Dostałam zwolnienie, tylko mam pytanie do was, jak to wygląda z tym L4. Czy w kadrach będą wiedzieć że to zwolnienie płatne 100% a nie 80%, czy na tym druku jest to jkoś oznakowane czy ja muszę pracodawcę poinformować? czy pracodawca teraz będzie mi płacił czy od razu ZUS?? czy wystarczy że zostawie w pracy to L4 i nie muszę już informować ZUSU?? przepraszam za takie może głupie pytania ale jestem zielona w tej kwestii ;)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #489266 przez kasia123m
dziekujemy za infoo...cale szczescie ze wszystko wporzadku:)

chomiczka Tosia tez lezy posladkowo ale Pani dr powiedziala ze jeszcze kilka razy moze sie obrocic...ma czas...super ze wszystko ok...ze zwolnieniem niepomoge bo sie nie znam

12 lata 2 tygodni temu #489278 przez Satine0
Chomiczka za pierwszy miesiąc L4 placi ci pracodawca. A zwolnienie zanosisz do pracy i nie musisz raczej nic do zusu zgłaszać.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #489285 przez anoda89
chomiczka spokojnie, słyszałam że dzieci potrafią się nawet w 30 tc przekręcić. Jeśli nie to CC Cię czeka ale ja na zapas bym się nie przejmowała.

Sylwia dobrze że wszystko ok.

Dziewczyny nie wiecie co się z Sylwka dzieje?? Już kilka dni jej nie widziałam ani tu ani na staraczkach.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka