BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #331787 przez pulpecja
hej Dziewczynki :)
Dziękujemy za Życzenia :) :) :) Jesteście jak zwykle Kochane :*

Nelunia samych różowiutkich dni, uśmiechu, od uszka do uszka, zdróweczka i szalonej zabawy na roczku :) :) :)

u nas imprezka była wczoraj :) dokładnie w dniu urodzin :) Fajnie wszystko wyszło :) Kasia dostała konika na biegunach, wózeczek-spacerówkę dla lalek, stoliczek edukacyjny :)
a tu kilka foteczek:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #331813 przez nikita
pięknie wyszliście i smakowicie wygląda torcik :) mniam mniam

12 lata 9 miesiąc temu #331816 przez sylka
Sliczne zdjęcia a solenizantka jak zawsze urocza :)

12 lata 9 miesiąc temu #331829 przez megi23
pulpecja zdjecia super Kasia cud miod mala ksiezniczka :kiss:
u nas tez imprezka wypada 24 w dniu urodzin Tymcia i nie wiem jak ja to liczyla ale mi wychodzilo 15 osob a bedzie 18 :silly: w tym 5 dzieci z Tymciem ... :)

12 lata 9 miesiąc temu #331875 przez pulpecja
Dzięki Babeczki :kiss:

nikita napisał:

pięknie wyszliście i smakowicie wygląda torcik :) mniam mniam

nikitka muszę się Tobie jeszcze pochwalić, bo Ciebie nie ma na fb...torcik to w pełni moja samodzielna robótka :) w rzeczywistości był ciut jaśniejszy niż na zdjęciach i wiecie co...bardzo wszystkim smakował :) wyszedł fajny, taki niesłodki i mokry :) był w środku z brzoskwinkami ;)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #331886 przez nikita
no co ty poważnie :unsure: :unsure: :unsure: super :ohmy: a czym ozdabiałaś, kremem? miałaś barwniki?
kurcze ale ladny a zrobisz mi tez taki :unsure: :side:

12 lata 9 miesiąc temu #331936 przez megi23
Lol pulpecja szacun za torcik :laugh: przyszly buciki malego sa super i takie lekkie dzis go wyjelam z wozka i spacerowal po ogrodzie trzymalam go za kaptur smiesznie stawial stopki po trawce inaczej sie chodzi noz po drewnianej podlodze hehe

12 lata 9 miesiąc temu #331966 przez pulpecja
nikita napisał:

no co ty poważnie :unsure: :unsure: :unsure: super :ohmy: a czym ozdabiałaś, kremem? miałaś barwniki?
kurcze ale ladny a zrobisz mi tez taki :unsure: :side:

Pewno,że zrobię :) tylko czy przetrwa w liście priorytetowym :unsure: :lol: :lol: :lol:
po konsultacji z boniuszką i jej mężem zrobiłam zakupki na stronie www.aledobre.pl i dzięki blaszce, barwnikom i akcesoriom do dekoracji efekt końcowy był taki jak na fotce :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #331983 przez nikita
hmm no tak, to może sama zrobię :unsure: ;) za stronkę dziękuje :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #331984 przez justyna84

12 lata 9 miesiąc temu #332173 przez nikita
ale ta foremka do ciasta droga :ohmy: kupiłam barwniki do kremu na torcika i kolorowe obrusy na stół :lol: :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #332185 przez megi23
Moj w koncu zaspal S sie ssmial gdzie mu sie baterie wyjmuje bo tak sie wscikal ta bo zaspal przed 18 a wstal przed 19 na jedzonkko standazrdowo heheh

ja tez patrzylam na formy i na drugi rok sama upieke tort kupie ten woz strazacki forme :-)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332337 przez pulpecja
witam się na szybko :) już w pracy :( jestem niewyspana, Kasia spała jako tako ale mąż wybudzał mnie chrapaniem i w końcu się wkurzyłam i pościeliłam mu w drugim pokoju i go eksmitowałam :)

nikita napisał:

ale ta foremka do ciasta droga :ohmy:

nikita foremkę kupiłam troszkę taniej na allegro :) na stronie aledobre nie mieli misia a na allegro był :)
jak będziesz chciała to mogę Ci podać przepis na biszkopt, zrobiłam z połowy porcji i wyszedł pojemnościowo idealnie w tej foremce :) a co do barwników to zawsze używam do tortu kremu śmietankowego z delekty i barwnik dodawałam właśnie do tego kremu (barwnik nadaje kolor a w ogóle nie zmienia smaku masy).

megi23 napisał:

ja tez patrzylam na formy i na drugi rok sama upieke tort kupie ten woz strazacki forme :-)

megi ja chyba zgromadzę kolekcję tych foremek :) bo są naprawdę superanckie :)

acha bardzo bardzo polecam coś takiego:
www.aledobre.pl/4003,Tluszcz_w_sprayu_Ba...702_6018_Wilton.html

wystarczy lekko spryskać foremkę i potem po upieczeniu biszkopt pięknie wypada z formy.Przypuszczam, że przy nasmarowaniu blaszki tłuszczem i wysypaniu mąką bądź bułką tartą co nieco uległoby deformacji przy wyciąganiu biszkoptu a tak wszystkie malutkie zagłębienia jak oczka, uszka czy łapki wyszły gładziutkie ;)

12 lata 9 miesiąc temu #332347 przez megi23
hej laski u nas nocka srednia maly ma katar znowu dalej zab wylazi on tak na raty heh i mial zatkany nosek i sie wkurzal nawet S wstawal d malego zebym sie troszke przespala...rajcuje juz od 7 i nauczyl sie wylazic z pokoju jak drwi otwarte to tylko patrzy zeby wyjsc idzie obok do pokoju szwagra lub skreca ido szwagierki ale ide obnok bo sa schody i barierki.. :) superancko juz chodzi tfu biega hehe psrobuje go zlapac i film nagrac ale co chce on widzi i siada lub na raczki heh :)

12 lata 9 miesiąc temu #332349 przez sylka
Dziewczyny mam pytanie kwestii technicznej :) czy na noc zostawiacie wyjęte szczebelki w łózeczku? Ja na noc zakładam a nad ranem po karmieniu wyjmuję. Kuba zawsze jak wstanie i pogada wychodzi i przychodzi do naszego pokoju by mnie zbudzić :) Zastanawiam sę czy je zakładać na noc czy nie?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka