BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #479704 przez Karii
Dzieki za rad apropo fotelika i krzeselka jutro idziemy na chrzciny i na prezent kupilismy wlasnie takie krzeselko i nie moglam sie oprzeć, złożyłam i przymierzyłam Adasia i faktycznie jest wporządku i chyba kupie takie same. Też myślałam o kalendarzu ale chcialam zrobic na dzień babci i dziadka i chyba tak zrobie. My mamy 6 ząbków i chyba idzie kolejny ale juz łagodniej to znosi.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #479705 przez Karii
A co do jedzonka to my też dajemy raczej papki, i jak my jemy to dajemy piętke od chleba, czasami kawaleczek szyneczki i bardzo Adaś lubi jeść chrupki kukurydziane wiec tez dajemi miedzy posilkami.

12 lata 1 miesiąc temu #479721 przez kala321
ewelinda ja daję małemu chlebek, a powiedz mi z jaką wędlinką dajesz,bo ja dawałąm suchy(często kromeczkę,aby sobie gryzł),ale chce dawać w kawałkach z masełkiem
ale zastanawiam się jak piszesz ,że z wędlinką,tylko jaką?>

mój tata chorował na nerki współczuje,ja mam piasek-tez nic fajnego

Patryk uwielbia stać w łóżeczku przy barierce i się cieszy;) ciagle by chodził podtrzymywany, lub wiecznie kula się,raczkuje;) wiecznie w ruchu;)

a mój padł o 20,ale był ryk dzis od 16-18 próbował spac i wstawał-w koncu na 30 minut padł,a potem po kąpieli o 20,J miał wychodne,był w studio u znajomego
a ja go wykąpałąm -Patryka i wzięłam ksiażkę i się położyliśmy, 5 minut i mały spał

ostatnio ma problem z drzemkami,nie wiem znó jakiś skok,bo tak nie było problemu zmęczony kłądł się na oczek i spał,a teraz marudzi ze zmęczenia przed snem:(

12 lata 1 miesiąc temu #479722 przez kala321
Karii ja też daję chrypki kukurydziane i biszkopty jeszcze;)marchewkę i jabłuszko między posiłkami;)

12 lata 1 miesiąc temu #479738 przez ewelinda83
kala ja daje chlebek z z bardzo chuda wedlina np sopocka, albo jakas z indyka. tydzien temu bylismy w polskim sklepie na nogach, spacerek ok 5 km w jedna strone ( sprzedalismy auto ) i zle obliczylam Kini czas z jedzeniem i w drodze powrotnej nam zglodniala a nie mialam butli ze soba to jej dawalam sama wedline z serem zoltym, jak tylko przestalam podawac to byl krzyk a jak reka sie zblizala z jedzonkiem do buzi to usmiech od ucha do ucha :woohoo:

ale nie daje jej jeszcze takiego jedzenia codziennie, wprowadzam powoli :)

karola nie martw sie zabkami, ponoc im pozniej wyjda tym lepiej :)
u nas prz dolnyh jedynka ( wyszly dwie na raz ) placz byl doslownie przez jeden dzien a tak to tylko marudzenie :(
teraz przebija nam sie gorna jedynka i Kinia sie kreci i marudzi, dzisiaj cala noc spala z nami :)

12 lata 1 miesiąc temu #479778 przez Elwerka00
u mnie maly zasnal o 20 i wstal o 22 i spac nie chciaal usypialam a on plakal bo nie chcial.to go posadzilam na lozku i sie bawil zadowolony o 2 w nocy poszedl spac.. A ja chodze jak struta.;)
To mnie maly zalatwil.

Wlasnie Kalus,a co oznacza piasek?bo moja mama wlasnie piasek ma,i lekarka jej powiedziala ze to problem z nerkami itp.
To sie jakos leczy?

Ja wczoraj siedzialam 3h w lazience,musialam silikon powymieniac... Bo zachodzi ... Ahhh sprzatacie juz cos na swieta? Bo ja juz od jakiegos tygodnia ciagle cos..;/ dzis biore sie za okna.. 9 okien mnie czeka.. Ohh az mi sie myslec nie chce..

6 zabkow?huuuu ... Szybko ;) u nas 3 idzie... I daje popalic..

Aleksander < 3

12 lata 1 miesiąc temu #479801 przez nelka
Elwi ja to mam trzy pokoje więc jakiś wielkich porządków na święta nie robie jedynie okna do pomycia i firanki poprać ale to się zabiorę w przyszłym miesiącu jak moja mama i zajmie się Zosią.

Ewlinda no właśnie najgorsze jest to że nie mam wpływu na to co teściowa robi jak mnie nie ma i pewnie rzeczywiście muszę się przesać tak przejmować ale to kurde takie trudne, boję się że ją nam popsuje :huh:

Byłam wczoraj oglądać zabawki i nie macie wrażenia że te wszystkie zabawki są za głośne i zbyt agresywne co się nie dotknie to śpiewa, gra a wiadomo dziecko wali rączkami gdzie popadnie i ciągle coś innego uruchamia. Nie wspomne już o kosmicznych cenach :ohmy:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479821 przez ewelinda83
elwii u nas jakiegos wielkiego sprzatania na swieta jeszcze nie ma, ale blizej swiat napewno zaczniemy :blink:
ja w wigilie pracuje :( co prawda tylko 3 godziny ale jednak :(
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #479871 przez Karola1990
hejka..
elwerka.. ja miałam kamienie ale w woreczku żółciowym... ból porównywalny do porodu.
też mam masę okien (8)

a z tym zasypianiem to chyba skok jakiś bo moja Ola ma to samo... zasypianie to udręka jakaś.
Ja dałam małej chlebek z masełkiem ale przykleja jej się do podniebienia jeszcze.

ceny zabawek faktycznie są wysokie.. zresztą jak wszystkiego

12 lata 1 miesiąc temu #480314 przez nelka
ostatnio mi się nie wgrały zdjęcia bo były za duże :dry:
moja królewna i jej nianiek :lol:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #480316 przez nelka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #480318 przez Karii
Nelka Słodziaki :)
Dziewczyny macie jakieś sprawdzone sposoby aby nie żółkły smoczki, butelki i łyżeczki?

12 lata 1 miesiąc temu #480327 przez ewelinda83
nelka i problem z glowy, nianiek jest :lol: fajnie wygladaja :)

karii ja mam podobny problem ze smoczkami :angry: myje, parze i nic dalej sie przebarwiaja :(

12 lata 1 miesiąc temu #480352 przez nelka
Z łyżeczkami akurat nie ma problemu, mam plastikowe z ikea i wystarczy je normalnie umyć. A jeśli chodzi o butle to przebarwiają się po sokach i poprostu jedną butle przeznaczyłam tylko na soki i problem rozwiązany :blink:

Kochane łobuzy :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #480400 przez Karola1990
ja robie tak jak nelka... jedna butelka do soczków i tyle. a smoczek jak mi się przebarwił to zmieniłam bo mnie denerwowało.

a karmię małą zwykłą łyżeczką.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka