BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 3 tygodni temu #946425 przez Dave
Suzi - ja trz nie pomogę. Ja musze młodego ograniczać - wredna matka - bo on by mógl wiecznie mordką mielić.

Mleko co drugi dzień biorę od znajomej gospodyni. Więc mają świeżutkie, ale 2 litry to dla nich mało, więc kartony idą w ruch.

Jasiu :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 tygodni temu #946434 przez agat
Dave i dajesz mu samo mleko do butli czy z jakąś kaszą?

Ja również nie mam pomysłu na Mikusiowe niegryzienie. Adaś czasami ma fochy na jedzenie, ale generalnie z gryzieniem najmniejszych problemów nie ma. Wczoraj drugiego dania nie ruszył, ale zjadł za to kanapkę, gruszkę i banana.
ZImno dziś, przed 7 było -10 na 3 piętrze, więc przy gruncie może jeszcze mniej. Miałam mieć korki, ale będę miała jutro, wiec oglądamy bieg Kowalczyk, później na dwór szybko zagłosować i do rodziców.

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #946436 przez Azja
U nas -7 miałam ochotę na spacer póki nie zobaczyłam jaka temp br jakiś zmarzluch się zrobilam :ohmy:

Ubieracie choinkę w tym roku? Jaska w tamTym roku choinka mało interesowała ale teraz napewno będzie inaczej nie wiemy czy duża rozkładać czy może tylko kawałek

Ja mam wene na szydelko właśnie rozpoczęłam produkcję bombek vo z poprzednich lat mi parę zostało. Tak mi goście choinkę ogolocili :P

Dzięki za buziaczki dla Jasia :)

10 lata 3 tygodni temu #946440 przez Dave
Agat-samo mleko bo on totalnie nie kaszkowy. Moze kogos to zgorszy ale mleko nie gotowane tylko takie sote. Na poczatku Mlody nie chcial nic oprocz mm. Dopiero takie prosto od krowy przeszlo. Teraz to juz nie wazne co jest w butli byle bylo:-)

Azja-chonke rozkladam:-):-):-):-):-):-) pokaz Twoje dziela:-)

U nas tez zimno I wiatrzysko brrrrrrr

10 lata 3 tygodni temu #946464 przez Suzi
JASIULKU kochany -buziaki lecą do Ciebie :kiss: :kiss: :kiss:

Dave - fajnie ze Mati pije krowkowe, czytalam ze takie w sumie najzdrowsze ze wszelkich wersji mleka krowiego :cheer: w sumie to kartonów powinno sie unikać bo to juz "niemleko" :P po wszystkich procesach technologicznych ktore przechodzi przed trafieniem do kartonu

Sevi -czyli nie wszystko stracone :cheer: sikaj po terminie i wtedy będziemy deliberować, a poki nie ma wredoty to wszystko się moze zdarzyć

Agat -masz rację, siedz pod kocykiem, jest ohydne zimno

Lecę obiad robić

10 lata 3 tygodni temu #946476 przez monia89
Hej.
Buziaki dla Matiego i Jasia :)
Dave ja też Antkowi daje wsiowe mleko :) Budyń kakao kluski lane płatki. I chciałabym żeby Antoś kiedyś tak jadł jak Mati....
Azja ja też jestem taka gościna ostatnio jak TY :P
Sevilla dopóty wrednota @ nie przyjdzie nic straconego!
My choinkę ubieramy ale w bombki nie szklane i przywiążemy ja do sufitu :P
Agat my siedzieliśmy do 11 w 3 a właściwie w 5 pod kocem :D
Dziś zrobiłam na obiadek takie coś tylko z pieczarkami
kobieceinspiracje.pl/10209,faszerowana-p...scie-francuskim.html

10 lata 3 tygodni temu #946482 przez Magdalena9t
Hej dziewczyny, ja tylko na chwilę z prośbą;-) biorę udział w konkursie w moim fitness i zbieram jak najwięcej lubie to,żeby wygrać darmowy karnet na miesiąc do studia , www.facebook.com/poledanceswiecie/photos...7112/?type=1&theater

wieczorem więcej napisze co u nas słychać;)

10 lata 3 tygodni temu #946485 przez Suzi
Magda - zalajkowane ;) teraz czekamy na obiecanego posta

10 lata 3 tygodni temu #946492 przez monia89
Dziś nowe słówka Antosia ogor ogórek gulgul woda picie piO z naciskiem na o piwo :-) leżeliśmy sobie brzuszkami do siebie i fasola kopała tak że czuł strasznie sie oburzył i robił nu nu dzidzia.

10 lata 3 tygodni temu #946504 przez Azja
jeszcze raz dzieki za buziaczki dla Jasia :)

Magda zalajkowane :)

Dave jak wykrochamle bombki to sie pochwale ;)

za nami mega leniwy weekend, a tak pojadłam ze boje sie jutro na wage wchodzic, od jutra ograniczam jedzenia, no mowie Wam mam taki apetyt ze z tego co jem to trzy osoby by wykarmił :whistle: :pinch:

cos nam laptop szwankuje, mam nadzieje ze przed swietami nie szykuje nam sie dodatkowy wydatek :evil:

lece chyba do poduszkowa :) dobranoc :)

10 lata 3 tygodni temu #946506 przez Magdalena9t
No więc co u nas ciekawego:
choroboeo zaczyna się przez męża,który nie może się wybrać do lekarza :sick: mówię, mu popracy sobie podjedziesz(może, nie będzie tyle ludzi) to nie, najlepiej to by na chorobowe sobie poszedł, ale w pracy dużo roboty i jego brygadzista za bardzo nie chce go puścic :side:
Tomek zaczyna smarkać, ostatnia trójka się pcha? czyżby to przez nią czy męża :huh: bo coś kichnie sobie i zakaszle czasem :unsure:
Dzwonila do mnie pielegniarka z przychodni odnośnie szczepień. zaległego i teraz kolejnego, powiedziałam,że w przyszłym tygodniu się odezwę a ona dalej swoje, to mówię że nie mam czasu teraz rozmawiać :P :P :P muszę chyba się udać na rozmowę do naszej pediatry, i jakoś łagodnie porozmawiać, bo ja jestem wybuchowa i nie chce mieć nieprzyjemności z przychodnią i sanepidem :evil: :evil: zresztą czekamy na dokładne wyniki u alergologa na białko i mleko, czy Tomek jest uczulony, bo jeśli jest na białko a szczepionki zawierają białka jaja kurzego to jaki sens szczepić :huh: :huh:
Zresztą nie zamierzam szczepić Tomeczka, dzięki szczepieniom mamy AZS i alergie , dziękuję bardzo :angry: szkoda,że wcześniej nie byłam tego świadoma :blush:
Przez mrozy ma buźkę w brzydkim stanie, strasznie wysuszoną, paluszki i plecki też, ale najgorzej ta buźka, a staram się mu często nawilżać buźkę kremem :unsure:

U nas ostatnie nowe słówka to: wnukok- wnuczek, do juka-do jutra, Tomuś! , tatuś-tak słodko, :) (w)ujo-wujo, muszę w końcu zacząć zapisywać bo z pamięci to cięzko a jest tego więcej :)

Alex, u Was to tylko od święta, a u nas bardzo często "babcia-konrta reszta świata" najczęściej to ze swoją córką, a moją teściową, albo z nami :( przykre rzeczy babcia wygaduje..

Jutro jadę na wizytę do gina, chciałabym sobie jeszcze zrobić cytologię przed zajściem ;) i spotkam się z koleżanką ,z którą od dawna nie mmogłam się jakoś spotkać :P

Dobra,mąż wzywa cdn :)

10 lata 3 tygodni temu #946508 przez Dave
Heji

Apropo kremow co tam polecacie. Bo moze by sie I moim przydalo. U nas taki wygwizdow ze ja pitole. Zimnica straszna I ten wiatr. Fuuuuuj.
Wlasnie przez to wiatrzysko juz 2 dzien w domu siedze z mlodymi. Masakra.

Mateo przespal noc u siebie:-) no Maja ze mna. Ciekawe jak to bedzie dzis.

A z tymi moimi gadami to ciezka sprawa. Co prawda grzeje sie w domu ale nad ranem juz chlodno. Z reszta fajniej sie spi jak sie czlowiek opatuli. A te gady nie. Co ich okryje choc ciutke. Kop kop I odkryte. Ja nie wiem jak tak mozna spac. Brrrrr..
Nic na nich nie dziala.
Jakis czujnik maja wbudowany. Jak tylko okryjesz chocby pielucha kop kop I ni ma.

Maja ciagle pokasluje. Teraz jakby bardziej. A tu takie cyrki kolderkowe.

Dobra to ja mykam pod kolderke.

Spokojnej nocki

10 lata 3 tygodni temu #946509 przez monia89
Dave od momentu gdy Antek śpi z gołymi stopami nie odkopuje się spróbuj mi poleciła ten patent znajoma emerytowana "przedszkolanka"
My smarujemy sie tłustym bambino.

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #946514 przez kaikai
Buziaki dla Jasia :kiss: :kiss: :kiss:

U nas mały też się odkrywa, nogi zimne ręce też, a on i tak swoje.
Biorę go nad ranem do mnie, bo mi aż szkoda.

Kaszki to Dawid też nie je, samo mleko tylko u nas mm.
Mleko pije tylko z kubeczka, z butelki nie chce.

Te moje dziecko w brzuchu mnie wykonczy nerwowo, tak pięknie się ruszalo gdy byłam z P w szpitalu i od dwóch dni cisza, nic :(
Co za leń mi się trafił.

Już się świąt nie mogę doczekać.
W tym roku pierwszy dzień robimy u siebie :)
O choinkę też się martwię jak przetrwa przy Dawidzie, bombki będą tylko plastikowe.
Wczoraj P na balkonie lampki rozwieszal, to już Dawid w domu siedział przy nich i oddać nie chciał, potem był płacz oczywiście.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #946533 przez Azja
Hej

Ból mi wlazl w plecy nie mogę się wyprostowac :sick:

Monia musze wypróbować Twój sposób na spanie bez skarpet. Bo Jasiek tez nie daje się niczym przykryc. Ja np śpię w skarpetoe kach bo inaczej się wierce i nie usne dopóki
Nie założę skarpet. Ale może na Jaska by podzialaly i można by go było przykryć

Kaikai może u wujka dopiero co się ur i chcą się sami nacieszyć :)

Wow właśnie zobaczyłam mój Suwaczek 10 tydzień mi stuknal kiedy to zlecialo musze zrobić zdjęcie mojego brzuchola

Alex jak tam sytuacja na froncie? Dziś 1 grudzień

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka