BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #154237 przez Batmanik
hehe co meska reka to meska hi hi:)
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #154238 przez madziaska
Chyba tak Batmanik ;)
A mnie dzisiaj kluje brzuch, juz sama nie wiem czy to pobolewanie i klucie to jest ok??? Pytalam kolezanke to mowi, ze tez tak miala. Ja juz sama nie wiem, dobrze, ze wizyta w piatek....
13 lata 5 miesiąc temu #154239 przez Batmanik
ja nie mialam klocia a z Igorem jak bylam w ciazy nie pamietam :dry: czy w tym czasie mialam klocie...napewno mialam jak bylam w 3 mies ale bylam w szpitalu i stwierdzili kolke jelitowa...
a za to teraz jak ide na spacer to mam taki bol jakby kolka ale tak nizej z prawej strony w okolocach jajnika :unsure:
13 lata 5 miesiąc temu #154241 przez madziaska
batmanik ja tez wlasnie dzisiaj z prawej str, jakby kolka... zdaza sie tez po srodku i z lewej... oby to macica rosla..
13 lata 5 miesiąc temu #154245 przez Batmanik
pewnie tak albo dzidzia gdzies uciska i przez to to klocie :unsure:
ja mam wizyte 18 tego wiec zapytam co to...
13 lata 5 miesiąc temu #154290 przez Dorciaition
Hej kochane.

My własnie po spacerku. W Sopocie byliśmy, ale ludzi tyle, że masakra. Wciągnełam gofra i do domku ;)

Madziaska ha ha Twoja Hania teraz cichutko przed tatusiem, to może jak już przyjdzie na świat to tatuś będzie ją usypiał jak taka grzeczna przy nim ;)

Przy poprzedniej ciąży mocno kuło mnie po prawej stronie. Gin dotknął i powiedział, że wyrostek robaczkowy. Ale to nie prawda była. Poszłam do innej- mówiła, że to normalne ale jak mocno boli to się położyć i nospę wziąć.

Ale faktycznie najlepiej zapytać.

Alanek[*] :(
13 lata 5 miesiąc temu #154293 przez Batmanik
dokladnie lepiej zapytac jeszcze jak lekarz w porzadku i taki ktory wszystko tlumaczy...
ja zaraz pochwale sie zakupem jeszcze niecale 5 min:)
ale nie wiem czy nie za cienki kombinezonik :unsure: przyjdzie to zobacze hehe mowi sie trudno:)
ale Wam fajnie ja tam kisze sie w domu co bede sama wybierac sie gdziekolwiek...
zadz mojego matka ze jest festyn zebym przyjechala ona tam jest :ohmy: i co myslala ze z nia bede siedziec :P
13 lata 5 miesiąc temu #154294 przez Batmanik
Boze moje dzieci bede sie wstydzic kupilam polarowy kombinezon malenstwu na zime :S
ciekawe jak gruby jest w rzeczywistosci :unsure:
ale juz teraz trudno :side:
allegro.pl/kombinezon-dziewczecy-i1699711729.html

allegro.pl/show_item.php?item=1699710460
to moje zakupy jeszcze jedna aukcja konczy sie za godz...
13 lata 5 miesiąc temu #154295 przez Batmanik
ale wstyd hehe on chyba cienki jest :huh:
ale slepa mogla go kupic tylko :S
13 lata 5 miesiąc temu #154322 przez Batmanik
ojoj jaka dzisiaj cisza tylko ja siedze sama ze soba hehe :S
poszlam na spacer i z trzeciej wygranej nici o cale 50 gr ktos mnie przebil ale co tam...
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #154378 przez Dorciaition

Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #154457 przez vestusia
Dżem dobry wieczór :)

Faktycznie pusto dzisiaj na forum, ale pewnie dlatego, że to weekend i każdy jakoś tak bardziej "rodzinnie" spędza czas :)

Madziaska, dzidziulka najwidoczniej uspokaja się przy tatusiu i to może być jego rola po urodzeniu :D A tak na marginesie przypomniało mi się, jak na wykładach na studiach jedna babka opowiadała nam historie "z brzucha wzięte". Sama miała bzika na punkcie rozwoju prenatalnego i wszystkiego, co związane z ciążą, do tego była położną. Mówiła o przypadku, kiedy kobieta w ciąży dziwnie odczuwała wyjazdy męża na delegacje. W dniach, kiedy on wyjeżdżał, dzidzia w brzuszku dziwnie milkła. Kilkakrotnie jeździła do szpitala, gdy nie odczuwała ruchów, ale wszystko było w porządku. Później dopiero skojarzyła fakt, iż dzidzia nie rusza się, gdy tatusia nie ma, a wraca do formy, gdy ten powraca do domu. Może i dziwne i nieprawdopodobne, ale widać i takie historie się zdarzają...

Batmanik, nic nie szkodzi, że to polarowy :) Zawsze możesz otulić dzidzię grubym kocem i będzie ciepło :P Ja generalnie jeden, który mam, taki właśnie misiowaty ma rozmiar 62 i też nie jest on najcieplejszy. Sama mam wątpliwości, czy go założę. Jak dla mnie pasowałby na chrzest - bo jest biały :) A chrzest z pewnością będzie jakoś przed świętami Bożego Narodzenia :)

My dzisiaj byliśmy znowu nad wodą, ale nie kąpałam się, odpoczywałam w cieniu na kocyku. Funia oczywiście znowu szalała, ludzi zaczepiała, skakała po nich... ech... kiedy ona zmądrzeje? :D

Wróciliśmy do domu i zrobiliśmy drugą serię pierogów ruskich. Muszę przyznać, że te wczorajsze jednak smaczniejsze były, ale zjeść - zjedliśmy :)

Moja dzidzia właśnie się rozbudza, więc idę się położyć, bo padam ze zmęczenia. Życzę Wam kolorowych snów i mam nadzieję, że jutro będzie nas tu więcej.

No i że Iva się odezwie, bo ja już tak mam, że niepokoję się, jak którejś z Was za długo tutaj nie ma :)
13 lata 5 miesiąc temu #154493 przez Dorciaition

Oo, pierwsza dziś. :) Ale tylko dlatego, że byłam rano na badaniu. Po południu wyniki. Ale mam stresa :/
Zastanawiam się czy jednak nie pójść w tym tygodniu na połówkowe. Od razu pokazałabym też te wyniki na toxo i może byłabym spokojniejsza. Jak dwóch ginów spojrzy to może lepiej.

Vestusia Funia to prawdziwa wariatka ;) Cieszy się pewnie z wolności i musi swoje wybiegać ;)

Niezła historia z tymi ruchami. Madziaska nie pozwalaj absolutnie żeby Twój mąż wyjeżdzał ;)

Batmanik fajne zakupy, a polarowy, cieńszy kombinezonik też się na pewno przyda.
Kolega, który mieszka blisko nas był w naszych stronach i chciałam żeby podjechał do mojej teściowej po ten karton (ją też zna), no ale maż się nie zgodził, bo ona, tzn teściowa na pewno by gadała, że ja już biorę ciuchy
(nawet jak coś kupię to komentuje) No ale co to ją w sumie?? Nie ma tam od niej ani jednego ciuszka, więc to chyba moja sprawa czy zabieram mój karton czy nie. No ale mąż się uparł. A miałam nadzieje. :(

Idę się dalej położyć.
Mam nadzieje, że jak wstanę będzie trochę do poczytania :)
Jak tam weekend u Was?

Miłego Dnia Kobietki

Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #154494 przez Dorciaition

Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #154513 przez Batmanik
Witam!!!
zobacze jak przyjdzie jak wyglada i to zalezy jaka pogoda bedzie w listopadzie :unsure:
u nas w nocy burza byla i chyba dzis zimno bo pochmurno cos jest - mialam jechac na zakupy ale skocze tylko po chleb bo mam leniia :S
dziewczyny odzywajcie sie a Iva to juz koniecznie!!!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia