BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 5 miesiąc temu #148875 przez agito11
Witam
Jeszcze nie rodzę :angry:
Nic się nie dzieje...
Czekam
Pozdrawiam

url=http://slub-wesele.pl/] [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #148876 przez olka1730
Witam dziewczyny :laugh: z KTG wróciłam,podłączyli mnie na 30 min,miałam dwa skurcze na wykresie,mały się rusza,z wykresu nic nie przepowiada porodu :angry: wiec mam czekać do terminu.....a i co powiedziała Mi pani położnik,NIE OSZCZĘDZAĆ SIĘ-DOŻO CHODZIĆmimo spuchniętych nóg,i kaczego chodu :P
Do nóg kupiłam sobie sół z eukaliptusem moczyłam wczoraj jest poprawa-poradziła mi pani położnik w szpitalu,i dziewczyny jemy natki pietruszki pod wędlinę-usuwa wodę,tez porada ze szpitala :blink:
Poza tym oblukałam sale porodowe-no wypas czyściutko,miło....powiedziałam aby tylko szybko mi poszło i tutaj zoonk,powiedziała ze w moim przypadku będę rodziła jak pierworódka bo macica po 14 latach nie pamięta już porodu :ohmy:

Masuska wie co czujesz,chociaż Ja terminowo jeszcze tydz,a juz nie mogę wysiedzieć

Wiec jakby co jeszcze jestem w dwupaku i cierpliwie czekam....oby tylko upałów nie było,dzisiaj jadę na zakupy,jak mam łazić będę łazić :P

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #148902 przez Rika
Dzień dobry :)
Ja na chwilkę tylko.
Podobne?
Na górze Zuzia a na dole Oleńka :)
Załączniki:

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #148907 przez masuska
Bardzo!!!!! Jak bliźniaczki:) A w mamusię bardziej czy tatusia?

Nie wiem o co cho, ale wciągnęłam 3ci jogurt, od wczoraj mam taki apetyt że szok, na kolację zjadłam kilogramową ćwiartkę arbuza, 4 kanapki, jogurt, bounty i chipsa skubnęłam od Małża. Dziś widzę że podobnie będzie:(

13 lata 5 miesiąc temu #148910 przez sylka
Dziewczyny super jak bliźniaczki :)

13 lata 5 miesiąc temu #148913 przez Viszka11
hejka

Rika-sliczna Ola---a porownanie zdjeci..kurcze jak blizniaczki!

trzymam kciuki za mamcie na Porodowkach... :lol:

Ja dzis wreszcie mam wieciej energii....

i M. jest w domku to czlowiek moze sobie odpoczac od Matiego...

dzis mi sie snilo ze urodzila...Kasie 27lipca Ciekawe czy sie sprawdzi..

milej SOBOTY!

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 5 miesiąc temu #148928 przez przyszla_mama
Rika,

Podobne??? toć one jak dwie kropelki wody, identyczne!!:):):):)
ale numer :):)

a jak sobie radzisz? i jak Zuzy dalsze reakcje na obecnosc mlodszej siostrzyczki? :)

Mnie w nocy taki skurcz w nodze zlapal, w lydce, ze myslalam ze zejde. A PRZENIGDY NIE MIALAM ZADNEGO SKURCZU W NOGACH, wiec przeokrutne i przedziwne dla mnie bylo to przezycie..

olka1730 - A CZEMU DUZO chodzic? zeby porod szybciej nastapil i malenstwo sie obnizylo, z tego wzgledu?

13 lata 5 miesiąc temu #148934 przez Rika
Obydwie damy śpią a ja muszę się w końcu NAŻREĆ!!!! :D

Daję sobie radę, póki jest siostra to jest OK.
Szkoda tylko że wszyscy kręcą się wokół wtedy, kiedy ja najmniej tego potrzebuję. Wiadomo, dziecko przez pierwsze tygodnie tylko śpi, je i robi kupy... a później??
Nie wiem co to będzie. Mąż pójdzie do pracy, Karolina pojedzie do domu a ja zostanę sama... ehh ale narazie wolę o tym nie myśleć bo mi się aż ryczeć chce. Chyba jakiś baby blues mnie złapał :blush:

13 lata 5 miesiąc temu #148950 przez olka1730
przyszła_mama tez o tym pomyślałam jak mi tak poradziła :) ale powiem szczerze nie dopytywałam.....kurcze ja tutaj sie rozczulam nad sobą :silly: rozpieszczam,leżakuje :silly: a widzę ze nie tedy droga...muszę sie ogarnąć i zacząć działać..bo nie dość ze donoszę do 11 lipca to jeszcze dwa tyg,dłuzej dodam....i na końcówce wyląduję lipca.... :ohmy:

Idę się zabrać za obiadek,jak mąż odstawi auto jadę później z córką na zakupy...miłej soboty życzę :)

dziewczyny jak podpytywałam o te spuchnięte nogi,mówiła w szpitalu ze teraz kazda juz tak ma ze względu na pogodę no i kocówkę ciąży,bo zaczęłam panikować ze moze to nerki,a moze zatrucie ciążowe....ale nic z tych rzeczy,spokojnie i nie mam panikować-nogi trzymac wyżej,nie spuszczone na dole,jak zasypiamy tez wyzej ręcznik w rulon albo poduszkę podłożyć pod stopy...

13 lata 5 miesiąc temu #148962 przez olka1730
Rikazobaczysz poradzisz sobie,i będziesz wdzięczna ze nikt sie tobie nie wcina jak ustawisz sobie Zuzie,ze musi poczekać,nauczy się cierpliwości...Tak mi koleżanka opowiadała co miała 2 dzieci,jedno i drugie zaraz...teraz sie nie może nachwalić,jaka wygoda....a z Zuzki jeszcze pomoc niedługo będzie przy Oleńce..
Poradzisz sobie,odkąd Ciebie czytam....no kto jak kto ale Ty.
A siostra pewnie później tez będzie zaglądać z pomocą ;)

13 lata 5 miesiąc temu #148972 przez Green
czesc dziewuszki :woohoo:

Rika jakbys nienapisala ze jedna to Zuzka a druga Olcia to bym w zyciu niepowiedziala ze to 2 rozne bejbiki :blink:

Agito moze jednak corvia postanowi sie dzis z Toba spotkac twarza w twarz ,trzymamm kciuki :woohoo:

Masuska dzis TWOJ DZIEN i Piotrka rowniez ,wiec czekamy na milego newsa od Ciebie :woohoo:

Olka ja tez mam zamiar zaszalec dzis w domu pranie,sprzatnie, gotowanie zeby tylko mala zachecic do wyjscia :P Dzis mam plan zrobic pierozki z miesem i bigosik i moze ze 2 ciasta? Mamy isc wieczorkiem do rodzicow na grilla wiec wzielabym 1 ciasto do nich zeby niebylo ze ja taki zarlok ciastkowy jestem i dlamnie 2 blachy :P

tylko ze narazie mam problem by oderwac swoje 4 literki od fotela i oczy od kompa :S :P
No to nic bede zagladac co jakis czas moze ktoras zdazy napisac ze jedzie rodzic :blush: :side:
Nieiwem czy juz pisalam ale udalo sie mi wczoraj kupic proszki dla niuni za grosze ,karton na 80 pran w cenie 40pran, wiec wzielam 2 kartony :P :cheer:

13 lata 5 miesiąc temu #148976 przez Green
Rika -Olka1730 ma racje dasz rade :blink:

A wogole to mialam jeszcze napisac ze moj mezul sie urodzil w piatek , ja w niedziele jest sobota a mala ma termin na srode , hm... Ciekawe kiedy sie urodzi,w jaki dzien ? :unsure: :kiss: :S

13 lata 5 miesiąc temu #149019 przez Rika
Green ja w taki sposób nie patrzyłam na Zuzię :) tzn w jaki dzień tygodnia się urodzi :)
Dopiero jak ustalałam terminy porodu z Olą to sprawdziłam i kapnełam się że Zuza urodziła się tak jak mąż we wtorek a ja w piątek i pomyślałam że Ola też będzie imprezowa piątkowa dziewczyna :) no i jest :D

Wysłałam to zdjęcie mojej siostrze i ona myślała że na obu jest Ola :)

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #149061 przez masuska
Wiecie, zdrzemnęłam się, ale mi dobrze:) A syn widzę że lubi kakao, co wypiję szklankę to jest szaleństwo:) No i dobrze, bo ja też lubię i na śniadanie w niedziele będę mogła śmiało robić.

Tak chciałam wam napisać jeszcze że czop mi idzie w dużej ilości, ale ja mam szyjkę już dawno rozwartą, więc nie ma się czego trzymać. A może to skutki wczorajszego przytulanka?

Na koniec sprawdziłam sobie kiedy Mąż się urodził, jak wiadomo ja pracowita jak cholera:P, więc widać jak na dłoni, że w poniedziałek, a ten mój we wtorek, już bym prędzej powiedziała że piątek, bądź niedziela:)

Dziś będę miała ostatnią potrzebną rzecz dla Piotrka. Dostanę 2 prześcieradła:), a nie mam ani jednego:P Teraz mogę na spokojnie rodzić:) No dobra, trzeba jakieś ciacho dla gości wykombinować:) Może pleśniak...

Nie mogę z tych suwaczków, Piernikarczyk jest szczęśliwą mamą, a mi urodził się dzidziuś:P

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #149206 przez różyczka
A co to tu tera je grane??? :angry:
Rozumiem, że oprócz Masuski i Piernika, które są już szczęsliwymi mamusiami według suwaczka :silly: reszta poszła rodzić, tak? :lol:

Nieładnie, nieładnie tak zaniedbywac forum...

Dorotas mam prośbe, bo chyba nie doczytałam - napisz prosze jak zakonczyła sie Twoja przygoda z paciorkiem?

Ja dziś zamontowałam w koncu przewijak na komode, nie było łatwo bo sobie z małzem taką pewna konstrukcję wymyslilismy no i trzeba to było potem do realiów dopasować, on niby inzynier ale taki za czapke śliwek chyba bo nieskromnie przynac musze, ze mam o wiele lepsze pomysły a on najczęściej jest ich wykonawcą-ale jak sie słucha to nawet wychodzi mu cos z tego :)

Piernikarczyk kochana napisz jak się udał sernik, ja osobiście polecam ten:http://www.kwestiasmaku.com/desery/serniki/idealny/przepis.html
Sprawdziłam 100 razy, można go dowolnie modyfikować, np. dodac czekolade roztopiona i masz czekoladowy, albo kawę i masz kawowy, rózne dodatki można wrzucić, dowolne polewy, ZAWSZE SIE UDAJE.
A tu przepis skradziony u sierpniówek :silly: jakby się chciało którejś czegoś słodkiego w pare minut:
MUFFINKI:
1 jajko
1,5 szkl. maki
0,5 szkl. cukru
0,5 szkl.mleka
0,5 szkl. oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Zamerdać łyżką, nie musi być idealnie :) i wkładac do foremek na muffinki do 3/4 wysokości (ja mam blachę na muffiny a do niej wkładam te papierki do babeczek - 1000 szt. za 3,5 zł). Piec w 200 stopniach 15-20 min. Mozna dodać dowolne dodatki - kakao,kawałki czekolady albo np. snikersa, dowolne owoce, rodzynki, wiórki, jako nadzienie dźem, twarożek, ja np. wkładam łyzkę ciasta, na to kostke czekolady, i druga łyżkę ciasta. PYCHOTKA :P

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka