BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #154876 przez madziaska
Madziu mysle, ze to zalezy od maluszka. Mojej kolezanki synek ulewal mimo, ze zawsze czekala az mu sie odbije... z reszta dzieciaczkom malym czesto sie ulewa...
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #154878 przez vestusia
Z tego, co słyszałam i oglądałam w programach, to właśnie dzidzia nieraz może ulać nawet 2 godziny po jedzeniu... więc faktycznie może być stres przed tym, że dzidzia się może tym udusić... :( Zwłaszcza w nocy, kiedy możemy zwyczajnie zasnąć :(
13 lata 5 miesiąc temu #154881 przez MagdaM
:ohmy: lo jezusie swiety!! :ohmy: tyle z dzieciakami pracowalam i nie wiedzialam o tym... no to mi przyszlo kolejne zmartwieni - dzieki za uswiadomienie dziewczyny!!

Ale kurcze, bede robic jak Nasze mamy, trzeba byc dobrej mysli no nie :)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 5 miesiąc temu #154911 przez vestusia
MagdaM, pewnie, że trzeba być dobrej myśli i nie wmawiać sobie, że będzie coś nie tak. No ale faktycznie tyle ewentualności jest i tyle rzeczy, które się zdarzają, że głowa boli. Wiem, że nie można dać się zwariować, ale i tak będziemy się martwić zawsze "na zapas". Tak mi się przynajmniej wydaje :)
13 lata 5 miesiąc temu #154920 przez MagdaM
No znajac mnie to jest bardziej niz pewne ;) :blush:

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.
13 lata 5 miesiąc temu #154921 przez luska
hello
Ciuszki cudne.Szalejcie dziewczyny a na facetow nie patrzcie:)
A pewnie , ze lepiej jest kupywac po trochu ale jak ktoś ma taka możliwość my nie mamy dochodu miesięcznego stałego tylko okresowo .Wiec jak ja wezmę te 5 to nawet aż tak nie poczujemy na jesieni ale teraz ostro pasa zaciskamy B)
A co do podusi to z tego co wiem to wogole dzidzi nic nie wolno podkładać pod głowę i to nie chodzi tylko o ulanie a o to , ze dziecko od małego na plaskim powinno spać.Moj to do dziś śpi na płaskiej a i tak dopiero śpi na niej odkąd skończył rok
13 lata 5 miesiąc temu #154941 przez anaconda_she
Hej hej dziewczeta, ale dawno mnie nie bylo. Mialam i niespodziewany wyjazd i w pracy tez kociol bo sezon wiec jakos malo czasu na czytanie i pisanie do Was. Ale juz sie poprawiam i mam nadzieje, ze nadrobie te kilkanascie dobrych stron :)
Mam nadzieje ze u Was wszystko przez ten czas po staremu i co najwazniejsze w porzadku.
Pozdrowionka kochane i udanego wieczoru
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #154961 przez Dorciaition
Vestusia fajniusie rzeczy.

Jestem tego samego zdania co Wy. Dlatego mam uzbierane masę ciuszków. W poprzedniej ciąży kupowałam po troszku od początku i nie odczułam żadnego wydatku.
Teraz nie chce szaleć dopóki nie znam płci. Jak okaże się, że chłopak to dużo do kupienia mi nie pozostanie, a jeśli dziewczynka to oczywiście będę musiała dokupić coś różowego, dziewczęcego :) Nie wytrzymałabym ;)

Co do podusi to podobno właśnie nie ma dzidzia mieć nic pod głową, ale moja mama, a ja tam jej wierzę;) mówi, że tą poduszeczkę od kompletu, która jest płaska jak deska mogę położyć pod główkę, bo tak bez niczego to łyso. :)

Vestusia Ty się tak nie stresuj tą płcią. Choć wiem, że ciężko, bo sama o tym ciągle myśle, choć jakoś się przyzwyczaiłam, że chłopiec i tak nawet o dzidzi mówimy.
Twój maluszek już na pewno pokaże się na następnej wizycie. :) A biało w tabelce nie zostanie. Pokoloruję ją na jaki kolor będziesz tylko chciała ;)

A Twój mąż to niezły jest ;) Fajne nawet takie zaangażowanie :) Mój mi tabelkę listopadówek i Corelu robił, ale dla mnie to za skomplikowane było i zrobiłam po swojemu ;)

Dziewczyny tak sobie dziś myślałam. Robicie te albumu fasolek? Ja z moim na razie w miejscu stoję, bo nic się nie dzieje. Nawet z ostatnich dwóch wizyt zdjeć nie dostałam :(

Oo, witaj Anaconda. Super, że się odezwałaś, bo martwiłyśmy się o Ciebie. Opowiadaj :)

Alanek[*] :(
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #154973 przez Dorciaition
Aa, pokaże Wam jak śmigałam na quadzie. Już nie jestem zła na męża ;)

Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #154977 przez Dorciaition
MagdaM napisał:

No znajac mnie to jest bardziej niz pewne ;) :blush:

Oj to na pewno ;) Ale będzie dobrze. :)
Madzia Ty dalej zdecydowana, że płci nie chcesz znać?

