BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu #570091 przez Panika992
Ufolka chyba lezenie w wannie nie jest wskazane, bo latwiej o infekcje. Moze lepiej prysznic. Ale to tylko moje zdanie, jak jest to nie wiem.
Wlasnie ciekawe co u offci??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #570093 przez wiewiorka
ufolka napisał:

ciekawe jak tam Offca, bo się nie odzywa..

Ela jesteś moim bohaterem, skąd Ty masz tyle sił??? :P
Depeche też tak słyszałam, nie chcę Cię martwić, a nie możesz iść rodzić gdzieś, gdzie przyjmuje jakiś lekarz u którego byś się umówiła na wizytę i wtedy na cesarkę?? Twój przyjmuje gdzieś w szpitalu??
Ja piszę jak jest u mnie w 2 szpitalach, ale jak coś to najpierw każą naturalnie rodzić.. chyba że tnie się u lekarza który prowadzi ciążę. Nie chcę straszyć niepotrzebnie, no ale tak jest u mnie ;/
Koticz ja tam nie zwróciłam uwagi na twoje błędy.. chyba dobrze potem edytujesz te posty :P
Panika no chyba aż się zmierzę hehe ale Cię pobije pewnie :blink:
Wiewióra ty lepiej pisz co u was :)

ponawiam pytanie, czy może wiecie czy kąpiele nie są niebezpieczne jak się ma rozwarcie??? bo ja codziennie po pół godz w wannie siedzę :dry:

u mnie jak to mój mąż mówi : kraina mlekiem płynąca

W ciąż zadaje sobie pytanie czy ja się jeszcze kiedyś wyśpię i ile da się wytrzymać spiąc po par godzin dziennie.. No ale mogę tak narzekać i narzekać ale jestem bardzo szczęśliwa. Jeszcze nie doszło do mnie, że jestem Mamą. I tak patrze na niego i wciąż próbuje sobie wyobrazić, że był w moim brzuchu. Jak ma czkawkę to przypomina mi się jak w brzuchu mi skaskał. Niektóre jego ruchu kojarze z tymi kopniaczkami a i często trzyma rączkę przy buzi tak jak na usg widziałam. Dziś mieliśmy pierwsze kąpanie bez płaczu a wręcz było fajnie.
Dziewczyny kiedy się na kolejne ciąże ustawiamy?

11 lata 10 miesiąc temu #570098 przez Beata 26
koticz napisał:

Beata oj tam oj tam :S nie czepiaj się,na swoje usprawiedliwienie powiem tyle,że jak piszę to nie patrzę na monitor tylko na klawiaturę(nie umiem inaczej) i przez to sadzę tyle błędów(jestem wzrokowcem) nawet sobie nie wyobrażasz ile razy ja edytuję swoje posty usuwając błędy ortograficzne i modląc się,żeby żadna z Was nie zauważyła :side:

Ja zjadłam właśnie koreczki śledziowe i zagryzłam to sałatką z owoców :cheer: teraz mam chęć na kakao :P

Ja na brzuchu mam tylko jeden mały rozstęp,a w dooopie za całą ciążę przybyło mi tylko 3cm i całe poślady mam zciachane :( Myślę,ze to od plaszczenia doooopska na kanapie całe dnie :side: skóra nie zdzierżyła :blush:

Masakra dopiero Wasze babskie wieczory uświadomiły mi,że to piątek... :cheer: Ja siedzę sama ale chyba sobie zaraz włączę jakiś film na kompie...

Koticz wariacie! Haha ja nawet Twojego bledu nie zauwazylam! Mi chodzilo o Twoje zboczenie ;) :**

Ktora zaczela mowic o swedzacym brzuszku? No udusze - teraz i mnie zaczyna ! :)

11 lata 10 miesiąc temu #570110 przez ufolka
Panika no właśnie też mi się tak zdaje, ale chciałam poznać wasze zdanie czy nic mi się nie wcina :)
Wiewiórka no to super że okej jest, a dzidziuś już poznał kiedy noc a kiedy dzień?? stosujesz tę maść z ziajki?? jak ona się sprawdza?? z kolejną ciążą poczekaj hehe nadrób spanie najpierw :P

11 lata 10 miesiąc temu #570112 przez mamcia2013
Beata 26 napisał:

koticz napisał:

Beata oj tam oj tam :S nie czepiaj się,na swoje usprawiedliwienie powiem tyle,że jak piszę to nie patrzę na monitor tylko na klawiaturę(nie umiem inaczej) i przez to sadzę tyle błędów(jestem wzrokowcem) nawet sobie nie wyobrażasz ile razy ja edytuję swoje posty usuwając błędy ortograficzne i modląc się,żeby żadna z Was nie zauważyła :side:

Ja zjadłam właśnie koreczki śledziowe i zagryzłam to sałatką z owoców :cheer: teraz mam chęć na kakao :P

Ja na brzuchu mam tylko jeden mały rozstęp,a w dooopie za całą ciążę przybyło mi tylko 3cm i całe poślady mam zciachane :( Myślę,ze to od plaszczenia doooopska na kanapie całe dnie :side: skóra nie zdzierżyła :blush:

Masakra dopiero Wasze babskie wieczory uświadomiły mi,że to piątek... :cheer: Ja siedzę sama ale chyba sobie zaraz włączę jakiś film na kompie...

Koticz wariacie! Haha ja nawet Twojego bledu nie zauwazylam! Mi chodzilo o Twoje zboczenie ;) :**

Ktora zaczela mowic o swedzacym brzuszku? No udusze - teraz i mnie zaczyna ! :)

to ja zaczęłam temat swędzenia! :D :D i nadal mnie swędzi !

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #570113 przez koticz

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Spadam pranie powiesić i łóżko trza ścielić,no i tego kakao się napić bo mi spokoju nie da...

Dobranoc królewny...

Nie wiem jak to jest z wanną i rozwarciem,ja tam też się moczę ze 30min tak na zapas bo po porodzie nie można :dry:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

11 lata 10 miesiąc temu #570159 przez Waszka87
Jestem ;-)
Chłopy bardzo nienarozrabialy jest ok a mój nawet sam zrobił sałatkę i kanapki ;-);-);-)
Piszecie o swedzacych brzuszkach, mnie na szczęście narazie to nie dotyczy.
wiewiorkawlasnie napisz jak ta maść z ziajki się sprawdza.

Wiecie co zauważyłam? Ze już skonczylysmy pisać o zakupach i wyprawkach teraz juz tylko o porodzie oto ;-) nie do wiary ze to juz tak blisko <3

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #570161 przez ufolka
Waszka87 napisał:

Jestem ;-)
Chłopy bardzo nienarozrabialy jest ok a mój nawet sam zrobił sałatkę i kanapki ;-);-);-)
Piszecie o swedzacych brzuszkach, mnie na szczęście narazie to nie dotyczy.
wiewiorkawlasnie napisz jak ta maść z ziajki się sprawdza.

Wiecie co zauważyłam? Ze już skonczylysmy pisać o zakupach i wyprawkach teraz juz tylko o porodzie oto ;-) nie do wiary ze to juz tak blisko <3

a za miesiąc to temat będzie kup i cycków i mleka :P a potem szczepień :laugh:

Dobranoc :)

11 lata 10 miesiąc temu #570212 przez Lenucha217
godz 5.11 ,melduje sie 2 w 1

11 lata 10 miesiąc temu #570221 przez ufolka
7.25, 2w1 chociaż w nocy nie przypuszczałam że będę rano w dwupaku ale jak zwykle na przypuszczeniach się skończyło :dry:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #570225 przez Beata 26
7:48 2 w 1 .

Poki co daje rade wiec wstaje kupic bilety na te targi ;) jedziemy o 10. Dam znac jak wroce jak bylo.
Jest nadzieja, bo weekend, ze nie nabazgracie tysiaca stron ;)

Gosia - wez sie prosze odzywaj i nie czuj sie inaczej::***** tesknie tu za Toba.

Koticz ;d

Boshe ciekawa jestem czy mamy kolejnego forumowego dzieciaczka?;)

11 lata 10 miesiąc temu #570227 przez ufolka
Dziewczyny meldujcie się :)

Beata ja też jestem bardzo ciekawa :)

udanych targów życzę :) ja dziś w planach mam wyniki zrobić i zakupy :) pff ale plany :D

11 lata 10 miesiąc temu #570243 przez Waszka87
Melduje się.
Wiecie co? Zaczyna mnie tak bolec - uciskać podwozie.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #570244 przez Agnieszka86
Hej,
Część przepowiedni K. się nie sprawdziła i Zosieńka nadal mieszka pod moim sercem. Brzuch mnie okresowo boli, a tak to jest ok. Męża cały dzień w domu nie ma dzisiaj-trochę mnie to przeraża.

Moje plany na dziś:
- pozmywać naczynia,
- zrobić piankę do deseru galaretkowego,
- znaleźć przepis na trufle i je zrobić,
- umyć podłogę i zetrzeć kurze.

na brzuch używam oliwki Bambino od samego początku i jak na razie nie mam ani jednego rozstępu, a brzusio słusznych rozmiarów.

11 lata 10 miesiąc temu #570261 przez Agnieszka86
Koticz odnosząc się do Twojego wczorajszego wpisu, że nie możesz uwierzyć, że nie niedługo Jagoda będzie już na świecie. Mnie to się wydaje, że ja przez długi czas nie będę w stanie pojąć tego, że Zosia NAPRAWDĘ JEST, że jest NASZA! Kłębi mi się to czasem w głowie. Teraz już nie mogę pojąć tego, że w moim brzuchu jest dzidziuś, który mruży oczka, macha rączkami, nóżkami, ziewa i robi mnóstwo innych rzeczy, i że zostało tylko 6 dni do terminu, który wydawał się taki odległy!

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka