BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 6 miesiąc temu #368513 przez Oposek
Jeszcze mam pytanie, jak w takie upały ubieracie maluchy do snu? Filip po południu śpi w body z krótkim rękawem, pod pieluchą, a na noc w najlżejszych rampersach pod bawelnianym kocem, ale i tak Mu za gorąco, a śpi koło okna...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #368530 przez aniaw
Hoborku mi się wydaje, że waga w normie u Adusi. Mój ważył ostatnio niecałe 10kg ale to facet. Na zdjęciach wyglada oki przecież :)
Co do fryzurki to tylko wstępna wersja. Te kwiatki to były tylko tak przyłożone a one beda inne żywe takie jak w bukiecie. Bedzie ich 7 dookoła łepka. Fryzukra bedzie rtoche jeszcze wyżej na czubku głowy nastroszona i te loczki dopracowane i pospinane. Ja nie chciałam dobierańca.
Na razie mam tylko butki i biustonosz a biżuterię może od Oposka pozyczę :laugh:
A coś jeszcze potrzebuje?

Oposku fajniutkie piknikowe plany :laugh: Z rybą nie pomogę ;)
Mój Dominiś to jakos marznie w nocy, więc on w śpiworku, bo okno cały czas otwarte. Jas śpię pod cienką kołdrą z ikei i jakoś na szczęście za gorąco mi nie jest :)

Byłam dziś sama z glutami na spacerku i plac zabaw obowiązkowo zaliczony :laugh:
Z nieba leciał styropian a Szymi bujał sie na hustawce i krzyczał z zachwytu snieg śnieg :lol:
A zrobić zdjęcie maluchom na placu zabaw to mistrzostwo swiata bo oni przeciez tacy zajęci swoimi sprawami :)

12 lata 6 miesiąc temu #368611 przez Oposek
Ania jeśli tylko Ci pasuje komplecik to z radością Ci pożyczę, pisałam już:):):) Może jeszcze dzidziusia byś chciała pożyczyć na weekend? albo męża?;)
Wiesz, ja cały rok mogę spać pod kołdrą puchową, a mój mąż mówi, że kompię się we wrzątku, dlatego od początku staram się Filipa nie przegrzewać i hartować, może przeholowałam:)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #368627 przez aniaw
Oposku Filipka moge pozyczyć, wiesz jedno dziecko w tą czy w tą to już mi bez różnicy :blink: A męża? Hm a zna sie na reperacji rowerów bo mój juz 2 tydzień wymienia mi detkę i odpowiedniego klucza znaleźć nie może :P Ale obiecał w weekend, więc zobaczymy :)
A mojemu Tomiemu tez wiecznie gorąco ;) ja się przykrywam a ten odkrywa, on otwiera okno w nocy a ja zamykam - oszaleć mozna :blush:

12 lata 6 miesiąc temu #368665 przez Rika
Ja tylko na chwilkę...

Hobborku moja Ola jak miała 10 msc to ważyła 7300, pamiętaj że dziewczynki mają inną wagę niż chłopcy i każde dziecko jest inne :)

Powoli zaczynam planować urodziny dziewczyn... myślałyście już o tym? Jaki tort, kto ma być, prezenty, jak zorganizować przyjęcie itp itd? Rzućta pomysłami... :)

Oposek moje dziewczyny śpią w piżamkach na krótki rękaw, bez bodów, sama pieluszka i piżamki (krótkie spodenki i bluzeczka na krótki rękaw) a jak się wszystko ubrudzi to Ola rampers a Zuzi jakaś bluzeczka na krótki rękaw, chociaż w nocy u nas jeszcze aż takiego gorąca nie ma...

Ania musisz też zwrócić uwagę co do fryzury żeby przy tańcach się nie rozsypywała... ja miałam okropną fryzurę, Twoja mi się podoba i pasuje Ci ale sama bym się nie zdecydowała na loki bo wiem że mogą długo nie wytrzymać... :)

12 lata 6 miesiąc temu #368684 przez Rika
I jeszcze jedno pytanie :)
Macie ochotę coś ode mnie kupić? :D Buciki albo ubranka albo krówkę albo lego duplo? :)

allegro.pl/krowka-krowa-maskotka-mieciut...-cm-i2359176225.html

allegro.pl/lego-duplo-quad-farmera-i2359176295.html

12 lata 6 miesiąc temu #368771 przez hoborr
Tomek sie na mnie drze czego na forum nie siedzę! I wypytuje sie co u was słychać!

12 lata 6 miesiąc temu #368783 przez różyczka
Hoborrku ja nie wiem ile Bianka teraz wazy bo 100 lat juz jej nie wazyłam :S
ale tez tak myśle jak dziewczyny, ze nie masz sie co martwić bo Adolinka zawsze miala fogure modelki :blink:
Rika
ja jestem pusta jak bęben wiec nic nie kupię ale gratuluje 100% pozytywów :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Basba dzięki, ze pytasz ale nasze noce sa nadal tragiczne - 5 flaszek po 200ml + pobudki co chwile bo sie wali o szczeble np., albo rzuca sie i zrzedzi jakby ją koszmary meczyly, wiec ogólnie rzecz biorac od prawie roku chodze jak zombi :dry:

Własnie wróciłam z zumby i jak to kurde jest, ze mam chęc na lody :unsure: :P

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 6 miesiąc temu #368828 przez hoborr
Różyczko mam nadzieję że adusia ędzie miała figurke po tatusiu a nie po mamie słonicy!

Aniu juz nie moge się doczekac 23 czerwca:) Ciekawe jak będziesz wuyglądać w całości:) No i wianuszek zmienia postać rzeczy:) I oczywiście wrkocz do wianuszka by nie pasował.A i zapomniałam napisac że fajowe masz chłopaki.
Mówiłam dziś mojemu Tomusiowi że czasem nie śpisz w domu w nocy. I do tej pory jest w szoku! zreszta ja też. A daleko masz do domu z pracy??

Różyczko a przez jakiś czas było lepiej... U nas nie najgorzej . Czasem je dopiero o 5 ale ostatnio koło 2 się budzi. Zazwyczaj podchodze daje smoka i zasypia. Ale czasem wstaję godzine az w końcu ja zasypiam i nie wiem co Ada wtedy robi. Ale jak się budze to ma główke przy samych szczebelkach gdzie sstopi moje łóżko i ja mam głowę/ Npo taka bliskośc przez szczebelk:)

Rika fajna krowa ale mnie nei stac!

A dzis ada bawiła się 2 maleńkim kurczaczkami. Jutro jak nie zapomnę pokaże wam ilmik:)

DOBRANOC!

12 lata 6 miesiąc temu #368955 przez Rika
Hoborr ja mam tą krowę dla moich dziewczyn i ja uwielbiają :)

Różyczko właśnie muszę uważać... :dry: :huh: :P

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #368999 przez aniaw
Cześc kochane :laugh:

Ja od rana w pracy w dobrym humorku :laugh: Spędziłam nocke u kumpeli i nagadać się nie mogłyśmy :lol: Winko chilijskie Frontiera Late Harvest polecam :silly:
Grubo po 1szej poszłyśmy spać a pobudka o 6stej, więc nawet się wyspałam :laugh:

Hoborku mój M też ciekawy co tam u Was i się czasem dopytuje :P
Do domku mam 1h20min drogi przy dobrych wiatrach juz z dojściem od przystanku i do przystanku licząc a do Agaty tylko 15min, więc może częściej u niej bede bywać :laugh:
Taka "kochanka" czasem się przydaje w związku coby za soba zatesknić :laugh:
Czekam na filmik kurczaczkowy :laugh: Ja u dziadków jak byłam mała przejechałam takiego maluśkiego kurczaczka na rowerku 3 kołowym i do teraz mam uraz :dry: :) I dla tego postanowiłam zostac lekarzem weterynarii :)

Różyczko wiesz mój Dominis tez wali się o te szczebelki :ohmy: ale czasem się obudzi spojrzy czy śpimy i dalej w kime, czasem popłaczę to udajemy, że śpimy, więc zasypia :P Kurcze ale w nocy ona wypija litra mleka? szok :ohmy: :)

Rika u nas maskotek od groma - teraz popakowane w worki mieszkaja w garażu :P
A te butki masz u siebie czy na mazurach?
Bo myślałam o takich dla Małego granatowych, ale rozmiar 20by się przydał ;)
Co do fryzu to nie bedzie u nas mega imprezy i jeszcze nie wiem jak z tymi tańcami ;)

A dziś wieczorkiem wybywam z dziewczynami na koncerty :laugh: Nie ma jak znów poczuć się studentką :lol: Mam nadzieję , że Tomi da sobie radę :laugh:
A to własnie odkryłam i juz uwielbiam :lol:

Miłego dzionka :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #369010 przez Oposek
cześć Dziewczyny:)
Ja sprzedałam moje dziecko prababci na spacer, porządek mam zrobiony i obiad (bo babcia przychodziła), więc siedzę w necie i się nudzę. Kto do nas nie przyjdzie w odwiedziny to przynosi za duże ubranka dla Filipa. Ja wiem, że On dobrze wygląda, ale bez przesady- koszulki na dwa lata? :) no nic, będą leżeć i czekać, tylko trochę miejsca na wszytko mało:)
U nas ciepło, ale wietrznie. Może, jak się uda to popołudniu pojedziemy na działkę, chociaż na weekend.

O jaaaaa Hoborku koniecznie chcę filmik Adusi z kurczakami:):):) Mam nadzieję, że przeżyły;) Filip teraz, jak wypatrzy, że królik wyskoczył z klatki to pełznie do niego ze śmiechem i łapie Go za uszy... Dobrze, że ten biedny Królik łagodny jak baranek;) A o której Adusia zasypia i o której wstaje? ile śpi w dzień? Bo ja Filipa do tej pory budziłam na jedzenie, przed moim pójściem spać, koło 2. (bo łatwiej mi karmić, kiedy jeszcze nie śpię niż wstawać o 3 na przykład). Ale teraz mam szatański plan Go już nie budzić, zobaczymy co dalej.

Ania wiesz mój znać to może się i zna, ale mobilizację ma taka, jak Twój:) Ja zawsze mówię, że nie ma problemu, poproszę swojego tatę albo Bartka- mojego byłego i On się wtedy zabiera:) Fajnie mieć Kochankę, nie tylko dla tęsknoty w związku hahaha. Ja jak poszłam rodzić Filipa to nie mogłam zasnąć bez mojego męża i chciałam do domu, jak najszybciej. Fajnie, że wieczorek z Kumpelą się udał i takie fajne plany na dziś:)

Różyczko lody mówisz? też bym zjadła:)

Masuuuuuuusssssko wracaj do nas, bo tęsknimy:) Pewnie już poderwałaś jakiegoś przystojnego klienta, bo nie ma Cię i nie ma;)

Basba, Natimp, Dorotas co u Was???

12 lata 6 miesiąc temu #369013 przez Oposek
Jeszcze co do walenia głową, to mi się przypomniało, że wkładałam pomiędzy materacem a szczeblami te puzzle piankowe. Ochraniacz u nas nie zdawał w ogóle egzaminu, bo Młody uparcie wkładał głowę pomiędzy szczeble, a ochraniacz i bałam się, że się udusi. Przez jakiś krótki czas to się sprawdzało, a potem przestał się tak rzucać.

12 lata 6 miesiąc temu #369023 przez basba
Dzień dobry!

Hobborku na pocieszenie w (duzym)skrócie :

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #369028 przez aniaw
Oposku dobre z tymi ubrankami większymi :lol:
Ale takie ciuszki luźniejsze to teraz w modzie :lol:
Sprzedałas dziecko? :ohmy: a chociaz dobrze zapłacili? :lol:
Co do kochanki to tak nawet nawet trafiłas bo spałyśmy w jednym łóżku :silly:
Ma mega łoże a że nagadać się nie mogłysmy to w końcu zasnęłyśmy razem :blush:
Mam nadzieje, że nie molestowałam ja przez sen :lol:

A mnie od rana atakuje faks z laboratorium :laugh:
Ciągle ich faks dzwoni do mnie i wysyła jakies dokumenty i nawet mam grafik babeczek tam pracujacych i problem mam z wykonaniem gdzieś tel bo co podnosze słuchawke to tam połączenie :ohmy:
Zadzwoniłam cudem do nich a oni maja automatyczny faks sterowany komputerowo i jakis chochlik sie musiał wkraśc i wygenerował nasz numer :blink:
Matko, zeby tak się wkradł jakiś chochlik na moje konto w banku i pomnozył mi tam kasiorkę :S
Czego Wam i sobie z całego serca zyczę :silly:

Masusko hop hop :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka