- Otrzymane podziękowania: 130
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 12
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
O właśnie ja też mam podwyższone crp ale nie wiem co to może u mnie oznaczać, gbs mam ujemny. Może to przez te bakterie w siuśkach. Dobrze, że w czwartek wizyta.
Asik może to Twoje swędznie to jednak cholestaza? Trzymam kciuki by skurcze były regularne i efektywne
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- EwelinaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 20
ulka no to naprawde fajnie Ci poszlo tez bym tak chciala. A karmisz piersia??
asik wlasnie zadnej wysypki nie masz bo gdzies mowili ze wirus różyczki panuje czy ospy nie pamietam zebys niczego nie zlapala.
Wg dziewczyny jak tam wasze piersi cos powinno sie dziać skoro termin porodu sie zbliża? U mnie nic troche urosly dwa trzy razy cos tam sie posaczylo z nich jak zasnelam w staniku i chyba byly zgniecione a teraz spoko a one maja karmić a martwie się że nic z tego nie bedzie.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Ulka wow ale mialas szybki porod i jak ci fajnie ze nie peklas ani cie nie nacieli jak ja bym tak chciala dobrze ze jestescie zdrowe
Ewelina u mnie piersi jakie byly takie sa nic sie niedzieje hehe
JA wrocilam juz od mamy cos mnie czasami strasznie brzuch caly rozboli i jest twardy ale watpie ze to jakies skurcze nie wiem od czego te bole :/ Wgl macie tak ze jak jedziecie samochodem to wasze malenstwa sie strasznie kreca ? u mnie mala jest tak aktywna podaczas jazdy ze ojej tylko wsiade do samochodu to juz sie rozpycha
Moj wlasnie piecze zapiekanki i juz nie moge sie doczekac je zjesc az mi slinka leci
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Monika moja gin jak to wczoraj widziała to mówiła się to nie jest na pewno to więc ja sama już nie wiem, a nie chce panikowac bo na Lutuckiej nie lubią tego i potem będą dla mnie nie mili wiec zobaczę jak to będzie jutro
jak mi się uda to wkleję zdjęcie tego brzucha
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Ewelina małe ustępstwo od planu jest nawet wskazane by nudno nie było . Ja mam takie samo zdanie jak Ty, że nie ma co się spieszyć na siłę . Hmm.. piersi ogólnie spokojne, coś tam z nich czasem wyleci ale to tak samo jak u Ciebie. Jednak chyba nie ma się co martwić bo one jakoś samoistnie po porodzie się włączają
Asik jak gin powiedziała, że to nie jest cholestaza to na pewno to odpada. Może faktycznie jakaś alergia. Tak czy inaczej no biedna z tym jesteś! No słyszałam od koleżanki, że tam ordynator jest taki, że pielęgniarki i położne jak w zegareczku chodzą hihi. No i że na jego wizytacjach absolutnie nie można mieć majtek tych siateczkowych
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Jestem Lutową mamusią 2015 mam pytanie czy któraś z was jest z warszawy i który szpital według was zasługuje na rekomendacje. Zaczynam mieć już mętlik w głowie, mój pierwszy wybór to szpital bielański nie wiem czy któraś z was ma jakieś doświadczenie którym mogłaby sie podzielić
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Monika to my zostaniemy we dwie jak wszystkue dziewczyny urodza bo mamy faktucznie podobne terminy
Asiek ja bym jednak pojechala na IP z ta wysypks bo ona nie wyglada najlepiej
Ulka super szybki porod ja rowniez sobie taki zamawiam bez pejniecia ciecia i szyciaoeaz tski szybki.Fajnie ze dziewczynki ci tak pomagaja
A ja dzis sue jednak tak nie nudzikam jak przypuszczalam bo odwiedzila mnie kolezanka z coreczka i posiedzialysmy troche pozniej ja odprowadzilam a teraz maly poszedl spac do mamy wuec man spikoj tylko jeszcze chlopa bym gdzies wygnala ale on nue chce nigdzie isc
A ja dzis
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja juz nie wiem co robić, mąż mówi żeby poczekać do jutra dam radę
No Monika ordynator trochę ostry tam jest ale jest dokładny i ma takie doświadczenie ze aż mu pozazdrościć no do majtek to nie wiem jeszcze ale te pielęgniarki zawsze tam mówią przed wizytami ze ściągać gacie wiec żadna nie zapomni w razie co
Maja to odpoczywaj sobie i fajnie ze koleżanka cie odwiedziła przynajmniej jakieś zajęcie, bo ja to cały dzień praktycznie w łóżku przy tv i taka nuda ze chyba pójdę spać
Kurde dziewczyny ja mam co 7-8 minut skurcze znowu i ja nie wiem co mam robić no ;( boje się ze zaraz mi znowu przejdą nic leżę i czekam
Milej nocy życzę
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
21 i będzie prezent na dzień babci i dziadka
ewelina u nas też wiatr łeb urywa
agat korzystaj z jedzonka póki możesz i daj znać jak powizycie
martadiana no właśnie nie wiem ile waży w środę idziemy na wizytę profilaktyczną to na pewno zdam wam relację a na rączkach to dziadki i tata go lelkają, ale powiem ci że jak śpi dłużej niż 2 godzinki w łóżeczku to tęskno mi za nim i muszę się powstrzymywać żeby go nie wyjąć i nie utulkać placek po cygańsku, zapiekanki ale ci zazdroszczę mi już tylko ślinotok pozostał
monika jeszcze nie musiałam korzystać bo moja mała przyssawka nadąża ściągać
ulka
asik kurcze niepokojący ten twój brzuszek musisz się męczyć biedna trzymam kciuki za rozwój akcji
- Angela1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
ASIK - to nic innego jak "osutki ciężarnej" zaczynają się swędzącą wysypką już od 36 tygodnia ciąży lub po porodzie. Ja teraz też to miałam w 37 tygodniu. Rzadko występuje u ciężarnych, ale jest na to lek.
po pierwsze porozmawiaj z położną lub lekarzem żeby dali ci zastrzyki DEXAVEN 4mg/ml (bezpieczne w ciąży - podawane są pacjentkom które mają wcześniej urodzić żeby płuca dziecka się wykształciły szybciej) po trzech zastrzykach wysypka u mnie powoli zaczełą znikać i przede wszystkim już tak nie swędziało.
po drugie mi także pomagał AMOL smarowałam nim miejsca z wysypką najpierw piecze a potem chłodzi i przynosi ogromną ulgę.
po trzecie tuż po porodzie zniknie jak ręką odjął.
Tak więc trzymaj się dzielnie , jeżeli nie chcesz brać leków poczekaj do rozwiązania.
Jak juz tu jestem to powiem wam że od dawna czytam wasze forum. Głupio mi było tak w środku dopisywać się do was. Termin mam na 15 stycznia. To moja trzecia ciąża. w poprzedniej te cholerne osutki ciężarnej dopadły mnie po porodzie. Żadne maści nie pomagały. dopiero zastrzyki. A teraz dopadły mnie pod koniec ciąży, ale po trzech zastrzykach mam spokój i cierpliwie czekam na rozwiązanie.
ASIK ta wysypka zapewne powiększa się u ciebie . U mnie tak było . W końcu zaatakowała mi całe nogi brzuch i piersi. Więc nie polecam czekania do porodu. Poczytaj w internecie pod hasłem "osutki ciężarnej" a dowiesz się więcej.
Trzymajcie się dziweczyny i trzymam za nas kciuki