Idę poromansować z książką, bo widzę, że już poszłyście :( Buziakim do juterka

13 lata 5 miesiąc temu #155005 przez Batmanik
moj juz spi to mam chwilke a wiec...
co do podusi to ja wlasnie ta z kompletu plasciutka dawalam bo gdzie bez podusi nie wyobrazam sobie a co do ulewania to dokladnie dziecku pomimo odbicia moze sie ulac wiec ja mojego brzdaca kladlam na boku ( raz jednym raz drugim-tu chodzi o glowke) a zeby mi sie nie odwrocil zwijalam kocyk za plecki...

a co do facetow to tak wlasnie sobie lezalam popoludniu i wspominalam jak to moj mowil po co tyle ciuszkow a jak zjechal przed porodem kupil malemu na lotnisku komplet- body, czapeczka, skarpeteczki, butelke i smoczki(czarny i czerwony-czarny mial Igor a drugi dla Malutkiej sie przyda) i do tego byly a raczej sa tatuaze chyba na ubranka :unsure:
szkoda ze na cene nie popatrzyl bo to na polskie wychodzilo ok 200zl-ale gdybym ja kupila za tyle to inna bylaby rozmowa jak to z facetami bywa :blink:
a teraz jak zjezdzal mowil ze patrzyl na komplecik z polarku na Igora ale nie bral bo na nasze wychodzilo ok cos 160zl i choc nie wiedzial jaka plec chcial wziasc sukieneczke ale sie powstrzymal :blink:
a dzis zaplacil za ciuszki ktore wczoraj wygralam:) i zero sprzeciwu od razu powiedzial ze zaplaci...
co do zakupow to mam tak jak Wy wole po troche kupowac a jak cos sie w promocji trafi co wiem ze sie przyda z czasem to biore-moj to sie smial jak w tamtym roku kuoilam komplet garnkow a teraz mam jak znalazl tylko musze sie wkoncu do rodzicow po nie wybrac...
choc wyprawke w zeszlym roku to wozek i wieksze rzeczy kupilam naraz a ciuszki to wlasnie po troche co sie trafilo fajnego to bralam...

a teraz z innej beczki a mianowicie co do seksu wiecie co porazka wogole ani mi sie nie chce ani nie mam orgazmu dziwne- mam nadzieje ze to przez ciaze i hormony-i tak moj byl tydzien kochalismy sie dwa razy i nic u mnie poprostu :S mysle ze po ciazy to sie zmieni bo wczesniej tak nie mialam...
Dorcia ale smigasz hehe na zakupy w sam raz:)
chyba juz spicie...
milej nocki!!!!
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #155008 przez vestusia
Dorcia i było tak krzyczeć na męża? Sama widzisz, że to niezła frajda i sama bym się chętnie przejechała :D Tylko uważaj tam na siebie na tym kładzie i nie szalej :D A dla dzidzi to też będzie świetna zabawa! :)

Co do pokolorowania tabelki, to poproszę na różowo he, he, he :D

Ja też się zastanawiałam nad tą poduszką z kompletu pościeli. Bo ona taka płaska, że prawie jej nie ma, więc też nie wiem czy coś dzidzi ma się stać.

Ja tę tabelkę też po swojemu robiłam, ale on mnie zaczął pytać o to, ile mam pajacyków, śpioszków i.... yyyy... nie umiałam policzyć na szybko he, he :D Chociaż ta tabelka w excelu mało wyraźna, bo formuły nie liczą mi tego, co "w żabki", "różowe", "w kropeczki" he, he :D No ale niech mu będzie.

Anaconda_She - nadrabiaj kochana i odrób zadanie domowe - prosimy o fotki brzuchola :P

A ja nie wytrzymałam i znowu kupiłam na allegro 4 body w sumie. He, he, ale uniwersalne :P

13 lata 5 miesiąc temu #155055 przez madziaska
Anaconda w koncu sie odezwalas ;)
Vestusia cudne bodziaki :)
Batmanik pewnie po ciazy "te" sprawy powroca do normy ;)
Dorcia super wygladasz na tym qadzie :)
Czy na zwykla morfologie mam byc na czczo??? Jutro sie wybieram...
13 lata 5 miesiąc temu #155095 przez vestusia
Dżem dobry :)

Mnie dzidziulka rozbudziła, musiałam wstać i coś przekąsić :)

Madziaska, ja w sumie do tej pory byłam zawsze na czczo, ale mnie kobieta w labolatorium powiedziała, że kobieta w ciąży nie musi być na czczo, bo to chodzi o hemoglobinę, która nie wzrasta pod wpływem posiłku (czy jakoś tak, mogłam coś poplątać). Jedynie na tę glukozę warto być na czczo, no ale to jest jedno takie badanie. :)
13 lata 5 miesiąc temu #155096 przez vestusia
Batmanik, mnie lekarz powiedział, że mamy uważać, bo mam łożysko jeszcze nisko po prawej stronie, więc "bez szaleństw". Odczytałam to dosłownie i na razie nie dopuszczam do siebie Piotrka :P Jakoś odeszła mi ochota na to & owo :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia